- 25 Mayıs 2009
- 798
- 6
Bu dönüşümlü bakma işini bugün sonlandıracak biri için hemen cevap vereyim size...Mümkünse iki tarafa da baktırmayın...
Kızım 2 yaşında hemen hemen...uzun süre bakıcıdaydı,sonra bakıcımız işleri nedeniyle bırakınca biz de bir süre dönüşümlü takılalım dedik...
Kayınvalide gelin ilişkisinden çok bağımsız bir olay bu, ya da kayınvalide damat...
Evinizde başka insanlar var...
İstediğiniz gibi giyinme uzanma banyo yapma ne bileyim gezme tozma lüksünüz bile yok...Çocuğunuza baktıkları için gitmeyi planladığınız her yere hadi demek zorunda hissediyorsunuz...
Sonuçta o insanların sizin evinizde sizin çocuğunuza bakmak için bulundukları düşüncesi sizi her yönden susturuyor...Borçlusunuz çünkü kişiler ane babalar bile olsa...
Asıl önemlisi bebeğiniz...Tepetaklak olacak...Abartmıyorum tepetaklak olacak...
Tamamen dengesiz ve düzensiz olacak...
Kızım doğduğundan beri günde iki kez uyuyan, akşam yatma saati en geç 9,30 olan, yemek konusunda asla zorlanmadığım tüm öğünlerini zevkle yiyen bir çocuktu hep...taa ki temmuza kadar...
Şimdi o düzenden elimde kalan tek şey akşam uyku saati, çünkü ben o saatlere müdaahilim...
Kayınvalidem yesin de ne yerse nasıl yerse yesin mantığında, kirlenmiş yağlanmış, ara öğünmüş umurunda olmaz...abur cubur sürekli elinde kızımın...bu onun doğrusu...
Annem çocuk dediğin saatli yer, aman ellerini temiz tutsun, hemen ağzını yıkayalım kızım, gün aşırı banyomuzu yapalım modunda...abur cubur asla olmaz, zararlı modunda...bu da onun doğrusu...
Kayınvalidemden sonra annemin düzenini gören kızım şokta...
Ben öylece bakınıyorum ne olacak halimiz diye...İtiraz edemiyorum istediklerime keyfimizden burda değiliz çocuğuna bakıyoruz olmasın diye...
Sonuç...haftaya pazartesi kreşe başlıyor...Tüm 3 yaşına kadar münavebeli bakalım baskılarına rağmen...
Sağolsun ikisi de...hatta dördü de (dedeler de joker çünkü:))
Ama istemiyorum...Kendim için de kızım için de istemiyorum...
Ben onun zor zamanlarını tek başına aşmışım bunları mı halledemeyeceğim...
Tavsiyem...Eşinizi ikna edin, çocuğunuzu bakıcıya emanet edin...Ne evinizin huzuru bozulsun ne çocuğunuzun düzeni...
Benim eşim kendi annesine söyledi, iyi ki bakıcıya vermişiz en başından sizi dinleyip size baktırmamışız diye...
maalesef öyle çok güvediğim bir arkadaşım da yok yani çocuk baktırcak kadar,biz de burada yeniyiz arkadaşlarımın hepsi de benim gibi çaışıyor zaten,yani anlamıyorum bu kayınvalideler torun olunca neden böyle sahiplenir.tamam tabiki sevilir torunun yeri ayrı derler ama benim annem neden öyle daranmıyor,neyaparsa yapsın bana sorar,"annesinin kuzusu"diye sever,insan bebeğini sahipleniyor ister istemez ve bebeğinle ilgili hiçbir konuda ikinci planda kalmak istemiyorsun,bir evde iki kadın varsa birinden biri mutlaka tabi olmak durumda ve bebeğimle ilgili hiçbir konuda kimseye tabi olamam evet en iyisi bakıcı,annem de arasıra gelir elbette ama sürekli gelemez,babam çalışıyor onu çok yanlız bırakamaz,ama eşim ailesi emekli isedikleri kadar gelir kalırlar,dediğim gibi olgun ve beni de sahiplenen insanlar olsa canım fena,ama hep ayrı gayrı hep dışlama ve torunlarını sahiplenme durumu beni çileden çıkarıyor,ister istemez hep savunm durumundayım.bir de görümcem,yaratılmak istenen bir hala aşkı...
yorumları okuyamadım ama baştan söyleyeyim ki canınız sıkılmasın, burda çalışmayan kadınların sizi anlamasını beklemeyin. o yüzden işinizi bırakmayı düşünmeyin bence. "ben işi bırakırım çocuğuma bakarım" yorumları sizin işinize yaramayacak. herkesin koşulları ve hayata bakış açıcı farklı.
bakıcı konusunda eşinizin ailesine laf düşmez.
kayınvalidenin ya da annenin bakması da dediğiniz gibi çocuğunuz anaokuluna kadar sürebilecek ve katlanabilecek bişey değil. 6 yıl birlikte mi yaşayacaksınız?
kaldı ki sizin evinizde kalacakları için zaten otomatik olarak masraflarınız katlanacak ve bi bakıcı parasını harcamış olacaksınız.
olan evliliğinize olur, eşinizle ve çocuklarınızla başbaşa tek vaktiniz olmayacak.
bu konuda eşinizi ikna edin.
çok iyi bakıcılar var emin olun sadece biraz araştırın ve siz yanındayken başlasın.
kontrol altında tutun, ani baskınlarla eve gelebilirsiniz.
anneniz ve kayınvalideniz de ara sıra geldiklerinde kontrol edeceklerdir.
ben de kardeşim de bakıcıyla büyüdük, hala görüştüğümüz ve babanne diye hitap ettiğimiz insanlardır.
annemizle de çok verimli vakit geçirdik.
Bu dönüşümlü bakma işini bugün sonlandıracak biri için hemen cevap vereyim size...Mümkünse iki tarafa da baktırmayın...
Kızım 2 yaşında hemen hemen...uzun süre bakıcıdaydı,sonra bakıcımız işleri nedeniyle bırakınca biz de bir süre dönüşümlü takılalım dedik...
Kayınvalide gelin ilişkisinden çok bağımsız bir olay bu, ya da kayınvalide damat...
Evinizde başka insanlar var...
İstediğiniz gibi giyinme uzanma banyo yapma ne bileyim gezme tozma lüksünüz bile yok...Çocuğunuza baktıkları için gitmeyi planladığınız her yere hadi demek zorunda hissediyorsunuz...
Sonuçta o insanların sizin evinizde sizin çocuğunuza bakmak için bulundukları düşüncesi sizi her yönden susturuyor...Borçlusunuz çünkü kişiler ane babalar bile olsa...
Asıl önemlisi bebeğiniz...Tepetaklak olacak...Abartmıyorum tepetaklak olacak...
Tamamen dengesiz ve düzensiz olacak...
Kızım doğduğundan beri günde iki kez uyuyan, akşam yatma saati en geç 9,30 olan, yemek konusunda asla zorlanmadığım tüm öğünlerini zevkle yiyen bir çocuktu hep...taa ki temmuza kadar...
Şimdi o düzenden elimde kalan tek şey akşam uyku saati, çünkü ben o saatlere müdaahilim...
Kayınvalidem yesin de ne yerse nasıl yerse yesin mantığında, kirlenmiş yağlanmış, ara öğünmüş umurunda olmaz...abur cubur sürekli elinde kızımın...bu onun doğrusu...
Annem çocuk dediğin saatli yer, aman ellerini temiz tutsun, hemen ağzını yıkayalım kızım, gün aşırı banyomuzu yapalım modunda...abur cubur asla olmaz, zararlı modunda...bu da onun doğrusu...
Kayınvalidemden sonra annemin düzenini gören kızım şokta...
Ben öylece bakınıyorum ne olacak halimiz diye...İtiraz edemiyorum istediklerime keyfimizden burda değiliz çocuğuna bakıyoruz olmasın diye...
Sonuç...haftaya pazartesi kreşe başlıyor...Tüm 3 yaşına kadar münavebeli bakalım baskılarına rağmen...
Sağolsun ikisi de...hatta dördü de (dedeler de joker çünkü:))
Ama istemiyorum...Kendim için de kızım için de istemiyorum...
Ben onun zor zamanlarını tek başına aşmışım bunları mı halledemeyeceğim...
Tavsiyem...Eşinizi ikna edin, çocuğunuzu bakıcıya emanet edin...Ne evinizin huzuru bozulsun ne çocuğunuzun düzeni...
Benim eşim kendi annesine söyledi, iyi ki bakıcıya vermişiz en başından sizi dinleyip size baktırmamışız diye...
Merhaba canım, benimkilerde aynı seninkiler gibi ilk torun tamam çok seviyolar ama bir o kadarda sahipleniyor. Benimkine kayınvalidem bakıyor allah razı olsun güzel bakıyo ama annen gibide olmuyo şunu yap bunu yap dediğinde hehe diyo geciyo ama annen olsa neden yapmıyosun şöyle böyle diye biliyosun kaç kere ben kavga ettim o benim çocuğum sizden daha çok düşünüyorum ben onu diye 1 kerede evi terk ettim bu ve başka nedenlerden dolayı şuan iyi gibi bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek ama çok zor bunu bilesin
Konuya sadece senin değil çocuğun açısındanda bakmak lazım. Her ailenin bebeğine verdiği kültür farklıdır. Onlar gibi bir çocuğun olsun ister misin önce bunu sor kendine? Aslında bütçeniz uygunsa bana göre 1 2 sene çocuğuna sen bak güzelce sonrası için birini bulmaya bak derim ben.
ay ay çocuğum olursa az çok yaşayabileceğim sıkıntıyı gördüüüüm
benimki daha vehim 40ı çıksın kaynanam çocuğumu alıp götürecekmiş! (14 saatlik yol) kendi bakacakmış
bakıcıya kesinlikle para verditmezmiş, o bakarmış, o büyütürmüş, oo bakıcı parası da neymiiiiiş
eşime kızdım, dedimki kimseye baktırtmıyorum çocuğumu gerekirse çalışmam ben bakarım, annenlerde bize bakar (şimdi bu cümleme de kızanlar olur, ama bunla kurtulduklarına şükr etsin onlar) eğer ki çalışmam gerekirse çocuğuma ancak bakıcı bakar dedim. o da kızıyor daha doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz diye :) dedim anan başlatıyor, kendi kendine planlar kurguluyor, bize danışan bile yok dedim
anlıcan bizde de böyle (daha çocuğun Ç si yok olsa da) kimseyi getirmiyorum yanıma kimseye de göndermiyorum çocuğumu ya ben bakıcam (duruma göre) ya da bakıcı, bu kadar basit, kesin, net