Bebek Beslenmesi Bebeğime nasıl kilo aldırabilirim yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Allah aşkına saçma tarifleriniz size kalsin konu sahibinin ve burayı okuyanlarin kafasını karıştırmayın. Ne şekeri ne yumurtası ne sütü. Allah akıl fikir versin. Konu sahibi her bebeğin kilosu boyu kendine özeldir kilo aldirmak için yapabikeceginiz hiçbir şey yok . Zaten gayet iyi kilosu tahlilde de sıkıntı yolmuş daha ne istiyorsunuz? Sağlıklı bebeğinizin sağlığıyla oynamayın. Üniversitedeki doktorlara güvenin.

Dr sorun yok diyor ve siz güvenmiyorsunuz da burda şekerli gida ver diyenlere guvenecekseniz siz bilirsiniz

Aynısını anlatmaya çalışıyorum kardeş

Bende sizin gibiydim ilk zamanlar..Kızımı her hafta sağlık ocağına tartıya götürürdüm..Kafayı bozmuştum aldığı gramlarla.Ama sonra farkettimki ben kendimide yırtsam o istediği kadar yiyor istediği kadar besleniyor.Ve farkettimki ben stres oldukça ona yansıyor..Akışına bıraktım zamanla daha mutluyuz şimdi..Genetik çok etkili bu gibi durumlarda.Esimde bende inanılmaz iştahsız ve zayıfmışız bebekken.Bize çekmiş sanırsam.3620 doğan bebegim 2 yaş kontrolünde 10.130du sen düşün:)ama tüm gelişimleri harika bir tek kilo en düşük takip edio gelişme egrisini.Ne önemi var ki kilonun kızım sağlıklı ve mutluyken

Bana da dediler zayif hala diyorlar ama hic sallamadim. Boyu iyi istahi iyi hareketleri cevik gelisimi normal. Hic zorlamadim yemek konusunda. Koyuyorum onune artik istedigini yiyor istemedigini yemiyor. Yemezse de pesinden kosmuyorum. Acikinca pasa pasa gelecek. E 5.5 aylik bebek de kucuk oluyor tabi. Cok cabuk buyuyorlar zaten hic anlamazsin nasil zaman geciyor. Diger doktorlar da normal demis zaten. Her bebek tostopalak olmaz.

Allah'ım yarabbim bazı insanların elalemin çocuklarına bu niye zayıf bu niye şişman bu niye yürümüyor ayy niye konuşmuyor aaa niye oturamiyor niye boyu kısa komşunun bebeği bir yaşına basmadan yürüdü benim didimin didisinin çocuğu seninkinin yaşındayken konuşuyordu aayy dişleri de çıkmamış dahaaa laflarindan gına geldi artik

Her çocuğun gelişimi farklıdır lütfen bebeğiniz saglikliysa kimsenin ne söylediğini takmayin. Allah dert vermesin kilo dediğiniz nedir? Bunları dusunupte canınızı sikmayin bebeginize de yemek konusunda ısrarcı olmayin kaşığı çatalı görünce bile kusan çocuk biliyorum artık annesi ne kadar zorladiysa çocuğu..

Ben sadece kızım birazcık toparlansın istiyorum o kadar doktorlara güveniyorum tabi ki şükürler olsun sağlık sorunu yok ama dedim ya görüntüsü çok minik o beni üzüyo sadece, şekerli gıdalara gelince zaten onu herkes söylüyo burdaki annelere güvendiğim için tavsiye almak istedim, yoksa öyle tarif veren yüzlerce insanla karşılaştım, yolda giderken durdurup emziğine lokum sür kilo alsın diyen var :)

Aynen bana da söyleyen çok fazla, ben zaten kendimce üzülüyorum bir de etraftan ufak bu diye söylenince daha çok üzülüyorum bu ara iştahı iyice azaldı, zaten iştahlı bir bebek de değildi 120cc mamayı 1 saatte zor içiriyodum şimdi ne oyunlar ne şaklabanlıklar 90cc zor içiyor 3 saatte 1. Gece de almaz oldu 1 haftadır savaşıyoruz resmen gece biberon elimde nöbet tutuyorum başında 60cc içerse ne mutlu bana. Çok hareketli mutlu bir bebek ama iştah sıfır maalesef

Pirinç unu muhallebiler kilo aldırır

Ben yedirirken 7 aylıktı ama.
Aylarcaa mamayı enjektörle verdim kendisi içmiyodu çok zayıtfı öyle topladım ben

Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim ❤ insanlar çok düşüncesiz gerçekten. Beterin beteri var bin şükür kızım sağlıklı ama insan birazcık da görüntüsünü kafaya takıyo ister istemez

Ben siiz anladım çünkü benim bebeklerimde hep zayıftı, herkes kilo iyi birşey değil sağlıklı olsun vs, öyle gerçekten sağlıklı olsun, sağlıklı beslensin ama azcık tombik istiyorsunuz, ama bu yapısal anne baba nasılsa çocuklarda ne yaparsan yap kilo almıyor, sma gold kilo yapar dediler onu kullandım, suyla pirinç ununu pişirin içine toz mama atın muhallebi işte size, içine muz da ezebilirsiniz bu kilo yapar. dr bunu tavsiye etmişti , şeker tuz kullanmıyorsunuz Zaten 1 yaştan önce.

Muğla'da olsaydınız kendi doktorumuza gidin derdim, kendisi bebek beslenmesi konusunda da çok donanımlı.. Onun yönlendirmeleri ile ikinci çocuğuma bir beslenme planı oluşturabildim.. Kendisinin bana söylediği kilonun hiçde o kadar önemli olmadığı, ayından beklenen birkaç davranışı göstermesi ve huzurlu mutlu olup olmadığı.. Varsın bebişiniz üç aylık göstersin, ek gıdaya başlarken yavaş yavaş tattıra tattıra geçin, yemeklerini zamanı gelince et suyu ile hazırlayın, bir de doktorumun çok önem verdiği tek tavsiyesi: kesinlikle ona ayrı yemek hazırlamayın, sofranızda ne pişiyorsa tuzsuz şekilde ona da verin ek gıdaya tamamen geçince.. Böylece ilerde yemek ayırmayacak hem de pütürlü gıdaya da alışacaktır.. Uzun yazdım ama soracağınız şeyler olursa cevaplamaya çalışırım

Mamayi neye gore sectiniz bimiyorum ama ben kisa bir sure bir markanin mamasini kullanmistim. Doktorumuz bana ben normalde su markayi tavsiye ediyorum ama bebeklerin de damak tadi var begendiyse oynamayalim dedi. Senin bebis de markayi sevmemis olabilir. Yine ilgili bir doktora danisarak mamayi degistirme yoluna gidebilirsin. Yanliz benim bir tanidigimin bebegi hic bir mamayi kabul etmeyince doktor sutle hazirlanan bir karisim tarifi vermisti ama kesinlikle sekerli yumurtali tarif veren arkadasinki gibi bir tarif degil. Isi uzmanina birakmak lazim. Cevrene sorup iyi bir doktor arastirmani saglik ocagi ile de irtibat halinde olmani tavsiye ederim.

Bebeginiz 3 kg civarında dogduysa su anda zaten olmasi gereken kiloda.
Ek gıdaya geçtiyseniz zamanla kilo alacaktir.
Ihtiyaç fazlasi kalori verip kilo aldirtmaya calismayin. Kalp ve seker hastaliklarina yatkınlık bu yaslardan baslar. Obezite de bunlarin sebebidir.
Ayrica 1 yasin altindaki bebeklere tuz ve seker verilmez. Zaten olabildigince uzun sure vermeyin. Son derece zararli seyler. Kilo aldiracagim diyip bebeginizin metabolizmasini bozmayin.

Ayrica cocuk istismari sadece doverek soverek olmaz.
Siz 5.5 aylik bir bebegi obez yapmak icin ugrasarak, burdan sekermis bilmem neymis son derece zararli yiyecekleri bebeginize verdiginizde de onu istismar etmis oluyorsunuz.
Sirf siz daha iyi hissedeceksiniz diye lutfen bebeginizin sagligiyla oynamayın.

Ohh tam insulin direnci olusturmalik.

Arkadaslar rica ediyorum boyle internette her yazilani dikkate almayin. Cocugu seker hastasi yapacak haberi yok.

Bebginizin kilosu gayet normal, kilo aldirmak icin ugrasmayin,
Hele de 1 yasin altindaki bebege asla şeker, inek sutu, bal, yumurta beyazi vermeyin, verilmez hepsi ileri duzey alerjendir. Bebek sindiremez bunlari.
Rafine seker, kanserden obeziteye kadar sayisiz hastaliga davetiye cikarir.
Siz beslenme konusunda bilgili bir doktor bulup duzenli kontrollere ona gidin ve asla sozunden cikmayin.

Siz nasıl zayıf olduğu kanısına vardınız?
Bunu doktor mu söyledi?
Öyleyse neden ek mama veya vitamin takviyesi önermedi?
Eğer dr söylemediyse siz nasıl kafanıza göre bebeğinizin metabolizması ile oynarsınız?
Evet ilk bebeğiniz tecrübesizsiniz lakin çevrenin ne dediği sizi niye alakadar ediyor?
Hangisinin doktorası varmış bu konuda?
Onlara ne yani?
Dr zaten gerek görse takviye önerirdi.
Sizin yapacağınız tek sey azar azar ek gıdalara bebeğinizi alıştırmak.
Mamalar ishal yaptıysa ben size doğal keçi sütünü öneririm. Sulandırarak içirebilirsiniz.
Keçi sütünün besin değeri anne sütüne çok yakın.
Onun dışında sakin ve sabırlı olmanıı temenni ederim.
Sağlıcakla.

Ayı'na göre kilosu iyi. Neden ısrarcı oluyorsunuz kilo konusunda ? Kan değerleri mı düşük ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…