- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
Anladım. Annem beni ona benzer şekilde alistirmis. Kaka yapmadan ikinmaya baslarmisim daha çok bebekken. Annem de hemen tuvalete gotururmus. Bana da öyle yap dedi ama ciddiye almadigim için uygulamadim tabii.Aslında çok detay var ,biraz arastırmiştım merak edip,kısaca özetlemek gerekirse,bebek gazı varken kafasını nasıl geriye atıyorsa yada kakası geldiğinde ıkınıyorsa ,çiş yaparken de benzer şekilde hareket ediyormuş,kolunu bacağını sallamak,homurdanmak vb şekilde,bu işaretleri takip edip tuvalete götürüp tutuyorsunuz ve tuvalete yapıyor. Uykuda yapmıyormuş bebekler çişini,sabah uyanınca yada gece tuvalete götüruyorsunuz,kaka içinde aynı şekilde tabi.
Pratikte kolay değil tabi,kendi adıma 3 aylık bebege yapamam ama 2 aylık bebeğine uygulayanlar varmış bunu.
Google'a bakarsanız örnekleri ve nasil yapilacağı detaylı anlatılıyor.
Evet mantık aynı zaten zira eskiden hazır bezler yoktu yada bu kadar ulaşılabilir değildi,annemde kaka zamanı aynı şeyi yaparmış bezi kakadan arındırmak zor olduğu için ve tbi erken tuvalet eğitimi veriyorlarmış eskiden.Anladım. Annem beni ona benzer şekilde alistirmis. Kaka yapmadan ikinmaya baslarmisim daha çok bebekken. Annem de hemen tuvalete gotururmus. Bana da öyle yap dedi ama ciddiye almadigim için uygulamadim tabii.
Bı de bizimki gece çok çiş yapıyor. Sürekli çiş yapıyor daha doğrusu. Hiç tutma gibi bı huyu yok galiba
Merhaba canim. Benim bebişim dun cok hastaydi .Hastanede geçirdik gunuSelam kızlar,nasılsınız,bebekler nasıl? boynerde yüzde 50 carter's ta yüzde 40 indirim var.
Boynerde fazla birsey kalmamıştı mamma ramma tulum ve alt üst takım aldım bir tane ama carterstan 2 polar tulum 1 pamuklu tulum birde polar yelekli alt üst takım aldım. İhtiyacı olan varsa baksın derim.
Migrosta da avent ve chicco ürunlerinde indirim vardı,biberon emzik vb. Ben aventin alıştırma bardağını aldım.
Geçmiş olsun canım nesi var miniğinin? Ciddi bir sorun yoktur umarım.Merhaba canim. Benim bebişim dun cok hastaydi .Hastanede geçirdik gunu
Bugun daha iyiyiz .Siz nasilsiniz ?
Sagol canim .Ateş ve ishal vardi atlattik şükür.Geçmiş olsun canım nesi var miniğinin? Ciddi bir sorun yoktur umarım.
Bizde aynıyız canım bildiğin gibi,uykusuzluk,yorgunluk,kızımda evde bu hafta okulu tatil, koştur koştur geçiyor günler.
Geçmiş olsun Allah beterinden sakınsın.Sagol canim .Ateş ve ishal vardi atlattik şükür.
Evet 2 ay kullandim .Elim kolum oldu .Yatakta yanima yatirdim . Gaz problemli bir bebegim var .Surekli besige al koy yapamadım. Zaten sezeryanla dogum yaptim. Cok isimi gordu .Odalar arasinda da taşıdım. Ilk zamanlar nerde uyursa orda kaliyor zaten .Oda ayrimi olmuyor ,secmiyorlar ve uykuları derin oluyor..Bayram tatilinde de babynesti kullandik.Yatagi degismeyince huysuzluk etmedi.Afilim92 merhaba. Acaba babynest kullandınız mı? Sevi bebe nin hem reflü tipi olanı var hem normal olanı. Karar veremedim
Peki reflü şeklinde olanı mı kullandın yoksa düz babynest mi?Evet 2 ay kullandim .Elim kolum oldu .Yatakta yanima yatirdim . Gaz problemli bir bebegim var .Surekli besige al koy yapamadım. Zaten sezeryanla dogum yaptim. Cok isimi gordu .Odalar arasinda da taşıdım. Ilk zamanlar nerde uyursa orda kaliyor zaten .Oda ayrimi olmuyor ,secmiyorlar ve uykuları derin oluyor..Bayram tatilinde de babynesti kullandik.Yatagi degismeyince huysuzluk etmedi.
Reflu olani. Duz olanin kullanisli oldugunu dusunmuyorum .Bir de kafa oyuntusu var .Cok guzel sekillendi kafasi oğlumun .Surekli dönüşümlü yatirdim.Peki reflü şeklinde olanı mı kullandın yoksa düz babynest mi?
Bana da reflü olanı almak mantıklı geliyor. Sevi bebe ninkine baktım netten. Ama eğimi ne kadar kestiremiyorum. Bazısı bebek kayıyor filan yazmış. Bebeğin kayması gibi bir durum oldu mu sizdeReflu olani. Duz olanin kullanisli oldugunu dusunmuyorum .Bir de kafa oyuntusu var .Cok guzel sekillendi kafasi oğlumun .Surekli dönüşümlü yatirdim.
Sonlara doğru yaşadım ama bir sorun olmuyor .alt kismi acilip genişleyebiliyor.Bana da reflü olanı almak mantıklı geliyor. Sevi bebe ninkine baktım netten. Ama eğimi ne kadar kestiremiyorum. Bazısı bebek kayıyor filan yazmış. Bebeğin kayması gibi bir durum oldu mu sizde
Bebeginiz hayirli olsun Ben ilk sayfada yazmistim 10.haftada basladim alisverise ve alacaklar hic bitmedi .Her gördüğümü almadim .Ama mutlaka lazim olacak dediğim seylerin çoğunu hala kullaniyorum .Vaktiniz cokmus .Her sayfada işinize yarayacak seyler mutlaka cikacaktir.Selam kızlar ben de 2019 temmuz annesi olacagim inş. Bu hafta 8+3 gunluguz. Daha çok yeni .ama bu bölümü görmek beni de sevindirdi. Daha cinsiyeti bile belli değil ama inş hayirlsiyla kucagima alırım sizler gibi inş. Tecrübelerinizi okumak ve bilgilenmek önemli.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.Selam kızlar ben de 2019 temmuz annesi olacagim inş. Bu hafta 8+3 gunluguz. Daha çok yeni .ama bu bölümü görmek beni de sevindirdi. Daha cinsiyeti bile belli değil ama inş hayirlsiyla kucagima alırım sizler gibi inş. Tecrübelerinizi okumak ve bilgilenmek önemli.
Napıyosun canim?Bebeginiz hayirli olsun Ben ilk sayfada yazmistim 10.haftada basladim alisverise ve alacaklar hic bitmedi .Her gördüğümü almadim .Ama mutlaka lazim olacak dediğim seylerin çoğunu hala kullaniyorum .Vaktiniz cokmus .Her sayfada işinize yarayacak seyler mutlaka cikacaktir.
Ben yine de özetleyeyim. Tamamına bakamayan arkadaslar faydalansin
*Bolca ağız mendili
*Muslin kundak
*Penye kundak
*Kisa kollu citcitli badi (temmuz annesiyim hava oyle sıcaktı ki kirkliyken bile citcitli badiyle durdu oglum .Sadece uyurken muslin kundakla uzerini örttüm,gece uzun kollu giydirdim)
*Cok fazla yenidogan kiyafeti almayin .Yıkarken cekiyor ve hemen küçülüyor. Ben alisveriste 3 6 ve 6 9 lara agirlik vermistim .Iyi ki oyle yapmışım. Ama 3 6 yi 3 aydan sonra giydirdim diyemem .Oglumun boyu uzun biraz da tombisti o zamanlar .2.aydan itibaren giydirdim .Su an 4 aylik 6 9 lardan giyiyor mesela .
*Cok begenip surekli minnacik coraplar almisim .Ama sadece 3 4 tanesini kullandik
*Babyjem fileli kuvet setimizi hala kullaniyorum .Bebegimi hep tek basima yikadim onun sayesinde
*Atesolcerimiz Braun kulaktan .Simdiye kadar yaniltmadi şükür.
*Ben genelde Lcwa ve E bebekten alisveris yaptim .Kalitesinden yana sıkıntı yaşamadım. Dedigim gibi her parca hemen küçülüyor. Fazla para yatirsan da 1 ay kullanacaksın az para yatırsan da .Ki aldigim ürünler kötü değil.
*Bebek doğunca surekli masraf cikiyor. Bezdi ,mamaydi ,dr kontrolu ,ozel aşısı ,her ay gelisimine gore oyuncağı vs.O yüzden kıyafetlere cok para yatirmaktan ziyade uzun sure kullanacağım bebek arabasi ,bebek odası vs gibi büyük parcalara yatırım yaptim.
Iyiyim sukur canim .Ptesi bebisi sunnet ettirdik .Annem geldi .Bebisle ugrasiyoruz .Cok zor oldu ama atlatiyoruz yavas yavas. Bizim kismen duzelmisti .Sunnet olayiyla tamamen bozuldu .Ben de memede uyumaktan vazgecirmeyi düşünüyorum. Cok zor olcak insallah basaririz.Napıyosun canim?
Nasılsınız? Oğlum aylık oldu bugün,biraz yrme uyuma vs düzene girdi ama yine de bazen şaşıyor tabi.
Sizde durumlar nasıl?
Oyy kıyamam,geçmiş olsun canım,toparlandı mı nasıl oldu, sünnet zor olmadı mı? Biz 45 günlükken yaptırdık,ben çok üzüldüm onu teslim ederken ama doktor 4 aydan sonra genel anestezi veririm ,durmuyor bebekler,hareketleniyor demişti, ondan erken hallettim,şimdi iyiki yaptırmişım diyorum,büyüdükçe zorlaşıyor. Hayırlı olsun,iyi yapmışsın erkenden yaptırmakla sende.Iyiyim sukur canim .Ptesi bebisi sunnet ettirdik .Annem geldi .Bebisle ugrasiyoruz .Cok zor oldu ama atlatiyoruz yavas yavas. Bizim kismen duzelmisti .Sunnet olayiyla tamamen bozuldu .Ben de memede uyumaktan vazgecirmeyi düşünüyorum. Cok zor olcak insallah basaririz.
Cunku cok kisa uyuyor ve az.
Sen nasilsin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?