• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin kakasında mukus var ve çok ağlıyor

Kan görüyor musunuz yoksa resimdeki gibi kahverengi mi bana resim atabilir misiniz bende şüphelendim bebegimden bizde çok nadir oluyor geçiyor
Birebir aynısını yaşıyorum, doktor relactaz damla verdi ve günde bir iki defa sma optipro vermemi istedi, emziriyorum ve daha önce hiç mama vermedim. Mamayı vermeye çalıştım kabul etmedi zaten. Siz nasıl bir yol izlediniz son durumunuz nedir? 🙄

Kan görüyor musunuz yoksa resimdeki gibi kahverengi mi bana resim atabilir misiniz bende şüphelendim bebegimden bizde çok nadir oluyor geçiyor
Yok bizde kan hiç olmadı. Birebir aynı durum derken doktor bize de laktoz intoleransı dedi ve relactaz damla verip sma optipro önerdi, onun için yazdım

Birebir aynısını yaşıyorum, doktor relactaz damla verdi ve günde bir iki defa sma optipro vermemi istedi, emziriyorum ve daha önce hiç mama vermedim. Mamayı vermeye çalıştım kabul etmedi zaten. Siz nasıl bir yol izlediniz son durumunuz nedir? 🙄
Benim kızım Optiproyu çok seviyordu zaten relactaz verip sonra mamayı verdiğimde sorun yaşamadık.
Optipro bittikten sonra Laktozsuz mama veriyordum damla vermeden emzirirken de önce damla sonra emziriyordum
Süt diyeti yaptım ama bazen dayanamayıp minicik peynir yediğim falan oldu.
Ta ki beşinci ayda doktora gidene kadar kızım tam doktordayken kaka yaptı ve doktor sorun yok Relactazı ve diyeti bırak dedi ve tadımlara başlayın dedi
Ben diyetimi açtım laktozsuz mama bittiği için sma comfort aldım gaz yapmıyor deniyor ama çocuğum aşırı köpüklü yeşil renkli sümüksü bir kaka yaptı bir gün sonra demir damlası da vermiştim o da kan yaptı tabi ben yine soluğu doktorda aldım doktor Relactaz devam dedi ve tekrar alerji testi için kan alındı sonuç daha çıkmadı
Ama benim kız beş gündür falan aşırı gazı varmış gibi sürekli ıııı diye ses çıkarıyor ek gıdanın da etkisi olmuş olabilir bilemiyorum
Son bir haftaya kadar bazen günde dört kere kaka yaptığı oldu şu an En azından kaka sayısı azaldı iki gün bir kez kaka yapmıştı bugün hiç yapmadı ama kabız da olmuş olabilir bilemiyorum
Bir de ben farkettim ki optipro bu kadar rahatsız etmiyordu ama comfort aşırı etkiledi hipp de öyle olmuştu
Son olarak gözlemlediğim kadarıyla diyet yaparken ufak kaçamaklar yaptığımda damla vermeden emzirdiğimde çocuk etkilenmiyor ama damla vermeden mama içerse aşırı gaz ve sancı yaşıyor
Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası şimdilik iki gündür mama vermiyorum damla verip sonrasında emziriyorum

Kan tahlili sonuçlarımız çıktı alerji gözükmüyor ama kakada mukus ve bazen küçük parçalar halinde kan var başına bu şekilde gelen var mı 🤯
Bu alerji kan testinde cikmiyor zaten genelde bu yaslarda hele ki. Bende diyetle cozmustum isimi doktor testte cikmayacak demisti. Kati bir diyet ve sutum yetmeyincede alerji mamasi. Sonra bebegim rahatladi 1 ay sonra. O zamana kadar o kadar agliyordu oyle kotuydu ki... uyurkende ikinirdi. Mukus bazen kan.. haftada bir biz yaptirirdik kakayi fitil ya da lavmanla baska turlu gazdan yapamazdi. Sizinde alerji belli oluyor. Allah beterinden saklasin. Gecmis olsun..diyeti iyi yapin. Biraz bozsak geri gunlerce ceremesini cekiyorduk biz. Sansliysaniz 9-10 ay gibi yavas yavas acmaya baslarsiniz diyeti.

şöyle ki ben çocuk doktoruna götürüyorum özele başta baya güven vermişti doktor ama kadın ısrarla kanda bişey çıkmadığı için alerji değil diyor sadece laktoz intoleransı dedi ve en son alınan kanda da bişey çıkmadı. Ben de alerji doktoruna götüreceğim devlete bakalım o ne söyleyecek

şöyle ki ben çocuk doktoruna götürüyorum özele başta baya güven vermişti doktor ama kadın ısrarla kanda bişey çıkmadığı için alerji değil diyor sadece laktoz intoleransı dedi ve en son alınan kanda da bişey çıkmadı. Ben de alerji doktoruna götüreceğim devlete bakalım o ne söyleyecek
Evet bende bu alerji konusunda doktorlara çok ısrar ettim. Ama 3 farklı doktorun da dediği şu, bebeği alerjik olarak değerlendirebilmemiz için, kakada kan olmalı, sürekli geçmeyen pişik veya egzama olmalı, kilo alımı yavaşlamış olmalı. Bu durumlar hariç alerjik olarak değerlendirmiyorlar. Diyet hem anneyi hem de bebeği mutsuz ediyor ve bebeğin bünyesi maruz kalsın ki alışsın diyorlar.

Evet bende bu alerji konusunda doktorlara çok ısrar ettim. Ama 3 farklı doktorun da dediği şu, bebeği alerjik olarak değerlendirebilmemiz için, kakada kan olmalı, sürekli geçmeyen pişik veya egzama olmalı, kilo alımı yavaşlamış olmalı. Bu durumlar hariç alerjik olarak değerlendirmiyorlar. Diyet hem anneyi hem de bebeği mutsuz ediyor ve bebeğin bünyesi maruz kalsın ki alışsın diyorlar.
Kilo alım bi ölçüt değil bu konuda, hafif alerjilerde (benim doktorumun dediğine göre bizimki 10da 2) kilo alımı iyi veya daha da iyi olabiliyor. Kilo alımı bebeğin beslenmeyi reddetmesi veya çok kusması ile alakalı bir durum. Ama diğer konular evet sadece mukus ve huzursuzluğu çok ciddiye almıyorlar (huzursuzluk aşırı boyutta değilse). Biz teşhis almadan önce 1 ay ya bebeğim ağlıyordu ya uyuyordu öyle diyeyim. Tabi o zaman çok ufaktı ve algısı açık değildi, kafası da dağılmıyordu.

Ben artık Cidden çıldırmak üzereyim 6aylık olduk ek gıda tadımlarına başladık Relactaz damlayı kestim diyeti açmıştım ve son bir haftadır bebeğim gaz sancısından kıvranıyor resmen karnı o kadar şiş ki mamadan oldu galiba diye düşünüp mamayı kestim sadece emiyor ama karnı davul gibi ağrıdan karnına vuruyor artık çocuk ek gıdaya başlayınca bu kadar gaz normal mi???

Back
X