Boyle yorumlar gorunce cidden cok uzuluyorum. Iste sonra boyle seyleri okuyanlar gelip bilip bilmeden bizlere saldiriyor, cumlelerimizin nereye gidebilecegini biraz tartsak mi?. Ben bile bir hekim olarak burda bransim disinda bir sey soruldugunda bilmedigim konuyla ilgili tek bir tibbi yorum bile yapmiyorum, ama herkes her seyi o isin uzmanindan daha cok biliyor bu ulkede. Cocuk hekimi olarak hem de agirlikli olarak yenidogan bakan bir hekim olarak bilgi vereyim size; metabolik hastaliklarin neredeyse hicbiri dogumda bulgu vermez, hatta kalp hastaliklari, bobrekustu bezi yetmezligi vs gibi hastaliklar da bulgu vermez. Bulgu vermesi icin en azindan birkac gun gecmesi, bebegin beslenmesi vs gerekir ki o zararli madde vucutta biriksin etkisi ortaya ciksin. metabolik eksiklik nedeniyle yikilamayan zararli maddeler normalde gebelikte plasenta yoluyla vucuttan atildigi icin gebelik ve ilk gunlerde bulgu vermeyen durumlar, dogumdan birkac gun sonra o madde vucutta birikmeye baslayinca bulgu verir. Hatta 2 3 yasinda bulgu veren metabolik hastaliklar bile var. Cocuk hekimi dogum sonrasi bebegi gorur evet ama o an bebek muayenede normalse muneccim olup gelecegi goremez maalesef.