Bebeğime gereken tedaviyi sağlayamıyorum

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.172
15.039
Merhabalar konum sağlık tavsiyesinden çok açıklayacağım dertlerle ilgili ve inanılmaz bunalmış durumdayım konumu taşımamanızı çok yürekten rica ediyorum

Oğlum 20 aylık olmak üzere ve her konuda inanılmaz zor bir bebek, fazla tombik olduğu için zamanında yürüyemedi fizyoterapi aldık 15 aylıktan beri. 3 gün önce çok şükür ilk adımlarını attı. Akşamına inatçı bir ateş başladı tam 3 gün oldu hala geçmiş değil. Şurup içmez, biberon asla ağzına sürmez, bu yüzden fitil veriyorum ateşi için. Tabi ki doktora götürdüm, kan ve idrar istedi. Götürdüğüm yerde damarını bulamadılar. Ertesi gün en iyi laba götürdüm, orada da bulamadılar gerçi bugün sadece nöbetçi hemşire vardı bu da etken olabilir.

İdrarına baktırayım dedim, idrar kabını gördüğü an ağlamaya başlıyor. İdrar torbası taktılar çekiştirdi durdu çıkarana kadar içi çıkarcasına ağladı. Tuvalet pozisyonunda tutup idrar kabını tutuyorum yine katılıyor ağlamaktan. Normalde kakasını da o pozisyonda yapar doğduğundan beri. Hani pozisyon da yabancı gelmiyor. Ayrıca torbanın yapışkanları alerji yaptı genital bölgesi kıpkırmızı oldu.

Yani artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi bazen balkondan aşağı bırakasım geliyor. O kadar zorlanıyorum ki. Nefes alamaz hale geldim. Herhangi bir sağlık kuruluşunun kapısından girdiğimiz gibi ağlamaya başlıyor. Asla ama asla sakinleşmiyor, canı hiçbir şekilde yanmasa bile.

Kötü bir ağız kokusu var, arada pipisini gösterip ağladığını gördüm, ateşi çok dirençli. 20 gün önce de üst solunum yolu enfeksiyonu atlattı zaten. Öncesinde de ailece korkunç bir grip atlattık konu bile açmıştım. O kadar tükendim ki hastalıklardan. Ne zaman bitecek, hiç bitmeyecek gibi geliyor bana. Dayanamıyorum artık. Bu sağlık kuruluşu/sağlık çalışanı korkusunu asla aşamayacak mıyız? Muhtemelen antibiyotiğe ihtiyacı var ama tahlil yaptıramadığımız için tedavi ettiremiyoruz.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim…

Merhabalar konum sağlık tavsiyesinden çok açıklayacağım dertlerle ilgili ve inanılmaz bunalmış durumdayım konumu taşımamanızı çok yürekten rica ediyorum

Oğlum 20 aylık olmak üzere ve her konuda inanılmaz zor bir bebek, fazla tombik olduğu için zamanında yürüyemedi fizyoterapi aldık 15 aylıktan beri. 3 gün önce çok şükür ilk adımlarını attı. Akşamına inatçı bir ateş başladı tam 3 gün oldu hala geçmiş değil. Şurup içmez, biberon asla ağzına sürmez, bu yüzden fitil veriyorum ateşi için. Tabi ki doktora götürdüm, kan ve idrar istedi. Götürdüğüm yerde damarını bulamadılar. Ertesi gün en iyi laba götürdüm, orada da bulamadılar gerçi bugün sadece nöbetçi hemşire vardı bu da etken olabilir.

İdrarına baktırayım dedim, idrar kabını gördüğü an ağlamaya başlıyor. İdrar torbası taktılar çekiştirdi durdu çıkarana kadar içi çıkarcasına ağladı. Tuvalet pozisyonunda tutup idrar kabını tutuyorum yine katılıyor ağlamaktan. Normalde kakasını da o pozisyonda yapar doğduğundan beri. Hani pozisyon da yabancı gelmiyor. Ayrıca torbanın yapışkanları alerji yaptı genital bölgesi kıpkırmızı oldu.

Yani artık ne yapacağımı bilmiyorum. Kendimi bazen balkondan aşağı bırakasım geliyor. O kadar zorlanıyorum ki. Nefes alamaz hale geldim. Herhangi bir sağlık kuruluşunun kapısından girdiğimiz gibi ağlamaya başlıyor. Asla ama asla sakinleşmiyor, canı hiçbir şekilde yanmasa bile.

Kötü bir ağız kokusu var, arada pipisini gösterip ağladığını gördüm, ateşi çok dirençli. 20 gün önce de üst solunum yolu enfeksiyonu atlattı zaten. Öncesinde de ailece korkunç bir grip atlattık konu bile açmıştım. O kadar tükendim ki hastalıklardan. Ne zaman bitecek, hiç bitmeyecek gibi geliyor bana. Dayanamıyorum artık. Bu sağlık kuruluşu/sağlık çalışanı korkusunu asla aşamayacak mıyız? Muhtemelen antibiyotiğe ihtiyacı var ama tahlil yaptıramadığımız için tedavi ettiremiyoruz.

Çok geçmiş olsun.
Hangi şehirdesiniz acaba?
Üniversite hastanelerindeki hemşireler kan alma konusunda çok iyiler, İstanbul da iseniz Çapa ya gidebilirsiniz.

İdrar tahlili için de idrar torbasını uyurken taksanız, ya da temiz bir plastik bardağa oyun gibi yaptırıp sonrasında idrar kabına aktarmayı deneseniz nasıl olur?

Çok geçmiş olsun.
Hangi şehirdesiniz acaba?
Üniversite hastanelerindeki hemşireler kan alma konusunda çok iyiler, İstanbul da iseniz Çapa ya gidebilirsiniz.

İdrar tahlili için de idrar torbasını uyurken taksanız, ya da temiz bir plastik bardağa oyun gibi yaptırıp sonrasında idrar kabına aktarmayı deneseniz nasıl olur?
Ankara’dayız. Şehir hastanesi denemek benim de aklımda var ama o kalabalığa girmesini de istemiyorum. Sonuçta gideceğiz gibi bilmiyorum ama… poşet de göstersem plastik kap da göstersem ağlar o, nedense çıldırıyor medikal bir şey olduğunu anladığı zaman. Sağlık çalışanı görünce de öyle. Bir de steril kap olması lazımmış labdan aldığım kabı tutuyorum o da bildiğiniz plastik kap zaten

Ankara’dayız. Şehir hastanesi denemek benim de aklımda var ama o kalabalığa girmesini de istemiyorum. Sonuçta gideceğiz gibi bilmiyorum ama… poşet de göstersem plastik kap da göstersem ağlar o, nedense çıldırıyor medikal bir şey olduğunu anladığı zaman. Sağlık çalışanı görünce de öyle. Bir de steril kap olması lazımmış labdan aldığım kabı tutuyorum o da bildiğiniz plastik kap zaten
Allah acil şifalar versin. Bilkent Şehir çocuk doktor ve hemşireleri çok iyi ancak bu idrar meselesi çok sıkıntılı, bulaş olmaması gerçekten çok çok zor.. Hani idrar şart değilse yaptırmasanız daha iyi olur.

Acaba sticker filan yapıştırsanız poşete, idrar kabına 🙁.
Çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

Bir de tahlil yapılamazsa doktorlar bazen muayene bulgularına göre antibiyotik tedavisi verebiliyor .

Çok üzüldüm 😔
Demekki annelik her evrede zor ve sabır gerektiriyor…
Bende küçük biraz büyüse de rahatlasam diyorum demekki her yaşın bir zorluğu var😔
Umarım her şey yoluna girer🙏🏻

Benim kızımda böyleydi, bir gün akşama kadar o çiş torbasını ben taktım o çıkardı benden sonra gelenler sağlığına kavuştu gitti ben kaldım öyle diyeyim.
Sonrasında dr.culuk oynamaya karar verdim ama her gün, kendim hasta oldum dr hanım bana her iğne yapmaya calistiginda hayir dr igne yapmaz hemşire çagırın lütfen dr sadece bakar dedim ona.
Hemşire oldu geldi, hemşire hanım askerler eksilmişmi bi kan alıp bakarmısıniz vs vs diye bin türlü hikayeyle uğrastim her kan aldiğında komik suratlar yapıp güldüm güldük ama çok işime yaradı.
hatta bir dönem dr a giderken oyuncak steteskopunu yanina alıp oda drları hemşireleri dinledi kan aldı 😂
Ankaradaymışsınız ank.üniversitesi hastanesinde ögretim görevlileri bölûmü var prof.dr ömer erdeve öneririm kendisini gerçekten çok anlayisli sıcak çokda bilgili bir dr.
Çocuk odaya girer girmez otur sirtini ac şoyle böyle demedi asla ben çok memnundum.
halada Ankara'ya geldikçe kızımı bir kontrol ettririm kendisine

Öncelikle üzülmeyin, bunlar geçici süreçler. Benim kızımda 19 aylık aynen anlattığınız gibi hastanenin kapısından girdiğimiz an ağlamaya başlar asla muayne olmak istemez ve direk ögürmeye başlar. Bir kere istifra etmişti doktor muayne ederken. Biz de ne olursa olsun bir şekilde destek olarak muayne ettirmeye çalışırız bu da onun sağlığı için. Bir keresinde idrar istemişlerdi sabahtan ve aksama kadar hastanede beklemistik aynı şekilde idrar torbasını sürekli çıkardı, ağladı, yara oldu genital bölgesi. Ertesi gün tekrar gittik yine aynı süreç. En sonunda doktor sonda ile almayı teklif etti çünkü hiçbir şekilde torbaya yapmıyordu ve idrarda dışardan herhangi bir bakteri gelirse sonuç yanıltabilir demişti. Bizde kabul ettik ve sonda ile alındı iki dk bile sürmedi uykudan yeni uyandığı için de çok anlamadı hatta ne olduğunu. Ankara Bilkent şehir hastanesi çocuk bölümüne gitmiştik bizde o zaman. Sizde doktorla bir konuşun isterseniz idrar için.
Kızım hala aile hekimine ya da hastaneye gitsek ağlamaya başlıyor ve çok zor muayne ediyor doktorlar. Ama onun da sağlığı için olması gerekiyor, zamanla bu korkusunu aşar inşallah bebeklerimiz.
Vallahi annelik hem çok güzel hem de zor. Ama yine de bu günlerin geçip gideceğini unutmayın, bebeğiniz için elinizden geleni yapıyorsunuz kendinizi yetersiz hissetmeyin. Bu süreçler geçecek, yeter ki sağlıklı olsunlar 🤲

İmkanınız varsa hastaneye yatın
Doğumlardaki gibi süslü püslü oyuncaklı bir oda hazırlayın
İzletiyorsanız çizgi film açın
İlk gün hemşireler gelip gidip oynasın altını değiştirsin
Hastane odasına ve hemşirelere alışınca daha kolay olacaktır

İdrar kabına sticker yapıştırıp hediye paketine koyun, kendi açsın, süpriiiiz çiş bardağı aldım sana falan….
Hatta bak bu da benim ki, bu babanın ki……

Sürüntü testi aldırmanızı öneririm

Allah acil şifalar versin. Bilkent Şehir çocuk doktor ve hemşireleri çok iyi ancak bu idrar meselesi çok sıkıntılı, bulaş olmaması gerçekten çok çok zor.. Hani idrar şart değilse yaptırmasanız daha iyi olur.
Muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu oldu, tahminimiz o yönde ama steril şekilde bu örneği almanın yolu yok sanırım :KK43:

Üstte bir üye de yazmış sonda yöntemini. Benim kızım da daha 1 aylıkken pişikten dolayı idrar istemişti dr. İdrar torbasını eve götürebilirsiniz 1 saat içinde ulaştırabilirsiniz hastaneye dendi. Kaç hafta hafta sonları denedik ama başaramadık en sonunda drumuz sonda ile aldı. Erkek bebek için nasıl bilmiyorum ama en son çare olarak o yöntemi deniyorlar doktorlar. Bebeğiniz için şifalar diliyorum.

İmkanınız varsa hastaneye yatın
Doğumlardaki gibi süslü püslü oyuncaklı bir oda hazırlayın
İzletiyorsanız çizgi film açın
İlk gün hemşireler gelip gidip oynasın altını değiştirsin
Hastane odasına ve hemşirelere alışınca daha kolay olacaktır

İdrar kabına sticker yapıştırıp hediye paketine koyun, kendi açsın, süpriiiiz çiş bardağı aldım sana falan….
Hatta bak bu da benim ki, bu babanın ki……

Sürüntü testi aldırmanızı öneririm
Çok güzel fikirler çok çok teşekkür ederim
Boğazdan sürüntü mü acaba

Bir kaç çeşit karton yada plastik bardak alıp evde onlara işetip alıştırsanız? Araya idrar kabını kakalarsınız
Kafamda sabah yapacağım 8384 çeşit ponponlu arabalı niloyalı karton kaplar oluştu bile şu an… o kadar uykusuz ve tükenmiş haldeyim ki vallahi aklıma bile gelmedi hiçbiri. Çok teşekkür ederim

Sizi anlıyorum, gerçekten çok zor bir dönemden geçiyorsunuz. Hastane korkusunu hafifletmek için evde doktorculuk gibi oyunlarla sağlık çalışanlarına alışmasını sağlayabilirsiniz. İdrar torbasını uyurken takmayı deneyebilir veya büyük bir sağlık merkezinde, uzman hemşirelerle kan alımını yeniden deneyebilirsiniz. Ayrıca doktorunuzla, tahlil olmadan tedavi olasılığını konuşabilirsiniz. Kendinize destek almak ve dinlenmek bu süreçte çok önemli; unutmayın, yalnız değilsiniz ve bu dönem geçici.

Çok güzel fikirler çok çok teşekkür ederim
Boğazdan sürüntü mü acaba
Ah keşke işe yarasalar da iyileşse biran önce
İnfluenza-beta-kovid…bunlar inatçı ateş yapıyor, ağzı kokuyor dedinizya ondan bunlara bir baktırsanız….boğaz ve burundan sürüntü alıyorlar, hatta artık ağızdan alıyorlar….
Diş de çıkarıyor olabilir, benim oğlum diş çıkarırken hep ağzı kokardı kanardı….
İdrar yolu enfeksiyonu var gibi duruyor anlattıklarınıza göre
Ankara da çocuk hastanesi var mı?

Canım eve gelebilecek bir hemşire yokmu kanını alsın kakayıda çişide evde alsana sabah gotür illa o kaplara yapmasi gerekmez ki

Kafamda sabah yapacağım 8384 çeşit ponponlu arabalı niloyalı karton kaplar oluştu bile şu an… o kadar uykusuz ve tükenmiş haldeyim ki vallahi aklıma bile gelmedi hiçbiri. Çok teşekkür ederim
Haklısınız hiç üzmeyin kendinizi
Herşeyin çözümü var
En olmadı yatış yapılır diş doktorlarının çocuklara verdiği sakinleştiriciden verilir kafası güzelleşince damar yolu da açılır idrar da alınır serum da takılır
Olur da idrar alabilirseniz kültür de talep edin, oldu tahlil kötü çıktı bir de kültür için idrar almaya uğraşmayın

Ah keşke işe yarasalar da iyileşse biran önce
İnfluenza-beta-kovid…bunlar inatçı ateş yapıyor, ağzı kokuyor dedinizya ondan bunlara bir baktırsanız….boğaz ve burundan sürüntü alıyorlar, hatta artık ağızdan alıyorlar….
Diş de çıkarıyor olabilir, benim oğlum diş çıkarırken hep ağzı kokardı kanardı….
İdrar yolu enfeksiyonu var gibi duruyor anlattıklarınıza göre
Ankara da çocuk hastanesi var mı?
Dörtlü solunum testi yaptılar götürdüğüm hastanede. Covid, adeno, influenza, rsv negatif geldi çok şükür. Diş bu kadar inatçı ateş yapmaz dedi doktor ama bilmiyorum ki çocuk perişan oldu, bakışları kayık kayık, mahvoldu resmen. Bir daha yürümeye bile heves etmedi o kadar heveslenmişti

Haklısınız hiç üzmeyin kendinizi
Herşeyin çözümü var
En olmadı yatış yapılır diş doktorlarının çocuklara verdiği sakinleştiriciden verilir kafası güzelleşince damar yolu da açılır idrar da alınır serum da takılır
Olur da idrar alabilirseniz kültür de talep edin, oldu tahlil kötü çıktı bir de kültür için idrar almaya uğraşmayın
Liste yaptım bi kan ve idrar verebilsek var ya baktırmadığım şey kalmayacak

X