Merhaba arkadaşlar,
biz ailelerimizden farklı şehirlerde yaşıyoruz ve 8 aylık bir bebeğimiz var,çalışmaya başlayacağım yakında,bebeğime kaynvalidem ve annem dönüşümlü bakacak bize gelerek tabi şehirlerarası olunca yatılı olarak kalacaklar ama nezamana kadar,anaokul çağına kadar hep birliktemi yaşacağız ailelerimizle,tabiki sorunlar çıkacaktır.Birarada yaşamasak da sorunlar oluyor,şimdi bir de paylaşılamayan bir bebek var,kayınvaidem birlikteyken zaten bebeğimin annesi gibi davranıyor ve ben de bakıcı oluyorum adeta,kısıtlı sürelerde bile bunu yaşarken aylarca cmt-pazar demeden birlikte nasıl yaşanırki.eşim ve ailesi bakıcı fikrine pek yanaşmıyor böyle idare ederiz diyorlar,ben de istemem bakıcı sonuçta ama aile düzeni ve özel hayat denen birşey var,istediğini söyleyemiyorsun,bebek olunca herkeste zaten bir sahiplenmedir başlıyor,bir de onlara gittiğimizde evlerin de hiç bebeğimizn annesiyle ilgili bir söz geçmihor sanki ben yokmuşum gibi,halsıyla çok mutlu halasıyla çok huzurlu,sen annene bakma halana bak gibi saçma sapan laflar,durumlar böyle olunca işe başlamaktan ve bebeğimin bütün gün onlarla kalmasından ve de tabi beraber yaşamaktan endişeliyim,olgun insanlar olsalar bebeğimiz annesi olduğumu hatırlasalar ve ona göre davransalar çok iyi olurdu.sizce ne yapmalıyım bu tavırlar karşısında.bakıcı olması gerektiğini düşünüyorum ben,güvenilir birini bulup,ailelerde istedikleri zaman gelirler,aynı dertten yaknan varsa ya da firkir belirtmek isteyen lütfen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
sizin anlattığınız durum benim başıma gelecek olan durum. o kadar korkuyorum ki sırf bu yüzden şuanda oturduğum yerden daha düzgün bi yere taşınmaya çalışıyorum ki bakacak adamakıllı birilerini bulabileyim. hamilelik planlıyorum ama şimdiden kotrkulu rüyam oldu bu. kayınpeder emekli ve gelmeye dünden razılar bi hamile klasam direk yerleşecekler sanki. sürekli kayınvalidecim (!) sürekli ben bakarım, ederim diyor kendine yer hazırlıyor şimdiden. eşim bunda bir sakınca görmüyor ama Allah'tan uzun süreli birileriyle kalmaktan hoşlanmıyor bu küçücük te olsa benim avantajım umudum resmen bunun üzerinden hareket edip eşimi ikna etmeye çalışacam.
sizin eşiniz bunu önemsemiyo madem siz de eşinizle sakin sakin onun söylediklerine karşı gelmeden 'haklısın ama bi de burdan bak' diye başlayan cümlelerle olumsuzlukları anlatmaya çalışın. sizin de çıkış noktanız çocuğun eğitimi, davranışları vs. olmalı netten babaannelerin annaannelerin çocuklara müdahil olduğunda çocuklarda ortaya çıkan olumsuz davranışları filan bulup eşinize anlatmaya çalışın.
yazdıklarınızda en tahammül edemediğim (inanın bana yapılmış gibi oldum) sen annene bakma kısmı. ne demek bu yaa.tüylerim diken diken oldu.eşinize ailesine kızmadan ama bu sebeplerden dolayı çoook üzdüklerini filan anlatın. çok kötü bir durum.
Allahım yaşamak istemiyorum böyle şeyler.
peki işten çıkıp bakma şansın yokmu?
en azından yuvaya verene kadar sen baksan büyütsen olmazmı
çok istiyorum aslında ama acaba geçinebilir miyiz...
dediğim gibi eşine çocukta karşılaşabileceğiniz davranışlardan bahset. dene bi umut
bir de eşinle normalde yapıp keyif aldınız şeyler mutlaka vardır film izlemek . birbirinizle ilgilenmek vs. bunları başkalarının yanında yapamamanız eminim zamanla eşiniz için de sıkıntı olacaktır. çok özel olacak özür dilerim ama yatak odası ile ilgili durumlarda da evde birileri var diye sıkıntı yaşarsa (sıkıntı yaşatırsanız :) ) bu da belki bakıcıyı düşünmesini sağlayabilir ama eşinizle münakaşaya girmeden sabredip yavaş yavaş işlemeniz lazım.
benim eşim normalde çok rahattır ailesine de çok düşkündür ama keyfine de düşkündür. ailesinin yanında benle rahat davranamıyor bi nevi saygı - saygısızlıkla bağdaştırıyor. yapamayacağı için ailesi bile olsa uzun süreli kalamaz gibime geliyor .ihtimal tabii belki çocuk için bunu da göze almaya kalkar filan Allah korusun.(
amin, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
işten çıkmak en iyi ve en kökten çözüm aslında ben memur olduğum için işin o kısmını düşünemiyorum.
hakkınızda hayırlısı olsun.
bence yapabiliyorsan işten çık kreş yaşına kadar çocuğuna sen bak.tek çeşit eğitim alsın çocuğun sürekli düzeni değişmesin
ayrıca ailelerle yaşamak hiç kolay değil huzurunuz özeliniz kalmaz iyice strese girebilirsin
bakıcı daha mantıklı bencede,aile huzuru açısından.
ne çocuğuna istediğini yedirebilirsin ne de giydirebilirsin.
psikolojin bozulur kendini dış kapının mandalı zannedersin.
hatta çocuğundan soğursun,çünkü sana annesi gibi davranmayacak.
kiminle daha çok vakit geçiriyorsa onu annesi yerine koyacak.
sonra bunların acısını eşinden çıkarmaya çalışacaksın aranız bozulacak.
eşinin gözünden bakarsak annem herşeye yardım ediyor,
akşama kadar çocuk bakıp,yemek yapıyor,temizlik yapıyor sana yaranamıyor!!olacak
felaket tellalı gibi oldum ama aynen böyle olacak..