böyle güzel haberler almak ne hoş,ayrıca kız olmasınada ayrıca çok sevindim,içime doğmuş ve sanada söylemiştim kız diye :) Allah sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.sabrın sonu selamettir,iyiki bir anlık kararla aldırmadın onu.mükafatını gördün bak :)
ah o bulantılar yokmutek derdin o olsun ne diyelim..4 ayı tamamla geçer oda.oyalanacak bişiler bulki kafaya takıp artmasına sebep olmayasın.çeyiz hazırlamaya başlasan iyi olur mesela :))))
sağlıcakla kal.şimdiden hayırlı doğumlar.Allaha emanet ol,sevgiler
Rabbım senden habersız nasıp etmıs yavrunu sana elbette senden habersızde korumus onu.Sağlıkla kucagına almayı nasıp eder ınsallah zor bır sınavdan gectın ınsallah kazananlardan olursun
Çok değerli bi cevap yazmışsınız ve kimse beğenmemiş şaşırdımMerhabalar, benim eşim farmakoloji uzmanı doktor. Sizin gibi gebeliğinde bilerek ya da bilmeyerek ilaç kullanan gebelere yönelik teratojenite raporları hazırlıyorlar, eğer gittiğiniz hastanede farmakoloji uzmanı varsa onun görevi bu. Böyle bir uzmana göründünüz mü? Kadın doğum uzmanları her zaman riskleri çok iyi bilmeyebiliyorlar ve her ilaç için alınsın diyebliyorlar. Eşim bi keresinde demişti ki, "en en en tehlikeli ilacın hasar riski %20". Kaldı ki sizin ilaçlar B ve C grubu. Şöyle bir olay anlatayım, sizin kullandığınızdan kat kat daha fazla ve ağır ilaçlar kullanan bir gebe gelmişti onlara, durum kritik olduğu için yurtdışındaki teratojenite merkezleriyle temasa geçtiler ve oradan şöyle bir yanıt geldi: Evet şu şu organlarda hasar riski yüksek, ancak hayatı tehdit etmiyor, doğduğunda ameliyat olabilir ve yaşar, alınmasına gerek yok! Bunu sizin durumunuz buna benzer diye anlatmadım, o gebenin ilaçları bırakın C grubunu, D ve X grubu falandı, sadece bu konuda insan hayatının özellikle yurt dışında ne kadar ciddiye alındığını ifade edebilmek adına söylüyorum. Mümkünse işini bilen bir farmakoloji uzmanıyla görüşün, belki de ilaçlarınız size söylendiği kadar tehlikeli değildir, ya da en azından risk yüzdesi nedir bunu öğrenirsiniz. Geçmiş olsun, hayırlı ve sağlıklı gebelikler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?