Hemşirelik yapan birini bir doktor neden yetiştirir ki? Asistan doktor falan mısınız ayrıca? Hemşire egosu diye bir şey var, doktorlardan daha donanımlı olduklarını düşünen hemşireler var, sanırım onlardansınız, ah ne çok çektik bu egolardan :) Sizin hobi olarak katıldığınız (hobi olarak çünkü alanınız bu değil dediğinize göre hemşiresiniz) seminerler, eğitimler vs bu konuda söz sahibi olabileceğiniz manasına gelmiyor. Hangi seminermiş o, kim düzenliyor? Suç duyurusunda bulunalım. Sizi 'eğiten' doktorlar kim? Yanlışlıkla yolumuz düşmesin. Sizin tarafınızdayım, ben de sağlık çıkışlıyım :) Muhtemelen benzer eğitimleri almışızdır ama ben kendimi sizin kadar söz sahibi hissetmiyorum. Zira doktor değilim, sağlıkçıyım sadece. Hemşire damar yolu açar, kan alır vs kadın doğum konuları hakkında yorum yapmak ne hadle yahu? Bana kadın doğumcu musunuz demişsiniz, ben değilim evet peki ya siz? Üslup yerlerde zaten, boş konuşma falan, az çok anladım sizi ben ya, değişik bir psikoloji. Diğer yoruma da ithafen; Ben rahme kesinlikle zarar vermez demiyorum, her operasyonda olduğu gibi kürtajda da risk vardır elbette! Verdiğiniz bilgileri zaten biyoloji dersi alan lise öğrencisi de verebilir. Bu bilgilere sahip olunca o konuda uzman olmuyorsunuz. Her kürtaj yapan kadına 'aferin sana, al işte, sağlıklı gebelik şansın %60 oldu iyi mok yedin!' gibi yaklaşmak ne kadar etik, doğru? Evet risk var ama her kadına aynı şeyi söyleyemezsiniz! Bu yaptığınız hem hadsizlik hem vicdansızlık! Ben de bir düşük yaptım. Düşükle sonuçlanmasaydı kürtaj olacaktım. Sizin katıldığınız birkaç saatlik seminerlere (cidden hangi seminerde bu söyleniyor aşırı merak ettim neyse) kıyasla, İstanbul'un en donanımlı ve büyük akla ilk gelen o hastanesinde çalışırken, oradaki proflardan doçentlerden bilgi aldım. Hiçbiri de bana gelip '%60 bık bık' demedi. Araştırdım, okudum ve 1 makalede bile sizin kadar kesin ve net konuşan 'uzman doktor' görmedim. Risk var elbette evet ama her operasyonda olduğu kadar. Fakat ben yine boşu boşuna yazdım bunları çünkü sizin sabit fikir değişmeyecek belli. Bugün benim imtihanım da bu konu olacak ama bu son yazım, ne yazarsanız yazın bir daha uğraşmayacağım, tek tavsiyem araştırıp okumanız olabilir. Başımdan geçtiği için söylüyorum; mecburi veya isteyerek kürtaj yaptırmış/yaptıracak kadınların bu platforma kolaylıkla erişebileceğini unutmadan, doğru ve bilimsel verilere dayanan bilgiler yazmak zorundasınız. Konu sahibi size sonraki gebeliğimi etkiler mi vs dememiş size ne ??? Size vicdanlı günler dilerim :)