• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğime nasıl kilo aldırabilirim yardım!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aynen bana da söyleyen çok fazla, ben zaten kendimce üzülüyorum bir de etraftan ufak bu diye söylenince daha çok üzülüyorum :KK43: bu ara iştahı iyice azaldı, zaten iştahlı bir bebek de değildi 120cc mamayı 1 saatte zor içiriyodum şimdi ne oyunlar ne şaklabanlıklar 90cc zor içiyor 3 saatte 1. Gece de almaz oldu 1 haftadır savaşıyoruz resmen gece biberon elimde nöbet tutuyorum başında 60cc içerse ne mutlu bana. Çok hareketli mutlu bir bebek ama iştah sıfır maalesef

5 bucuk aylik bir bebek, özelikle mama alan bir bebek gece sütüne ihtiyaci olmaz.

Uyku bir bebek icin cok cok önemlidir. Yedigi yemek kadar önemlidir. Ondan dolayi lütfen uykysunu bölme. Acikinca zaten uyanir. Ayrica bu sekilde cok kötü uyku aliskanliklari olur ve sende giderek uykusuzluktan dolayi daha tahamülsüz olursun.

Ve 5 bucuk aylik bir mama alan bebek mecburen her 3 saatte yemek zorunda degil. O yeni doganlar icin gecerlidir. Her 4 saattede yiyebilir. Daha dogrusu, biraz acikmaya baslayinca verilmesi lazim. Sonucta sende tok oldugunda/canin yemek istemediginde, biri seni zor ile yedirseydi nasil his ederdin?

Benim kizim simdi 6 bucuk aylik. Daha yeni 180 cc icmeye basladi. Daha önce 100 ve 150 cc arasi iciyordu. Yani bebegin 90 cc icmesi normal, ki her 3 saatte veriyormussun zaten.

Kilosu ve boyu iyi. Cocuk mutlu ise, kesinlikle sorun etme. Kilolu bebek olsaydi bu sefer etraf onu sorun ederdi. Bebegin zayif felan degil, olmasi gereken bir kilo ve boy'a sahip. Bu yeter ve artar da.

Şok içinde okudum yorumları
Netten bebek nasıl kilo alır yazıp ilk çıkan saçma sapan yazıları okuyup inanmayın lütfen
Araştırma yapacaksanız bilimsel yazılara bakın en azından
Konu sahibi burada söylenenleri uygulama lütfen

Ve sakin, sakin ola ki ufacik bebege seker bal vs vereyim deme!
Her okuduguna inanma
Fayda saglayayim derken zarara sokarsin sabiyi.

Su sekerli tarifleri veren kisiler lutfen tariflerinizi kendinize saklayin !

Allalluna arkadasim doktorun illa ki vermistir bir liste o listeye gore hareket et...
18 aylik oglumun su an ki kilosu 10 aylik kilosuyla esdeger...
Cok sukur sagligi yerinde...
Cevrendeki kisilerin soylediklerine takilirsan kendini yipratirsin...

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilgilenip vakit ayırdığınız için ❤

Boyu 65cm, şükür onunla ilgili sorun yok. Zaten doktor da gelişim için boy önemli bize göre demişti. Dediğim gibi ben aman aman şişman bir bebek zaten istemiyorum, ama bakıldığında da hakikaten ufak duran bir bebek beni fazlasıyla üzüyor. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ❤
Neden uzuluyorsunuz ki onemli olan saglikli olmasi. Siz dogru sekilde besleyin sağlıklı dogru seyler sunun vakti gelince ayina uygun gerisini bebeginize birakin. Blw diye bir grup var facebook da o gruba bir bakmanizi tavsiye ederim. Benim kizim 16 aylik 9 kilo ama ben takmiyorum zayifligini. Saglikli seyler sunuyorum yemek istemediginde israr etmiyorum. Eline abur cubur versem hem bayila bayila yiyecek hem kilolu bi bebek olacak millet de ooo iyi bakmis diyecek malesefo kadar cok yaygin ki bu zihniyet. Ama kof kilo olup ilerde acisi çıkacağına simdiden sağlıklı beslenme ye alistiralim yavrularimizi.

Bisürü doktora gittik git git artık usandım diyorum kendi kendime üstüne düştükçe daha da kötü oluyo diye :KK43: testler tahliller şükürler olsun bişey çıkmadı. Dediğim gibi özeldeki doktor toparlamamız lazım bu bebek çok zayıf diyo, üniversite hastanesindekiler normal diyolar anlamıyorum ben neye göre değerlendiriyolar. Görseniz zaten ufacık kuzum kaşık kadar suratı minnacık duruyo :KK43:
Hic uzmeyin kendinizi.5-6 yasina geldiğinde yaşıtlarından farki kalmaz bircok cocukta bunu bizzat gordum ben.Arkadas kızını zafiyet geçiriyor diye dr a götürürdü.Vitamin verip duruyorlardi meger onlar zayiflatiyormus cocugu.4 yasindayken bir dr vitaminleri kesin dedi cocuk simdi 6 yasinda masallah kiz cocugu olmasina ragmen oglumdan kilolu.

Benim kızım da 2 900 gram doğdu 2 ay anca emdi şuan 10 aylık 8 kilo doktor kilosunun normal olduğunu söylüyor oldukça hareketli bence sağlıklı olması kilolu olmasından iyidir kafana takma bu kadar bende çok araştırma yaptım kilo alması için yiyo ama almıyor metabolizmadan kaynaklı genetik bence sende zayıfsan ve ya ailede zayıf varsa ona çekmiştir.ben artık o kadar takmıyorum zaten aç olsa herturlu sana anlatırdı ağlardı.saglikli olsun yeter bence.😊

Back