bebeğimi aldırmak istemiyorum

blueege

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
492
14
643
Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımı bilmeden 4 çeşit ilaç kullandım.2 si b grubuna griyor bir tanesinde hamileler üzerine araştırma yok .diğeride aferin forte bunun içindeki bir madde c katagorisinde göz ve kulak problemi yapabilirmiş bebekte.dr lar kararı bana bırakıyor.bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte ve karar vermem için son bir kaç günüm var.pztesi de profosörden randevu aldım.ne yapcağımı bilmiyorum.etrafınızda riskli ilaç kullanıp bebeği sağlıklı doğan varmı yada benimle aynı durumda olan ????????????

Arkadaşlar 10 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımı bilmeden 4 çeşit ilaç kullandım.2 si b grubuna griyor bir tanesinde hamileler üzerine araştırma yok .diğeride aferin forte bunun içindeki bir madde c katagorisinde göz ve kulak problemi yapabilirmiş bebekte.dr lar kararı bana bırakıyor.bebek etkilenmişte olabilir etkilenmemişte ve karar vermem için son bir kaç günüm var.pztesi de profosörden randevu aldım.ne yapcağımı bilmiyorum.etrafınızda riskli ilaç kullanıp bebeği sağlıklı doğan varmı yada benimle aynı durumda olan ????????????

canım bak aldımak istemiyorum die başlık atmışsın sen içinden ne geçiyosa kalbin ne istiyosa onu yap elbette her anne baba sağlıklı evlat ister ama bilemeyiz ki sağlıklı dersin ama deildir yada terside olabilir bende hamileyim 15 haftalık 2li yada 3lü yaptırmadım doktor dedi down sendromu için yaptırman lazım bilgin olur die ama yaptırmıycam çünkü allah göstermesin aldırmam...uzun lafın kısası biz nedesek boşşşş..çok geçmiş olsun umarım sağlıklı bi evladın olur allah gönlüne göre versin:26::26:

Canım ilaçları kaç haftalığa kadar kullandın?Birde miktarları nedir?

Canım aferin forte tan 9 10 tane 1 ayın sonunda kullanmaya başladım son adet tarihinden itibaren 30. günde başladım düzensiz 6 gün içinde 9- 10 tane içmişimdir .tam bebeğin organlarının oluşmaya başladığı dönemde :59:

canım bak aldımak istemiyorum die başlık atmışsın sen içinden ne geçiyosa kalbin ne istiyosa onu yap elbette her anne baba sağlıklı evlat ister ama bilemeyiz ki sağlıklı dersin ama deildir yada terside olabilir bende hamileyim 15 haftalık 2li yada 3lü yaptırmadım doktor dedi down sendromu için yaptırman lazım bilgin olur die ama yaptırmıycam çünkü allah göstermesin aldırmam...uzun lafın kısası biz nedesek boşşşş..çok geçmiş olsun umarım sağlıklı bi evladın olur allah gönlüne göre versin:26::26:

Sağol canım sağlıkla alırsın kucağına bebeğini inşallah.

benım bı arkadasımda hamıle oldugunu bılmeden antıbıyotık falan kullandı oda cok korkmustu ama aldırmadı bebek gayet ıyı dıyor şimdi doktorlar hayırlısı olsun ınsallah...

bence iyice bir bilgi al. çocuk eğer özürlüyse mutlaka aldır. çünkü sonra çok pişman olursun. hem bakımları zor hem de çocuğa işkence çektirme. benim iki arkadaşımın da oğulları özürlü. bakımı gerçekten zor. onlar çok pişmanlar. yenisini yaparsın. eğer öylelerse aldır mutlaka:nazar:

selam bende aldırma diyenlerdenim ...benim annem bana hamileyken kutu kutu ilaçlar ve iğneler vurulmuş hamiile olduğunu bilmiyormuş...3 ay boyunca ilaç tedevisi görmüş iğneyle birlikte ...bana hep derki sakat olsaydın sen olurdun diye ama Alllah aşükür çok sağlıklı bir bayanım...35 yaşındayım...

ayrıca bende şu an 21 haftalık hamileyim.bende 3.bebeğime hamileyim süpriz oldu.ilk zamanlart bende aldırmak çok istedim ama kıyamadım bir cana.

arkadaşım benim kuzenim çocuk doktoru...onunla bir konuşmamızda anne karnında çok küçük olan bebekler yani anne karnında yeni gelişen bebeklere hiç bir şey olmaz çünki onlar inanılmaz bir koruma ile kaplı oluyorlar demişti.kan hücreleri minik bebeği her şeyden koruyormuş...oluşum bitene kadar yani.kalbini ferah tut dualarını net arkadaşım...:emir_bebek:

benım bı arkadasımda hamıle oldugunu bılmeden antıbıyotık falan kullandı oda cok korkmustu ama aldırmadı bebek gayet ıyı dıyor şimdi doktorlar hayırlısı olsun ınsallah...

Canım inşallah birşey çıkmaz arkadaşının bebeğinde .ben antibiyotikte kullandım . zararı olmazmış fakat aferinf orte ki bir madde göz kulak problemi yapabilirmiş buda mdoğumdan sonra anlaşılcak birşey o yüzden terddütteyim

bence iyice bir bilgi al. çocuk eğer özürlüyse mutlaka aldır. çünkü sonra çok pişman olursun. hem bakımları zor hem de çocuğa işkence çektirme. benim iki arkadaşımın da oğulları özürlü. bakımı gerçekten zor. onlar çok pişmanlar. yenisini yaparsın. eğer öylelerse aldır mutlaka:nazar:

yani okadar kolay bi cana kıymak peki biz saglıklıyız bi kaza geçirip özürlü olmayacagımız ne bellli bence aldırmalısın pişman olursunda nedemek akıl feraset versin rabbim esirgesin aldırma kardeşim bakma aldır diyenlere bi baksın bakalım aldırmak nasıl yazda bak netten merhamet herkezde olmuyor işteeee:47:

aldırma canım
tevekkülle dua et bol bol.sapasağlam olur inşaallah.aldırmanın vebalini söylemeye gerek bile yok.bunca bebek bekleyenleri görüp bir de aldırmaktan bahsedenleri görünce bu ne dünya kardeşimm diyorum açıkçası.sen rabbine güven.o herşeye kadir...

aldırma canım
tevekkülle dua et bol bol.sapasağlam olur inşaallah.aldırmanın vebalini söylemeye gerek bile yok.bunca bebek bekleyenleri görüp bir de aldırmaktan bahsedenleri görünce bu ne dünya kardeşimm diyorum açıkçası.onu rahme düşüren Allah sapasağlam dünyaya getirmeye de kadirdir.sen rabbine güven.o herşeye kadir...

Son düzenleme:
selam bende aldırma diyenlerdenim ...benim annem bana hamileyken kutu kutu ilaçlar ve iğneler vurulmuş hamiile olduğunu bilmiyormuş...3 ay boyunca ilaç tedevisi görmüş iğneyle birlikte ...bana hep derki sakat olsaydın sen olurdun diye ama Alllah aşükür çok sağlıklı bir bayanım...35 yaşındayım...

ayrıca bende şu an 21 haftalık hamileyim.bende 3.bebeğime hamileyim süpriz oldu.ilk zamanlart bende aldırmak çok istedim ama kıyamadım bir cana.

arkadaşım benim kuzenim çocuk doktoru...onunla bir konuşmamızda anne karnında çok küçük olan bebekler yani anne karnında yeni gelişen bebeklere hiç bir şey olmaz çünki onlar inanılmaz bir koruma ile kaplı oluyorlar demişti.kan hücreleri minik bebeği her şeyden koruyormuş...oluşum bitene kadar yani.kalbini ferah tut dualarını net arkadaşım...:emir_bebek:

Benimde 8 aylık bir bebeğim var banada sürpriz oldu .ilaçları tam bebeğin organları oluşurken içmişim.benimle aynı oranda onun kanınada geçiyomuş ilaçlar .oluşum bitene kadar demekle ilk 3 ayımı kastediyosun

herkeze nasip olmuyor evlad tabiki herkez evladları sağlıklı olsun ister işte bu sınav ben 5 yıldır evliyim evladım yok ne kolay bi daha yaparsın demek bize çok zor ol diyen aallah katil den farkın olmuyor kusura bakma aldıranlar ben karşıyım allah herkeze sağlıklı evladlar versin seninkinide esirgesin arkadaşım inş saglıklı olurrrr aldır dieyenlere bi çift lafım var o canı sizmi verdinizki al demek bu kadar kolay bu hakka sahip degilizzz

Son düzenleme:
kesinlikle aldırmamalısın ...ilaç içtin diye illa sakat olcak diye bir belirli bişey yok..zaten 14 haftana doğru ikili test ile azda olsa için rahat edicek...hem ilaç içmeyip bebeği sakat doğanlar yokmu? o alın yazısıyla ancak allah bilir allah verir..içini ferah tut bence bebeğinin hiçbirşeyi yok:50:...hem çevremde sakat doğacak deyipte turp gibi evladı olan çok var..bebeğine sıkı sıkı tutun ve asla pes etme...kalp atışı başlamış organları 11 haftada tamam olcak ...bende hamileyim şuan asla aldırmazdım yerinde olsam...:19:hem eğer aldırırsan sana ahirette dile gelip ne suçum vardıda bana kıydın diyecek?:emir_bebek:..ne diyeceksin sakat olma ihtimalin vardı korktum ondan cesaret edemedim aldırdımmı? diyeceksin..hem eşin ne diyor bu konuya asıl onun desteğide çok önemli şu zamanında..bu günaha hiç girme....hadi biraz cesaret...anne olmak zaten kolay değil...ama o bir can...allahın sana bir hediyesi...:emir_bebek:

sanırım ya hiç anne olmadınız yada çevrenizdeki arkadaşlarınızın çektiğinden gözünüz korkmuş..ama o kadar kolaymı pazardan meyvemi alıyor..yenisini yaparsın demek...bakalım allah bi daha verecekmi? oda var...yıllarca hasretle yananlar....kimsenin ne çekeceğini kimse bilemez...hem özürlü bi çocuğa bakmak belki zor ama sevabı allahın katında ne büyük bunu kimbilebilir...o bir can hamile olmayan anlayamaz nasıl bir duygu olduğunu...:emir_bebek:

Benimde 8 aylık bir bebeğim var banada sürpriz oldu .ilaçları tam bebeğin organları oluşurken içmişim.benimle aynı oranda onun kanınada geçiyomuş ilaçlar .oluşum bitene kadar demekle ilk 3 ayımı kastediyosun

ne güzel ikisi bir arada büyüyecek inşallah canım ben kuzenimle saat 3 te buluşacağım senin için konuşacağım bana detaylı bilgi verir.akşam yazarım sana ...

kaç yaşındasın?

hiçbirşeyin-garantisi-yok-ama-bi-ihtimal-için-bi-cana-kıyılır-mı-asla...
bu-benim-fikrim-acizane-
küçük-oğlumda-tamda-senn-yzdığın-günlerde-c-kataorisinde14-tane-750lik-antibiyotik-kullandım-yine-aynı-günlerde-alerji-iğnesi-vurulup-akciğer-filmi-çektirdim-kesnlikle-bilmyordum-hamile-oldğumu-adetlerim-düzensiz-olduğundan-şüpelenmdmde-SONUÇ-sapasağlam-nurtopu-gibi-bi-oğlum-oldu-sanırım-aspirnde-içmiştım-çok-hastydım-çünkü
yenisini-yaparsın-aldır-
cümlesini-kurabilenlerede-pes-diyorum-yuh-diyorum-yazık-dıyorum.......bu-kadar-basit-mi-sanki-kek-yapmış-kabarmamış-dökte-yenisini-yap-der-gibi

Back