• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bebeğimi bakıcıya bırakmak istemiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

erintra123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
98
0
86
İstanbul
Arkadaşlar eylül sonu işe başlamam gerek kızım 14 aylık olucak ama ben bakıcıya bırakmak istemiyorum.Ya üniversitedeki kariyerimi silicem.Ya da bakıcı işi için harakete geçmem gerek ama olmuyor.Onun annesi benim kimse anlamaz diye düşünüyorum.Beni özler nasıl olucak sizler nasıl başardınız.Belki çok hassasım ama mantığım almıyor.Sizlerle paylaşmak istedim.

aynı duyguları yaşıyoruz. seni o kadar iyi anlıyorum ki. ama işinden, kariyerinden vazgeçme bence. çünkü bu sayede, bebeğin büyüdükçe ona geniş imkanları daha iyi sunarsın. bunun yerine bebeğinle elinden geldiğince bol ve kaliteli zaman geçirebilirsin. bunun için bence sabiha paktuna keskin' in Anne İş' te adlı kitabı sana yol gösterebilir. bakıcı yerine aileden biri olsa ne iyi olurdu; ama imkanlar kısıtlıysa eve kamera gibi bir şey düşünebilirsin. bu sayede bakıcının, bebeğine nasıl davrandığını görüp içini rahat ettirir ve işine daha sıkı sarılabilirsin. sanırım araştırma görevlisisin, ne zor olduğunu bilirim. üzme kendini. bebeğin yeterince büyük zaten. 2 aylık bebeğini bırakmak zorunda kalan anneleri düşün. bebeğine ve kendine iyi bak.

Şöyle düşünün..
Yarın bir gün 15 yaşına geldiğinde çocuğunuz ve sizden sürekli bir şey istemeye başladığında;siz bu isteklerden kimini karşılayıp kimini karşılayamadığınızda mesela istediği marka botu alamadığınızda size 'sağol annecim iyiki çalışmamış beni büyütmüşsün 'diyecek mi?Hayır demeyecek..
Çalıştığınızda ona daha kaliteli bir yaşam sunacaksınız emin olun.Çok çabuk byüyecek.Bence atın üzerinizden bu duygusallığı derim.
Bu arada bende 18 aylık kızıma baktım,iş arıyorum.Eski işyerim hemen gel diyor ama mesai saatleri çok zor pazar nöbetleri filan uymuyor artık bana.Durumumuzun iyi olmasına karşın,genede iş arıyorum.Bir evlat daha düşünüyorum,ikinci evladımada iyi bir yaşam sunmak hedefim.

aynı duyguları yaşıyoruz. seni o kadar iyi anlıyorum ki. ama işinden, kariyerinden vazgeçme bence. çünkü bu sayede, bebeğin büyüdükçe ona geniş imkanları daha iyi sunarsın. bunun yerine bebeğinle elinden geldiğince bol ve kaliteli zaman geçirebilirsin. bunun için bence sabiha paktuna keskin' in Anne İş' te adlı kitabı sana yol gösterebilir. bakıcı yerine aileden biri olsa ne iyi olurdu; ama imkanlar kısıtlıysa eve kamera gibi bir şey düşünebilirsin. bu sayede bakıcının, bebeğine nasıl davrandığını görüp içini rahat ettirir ve işine daha sıkı sarılabilirsin. sanırım araştırma görevlisisin, ne zor olduğunu bilirim. üzme kendini. bebeğin yeterince büyük zaten. 2 aylık bebeğini bırakmak zorunda kalan anneleri düşün. bebeğine ve kendine iyi bak.

Canım sağol haklısın doğrusu bu ama elimde değil.Anne işte kitabını okudum.Açıkcası transfer obje olayıda beni gerdi:)) Aslında bakıcı kontrol edecek büyükler var ama sağlıkları müsait olmadığından tek başlarına bakamazlar.Sanırım yine şanslı gruptanım.İyi dilekleriniz için sağolun

Arkadaşlar eylül sonu işe başlamam gerek kızım 14 aylık olucak ama ben bakıcıya bırakmak istemiyorum.Ya üniversitedeki kariyerimi silicem.Ya da bakıcı işi için harakete geçmem gerek ama olmuyor.Onun annesi benim kimse anlamaz diye düşünüyorum.Beni özler nasıl olucak sizler nasıl başardınız.Belki çok hassasım ama mantığım almıyor.Sizlerle paylaşmak istedim.

Merhaba erintra123 sizi çok iyi anlıyorum miniğinizin annesi olarak bebeğiniz için her şeyin en iyisini en güzelini tabiki siz bilirsiniz.Canınızdan can.İnşallah herşey yüreğinizin istediği gibi olur. Bende beşyıla yakın sevgi dolu teyze olarak bebek baktım.şimdi okula başlıyorlar.Anadolu yakasında ikamet ediyorsanız çiçeğinize bakmak size yardımcı olmak isterim.Sevgiler.....

Hayatta herşey istediğimiz gibi olmuyor maalesef. Bir tercih yapmak durumundasınız. Ayrıca 15 ay büyütmüşsünüz sizden daha kötü durumda olanları düşünün ve teselli bulun.

Ben olsam asla üniv. deki işimi bırakmam. Artık çocukluğa adım atmış sayılır yavrunuz, bakımı daha kolay olur. Bir tanıdığa bırakabilirsiniz.Çalışma saatlerinizde belki esneklik de sağlanabilir.

ben oğlumu 2,5 aylıkken bıraktım bakıcıya
çok çok zor oldu günde 20 kez arıordum napıo yedimi kakasını yaptımı
kaç kere ağladım gizli gizli
ama onun için dedim katlandım
çalışmasam aç kalmazdık ama neden daha rahat yaşamak ve yaşatmak varken
hem kendimi hemde oğlumu tek maaşa mahrum edimki dedim
şimdi oğlum 6,5 aylık hala zor ama önceki kadar değil
insan zamanla alışıor yeterki güvendiğiniz birisi baksın
ilk önce tabiki herkese şüphe ile yaklaşıcaksınız
bearber bakın birkaç gün sonrasında hoşunuza giderse bırakın
hem büyüklerde varmış bakıcınızın yanında onlarda kalsın dahada rahat eder içiniz

kesinlikle büyükler sırayla gelsinler. hiç aklınız kalmaz böylelikle. üstelik hem çocuğunuzun düzeni olur, elden ele bakılınca huyları düzenleri değişiyor hem de büyükler yorulmamış olur. tabii benimkiler gibi peşinde gezmezlerse yorulmazlar :)

1 eylülde başlayacak kızım bakıcıya...kolay değil daha 7 ayı doldu bugün...yaklaşık bir aydır eşim bakıyor ben çalışıyorum...
ben çalışmasam ne olur, hiçbişey...ama bişey almaktan da öte yarın istediği gibi bir eğitim vermek için daha fazla para gerekirse bize...neden onu mahrum edeyim ideallerinden...
hem eğitimliyim ben, anne olmak kariyerinden vazgeçmek değildir ki...
siz maşallah iyi büyütmüşsünüz kızınızı...güvendiğiniz bir bakıcıya emanet edin, tabiki önce Allah'a...
yapacak bişey yok...bizim çocuklarımız çalışan annelerin çocukları olacaklar...başka şansları yok...biz de onlarla geçireceğimiz zamanı en doğru verimli şekilde kullanmak için çabalayacağız...
Allah hepimize yardım etsin inşallah...

Bir an acaba ben mi açtım bu konuyu dedim kendi kendime :)))
Benim haftada sadece1 kere okula gitmem gerekiyor ama yine de kimselere emanet edemiyorum bebeğimi. Acaba diyorum 18 aylık olana kadar bekkleyip kreşe versek daha mı iyi olur? Hatta blog'unu takip ettiğim bir anne 15 ay kendi baktığı bebeğini 15 aylıkken yuvaya verdi ve şu anda gayet memnun olduğunu anlatıyor. Acaba sen de yuvaya vermeyi deneyebilir misin?

offfffffffff aynı dert demekki herkeste var benimde oğlum 19 aylık olacak bakıcıya verince.bence sen tanıdık gözetiminde bakıcıya bırak oğlunu ama ben ne yapacağım hiç bilemiyorum burada evime gelip bakan bakıcıyıda bulamıyoruzki kamera ile takip edeyim.sadece kendi evimizde bakarız diyor şimdiye kadar görüştüğüm 3-5 kişi

yaa ne iyii olmuş bu konu benimde kıızm 11 aylık ve gelenlerin içinde en iyisi diye karar erdğim ama içime sinmeyen bir bakıcı başlayacak yarın eylülde başlıycam işe ama alışsın kızım yabancıya diye erken başlasın istediim ama inanın hep ağlıyorum onu yabancıya bırakıp gideceğim için onu özleyeceğim için ya ben yokken ağlarsa yemek yemezse uyumazsa diye diye bitiriyorum kendimi e kızımdan ilk kez ayrılacağım benim için çok zor bir süreç hele kızım için off

Benim gibi çok insan varmış demek .İnanın ben daha karar veremedim mantığım kesinlikle işine devam et diyor ama kızımı bir yabancıyada nasıl bırakıcam düşüncesini kabul edemiyorum.İşi bıraksam sonra nerden iş bulunurki ufffffffffffff düşünmekten bıktım artık

Benim gibi çok insan varmış demek .İnanın ben daha karar veremedim mantığım kesinlikle işine devam et diyor ama kızımı bir yabancıyada nasıl bırakıcam düşüncesini kabul edemiyorum.İşi bıraksam sonra nerden iş bulunurki ufffffffffffff düşünmekten bıktım artık

bende çok düşünüm istifa etmeyi ama göreve başlamak için çok çaba sarf ettim kpss belasıyla< uğraştım ama bir yandan minik kızım delircem çok iyi anlıyorum seni ama birde şunu düşünüyorum çalışan bir anne olarak onun gelişimine eğitimine kişiliğine daha çok katkıda bulunucağımı biliyorum bu hepimiz için çok zor bir süreç katlanmak zorundayız yine onlar için

Arkadaslar yine 15-18 aya kadar kendiniz bakabilmis olmanız harika bir sey....ben oglusumu ekimde, 8. ayında bırakmak zorunda kalacagım ve o gunu dusundukce icim eziliyor resmen...alabilecegim maksimum izni aldım ama calısmak da sart...bizim bakıcımız 3 aydır bizimle en azından evde gozlemleyebiliyorum...bi de kamera sistemi kurduk...gerisi de buyuklerin gelip kontrol etmesine emanet....

ay bende aynı dertten muzdaribim hergün ağlıyorum ya bebeğimi başkasına emanet etmeyi hiç istemiyorum:(oğlum eylül 15 de 1 yaşında olacak ben ise hemen sonrasında işe başlicam çok zor ya hiç kıyamıyorum :(

siz yine iyiymişsiniz ben sadece 3 aylık olana kadar bakabilecek bebeğime çünkü devlet memurum şimdiden içim acıyor raporlar falan ne kadar alabilirsem alacam ama nerden baksan 10 aylık etrafımda tanıdık da yok zor çok zor annem uzakta kayınvalidem uzakta

merhaba ,
benim kızım da 9 ayını bitirdi. 10. ayına başladı.Bakıcı bulamıyorum ve Eylül başında mevcut bakıcısı işi bırakmak zorunda.Çok kişi buldum ama sabah 6.30 da kimse gelemiyor.O yüzden sıkıntım büyük.En son Küçükyalı'da evimize yakın bir yuva buldum.Gerekli görüşmeleri yaptım.İçime sinse de yine kafamda bazı soru işaretleri oluyor tabiki.... Bebeğim daha çok küçük orada nasıl davranacaklar, ne gibisıkıntılar yaşayacak bilemiyorum. Çok sıkıntıdayım.....Zaman kısa olduğu için ne yapacağıma karar veremiyorum....

ay bende aynı dertten muzdaribim hergün ağlıyorum ya bebeğimi başkasına emanet etmeyi hiç istemiyorum:(oğlum eylül 15 de 1 yaşında olacak ben ise hemen sonrasında işe başlicam çok zor ya hiç kıyamıyorum :(

ben 5 aylık bebeğimi bırakmak zorundayım. Haklarında en iyisi olsun diye dua edicez başka çaremiz yok:Saruboceq:

Arkadaşlar yanlız olmadığıma çok sevindim.Çünkü etrafımda çok fazla rahat annede var.Sabah yine annem aradı sakın mesleğini bırakma doktoranı bitirdin o kadar diyor .Olabilir ama bence hiçbir kariyer kızımdan önemli değil.Bazende ölümlü dünya diyorum.Bilmiyorum acaba lohusalık sendromundayım diye düşünüyorum.İşin içinden çıkamıyorum.3 yıl sonrasını düşünüyorum o kreşe gidecek .Acaba hiç işini bırakan anne varmı aramızda

Back