• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimden kan alınırken

Bakın bizi köle olarak görmek aşağılamaktir ,vergiyle burdasin demek aşağılamaktir ve bunları devlet hastanelerinde çalışan insanların hepsi hergun işitirir ki burda
da söylendi benzer şeyler
Mesela bebeginiz bir hemşirenin üzerine kusmus ,hemşirede of demiş diye saçına başına bulastirmissiniz bu da aşağılamaya örnektir (sanırım sizin mesajinizdi)
Aynen sanki sağlık çalışanları vergi ödemiyor anlamıyor ben zihniyeti herkesin evladı canı ciğeri kimse o çocuğun ağlamasından acı Çekmesinden zevk almıyor bir türlü anlatamadık bunu sonra vay efendim sağlıkçılar birbirini koruyor oluyor hepinizin yorumlarında ne kadar anlayışlı olduğunuz belli

Evet benim mesajımdı. Peki, ateşler içinde yanan hasta bi çocuğun annesine çocuk üzerine kustu diye bağırmak ne oluyor? O anne orada ne gibi bi duruma düşüyor peki? Bu da bi aşağılama değil midir? Öyle başa böyle tarak. Kimse kusura bakmasın.

Size mi bağırdı direkt çocuğunuz üstüme kustu diye yoksa başına gelen durum için mi bağırdı zira ikisi çok farklı şeyler

"çocuğunuz" :) o an bu hitaba bile razıydım. Neyse, bu böyle uzar gider. İşini hakkı ile yapan herkesin çoğalarak artması dileği ile..

Hayır tabikide almıyor sekiz yıldır bu işin işindeyim hiçbir doktorun kan aldığını görmediğim için şaşırmam gayet normal
Anladım. Ben tuhaf bulmadım. Hatta keşke ilk aldığında da doktor alsaydı. Saniyeler içinde halletti. Eşim de doktorun hemen hiç aglatmadan aldığını görünce hemşirelere daha cok sinirlendi. Neyse.

Evet şuan nöbette
Anladım. Ben tuhaf bulmadım. Hatta keşke ilk aldığında da doktor alsaydı. Saniyeler içinde halletti. Eşim de doktorun hemen hiç aglatmadan aldığını görünce hemşirelere daha cok sinirlendi. Neyse.
kan almak doktorun görevi değil ne yazık kı bırakın da herkes kendi görevini yapsın

Konu sahibin açtığı örnekte hemşirenin bir kaç kere deneyip kan alamamış olması problem değil bence. Ama anne gerilip bir şey söylediği için tepkisel olarak o cevabı vermiş. Hemşire daha üsturuplu cevap verebilirdi bence olaydaki tek hatası bu. Üstelik hangi meslek olursa olsun birisi 'sen git daha iyi yapan birisi gelsin' derse herkes tepki verir.

Bebeklerden kan almak kolay değildir evet ama bu da deneyimle olacak bir şeydir, ben kan alamayan yılların hemşiresi de , damarı olmayan birisinden bir kere de kan alan stajer hemşire de gördüm, biraz da baht işi galiba, anlık oluyor bu kan alabilme , damaryolu açabilme işi

Israrla denemeye devam etmesi iyi olmamış. Yapamıyorsan bırakacaksın başka hemşire deneyecek. Müdahaleyi zamanında yapmalısın baktın zarar görüyor çocuk tavrını kibarca belli edeceksin. Kimse üzülmez böylelikle.

Bütün yorumları okudum, konu sahibi haklı mı haksız mı ben bilmem. Haksız desem zaten değilim diyecek, haklı desem onun için iyi üyelerden biri olacağım..

Bu ülkede "empati" yapmayı başarabilen kimse yok. Benim çocuğumdan da kan alınırken bas bas bağırdı ve eli mosmor oldu. Bu konuda annenin stresini çok iyi anlıyorum ama tepki çok yanlış. Siz hiç mi moraliniz bozukken üzerine başka sinir bozucu bir olay yaşamıyorsunuz ve sabrınız taşmıyor?? Aynı şey hemşire için de geçerli, kendi çocuğundan kan alındığını düşünse annenin o anki tepkisini anlayıp alttan alabilirdi.

Vergi olayına girilmiş, milletvekilleri de sizin vergilerinizle maaş alıyor, onlara bağırıp sen git işini bilen gelsin diye azarlayabiliyor musunuz? Hayır..
Size vergilerinizle sadece sağlıkçıların ve öğretmenlerin maaş aldığını düşündüren ne?
Hemşireler biraraya gelip birbirini savunuyor diye kızıyorsunuz. Neden? Üstelik arkadaşlar bahsi geçen hemşire şunu yapabilirdi, böyle yapabilirdi de dediler. Kendi işyerinizde bir sorun olduğu zaman mesai arkadaşınız sizi desteklemeyip karşı tarafın düşüncesine göre mi hareket etsin? Bence çok da güzel bir davranış, bizimkiler de sadece kendi çıkarlarını düşünmeyip birlik olsalar keşke.
Bir de kötü bir durumla karşılaşınca genelleme yapılması yanlış. Konu sahibi birşey anlattı, aynı anda 8-10 kişi belirdi, ben de şunu yaşadım bana da böyle yaptılar diye. Ağzının payını vermek, saç baş yolmak "insani" çözümler değil. Eğer karşımızdakinden saygı bekliyorsak önce kendimiz saygı göstermeliyiz.

Herkesin saygı gördüğü ve gösterdiği günler görmek dileğiyle...

Ay kuzum ya ne hale gelmiş o minicik eli o minicik canıda ne yanmıştır. İyi yapmışsınız. Kıyameti koparırdım ben. Bebekten gayette güzel kan alan hemşireler var alamayam hemşireler egolarını bi yana bırakıp kenara çekilsinler bence. Beğenmiyorsan git ne ay. Benim kızımdanda kan alında 1 yaşında nasıl ağladı kuzum içim acıdı bide böyle olsaydı eli ne hale gelirdim bilmiyorum.

kardesim hemsireler melek değil ki o da bir meslek, bir iş ve hatalar olabilir bebeklerden kan almak oldukca zordur ve hasta olan bebislerde dogal olarak daha zordur yetiskinden bile kan almak cok zorken bebekte ilk denemede alamamasi cok nornal bir anne olarak elbette uzulmussun ama simdi o kadar deneyebilecegi yerlerden denenis alamanis oburu gelmis hic denenmemis yerden almis simdi 2.hemşire ilk alan olsaydi oda 1.nin denedigi yerlerden deneyecekti :) yani uzme kendini

Iste anlatmaya çalıştığımız şey de tam olarak bu. Herkes söylediği söze dikkat edecek. Sen git başkası alsın diye laf ediliyorsa hemşire de o zaman başka hastaneye git der onun da başına böyle tarak.
Okudugunuzu anlayamayisiniz nr kadar üzücü bir durum. Söylediğiniz gibi olmadi tekrar anlatırdim lakin yine anlamayacaksiniz.

Iki tarafı da hatalı buldum Ben. Bir hemşire olarak 2 kereden fazla kan damar yolu denemem ne bebeğe ne gence ne yaşlıya, sonra birini çağırınca noluyor biliyor musunuz? Sorumlu hemşire baskı yapmaya başlıyor gerçekten vücut içine giren işler deneyim ve şans işidir. Ama bunu alt kıdemli bir hemşire olarak ne hasta yakını anlar ne de üstünüz, iki taraf da baskı yapıyor... Bilen biri alsa diyenler, sadece bilenler alsa ve emekli olduklarında ortalıkta hiç bebekten kan almamış hemşireler olsa çok mu daha iyi olur sanıyorsunuz malesef sağlık böyle birşey, bende isterdim çok gerçekçi maketlerimiz olsun onların üstünde öğrenelim karşımıza kanlı canlı biri gelince elimiz ayağımız titremesin, lütfen bizden çok şey beklemeyin, umarım hep iyi insanlara ve iyi işletmelere denk gelirsiniz.

Bütün yorumları okudum, konu sahibi haklı mı haksız mı ben bilmem. Haksız desem zaten değilim diyecek, haklı desem onun için iyi üyelerden biri olacağım..

Bu ülkede "empati" yapmayı başarabilen kimse yok. Benim çocuğumdan da kan alınırken bas bas bağırdı ve eli mosmor oldu. Bu konuda annenin stresini çok iyi anlıyorum ama tepki çok yanlış. Siz hiç mi moraliniz bozukken üzerine başka sinir bozucu bir olay yaşamıyorsunuz ve sabrınız taşmıyor?? Aynı şey hemşire için de geçerli, kendi çocuğundan kan alındığını düşünse annenin o anki tepkisini anlayıp alttan alabilirdi.

Vergi olayına girilmiş, milletvekilleri de sizin vergilerinizle maaş alıyor, onlara bağırıp sen git işini bilen gelsin diye azarlayabiliyor musunuz? Hayır..
Size vergilerinizle sadece sağlıkçıların ve öğretmenlerin maaş aldığını düşündüren ne?
Hemşireler biraraya gelip birbirini savunuyor diye kızıyorsunuz. Neden? Üstelik arkadaşlar bahsi geçen hemşire şunu yapabilirdi, böyle yapabilirdi de dediler. Kendi işyerinizde bir sorun olduğu zaman mesai arkadaşınız sizi desteklemeyip karşı tarafın düşüncesine göre mi hareket etsin? Bence çok da güzel bir davranış, bizimkiler de sadece kendi çıkarlarını düşünmeyip birlik olsalar keşke.
Bir de kötü bir durumla karşılaşınca genelleme yapılması yanlış. Konu sahibi birşey anlattı, aynı anda 8-10 kişi belirdi, ben de şunu yaşadım bana da böyle yaptılar diye. Ağzının payını vermek, saç baş yolmak "insani" çözümler değil. Eğer karşımızdakinden saygı bekliyorsak önce kendimiz saygı göstermeliyiz.

Herkesin saygı gördüğü ve gösterdiği günler görmek dileğiyle...
Benim azarladigimi nerden çıkardınız cok merak ediyorum. Isinize geldigi gibi anlayip yorum yapmaya hakkiniz yok benim anlattigim cercevenim dışına cikmamalisiniz.
3 kez denemesine müsaade etmedim diye haksiz oluyorum oyle mi ? Egitimini çocuğumda alsaydi bari biraksaydim eline o zaman ne iyi vatandas olurdum degil mi? Sizin bu yorumunuzu hakedecek insanlar elbette var ahlaksix ve saygisizca davranan. Fakat o kisi ben degilim sinirinizi benim konumu kullanarak yansitmaniz cok yanlış

Iki tarafı da hatalı buldum Ben. Bir hemşire olarak 2 kereden fazla kan damar yolu denemem ne bebeğe ne gence ne yaşlıya, sonra birini çağırınca noluyor biliyor musunuz? Sorumlu hemşire baskı yapmaya başlıyor gerçekten vücut içine giren işler deneyim ve şans işidir. Ama bunu alt kıdemli bir hemşire olarak ne hasta yakını anlar ne de üstünüz, iki taraf da baskı yapıyor... Bilen biri alsa diyenler, sadece bilenler alsa ve emekli olduklarında ortalıkta hiç bebekten kan almamış hemşireler olsa çok mu daha iyi olur sanıyorsunuz malesef sağlık böyle birşey, bende isterdim çok gerçekçi maketlerimiz olsun onların üstünde öğrenelim karşımıza kanlı canlı biri gelince elimiz ayağımız titremesin, lütfen bizden çok şey beklemeyin, umarım hep iyi insanlara ve iyi işletmelere denk gelirsiniz.
Ilk iki hakkina tahammul ettim zaten ben olabildigince sabir gösterdim. Yapacagim diyr inatlasmak icin benim yavrumu mu secti ? Buna izin vermedim diye ben hatali oluyorum oyle mi. Sanirim bir evladiniz yok su an olsa anlardiniz ve siz boyle bir durumda hatasız davranirsiniz umarim.

Merhametsiz varlıklar diyorum ben bunlara sağlık bakanligindan. Bisey cikacagini sanmam benim kardeşim oluyorduda hasta reaksiyon gecirdi dediler kimseye güven yok hepsi birbirini korur

Iyi de Ben size de kötü birşey söylemedim hemşireyi de savunmadım sadece sizin belki o an düşünemediğiniz bir noktaya değinmeye çalıştım ama bana da agresif çıkıştınız işte bunu anlamıyorum. Oysaki mesajın sonunda iyi dileklerimi belirtmişken. Lütfen kendi iyiliğiniz için biraz daha sakin kalmaya çalışın bebeğinizin kolunu morartan hemşire Ben değilim sonuçta... Sağlıcakla kalın
Ilk iki hakkina tahammul ettim zaten ben olabildigince sabir gösterdim. Yapacagim diyr inatlasmak icin benim yavrumu mu secti ? Buna izin vermedim diye ben hatali oluyorum oyle mi. Sanirim bir evladiniz yok su an olsa anlardiniz ve siz boyle bir durumda hatasız davranirsiniz umarim.

Oy minik kuzu kıyamam sana ya :110: Terbiyesiz bir hemşireye denk gelmişsiniz. Bebeğinizin eli de tam sinirinize sinir katmıştır. Ben olsam şikayetçi olurdum, hoş şikayete cevap ne kadar sürede gelir ya da gelmez bilemem. Kimse hemşirelerin tavrını çekmek zorunda değil kimse kusura bakmasın bazıları inanılmaz sert oluyor sözüm meclisten dışarı. Yoruluyorlarsa sağlık meslek liselerinde öğretmen olarak devam edebilirler insanlar canı burnunda geliyor zaten bir de kimse bu sinirli ve umursamazmış tavırlarını çekmek zorunda değil. Beğenmiyorsan ya da o kadar insana tahammülün yoksa yapmayacaksın o mesleği. Sonuçta herkes mesleğinin şartlarını baştan kabul ediyor. Bu tavırlar neden yani? Hasta ayrımı yapmamak lazım ama çocuk ya da bebek hastalara daha hassas davranmaları gerekiyor.

Back
X