Bütün yorumları okudum, konu sahibi haklı mı haksız mı ben bilmem. Haksız desem zaten değilim diyecek, haklı desem onun için iyi üyelerden biri olacağım..
Bu ülkede "empati" yapmayı başarabilen kimse yok. Benim çocuğumdan da kan alınırken bas bas bağırdı ve eli mosmor oldu. Bu konuda annenin stresini çok iyi anlıyorum ama tepki çok yanlış. Siz hiç mi moraliniz bozukken üzerine başka sinir bozucu bir olay yaşamıyorsunuz ve sabrınız taşmıyor?? Aynı şey hemşire için de geçerli, kendi çocuğundan kan alındığını düşünse annenin o anki tepkisini anlayıp alttan alabilirdi.
Vergi olayına girilmiş, milletvekilleri de sizin vergilerinizle maaş alıyor, onlara bağırıp sen git işini bilen gelsin diye azarlayabiliyor musunuz? Hayır..
Size vergilerinizle sadece sağlıkçıların ve öğretmenlerin maaş aldığını düşündüren ne?
Hemşireler biraraya gelip birbirini savunuyor diye kızıyorsunuz. Neden? Üstelik arkadaşlar bahsi geçen hemşire şunu yapabilirdi, böyle yapabilirdi de dediler. Kendi işyerinizde bir sorun olduğu zaman mesai arkadaşınız sizi desteklemeyip karşı tarafın düşüncesine göre mi hareket etsin? Bence çok da güzel bir davranış, bizimkiler de sadece kendi çıkarlarını düşünmeyip birlik olsalar keşke.
Bir de kötü bir durumla karşılaşınca genelleme yapılması yanlış. Konu sahibi birşey anlattı, aynı anda 8-10 kişi belirdi, ben de şunu yaşadım bana da böyle yaptılar diye. Ağzının payını vermek, saç baş yolmak "insani" çözümler değil. Eğer karşımızdakinden saygı bekliyorsak önce kendimiz saygı göstermeliyiz.
Herkesin saygı gördüğü ve gösterdiği günler görmek dileğiyle...