Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bebeğimi bakıcıya bırakmak istemiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

ben de 5 aylık bebeğimi bakıcıya bırakmak zorundayım.Benim için inanılmaz zor olacak, daha işe başlamadım ama hergün ağlıyorum. :gitme:Haklarında en iyisi olsun diye dua edicez başka çaremiz yok:Saruboceq: Annem uzakta, kayınvalidemin kızının bebeği oldu. Görümcem çalışmıyor, evde olduğu halde onun bebeğine yardımcı olacakmış. O yüzden oğluma bakamayacağını söyledi. Görümcem kendisi beceriksizin önde gidenidir de. Çocuğuna bakmayı beceremeyen bir kadın neden çocuk doğurmaya kalkıyor onu anlamıyorum. Ben de artık kayınvalidemle fazla muhatap olmamaya karar verdim. Ben işe başlayınca ancak bize gelirse görür erkek torununu. Yoksa benim ona götürmeye niyetim yok. Gerçi onun da pek umurunda değildir zaten. Dün kızım onda kaldıydı. Kızımı almaya gittik eşimle. Aşağıda bebeğimle bekledim. Balkondan seslendi "Çıkmıyormusunuz yukarıya" diye. "Yok anne bebek durmuyor, çıkmayalım, gidelim hemen"deyip atlattım. O da Allah'ından bulsun ne diyim.

Ben de yaşlanınca kim bakacak ona derdinden kurtuldum. Kızı var, bakar nasıl olsa

İşimi bırakamam çünkü tek maaşla geçinemeyiz. Kimse yardımcı olmaz bize

sağolsun benim annem kendinden özveride bulunarak bakıyor allah razı olsun. sayesinde kendi paramı kendim kazanıyorum arabamı aldım çok mutluyum annem olmasaydı ne yapardım bu arada bebeğim 19 aylık yürüyor su vs söylüyor seneye kadr annem bakacak sonrsınd kreşe vereceğiz

Canım şanslısın ama zaten bizim burda konuştuğumuz böyle bir imkanı olmayan anneler.Kiminin annesi uzakta veya benimki gibi sağlığı müsait değil.Keşke durum farklı olsaydı da binlerce anne bakıcı aramak durumunda kalmasaydı.Ben eminimki uygun olan her anneanne bu özveride bulunur.

Annem oğluma kreşe başlayana kadar bakacağını benim mutlaka çalışmam gerektiğini yoksa gelecekte çok pişman olacağımı söylüyor. Her sabah kalkıyorum kendime evet işe giricem diyorum akşam yatağa yatana kadar 40 kere fikrim değişiyor hele gece yatakta kalbimin acıdığını hissediyorum resmen annem bile olsa güvenemiyorum aklıma bir sürü olumsuz düşünce geliyor zaten çok kaygılı birisi oldum bebeğimden sonra. Bir kere bile kimseye bırakıp dışarı çıkmadım işe başladığımda ne yaparım bilmiyorum.. Kendimi çok çıkmazda hissediyorum , bir an önce işe başlayıp eski ben olmakla anneliğim arasında sıkışıp kaldım. Başaran anneler anlatsanıza nasıl başardığınızı...

Tıpkı beni anlatıyorsun ama bunu aşmalıyız.Ben kendimi çok zorluyorum ama inan herkez ilerde çok mutsuz olucağımı söylüyor.Şöyle düşünmeye çalışıyorum onlar 3 yaşına geldimi kreşe gidicekler ve biz evde kalıcaz hep ve daha çok arkadaşları ile olmak isteyecekler.İnan bende çok düşündüm ve çalışmaya karar verdim bende bırakamıyorum aynıyız anneme bile ama kendimi zorluyucam.Hem tek maaş yerine 2 maaş olucak onun istekleri okulu falan çok daha iyi olur.Bence başarmalıyız kimi arkadaşlarım bakıcı ile ya da anane ile gün içinde daha sosyal olduğunu söylüyor.Sende başla bence çalışmaya bebeğin kaç yaşında? Hem annen bakıcak benimki hergün gelicek ama sağlığı iyi değil kadın şart yani.Çaşılmayan mimar bir ark var şimdi çok pişman ve sıkılıyor.Sende kendini zorla beni anlatmışsın resmen:)

Benim bebeğim 14 aylık bu ayın 24ünde.. Çevremde bebekli bir sürü arkadaşım var kimse benim gibi değil rahat olmaya çalışıyorum ama malesef olmuyor işte.. Dün gece forumlarda da birşeyler okudum elma yerken bebeği ölen içim gitti ya.. Biliyorum herşey Allahtan üstüne çok düşmemek gerekir ama elimde değil.. Benim annem de rahatsız hem şeker hem tansiyon hastası sürekli acilde nasıl bakıcak bilemiyorum içim pek rahat değil bakıcı olayını annem istemiyor evde başkasını çekemezmiş sinir oluyorum bu düşüncesine de zaten. Ayrıca bebeğimi her sabah kaldırıp anneme bırak akşam geri al çocouğum hırpalanır gibi geliyor annemlerde birde köpek var zamanında benim büyüttüğüm köpek şimdi düşman sanki ya:) İşin kendi tarafımdan baktığımda çalışmazsam sanırım bu buhrandan hiç çıkamicam dediğin gibi 2 maaş fena da olmaz yani kendimle hiç ilgilenmiyorum biraz insana benzerim tekrar belki.:) Sen ne zaman başlıcaksın işe senden bilgi alırrım hiç olmazsa..

benim annemde rahatsız üstelikde aynı şehirde diliz ama bu kış benimle kalcak bakıcı ayarlicam bende annemde başlarında durur yeterki oğlum iyi olsun

mrb benimde annem bakmak istiyor ama şehir dışında bazen sende bazen kendi evime getiririm diyor. işe başladıgımda 6 ayını dolduracak.ben akşama kadar işte nasıl kalırım diyorum bakıcıyada güvenemiyorum annemde uzakta ne yapacam bilmiyorum:sinifsinif:

Son düzenleme:
ben bugün ajansın biriyle görüştüm bakıcı arayışlarım sürüyo yan komşumun iki tane oğlu çocuklar büyüdü artık bakıcılarına benim oğlanı bakarmı diye sormuşlar yarın görüşcem bakarım demi şbakalım tanıdık biri olması en azından komşumun refaransı ile olması içimi rahatlatıyo biraz

merhaba hanımlar forumda gezinirken yazınıza takıldı gözüm.aileler sizleri okutmak için neler yaşıyolar niye sizler rahat edesiniz diye, siz de işi mi bıraksam bakıcıya güvenmiyorum falan...ben burda hem sizlerin yaşında kızları olan bir anne hemde bir bakıcı olarak bişeyler söylemek istedim.eğer güvenmiyosanız oturup bakarsınız çocuğunuza ama çalışmak zorundayım diyorsanız ki deyin de.güvenin bakıcıya haa yok mu her işte olduğu gibi kötü örnekleri elbette var.ben bir çocuğumu ( baktığım) 40 günlükken aldım annesiyle birlikte 3 ay baktık sonrasında 6 yıl baktım kendi çocuğum gibi bana anne der hala daha sonra okula başladı anne emekli oldu beni başka bir arkadaşına verdi o çocuğum da 1 buçuk yaşındaydı şimdi 2. sınıfa başlayacak ve ben hala bakıyorum birbirimizden kopamıyoruz.önemli olan güven karşılıklı olarak.bir süre birlikte bakın sonra ara sıra gelin kontrol edin daha olmadı kamera koyun.içiniz rahat çalışın .ama lütfen biraz GÜVEN sevgiyle kalın.

selam ben işi bıraktım dokuz aylık ucuzlerım var gunduz yrdıma gelen bı yardımcım la bakıyoruz........guven onemlı dısarda ıslerım olunca ona bırakıp gıdıyorum ıcım ıısınan bırısı guvenmek onemlı bencede genelde beraberız ama ..........ınşş buyusunler tekrar devanm ederım belkı.....ımkan varsa bellı bı zaman bakın derım bu yasları bı daha ele gecmıyoo.......ama ımkan yoksa yardımcınıza guvenın yanı guvenılır bırını bulun gercekten cok zor zaten uçuz bırakmam cok zor olurdu .......herkese kolay gelsın

[
Sorma ya sanki beni anlatıyorsun.Sana akıl verirken bugün yine farklı düşünceler içindeyim.Sağolsun bunda eşimin katkısıda çok. Akşam bana diyorki bakıcılar dövenlerde varmış ya annen gelene kadar kızımıza bağrırsa falan nerden bilicez.Sonuç ben sabaha kadar uyumadım.Ama inan bende insanlıktan çıktım :) Bilmiyorum ne olucak başarabilirsem 23 eylülde başlıyıcam[/QUOTE]

Benim eşimde aynı ben zaten normal değilim birde üstüme gelip duruyor ama sonunda bende pes ettim kesin kararımı verdim bebeğim kreş yaşına gelene kadar çalışmicam. Zaten bu psikolojiyle işe başlasam 2 gün sonra çıkarım gibi geliyor. Senin güzel haberlerini bekliyorum senin başarın artık benim başarım sayılır:) Bu arada annenle evinin arası uzak mı sabah bakıcıdan önce gelse mesela senin için de rahat eder. İş yerin eve uzak değilse arada kontrole gelirsin boş saatlerin mutlaka vardır hele ki devlet üniversitesindeysen süper hafta içi de boş günün olur inşallah.

çalışn anneler için zor olmalı akşama kadarda olsa ciğerinden ayrı olmak.
bende sırf bu yüzden çalışma planlarımı erteliyorum.
bence doğru bakıcıyı bulmak çok önemli o da şansa mı kalır bilinmez.
oturduğum sitemizde 2-3 bakıcı tanıdığım var aralarında 1 tanesini hiçbirine değişmem.
neredeyse kendi öz annesinden de daha iyi bakıyor diyebilirim.
birde benim için bakıcı : karnını doyur altını temizle yallah olmamalı.
oyunlarla aktivitelerle birşeyler öğreterek yapılan bakım ne kadarda ala..
ama her bakıcı arayanın karşısına çıkarmı bilmem böyleleri.
herşey gönlünüzce olsun çalışan annelerede Allah yardım etsin gönlünüze göre bakıcı abla bulursunuz inş..

ohhh beeee sonunda birini ikna etmek üzeryim karşı komşum birinin 2 çocugunuda büyüttü çok öz verili onunla sürekli sen bak diyordum ama baktıgı çocuk oldugu için birşey diyemiyordu e kaç yıllık geçmişleri var sırf kadın komşumun bakmasından memnun diye peşi peşi 2 çocuk dogurup baktırdı ama şimdi taşınmış eve gelsin istemiş getir götür uzak düşüyormuş bakalım gene getir götür yapmazsa bizim kıza bakacak benden iyi bakar diye düşünüyorum

arkadaşlar konuya biraz geç dahil oldum ama...aileden birinin bakması iyi demişsiniz buna katılmıyorum..çünkü anneanne yada babaanne ile büyüyen çocuklar inanılmaz dengesiz oluyor..anne kural koyuyor büyükler sen ne anlarsın düşüncesiyle yada ağlamasın diye olur olmaz herseyi yapıyorlar.sonra çocuk anne hayır dediğinde,anneye cephe alıyor ve inatlaşıyor..bebeklerdede özellikle uyusun yada sussun diye emziği bala batırmalar,kundak yapıp sürekli ayakta sallamalar vs. iyi düşünün.. bakıcıyla iyi iletişim kurmak çok önemli,unutmayın ne kadar çok iş beklerseniz çocuğunuz o kadar çok ilgisiz kalır..

Evet, kesinlikle katiliyorum...!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…