Merhaba Arkadaşlar, son haftaya giriyorum ve bebeğimi beklerken günler gerçekten hiç geçmiyor. Size son haftaların bazı sıkıntıların ve bu sıkıntılara bulduğum çözümlerden bahsedeceğim. Belki faydası olur:
1- Karın bölgesinde oluşan çatlaklar: Ben hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren yani 5 haftalık hamile iken hemen karnıma bir yağ karışımı sürmeye başlamıştım. Henüz karın felan yoktu tabi ortada ama doktorumun da onayını alarak bitkisel bir yağ karışımı hazırlattım lokman hekime. Bu karışım sayesinde karnımda hiç çatlak olmadı. Hani herkes diyor ya, ne sürersen sür çatlıyor diye. Bende çatlak olmadı, ama bazıları da bunun ırsi olduğunu iddia ettiler. Ben yine de gerilmeleri rahatlatıcı bir etkisini de gördüğüm bu yağ karışımını sizlerle paylaşıyorum: portakal, kakao, kırmızı kantaron, menekşe, çörek otu, saf zeytin yağı, yasemin, buğday ve gliserin... İşte beni hem rahatlatan, hem çatlakları önleyen, hemde bebeğime faydası olduğuna da inandığım yağlar bunlar. Tüm lokman hekim'lerde bulabilirsiniz...
2- Geceleri yatış pozisyonu: Doktorum sırt üstü yatma, sola dönüp yat dedi. Ben ilk zamanlar sadece sola dönüp yatıyordum, sırt üstü yatmak bebeğin kan dolaşımını zayıflatıyormuş. Ama sürekli sol tarafa yatmak da olmuyor tahmin edersiniz, bu sebeple sol tarafım ağrıdığı zaman kalkıp biraz dolaşmayı keşfettim. Bu sayede uzun süre yatış pozisyonunda kalmayıp bebeğin kan akışının düzenini bozmamış oldum. Hemde 5 dk bile olsa evin içinde yürümek iyi geliyordu. Tavsiye ederim...
3- Mide yanması: Son haftalarda dayanılmaz olan mide yanması için süt tek çare. Bazı arkadaşlarım elma ile bu sorunu ortadan kaldırmışlar ama bana tek ve kesin çözüm olan şey süttü. Mideniz bulansa bile için. Bir - İki yudum bile içseniz yanma hissi azalıyor.
Şimdi ben dualar ede ede bebeğimin doğmasını bekliyorum. Sanırım bu birkaç gün içinde doğacak. Allahım sağlıklı ve zamanında doğmasını nasip etsin hepimize. Ve birde normal doğum yapmamızı nasip etsin. AMİN...