• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğime yeterince vakit ayıramadığımı düşünüyorum

Bana bir is lazim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2011
1.785
43
158
İstanbul
:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

kızlar 3,5 aylık dünyalar tatlısı bır bebegım var çok güzel giden bır evlılıgım iyi bir işim de :nazar::nazar::nazar:

ama sorun şu bebeğime yeterince vakit ayıramadığımı düşünüyorum sabah 8,30 akşam 18,00 çalışıyorum eve gidiyorum hiç halım kalmıyor beyın olarak cok yoruluyorum bebeğimi biraz dışarı çıkartıp gezdırıyorum bıraz ılgılenıyorum sonra bır bakıyorum ıkımızde uyuyakalmısız hafta sonları bebegıme tamamen kendım bakmama ragmen hafta içi annemde kalması ona yeterli sevgıyı vermedıgımı düşündürüypr bana ve kendımı acayıp mutsuz hıssedıyorum napıcam ben calısmak zorunda olmasam ınanın bır an dusunmeme bırakırdım işi şuan

Çalışan annelerin hepsi öyle.
Ben hâlâ daha mı fazla ilgilenebilirdim acaba diye hayıflanırım.
Evde oldğunuz her dakikanızı ona ayırdığınza göre sorun yok.
Evde olup çocuklarını beslemekten ve temizlemeyi annelik sayan pek çok kadın var.
Sevginizi sınırsızca verin ve dert etmeyin.

merak etme ayırıyorsundur 24 saatini ayırsanda sana yetmiyormuş gibi gelir onun senin tenini hissederek uyuması bile yeter o anne kokusu sıcaklığı yeter kendini bu kadar üzme bebeğinede rabbim uzun sağlıklı hayırlı bir ömür versin...

:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

kızlar 3,5 aylık dünyalar tatlısı bır bebegım var çok güzel giden bır evlılıgım iyi bir işim de :nazar::nazar::nazar:

ama sorun şu bebeğime yeterince vakit ayıramadığımı düşünüyorum sabah 8,30 akşam 18,00 çalışıyorum eve gidiyorum hiç halım kalmıyor beyın olarak cok yoruluyorum bebeğimi biraz dışarı çıkartıp gezdırıyorum bıraz ılgılenıyorum sonra bır bakıyorum ıkımızde uyuyakalmısız hafta sonları bebegıme tamamen kendım bakmama ragmen hafta içi annemde kalması ona yeterli sevgıyı vermedıgımı düşündürüypr bana ve kendımı acayıp mutsuz hıssedıyorum napıcam ben calısmak zorunda olmasam ınanın bır an dusunmeme bırakırdım işi şuan

Hissettikleriniz çok normal.Bebeğiniz daha çok küçükmüş,haklısınız enazından 1 yaşına kadar yanında bulunabilseniz iyi olurdu.

Ücretsiz izin hakkınız yok mu?Bir süre tek maaşla idare etmeye çalışırdınız.

Kaliteli zaman gecırmek daha onemli.
evın ıcınde cocuk tv karsısında anne mutfakta ama butun gun aynı evdeler bu daha cok ılgılenıldıgı anlamına gelmıyor bana gore.
evet, gun ıcınde sızı daha sık gormuyor ama sız ona sevgınızı ve gecırdıgınız zamanı verımlı gecırırsenız sorun olmaz.
ayrıca bebegınız daha cok kucuk suanda sıze oyle gelıyor. calıstıgınız ıcın vıcdanınız rahat etmıyor.
ama calısan annelerınde sıkıntısı bu ıste. sızde onun ıcın calısıyorsunuz bunun dusunun.

Bebeginiz henüz çok küçük ama her zaman şunu söylerim.

Çocukla saatlerce vakit geçirmek, saatlerce yanında olmak önemli degildir,
Önemli olan kaliteli vakit geçirmektir.

İnanın kaliteli vakit için 1 saat bile yeter :)

Son düzenleme:
keşke imkanlar olsada herkes kendi bebeğini kendi büyütebilse ama maalesef şartlar buna engel olabiliyor. Sonuçta çalışan bir annesinizz ona yeterince vakit ayıramasanız bile eminimki bunu ona hissettirmemek için daha kaliteli zaman geçirmeye özen gösteriyorsunuzdur.

bende sizin gibiyim benim ikizlerim var 4 aylıklar ve çalışmak zorundayım, evim işime yakın neyseki öğlen yemek aralarında gidiyorum akşamda süt iznim oldugu için erken çıkıyorum daha çok vakit geçirmek için elimden gelenin fazlasını yapıyorum ama annelik böyle birşey sanırım insan bebeklerine yetemediğini düşünüyor, arkadaşlarında dediği gibi kaliteli zaman geçirmek daha önemli sanırım, keşke bizlerde bebeklerimize kendimiz bakabilseydik ama şartlar elvermiyor bazen herşey onlar için değilmi zaten...

2,5 yaşında bir oğlum var 7 aylıkken bıraktım sizin psikolojinizi çok iyi bilirim :( yanlız buda sakıncalı 17:30da evimdeyim her anım her dk oğlumla pestilim çıkasıya kadar oynuyorum aklınıza ne gelirse,tüm haftasonum onunla yanımdan ayırmıyorum ama bazen keşke böyle yapmasaydım bende arkadaşlarım gibi arada bir birilerine bırakıp bir nefes alsaydım diyorum anne,ev hanımı,eş,çalışan kadın hepsine yetişebilmek adına insan yoruluyo ve bunalıyo bir an evvel bu psikolojiden kurtul canım ilerde annecim iyiki çalışmışsın diyecek :1:
bütün annelerin işi zor ama arkadaşların yaptıkları yorumlarada katılmamak elde değil uzun zaman değil kaliteli zaman geçirmek önemli :34:

eminimki en çok çocuğun rahat yaşasın onun geleceği daha güvenilir olsun diye düşünüyor ve çalışıyorsundur
bu yüzden için rahat olsun bence

Back