• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebeğimi Beklerken Araştırdığım Ürünler

1ED16132-9EEE-4A4A-9826-9D2BF38D4186.jpeg
Bebek odası almıycam yazmışdım ama hafta sonu gezerken bu takıma denk geldik indirimdeydi. Zaten beşik alcağız dedik üstüne biraz daha verelim bari odası olsun diye düşündük eşimle bunu aldık. Yatak ve uyku setide içinde toplam 2000 tl ödedik bize baya uygun geldi.

Afilim92 Afilim92 canım doğum yapmışsın hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün :KK200: Artık tecrübelisin biraz vakit geçince buraya yazarsın aldıklarından en kullanışlılar neler oldu neleri hiç kullanmadın vs :anneadayı:

Afilim92 Afilim92 canım doğum yapmışsın hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün :KK200: Artık tecrübelisin biraz vakit geçince buraya yazarsın aldıklarından en kullanışlılar neler oldu neleri hiç kullanmadın vs :anneadayı:
Taze tecrubelerimi yazayim unutmadan .
Eger sezeryan olcaksaniz mutlaka sade nescafe, cay ,kettle hastane cantanizda bulunsun .
E bebekten aldığım muslin kundaklar cok isime yariyor .Ince olduğu icin uyurken onla örtüyorum bebegin ustunu .
Aventin yenidogan biberonundan cok memnunum .Direk vermiyorum sutum az oldugu icin mamayi enjektorle veriyorum .Sagdigim sutu de o biberonda muhafaza ediyorum .
E bebekten aldığım Baby Plus sut sagma makinesi elim ayagim oldu .Hem göğüs ucumu cikarmaya yaradi hem de bebegim memeyi tutmayi ogrenemedigi icin sagim yapiyorum .3 5 damla da olsa .
Yine e bebekten aldığım baby me zeytinyağlı islak mendili cok begendim.
Mustelanin tum urunlerinden memnunum .
Bol bol citcitli badi kirletiyoruz .Enjektorle besleme yaptigim icin mama oluyor kiyafetimiz .Bu sicakta bebegi bir de onlukle bunaltmak istemiyorum .
Bolca agiz mendili kullaniyoruz gunde 2 tane kirleniyor .
Uni baby alt acma ortusu kullanisli.E bebekten almistim kocaman paket henuz acmadim .
Kendim icin gecelik cok isime yaradi .Kanama kontrolu icin geldiler surekli pijama olsa zor olurdu uyusuk halde .Yürümeye baslayinca pijama giydim .
En az 2 pijama 1 gecelik goturulmeli bence .Ayrica Depent 5 tane kullandim sonra normal pede geçtim.
Kullanmadiklarima gelince dis fircasi macun .Yerimden kimildayamadim wc ye esimle gittim .Surekli basim dönüyordu .Ellerimi yikamaya acizdim .
Sezeryandan sonra cok usunuyor.Mutlaka omzunuza alabileceğiniz bir hirka ,şalınız olmali .Koridora cikinca klimadan cok etkileniyorsunuz .
Eger sezeryan olcaksaniz bisküvi gibi atistirmaliklar bulundurun derim .Cunku benim dogumum aksamdi .Bana yeme icme yasagi kalkana kadar kantin kapanmisti.Corba verdiler ama doymadim.Sadece bisküvi ve sivi serbest dediler. Bu yuzden..
Simdilik aklima gelen bunlar.

Son düzenleme:
Bir de hastanede sutyen atlet falan giyemedim sadece cikarken giydim .Ebeler emzirmeye alistirmak icin surekli yardima geldiler göğsüm hep açıktı. Haliyle göğüs kalkani ve pedi lazim olmadi bana .Zaten sütüm bebek emerken 3 5 damla geliyordu. Humana götürdüm surekli ictim .Gelen süt de onun sayesinde geldi .Lansinoh göğüs ucu kremi elimden düşmüyor .Goguslerim yara oluyor surunce geciyor. Doguma 3 hafta kala kullanmaya basladim göğsümü uyarmadan .

Firsat bulmusken bir kac deneyimimi daha paylasayim anne adaylari icin :KK66:
Kesinlikle sut sagma mak elektrikli alin cok pratik oldugu halde bazen bebek sut sagmaya firsat vermiyor .Bence her anne icin gerekli .Ilk etapta sut gelmezse memeyi uyarma işini görüyor. Gogus ucunuz yoksa silikona gerek kalmadan ucu cikariyor .Benim bebeğim gibi meme tutmakya zorlanirsa bebeğiniz sağım yapip bebek gogsunuzdeyken biri de yandan enjektorle sagdiginiz sütü damlatiyor .Bu sayede bebeğim 10 gunun sonunda meme kavramayi ogrendi sayilir .
Elinizin altinda yenidogan icin biberon bulunmali diye dusunuyorum .Sut sagma makinemin haznesi plastik onda bekletmiyorum sütü cam biberona aktariyorum .Gece mama ile besliyorum .Yine mamayi cam biberona hazirliyorum enjektorle bebeğime veriyorum .
Yenidogan bezi olarak prima premium care den gayet memnunum.

Baby jem kuvet setinden memnunum .Daha once tecrubem olmadığı halde bebegimi kopuk filenin uzerinde rahatlıkla yıkayabiliyorum.
E bebek kollu -kolsuz citcitli badilerden memnunum .Bir cok urun cektigi halde onlar cekmedi .

Kizlar deterjan olarak Unibaby anti alerjik kokusuz deterjan ve anti alerjik yumuşatıcı kullaniyorum.Cift durulama yapiyorum .Ona ragmen camasirlar yumusacik oluyor ve cok hafif kokuyor .Tavsiye ederim .
Eger dogumunuza daha varsa online mağazalarda indirim takip edip bakim urunlerini stokyalabilirsiniz .Islak pamuk havlu bunlarin basinda .Cok cabuk tukeniyor .Ama bez stogu yapmayin .Bebeginizin cildi belirliyor size en uygun bezi .Ilk aldiginiz alerji yaparsa degistirmek zorunda kalabilirsiniz .
Her seyden fazla fazla almayin 0 3 ler yıkanınca cekiyor bir de bebekler ilk ay hızlı gelisiyor . Biz 15 gunluk olduk daha hic giydirmedigim ama.15 20 gune kuculecek citcitli badilerimiz var .

Kızlar yavaştan kıyafet alışverişine başlayacağız. Merak ettiğim hangi aylardan kaç tane almalı. Bebeğim Kasım sonunda dünyaya gelecek inş.

Kızlar yavaştan kıyafet alışverişine başlayacağız. Merak ettiğim hangi aylardan kaç tane almalı. Bebeğim Kasım sonunda dünyaya gelecek inş.
Canim ben 1 tane 10 lu 2 tane 5 li hastane cikisi aldim .15 gunluguz onlardan giydiriyorum .Yaz oldugu icin genelde citcitli badi ile duruyor .
Benim tavsiyem 4 5 tane kollu-kolsuz citcitli badi ,2 3 tane alt ust takim ,2 3 tane tulum,bir kac tane penye yelek ilk basta yeterli .Hem yikaninca cekiyorlar hem de bebek hizli büyüyor .Ben alisveris yaparken 3 6 ve 6 9 aya agirlik vermistim Kisa sure sonra 3 6 aylari giymeye baslariz .Bolca agiz mendili, muslin kundak ,terleyince koymak icin minik havlu mendil ,kışın olacagi icin ekstra corap

@limonlutarcinlikek katiliyorum sana .Detaylar o kadar cok ki
-Kuvet seti ,bebek arabasi ,mobilyasi,deterjani,ates ölçer ,bakim ürünleri, kundak ,battaniye ,uyku seti ,bez,islak mendil ,pamuk,sut sagma mak ,poseti aldikca azalmiyor cogaliyor :KK48:
Bebegim 3 bucuk aylik ve islak mendil hic kullanmadim. Paketi bile acilmadi. Pamukla suyla siliyorum altini.

Bebegim 3 bucuk aylik ve islak mendil hic kullanmadim. Paketi bile acilmadi. Pamukla suyla siliyorum altini.
Ben de saf pamuklu su kullanıyorum tek fark pakette olmasi .Yenidoğan icin saf pamuklu islak mendil ;)

Canim ben 1 tane 10 lu 2 tane 5 li hastane cikisi aldim .15 gunluguz onlardan giydiriyorum .Yaz oldugu icin genelde citcitli badi ile duruyor .
Benim tavsiyem 4 5 tane kollu-kolsuz citcitli badi ,2 3 tane alt ust takim ,2 3 tane tulum,bir kac tane penye yelek ilk basta yeterli .Hem yikaninca cekiyorlar hem de bebek hizli büyüyor .Ben alisveris yaparken 3 6 ve 6 9 aya agirlik vermistim Kisa sure sonra 3 6 aylari giymeye baslariz .Bolca agiz mendili, muslin kundak ,terleyince koymak icin minik havlu mendil ,kışın olacagi icin ekstra corap
Canım adet olarak bende dediğin gibi düşünmüştüm zaten tulum ve takımları da, kaç aylık alacağımı bilemiyorum. Yani 2 takım hastane çıkışı almayı düşünüyorum. 0-3 olarak bunlar yeter mi diğer takımların hepsini 3-6 mı alayım sizce ? 6-9 sonra bebeğin gelişimine veya gelen hediye durumuna göre de alınabilir sanıyorum. Diğer eksiklerini hemen hemen tamamladım gibi sadece kıyafet olayına girmedim. Kışlıklar çıksın diye bekledim.

Back