bebeğimi aldırmak istemiyorum

bebeğini ilçlardan dolayı sakatmı doğar acaba diyerek aldırırsan ...sonraki olacak bebeğinin sağlıklı olacağı için garantinmi var????
rabbim sana layık görmüş evlat vermiş sakın aldırma .....

Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımı bilmeden 4 çeşit ilaç kullandım.2 si b grubuna griyor bir tanesinde hamileler üzerine araştırma yok .diğeride aferin forte bunun içindeki bir madde c katagorisinde göz ve kulak problemi yapabilirmiş bebekte.dr lar kararı bana bırakıyor.bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte ve karar vermem için son bir kaç günüm var.pztesi de profosörden randevu aldım.ne yapcağımı bilmiyorum.etrafınızda riskli ilaç kullanıp bebeği sağlıklı doğan varmı yada benimle aynı durumda olan ????????????

bu duyguyu bilirim bende hic beklemedigim anda hayatimin en guzel supriziyle karsilastim ki o donemde idrar yollarimda iltihabim vardi antibiotik kullandim ve cok etkili bir agri kesicim vardi onu kullandiginda bebege ciddi etkiler yapabilicegini duymustum ben agri kesiciden dil ama antibiotikten cok korkmustum cunku antibiotik gercekten etkili bir ilac...hatta soyle anlatayim idrar yollarimdan rahatsizdim doktor ilac verince sabah aksam olmak uzere 10 gun boyunca tuketmemi sonra tekrar muayane icin gitmemi istedi on gun kullandim ve doktora gittim adetimde on gun gecikmisti zaten idrar istediler tahlil icin bende ayni idrarala gebelik testide yapmalarini istedim doktor tahlil sonucunu temiz oldugunu soyledi birde hamilesin dedi ama hamilesin derken surati oyle bir asiktiki esim ve ben kesin verdikleri ilacin yan etki yaptigini dusunduk ilaci arastirdik hatta aldigimiz eczaneye telefon actik doktor bilgi vermedi ila firmasini sanirim aradik hamileligin ilk aylarin da ilaclarin yan etki verme riski cok azdir son aylardaki hamileler icin bu durum tehlikeli olabilir ama garanti vermeyiz dedi....Acikcasi ben yan etki versin vermesin asla bebegimi aldirmyai dusunmedim...Hersey nasip bence eger cocugum sakat dogsaydin ilac yuzunden olmiyacakti ilac bir vesile oyle olmasini takdir goren allah ilac kullanmasan sigara kullansan belki inctigin kahve bile sakat dogmasina vesile olabilir bence endiselenme Rabbime sigin ne eylerse guzel eyler unutma karnindaki senin parcan en guzel emanetin canindan can kiyamaya sakin dusunme evlat bu nasil olursa olsun anne babanin basinin tacidir....bence aldirma bunu dusunme bile

bende korunmadığım bir ay hamile kaldım ki bunun için 1 senedir bekliyordum.ama işte tesadüf ya tam o ay yumurtlama zamanımda boyun tutulması oldu.bir sürü ağrı kesici kas gevşetici kullandım.birde üstüne ağır bir griple antibiyotik kullnadım.hanmile olduumu öğrendiğimde hala kullanıyordum hemen kestim.ama aldırmak aklımın ucundan bile geçmedi.o Allah ın bana bir lutfu.hatta 3lü taramayı bile yaptırmadım doktor kötü çıkarsa alırız deyince.seniin bunu bu kadar fert etmene çok şaşırdım çok ta ayıpladım.neyin garantisi var.sağlıklı bir gebelik yürütürrken 9 ayın sonunda bebeğini kucağına alamayan var.doğum anında herşey normalken bebeği nefesszi kalıp sakat doğanlar var.sağlam doğup bir havaleyle kalıcı hastalık sahibi olanlar var.herşey Allah tan ona sığınıp güvenip dua etmekten başka ne çaremiz var.şaşırdım yazını okuyunca açıkçası aklından bile geçirme bence duanı et bekle.Mevlam neylerse güzel eyler

merhaba, ben sana başımdan geçeni anlatayım o zaman rahatlarsın umarım..

hamileliğimin 5.ayında AĞIR ZATÜRRE teşhisi kondu.. Röntgen çekindim ağlaya ağlaya.. Doktor ağır bi antibiyotik verdi ve mecbur kullanmak zorundaydım.. 1 kutu bitirdim tekrar kontrole gittim, düzelme var ama ilaca devam etmeniz gerekiyor dedi dr. 2 kutuyu yarımşar tablet şeklinde kullandım.. şükür hastalığım geçti ama içim öyle tuhaftı ki.. ya bebeğime bişey olduysa diye..

Ama Allah'ım öyle büyükki sonsuz şükürler olsun Sağlıklı eli ayağı düzgün bi evladımız oldu.

Sana tavsiyem kötü düşünme ne olur.. Keçiboynuzu pekmezi ye hergün.. bebeğinin gelişimine bayağı katkı sağlar.

canım gönlünü ferah tut hiçbişi olmayacak allahın izniyle. internette de araştırırsan bulacaksın zaten. hamileliğin ilk dönemlerinde kullanılan ilaçların sonuçları için ya hep ya hiç kuralı vardır. yani ya ebbeğine zarar verir ve sen düşük yaparsın ya da hiç etkilemez. sakın aldırayım deme. büyük bir ihtimalle bi sorun olmayacak çünkü bilmeden kullanılan ilaçlar etkilemiyor. ben de ilaç kullandım çok şükür şimdiye kadar bi problem olmadı. sakın aldırayım deme. ilaçtan etkilenme durumu olduysa sen zaten ilerleyen günlerde düşük yaparsın.
bi örnek de halamdan vereyim. ilk hamileliğinde ağır bi antibiyotik kullanmıştı.sonra hamile kaldığını öğreniyor ve dru bu bebeği kesinlikle almalıyız sakat doğar diyor. halam kesinlikle aldıramicanı söyleyerek başka bi dra gidiyor.bu dr da allahın verdiği canı biz alamayız, düşeceği varsa düşer sen aklından geçirme aldırmayı falan diyor. eve geliyorlar birkaç gün sonra da düşük yapıyor zaten. işte böyle canım
sakın aldırma. dediğim gibi ya sapasağlam olacak ya da düşecek.rabbim hakkında hayırlısını versin.

bence iyice bir bilgi al. çocuk eğer özürlüyse mutlaka aldır. çünkü sonra çok pişman olursun. hem bakımları zor hem de çocuğa işkence çektirme. benim iki arkadaşımın da oğulları özürlü. bakımı gerçekten zor. onlar çok pişmanlar. yenisini yaparsın. eğer öylelerse aldır mutlaka:nazar:

hım .....evet nede doğru şöylemişşiniz ^^yenişini yaparşınız^^ yemek mi yapıyo ne yapıyo bu allah aşkına...:53:

ilk 2 ay boyunca doğum kontrol hapı ve aferin forte kullandım senn gibi 9-10 adet şuan kızlarım 1 yaşında ve gayet iyiler.
tabii ben o zamanda biliodum iyi oldukları GATEM'e gitmelisin Cerrahpaşa tıp fakültesine bağlı oraya git va rahatla çnkü 9 ay birşey oldumu diye beklemek seni daha çok yoracak

Canım paylaşımın için sağol beni umutlandırdın , ben izmirdeyim sen gatem de hangi testleri yaptırdın .bende doğan a kadar bebeğim kafayı bozmaktan korkuyorum belirsizlik eşittir mutsuzluk

merhaba, ben sana başımdan geçeni anlatayım o zaman rahatlarsın umarım..

hamileliğimin 5.ayında AĞIR ZATÜRRE teşhisi kondu.. Röntgen çekindim ağlaya ağlaya.. Doktor ağır bi antibiyotik verdi ve mecbur kullanmak zorundaydım.. 1 kutu bitirdim tekrar kontrole gittim, düzelme var ama ilaca devam etmeniz gerekiyor dedi dr. 2 kutuyu yarımşar tablet şeklinde kullandım.. şükür hastalığım geçti ama içim öyle tuhaftı ki.. ya bebeğime bişey olduysa diye..

Ama Allah'ım öyle büyükki sonsuz şükürler olsun Sağlıklı eli ayağı düzgün bi evladımız oldu.

Sana tavsiyem kötü düşünme ne olur.. Keçiboynuzu pekmezi ye hergün.. bebeğinin gelişimine bayağı katkı sağlar.

Canım sağol iyi dileklerin için

merhaba canım bende 14 haftalık hamileyim:nazar:

benimkide plansızdı ve hamile olduğumu bilmeden 2 gün katarin 2 gün nurofen kullanmıştım..

ilk gebeliğimi teşhis eden doktor sen bilirsin demişti ama ben aldırmadım bende şuanda dularımla rabbime sığınıyorum..

heleki ultrasonda gördükten sonra bebeğe zarar vermiş deseler bile ALLAH KORUSUN kıyamam kuzum ciğerim o benim..

iyisiyle kötüsüyle benim bebeğim.. dua et canım ben öyle yapıyorum

Allahın dediği olur..

bence de allaha tevekkül edip aldırmamalısın. o can sonuçta. aldırmak onu öldürmek demek. ilaç içmeyenlerin çocuklarının da bi g arantisi yok ki. yani allah bi imtihan verecekse ilaç içince de olur içmeyince de. hepimizin çocuğu allaha emanet. testlere de çok güvenmemek lazım. bazıları ikili testte falan down sendromlu çıkıo ama çocuk sapasağlam doğuyo. o yüüzden ben hiç test mest yaptırmadım. inş çocuğum sağlıklı doğar. diye dua ediyorum.

bence iyice bir bilgi al. çocuk eğer özürlüyse mutlaka aldır. çünkü sonra çok pişman olursun. hem bakımları zor hem de çocuğa işkence çektirme. benim iki arkadaşımın da oğulları özürlü. bakımı gerçekten zor. onlar çok pişmanlar. yenisini yaparsın. eğer öylelerse aldır mutlaka:nazar:

Canım arkadaşım, burası bir sınav dünyası. Herkesin sınav sorusu farklı, gerçekten hiç kolay değildir ama o soruyu bile bile yanlış yapmak. Akıl karı değil.

Merhabalar.bende kesinlikle aldırma diyenlerdenim.benim görümcem hamile olduğunu bilmiyordu ve kutu kutu sinir ilaçları tansiyon uyku ilaçları içmiş.doktorlar bile ona sakat doğma riski yüksek demişlerdi oda aldırmayı düşündü.ben ve eşim çok destek olduk aldırmaması konusunda aldırmadı ve şimdi dünyalar tatlısı bir kızı daha var.sen allaha sığın dua et gerisini ona bırak.

Ben 17 haftalık hamileyim ilk 3 ayda bronşit oldum ve 3 kutu B kategorisi(yani hamişlere verilenden) ve 2 çeşit C kategorisi fısfısı bitene kadar kullandım. Doktorlarım güvenle kullandedi. Bu meleği 4 tüp denemesi ve 5 yıldan sonra buldum hiç düşünmedim veda etmeyi.
Böyle bir karar için kesinlikte en az 4 dr. a git.
Bir arkadaşım ilaçla adet oluyordu ver bu ilaç bebeği direk düşüren bir şey, sağlıkla doğurdu
Diğeri, Bel fıtığı oldu defalarca kas gevşetici iğne ve hap kullandı, meeğine sağlıkla kavuştu
Bir diğeri de 4 dr.a gitti bebeğin beyni dışarıda dendi mecbur aldırdı ve 4,5 yıldır evlat sahibi olmaya çalışıyor. Sakat olduğu kesin olan bir bebeği bile aldırdığı için büyük pişmanlık yaşarken, sen ein olmadığın bir meleği aldırıp da ömür boyu sorularla yaşama.

Arkadaşlar öncelikle hepinize destekleriniz için teşekkür ediyorum.Bugün bir prof dr a gittim eşim ve bebeğimle beraber.dr a herşeyi anlattım, oda bana 5haftalıkken kullanmıştım ilaçları daha bebeğin kese halinde olduğunu etkilenmiş olsa bebeğin düşeceğini söyledi.büyük ihtimalle bebeğin sağlıklı dedi dr.ben internetten ya hep ya hiç kuralına göre hesap yapmıştım ilaç içme zamanını organların oluşumuna denk geldiğini düşünüyordum ,oysa dr adetimin başlangıcından değil bebeğin ilk oluşum zamanını(adetimden 14 gün sonrayı)baz alarak hesap etti.eğer bir etkilenme söz konusuysa 2 li tarama testinde ense kalınlığındanda anlaşılabilirmiş.sonra ultrasona geçtik eşimle beraber büyük bir perde yapmışlar ordan bebeğimin hareketlerini izledim takla atıp duruyordu ayrıca bütün bu görüntülerin cd sinide verdiler.2 hafta sonra ikili test için yine çağırdı.20. hafta tekrar gidicem. ben bir üniversite hastanesinin polikliniğine gidiyorum ilk doğumumuda orda yaptım.dr a farmakoloji testini gösterdiğimde .bana bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte eşinle konuş aldırıp aldırmama konusunda dedi dr a ikili testte birşey varsa çıkıp çıkmıycağını sordum.çıkmaz dedi.e peki bunu öğrenmek için test varmı dedim ,yok dedi.ben kaç gündür uyumuyorum.demekki ilk söylenen şeye inanmıycaz bunu dr söylemişte olsa .bebeğimin hakkında sağlıklı bilgi almak için yine aynı üniversite hastanesinin profösörüne 220 milyon muayene parası vermem gerekiyomuş.bu ne biçim düzen anlamadım.bugün gittiğim dr çok iyi bir dr du içimi öyle bir rahatladı ki. şimdi 16 sında hastanede 2 li testim var ama güvenmediğimden 17 sindede yine parayla bidaha 2 li test yaptırcam prof a bişey çıkarsa aminiosentez i yine orda yaptırcam.
Bu kadar ayrıntılı yazdım benimle aynı durumda olan varsa yararlansın diye arkadaşlar hepinizi öpüyorum o kocaman yüreklerinizle bebeğimin arkasında benden çok durdunuz.desteğiniz için tekrar teşekkürler.ikili testin sonucunu yine burdan paylaşıcağım.

birisi aldır demiş bebeği..hangi akla hizmet ediyorsa..onun vebalini kim ödüycek kendimi..
canım kimse sana aldır yada aldırma diyemez çünkü bu gerçekten senin karar vermen gereken bişi..doktorunla konuşmuşsun zaten..bende hamileyim ve bebeğim şimdi hareket etmeye başladı..bu çok özel bir duygu..özel kararlar canım bunlar..

içinin rahatladığına çok sevindim inşallah 2li taramandada hiç bir olumsuzluk yaşamazsın ve bebeğini sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın ve unutma sen üzüldüğünde o bebekte üzülür moralini yüksek tut...

bende ilaç kullanırken hamile kalmışım,şeker hastasıyım ve diyabet ilaçları değil hamileyken ,emzirirken bile kullanılmaz,çok mecburi durumlarda insülin verilir bilen bilir..biz korunuyorduk sözde ve oğlum dokuz aylıkken ben kızıma hamile kalmışım :) doğum sonrası adetlerim düzensizdi ve adet olmadım diye endişelenmemiştim bile.üstelik akıntım var diye doktora gitmiştim ve şeker ilacı şöyle dursun vajinal fitil,antibiyotik vs bi avuç ilaç kullanıyodum.ama çok ufak olduğu için görünmemiş kese.bide ramazandı oruç tutuyodum gitmek istemedim doktora adetim gecikti diye,evde yapılan testler yanıltıcı çünkü.baktım adet olacağım yok,bi dünyada ilaç kullanıyorum olmaz ama yinede bi gideyim dedim,bi baktım 1.5 aylık hamileyim :)
gözlerim yuvalarından fırladı ultrasonda bebeğimi görünce :))) oğlum daha 10 aylıktı,doğumum sezeryandı ve şeker hastası olduğum için daha çok erkendii,bi sürüde ilaç kullanmışım of offff...ama Allah biliyor ne eşim ne ben bi kere bile aldırmayı ağzımıza bile almadık.çok şükür doğdu ve elhamdülillah bi sorun yok.

uzun lafın kısası tabiki fikir alın ama kararınızı kendiniz verin kimsenin etkisinde kalmadan.sonuçta alnınıza yazılan olur.ben bi sorun olduğunu düşünmüyorum.kalbinizi bozmayın ve olumsuz söylemleri duymayın.sağlıksız bebekler tutunamazlar.Size hayırlı doğumlar ve hayırlı sağlıklı evlatlar doğurmanızı diliyorum.Allah gönlünüze göre versin içiniz ferah olsun.umarım çok güzel bi kızınız olur :)

ben hiç hamile kalmadım daha yeni yeni korunmayı bırakmayı düşünüyorum o da 6 ay sonrası için o yüzden de ufaktan buralara bakayım dedim ben engelli bebek doğurma riskini alamayacağımı düşünüyorum hep benden sonra o bebeğe ne olur ben tüm ömrümü vakfetsem de malesef ülkemiz bu konularda çok gelişmiş değil ama bu söylediğim kesin olarak sakat doğacağı belli olan bir bebek için ki senin için kesin bir şey yok zaten

benim annemin kalçasında kireçlenme var tam hatırlamıyorum nevisini ama tam erkek kardeşime hamileyken bilmediği dönemde kalsiyum çözücü bir ilaç kullanmış ona da demişler bebeğin sakat olabilir diye ama o baştra aldırmak istese de sonra vazgeçti hatta annem der karnımda oynadığını hissettim bebeğim canlandı diyip indim der masadan inmiş yani

kardeşim maşallah aslanlar gibi sağlıklı sadece fazladan yarım gelişmiş bir omurga kemiği var ki o sadece bel ağrısı yapıyor başka bir zararı yok ki bu muhtemelen zaten ilaçla değil genlerle ilgili falan bizim ailecek bel bölgemiz sıkıntılıdır çünkü

ben geçen yıl radyoaktif iyot aldım bir yıl bebek yasak dediler malum radyasyon veriyorlar vücuda anneme aklıevvel doktorun biri ben olsam almam gider bebek yaparım kanser tekrarlarsa ameliayt olurum dediği için annem doktora almasa mı falan diye mırın kırın ediyordu doktor da dedi ki bir hastamız vardı iyotu verdik ikinci ayda gelip hamileyim dedi biz de aldırmasını istedik ama yapmadı bebeği de inanılmaz sağlıklı doğdu meraklanmayın bir yılı da beklerse bişicikler olmaz dedi zaten hipotiroid oluyorsun almadan önce iyotu ve zamanla düzeliyor muhtemelen iyotu aldıktan 15-20 gün sonra hamile kalmış zaten 15 gün aynı yatak yasaktı düşün yani o bebiş bile sapasağlam doğduktan sonra çok korkma yine de demek istiyorum ben

kardeşim bende aldırma diyenlerdenim tevekkül et ve rabbine sığın inşaallah evladın sağlıklı bir şekilde doğar .ayrıca yenisini yaparsın diyen arkadaşım senide şiddetle kınıyorum.

konunu yeni okudum ,en baştan sona kadar.. içinde bir can taşıyorsun ve bir anne olarak neler hissettiğini anlamamak mümkün değil.. işinin ehli olan bi hekimle muhattap olman çok yerinde olmuş.. (dediğin gibi malesef, parayı yatırınca daha fazla ilgileniliyor ve bilgilendiriliyorsun.hep yaşıyoruz,acı amamecburen bizde o yoldan gidiyoruz.baştan sağılmamak ve kaygıyla beklememek için)Allah'ın izniyle testlerinde temiz çıkar canım..bizimle güzel haberlerini burda paylaşırsın,mutluluğuna ortak oluruz bizde:34: Allahım sağlıkla aldırsın kucağına bebeğini inş..

Back