bebeğimi aldırmak istemiyorum

Bende seninle aynı durumdaydım...Ve emin ol seni çok iyi anlıyorum. Eski mesajlarıma bakarsan anlarsın....Bende 6 haftalığa kadar gebe oldugumu anlamadım ve Voltaren, muskoril özellikle kortizon içeren bir krem kulandım bilmeden...Aldır diyen doktorlarda oldu,kararı bana bırakanlarda. Bişey olmaz etkilense düşerdi...yani ya hep ya hiç kuralını diyenlerde...
Hatırlıyorumda ne kabus günlerdi...Dudak yarıgı olma ihtimali büyük dedi doktorlar bebegim için....Eşim aldırma buda bir imtihandır...Sonuçta bizim bebeğimiz herşeyiyle Allah verdi kabulümüzdür dedi ve aldırmadık...Şimdi 24 haftalık olduk...Dudak yarığı falanda yok kızımın....Şimdilik herşey yolunda...

Darısı sana insallah...

Bu sıkıntılı zamanımda, benim gibi ilaç kullanıpta bebeğini sağlıkla kucağına alan arkadaşlarım ,başınızdan geçenleri benimle paylaşmanız inanın ilaç gibi geliyo (ilaç asla yok :)) ) Ne güzel bebekleriniz sapasağlam kucağınızda inşallah benimde kaderim sizinkine benzer .Bu mübarek günlerde Allah hepimizin dualarını kabul etsin.

bende ilaç kullanırken hamile kalmışım,şeker hastasıyım ve diyabet ilaçları değil hamileyken ,emzirirken bile kullanılmaz,çok mecburi durumlarda insülin verilir bilen bilir..biz korunuyorduk sözde ve oğlum dokuz aylıkken ben kızıma hamile kalmışım :) doğum sonrası adetlerim düzensizdi ve adet olmadım diye endişelenmemiştim bile.üstelik akıntım var diye doktora gitmiştim ve şeker ilacı şöyle dursun vajinal fitil,antibiyotik vs bi avuç ilaç kullanıyodum.ama çok ufak olduğu için görünmemiş kese.bide ramazandı oruç tutuyodum gitmek istemedim doktora adetim gecikti diye,evde yapılan testler yanıltıcı çünkü.baktım adet olacağım yok,bi dünyada ilaç kullanıyorum olmaz ama yinede bi gideyim dedim,bi baktım 1.5 aylık hamileyim :)
gözlerim yuvalarından fırladı ultrasonda bebeğimi görünce :))) oğlum daha 10 aylıktı,doğumum sezeryandı ve şeker hastası olduğum için daha çok erkendii,bi sürüde ilaç kullanmışım of offff...ama Allah biliyor ne eşim ne ben bi kere bile aldırmayı ağzımıza bile almadık.çok şükür doğdu ve elhamdülillah bi sorun yok.

uzun lafın kısası tabiki fikir alın ama kararınızı kendiniz verin kimsenin etkisinde kalmadan.sonuçta alnınıza yazılan olur.ben bi sorun olduğunu düşünmüyorum.kalbinizi bozmayın ve olumsuz söylemleri duymayın.sağlıksız bebekler tutunamazlar.Size hayırlı doğumlar ve hayırlı sağlıklı evlatlar doğurmanızı diliyorum.Allah gönlünüze göre versin içiniz ferah olsun.umarım çok güzel bi kızınız olur :)

Canım ne mutlu sana sağlıklı olmuş bebeğin.benimde oğlum şu an 9 aya gircek 2 buçuk aylık hamileyim. İçinemi doğdu kız istediğim ....şu anda yaşamakta olduğum olay sayesinde ister kız ister erkek en başta sağlıklı olmasını istiyorum. :49:

aldirman icin cok erken.. biraz zaman gecsin bebis buyusun gerekli tetkiklerle cocukta bir sorun olup olmadigini anlamak kolay.. insallah sapasaglam saglikli bir bebek dunyaya getirirsin ama aksi halde bile bile ozurlu bir bebek dunyaya getirmek herseyden buyuk gunah bence.

evet içime öyle doğdu :) bencede sağlıklı olsunda cinsiyetin ne önemi var,kızda olsa bal,erkekte olsa bal gibi bişey olacak :) sen asıl doğumdan sonrasını düşün çünkü yardım edenin yoksa (tıpkı benim gibi !) iki minikle uğraşmak çok zor,bazen bi başlıyolar yurttan sesler korosu maşallah :)))
hayra yor hayır olsun,sevgiler,bu arada prensese isim düşünmeye başla :))

Farzedinki dünyaya saglam bir bebek getiriyorsunuz
ve bir anda öyle bir hastalaniyorki ömür boyu sakat kaliyor
hic ona kiyabilirmiydiniz? elbette kiyamazdiniz,
nefes alip verdigine sükredip hergün ölmemesi icin dua ederdiniz.
Eger suan bebege sorma imkaniniz olmus olsaydi
Anne ne olur beni öldürme ben öylede böylede yasarim" diye cevap verirdi,diye düsünüyorum.
Birde ise islami acidan bakarsak,ancak annenin sagligi söz konusu olursa bebegin aldirmasi caiz görülmüs
onun disinda Allahu Teala bebeklerin öldürülmesine asla izin vermiyor.

Allaha güvenin sakat dahi olmus olsa o yavru ,evladiniz oldugunu unutmayin ins,
Rabbim hayirlara yönlendirsin sizi insallah.

eğer bebeğinize bişey olmuş olsaydı zaten sizi terkederdi..

ben hamileyken bir sürü ilaç kullandım öncesinde.. hamileyken aneztezi bile aldım. kan sulandırıcı iğne kullandım doğuma kadar.. bunlarında bir sürü yan etkisi vardı.. normal insana bile bi sürü yan etkisi vardı.. ama bebeklerime hiç birşey olmadı sapasağlam lar.. üstelik ben ne 2 li ne 3 lü ne ayrıntılı usg hiç bişi yatırmadım.. tevekkül ettim..

bi ihtimal üzerine bir cana kıyılmaz.. canın yenisini yapmak istediğinde rabbim izin verecek mi bakalım? lütfen sen şuanda bile bir annesin sen kıyma yavruna..

Ben yıllardır tansiyon , troid ve böbrek hastasıyım. Günlerden birgün üçlü testle ilgili arkadaşımla konuşurken ben olsam asla aldırmam demiştim. Ve bunun üzerine çok konuştuk. Bu konuşmadan birkaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim:))) 9 yıldır özlemini yaşıyorduk. Hamileydim ama bir ton antibiyotik ve ayrıca hamilelikte asla kullanılmaması gereken tansiyon ilaçları kullanmıştım. Ayrıca birde tomografi çektirmiştim.. Önce Rabbim büyük konuştuğum için sınıyor beni herhalde dedim. Farklı doktorlara sordum, hamileliğin başlangıcında kullandığım için sorun olmaz dediler. Ama yinede çok korkuyordum. Sonra bebeğim 3 aylık olunca tansiyon iyice fırladı, hastaneye yattım. Ve doktorlarım bebeğin alınması gerektiğini , ilerleyen haftalarda preeklampsi olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu, bir böbreğim çalışmadığı için diğer böbreğimide kaybetme riskimin olduğunu söylediler. Ama bu sadece bir olasılıktı. Ben aldırmama kararı aldım ve durumu bildiğimiz için sıkı takip edilirse preeklampsi başlarsa eğer böyle birşeyi düşünebileceğimi söyledim. Sonra heyet de bu şekilde karar verdi. ikili testte olumsuz birşey çıkmadı çok şükür ve ayrıntılıda iyiydi. İlerleyen haftalarda birde gebelik şekeri eklendi. İnan bana çok zor bir süreçti benimki. Şu an 33 haftalık hamileyim. Bebeğime şimdiye kadar çok iyi baktım, kendime de.. Ve çok şükür Rabbime olumsuz sonuçlar çıkmadı şimdiye kadar. İnşallah bundan sonrada çıkmaz. Söylemek istediğim şu ki çok zor şartlarda olduğum halde bir an bile aldırmak istemedim. Yaptığım doğrumuydu bilmiyorum, belkide doktorun dediği gibi benim ölümümle sonuçlanabilirdi. Sana tek tavsiyem hiç değilse ikili üçlü testleri yaptırdıktan sonra karar ver. Rabbim yardımcın olsun ve inşallah meleklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız. Dualarım seninle..

Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımı bilmeden 4 çeşit ilaç kullandım.2 si b grubuna griyor bir tanesinde hamileler üzerine araştırma yok .diğeride aferin forte bunun içindeki bir madde c katagorisinde göz ve kulak problemi yapabilirmiş bebekte.dr lar kararı bana bırakıyor.bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte ve karar vermem için son bir kaç günüm var.pztesi de profosörden randevu aldım.ne yapcağımı bilmiyorum.etrafınızda riskli ilaç kullanıp bebeği sağlıklı doğan varmı yada benimle aynı durumda olan ????????????

annemde son kardesimde hamileyken 13 tane igne yaptirmis bebek düsün diye ama allah istemezse asla ilac felan bahane sonucta düsmeyince 13 igneyle hemsire kadin bundan sonra igne felan yapamam seni zehirler demis öylece kalmis bebek ve dünyaya geldiginde oldukca saglikli bir cocuktu ve simdi o bebek büyüdü evlendi ve onunda bir oglu var insallah seninkiside öyle olur bebegine bir sans ver herkes bir sansi hakediyor bence:21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::21::2::2::2::2::2:

ben de varım ben de..ilk 5 hafta cipralex kullandım antidepresan,daflon kullandım basur için,ağrı kesiciler.doktora söyledim sonra kararsız kaldı ama aldır diyemem dedi.büyük ihtimalle sorun olmaz dedi.şimdi 28 haftalık oldu oğlum şimdilik bir problem yok.inşallah da olmaz.seninkinde de olmaz inşallah..

Merhabalar, benim eşim farmakoloji uzmanı doktor. Sizin gibi gebeliğinde bilerek ya da bilmeyerek ilaç kullanan gebelere yönelik teratojenite raporları hazırlıyorlar, eğer gittiğiniz hastanede farmakoloji uzmanı varsa onun görevi bu. Böyle bir uzmana göründünüz mü? Kadın doğum uzmanları her zaman riskleri çok iyi bilmeyebiliyorlar ve her ilaç için alınsın diyebliyorlar. Eşim bi keresinde demişti ki, "en en en tehlikeli ilacın hasar riski %20". Kaldı ki sizin ilaçlar B ve C grubu. Şöyle bir olay anlatayım, sizin kullandığınızdan kat kat daha fazla ve ağır ilaçlar kullanan bir gebe gelmişti onlara, durum kritik olduğu için yurtdışındaki teratojenite merkezleriyle temasa geçtiler ve oradan şöyle bir yanıt geldi: Evet şu şu organlarda hasar riski yüksek, ancak hayatı tehdit etmiyor, doğduğunda ameliyat olabilir ve yaşar, alınmasına gerek yok! Bunu sizin durumunuz buna benzer diye anlatmadım, o gebenin ilaçları bırakın C grubunu, D ve X grubu falandı, sadece bu konuda insan hayatının özellikle yurt dışında ne kadar ciddiye alındığını ifade edebilmek adına söylüyorum. Mümkünse işini bilen bir farmakoloji uzmanıyla görüşün, belki de ilaçlarınız size söylendiği kadar tehlikeli değildir, ya da en azından risk yüzdesi nedir bunu öğrenirsiniz. Geçmiş olsun, hayırlı ve sağlıklı gebelikler diliyorum.

hamile olduğunuzu öğrenene kadar geçen süre içinde (adet gecikmesi) yaptıklarınızdan sorumlu değilsiniz diye biliyorum...yani bilmeden kullandığınız herhangi bir ilaç, çektirdiğiniz röntgen vsvs etkileyecek, ya da etkilemiş olsa bebeğiniz büyük oranda gelişmez ...kendini size gösterdiğine göre sizinle kalmaya, sağlıklı doğmaya karar vermiş gibi...karar vermek için henüz çok erken, dilerim sağlıcakla kucağınıza alırsınız...

Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımı bilmeden 4 çeşit ilaç kullandım.2 si b grubuna griyor bir tanesinde hamileler üzerine araştırma yok .diğeride aferin forte bunun içindeki bir madde c katagorisinde göz ve kulak problemi yapabilirmiş bebekte.dr lar kararı bana bırakıyor.bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte ve karar vermem için son bir kaç günüm var.pztesi de profosörden randevu aldım.ne yapcağımı bilmiyorum.etrafınızda riskli ilaç kullanıp bebeği sağlıklı doğan varmı yada benimle aynı durumda olan ????????????

canım bende seninle aynı durumdayım şu an 8 haftalık oldum benim kullandığım ilaç d gurubunda ve 3 gün önce kanamam oldu progestan kullanmaya başladım iki kadın doğum uzmanıda ilaç riskli aldır diyor ama ben hala mücadele ediyorum her hafta doktora gidiyorum ve yarın üniversite hastanesinde randevum var teratojenik rapor alıcam içtiğim ilaçlarla ilgili rabbime dua ediyorum önce çok korkuyordum ama şimdi aştım herşey Allahtan diyorum ailem çevrem herkes aman bidaha yaparsın aldır diyorlar rabbime dua et o herşeye sebeptir ...

"aldır aman ne olacak bi daha dogurursun" diyenler anne mi?
inşallah değildir...
zira böyle ruhsuz, böyle şuursuz,"anne"lik sıfatının zerresini haketmeyen bir annem olması beni çok üzerdi...

inşallah değildir...
zira böyle ruhsuz, böyle şuursuz,"anne"lik sıfatının zerresini haketmeyen bir annem olması beni çok üzerdi...

hayır canım ben annemi yıllar önce kaybettim ..ailem dediğim eşimin ailesinden 3 kişi ve dışardan kişiler... eşim ise bana saygı duyuyor.. bugün test sonuçlarımı aldım herşey normal çıktı eylüldede ikili test için randevu verdiler yalnız yapılan testler normal gebelikte yapılan testler ..ilaçla ilgili olan teratojeni testini yaptırmadım doktora söyledim istiyorsan yaptır yapılsada tam birşey çıkmaz dedi bende doktora güvendim böyle bir şey varmı farmakolejiden teratojenik test yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum bana bilgi verirlerse sevinirim

ilaç olayını bilemem ama kuzenim hamile olduğunu bilmeden sinüzit için ameliyat olmuştu ve genel anestezi ile narkoz alarak ameliyat olmuştu ve dünyanın ilacını almıştı
hamile olduğunu öğrendikten sonra çok çok üzülmüştü ben ne yaptım diye
aldırmayı düşünmedi hiç şimdi 2.5 yaşında cici mi cici çıtıpıtı bir kızı var Allah isteyen herkese sağlıklı, sıhhatli, hayırlı evlatlar versin
içinizi ferah tutun...

Rabbim sağlıkla evladınızı kucağınıza alamayı nasip etsin....

rabbim hakkımızda ne yazdıysa o oluyor umarım her isteyene hayırlısıyla sağlıklı bebek nasip eder ..ben ham,le olduğumu öğrenmeden önce çok ağır antibiyotik kullanmıştım çünkü göğüslerimle kist vardı ve bir taneside iltihaplanmıştı doktor şırıngayla çekti içini ve iltihap kurusun diye ilaç verdi bide yetmezmiş gibi idrar yollarından enfeksiyon olmuştum vede grip aynı anda siz düşünün artık ne haldeydim..düğünümden önce ve sonrası bu yaşadıklarım topu topu 1 aylık bir zaman dilimi sonrasında çok uyuduğum için sanırım troidim tekrarladı diye düşünüp doktora gidip test yaptırdım meğer hamileymişim allahıma hamdolsun bebişim iyi.sağlıklı doğdu hemde 8 aylık doğdu.allah yar ve yardımcınız oluyor siz yeterki kalbinizi tamamen ona olan inancınızla doldurun canlarım..

inşallah değildir...

aldır bidaha doğurursun diye düşünenlere yazık derim ben çünkü rabbimin hikmetleri öyle büyüktür ki o bidahayı böyle insafsızca düşünüp aldıranlara nasip etmeyebilir ve diğer bir konuda hamilelik ilerler ve bebkte kötü bir durum var ise şayet belki o zaman o zavallı sahabiyi rabbim sana layık görmüş emanetine sahip çık demiştir.vermesini bilen allah verdiği gibi almasınıda bilir...buna bizim müdahale etmemiz onun hikmetine müdahale etmektir bence

benim eltim benden önce hamile kalmıştı aramızda 1,5 ay vardı ve benim bebeğim 8aylık doğdu o ise 3lü taramada sorun gözüktü diye amniyon sıvısı bile alıp test yaptılar üstelik 35 yaşında ve ilk bebeğiydi şuan gayet sağlıklı benimkiyle arasında 10 gün var bunlar nasip kısmet işi..bir diğeride ben hamileyken arkadaşımda hamileydi 7ay 10 günlükken bebeğin hareketini hissetmediği için hemen doktora gittiler nst de ve ardından ultrasonda bebeğin boynuna kordon dolaştığını farkettiler hemen ciğerlerini büyütüp almaları gerekti 1 gün yaşadı ama öldü kuzucum ne zaman ne olacağını şüpheiz ancak allah bilir arkadaşlar yüreğinizi temiz tutun çünkü sizin manevi üşünceleriniz bile bebeği çok etkiliyor

çok kıymetli anne adayı :49:

Rabbim sana katından ennn güzel hediyeyi göndermiş, ve o hediyeyi bekleyen milyonlarca insan var..

ne kadar da şanslısın, Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..

sağlık meselesine gelince, kimin garantisi var ki?

bebeğin ileride Allah korusun sakat olsa ondan ozaman vazgeçebilir misin? tabiki de hayırr..

o her haliyle senn bebeğin, Hayır da şer de Allah'tan..

Sabırla bebeğini bekle, ve bu hediye için bol bol şükret..

Back