- 20 Ağustos 2014
- 3.321
- 9.054
- 358
- Konu Sahibi benden anne olmaz
Çok çok geçmiş olsun, en kısa zamanda bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim. Doğum sırasında oksijensiz kalmış olabilir mi diye geldi aklıma.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok geçmiş olsun ilk doğduğunda çocuk doktoru görmedi mi bence ihmali var burda eve göndermiş sürekli uyuyan bi sıkıntısı olduğu belli olan çocuğu o an yoğun bakıma direk alınsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor inşallah ciddi bi şey değildir ve toparlanır yavrucakÇok üzüldüm geçmiş olsunsizde belirtiler neydi acaba
Allah yavruya tez zamanda şifa versin inşallah. Uzmanı değilim ama doğumunuzda yada hamileliğiniz de komplikasyon oldu mu? Bebek doğumdan sonra doktor tarafından muayene ediliyor diye biliyorum. Bir değerde düşüklük varsa hemen tedaviye başlaması gerekirdi. Benim en küçük kardeşim 7.5 aylık doğdu. Organları henüz tam olarak gelişmemişti, olması gereken boy ve kiloya yaklaşamamıştı bile onu hemen kuvöze alıp bir ay tedavi ettiler annem kucağına bile günde iki kere alabildi.Arkadaşlar 1 hafta önce doğum yaptım gayet sağlıklı doğmuştu evladım ama hep uyuyodu gözünü açarken bile 5-10 saniye açıyodu sonra geri kapatıyordu. Kan alınırken iğne yapılırken hiç ağlamıyodu. Eve geldik 4 gün benimle kaldı son gün vücudu yeşilimsi oldu ve kalbi sanki dışarda atıyordu bizde korkmaya başladık hazırlanıp yakın hastaneye gittik. Hemen yoğun bakıma aldılar evladım nerdeyse ölmek üzereymiş biz kahrolduk aşırı üzüldük. Gittiğimiz hastanede tedaviler yetersiz kaldı ve başka hastaneye sevk ettiler hala bebeğimiz nesi olduğunu ne doktorlar ne de biz biliyoruz bütün testler yapıldı organları çok zarar görmüş. Doktorlar bize bebeğiniz buraya geldiğinde hiç iyi değildi herşeye hazırlıklı olun dediler Gerçekten çok üzgünüm herşey çok ani oldu Allah'a şükürler olsun ki yakınımızda olan hastanede yenidoğan yoğun bakımı vardı. Şuanlık doktorlar metabolik hastalıklar dan şüpheleniyolar ama inşallah o değildir diyolar testin sonuçlarını bekliyorlar benim gibi böyle bi durumu yaşayan var mı ? Lütfen yardımcı olun.
Boyle yorumlar gorunce cidden cok uzuluyorum. Iste sonra boyle seyleri okuyanlar gelip bilip bilmeden bizlere saldiriyor, cumlelerimizin nereye gidebilecegini biraz tartsak mi?. Ben bile bir hekim olarak burda bransim disinda bir sey soruldugunda bilmedigim konuyla ilgili tek bir tibbi yorum bile yapmiyorum, ama herkes her seyi o isin uzmanindan daha cok biliyor bu ulkede. Cocuk hekimi olarak hem de agirlikli olarak yenidogan bakan bir hekim olarak bilgi vereyim size; metabolik hastaliklarin neredeyse hicbiri dogumda bulgu vermez, hatta kalp hastaliklari, bobrekustu bezi yetmezligi vs gibi hastaliklar da bulgu vermez. Bulgu vermesi icin en azindan birkac gun gecmesi, bebegin beslenmesi vs gerekir ki o zararli madde vucutta biriksin etkisi ortaya ciksin. metabolik eksiklik nedeniyle yikilamayan zararli maddeler normalde gebelikte plasenta yoluyla vucuttan atildigi icin gebelik ve ilk gunlerde bulgu vermeyen durumlar, dogumdan birkac gun sonra o madde vucutta birikmeye baslayinca bulgu verir. Hatta 2 3 yasinda bulgu veren metabolik hastaliklar bile var. Cocuk hekimi dogum sonrasi bebegi gorur evet ama o an bebek muayenede normalse muneccim olup gelecegi goremez maalesef.Çok geçmiş olsun ilk doğduğunda çocuk doktoru görmedi mi bence ihmali var burda eve göndermiş sürekli uyuyan bi sıkıntısı olduğu belli olan çocuğu o an yoğun bakıma direk alınsaydı daha iyi olurdu gibime geliyor inşallah ciddi bi şey değildir ve toparlanır yavrucak
Benim hamileliğimde uğradığım canilik be sorumsuzluk sonucu 2 bebeğimi de kaybetmemi ve bana konulan bir teşhis olmadığı için bugün hala hamileliğe cesaret edemediğimi nasıl yorumlardınız çok yüce bilgilerinizle????!!! Ankara’nın göbeğinde yaşıyorum Türkiye nin tanıdığı 2 isime eş zamanlı olarak gidiyordum ve ikisi de birbirinin tam zıttı konuşuyordu . Asıl sizler hastalardan da mesleğinizden de nefret ediyorsunuz . Özelde bile bu nefretinizi hastalardan çıkarıyorsunuzBoyle yorumlar gorunce cidden cok uzuluyorum. Iste sonra boyle seyleri okuyanlar gelip bilip bilmeden bizlere saldiriyor, cumlelerimizin nereye gidebilecegini biraz tartsak mi?. Ben bile bir hekim olarak burda bransim disinda bir sey soruldugunda bilmedigim konuyla ilgili tek bir tibbi yorum bile yapmiyorum, ama herkes her seyi o isin uzmanindan daha cok biliyor bu ulkede. Cocuk hekimi olarak hem de agirlikli olarak yenidogan bakan bir hekim olarak bilgi vereyim size; metabolik hastaliklarin neredeyse hicbiri dogumda bulgu vermez, hatta kalp hastaliklari, bobrekustu bezi yetmezligi vs gibi hastaliklar da bulgu vermez. Bulgu vermesi icin en azindan birkac gun gecmesi, bebegin beslenmesi vs gerekir ki o zararli madde vucutta biriksin etkisi ortaya ciksin. metabolik eksiklik nedeniyle yikilamayan zararli maddeler normalde gebelikte plasenta yoluyla vucuttan atildigi icin gebelik ve ilk gunlerde bulgu vermeyen durumlar, dogumdan birkac gun sonra o madde vucutta birikmeye baslayinca bulgu verir. Hatta 2 3 yasinda bulgu veren metabolik hastaliklar bile var. Cocuk hekimi dogum sonrasi bebegi gorur evet ama o an bebek muayenede normalse muneccim olup gelecegi goremez maalesef.