bebegimden kan alınırken

Evet siz de haklısınız, bir doktorun ya da hemşirenin işini sevip sevmediği içeri girer girmez hemen belli oluyor zaten. Benim kötü tecrübelerim devlet hastanelerinde olduğu için o şekilde yazdım. Yoksa özel hastanelerde de ne skandal şeyler oluyor. Perşembe günü tekrar sağlık ocağına gideceğiz, İnşallah gerginlik çıkmadan halledebilirim verem aşısı işini :KK43:
İnşallah hallolur. Allah büyük dert vermesin bunlar basit seyler ama çok geriyor anneleri, alerjik bebek annesi olarak en başta da beni :(

Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Çok çok geçmiş olsun, çok üzüldüm, çok sinirlendim gerçekten. Terbiyesiz, bir de "beğenmiyorsan git" demiş. Ne biçim insanlar var of oooff

F fozgeb Yenidoğan; doğumdan itibaren olan ilk 28 günü tamamlamamış bebeklere denir. Literatürdeki tanım budur. Fakat şöyle bir durum var; eğer ki tüm girisimlere ragmen damar yolu açma / kan alma işlemi gerçekleştirilemediyse yenidoğanda çalışan personelden yardim istenebilir. Burada da defalarca yazıldığı gibi bebek/ çocuklarda damar yapısı daha ince olduğu için yetişkinlere göre bu işlem daha zorlayicidir. Yani dediginiz gibi kendi üzerlerinde denemeleri ya da arkadaşları üzerinde denemeleri deneyim açısından anlamli bir sonuç vermeyecektir.
Az önce kendi yaşadığınız bir olayı anlatmışsınız hemşirenin elinde iki enjektör olduğunu şöylemizsiniz. Belki de elindeki "serum fizyolojik" isimli şüpheli damar yolu girişimlerinde ilaç zerk etmeden önce gönderdiğimiz bir sıvıydı ve siz ilaç zannettiniz. Sanıyorum ki sizin bile bildiğiniz " 10 dk süre ile gönderilecek " bir ilacı uygulayan personel de biliyordur değil mi? Hassasiyetinizi anlıyorum. Kimse evladına zarar gelsin istemez ve tetiktesiniz gayet doğal. Fakat bu içgüdünüz karşı tarafta eğitimini aldığı işi yapmaya çalışan birisine gidip hiç bilginiz olmayan konu hakkında direktif vermenize hak tanımaz.Karşı taraf da "Bana işimi öğretme" diye karşılık verir bu şekilde. Iki taraf da hatalı ne yazık ki.

Bana sonradan söylediler zaten. Öncesinde serum enjekte ettik diye. Güzel bir şey yapmışlar enjektorlerin üzerine etiket basmışlar. Orada veriliş süresi 10 dk yazıyordu. Ama gel gör ki malesef 2 dk dan daha kısa sure içerisinde enjekte ediyordu.

Neyse şimdi bu hemşire için iş ama benim canım ciğerim yavrumun eli kolu bacağı. Biz burada hemşire ile iş birliği içinde çalışmalıyız. Nasıl olur bu, bana yapılacak işlem hakkında bilgi verecek. Geliyor ilaç basıyor. Ben sormasam söyleyeceği yok. Halbuki ilk damar yollarını açan hemşire öyle değildi. Gayet güzel anlattı biz de anladık. O gece olmadı diye 3 kere açtılar. Eli davul gibi şişti hiç sesimizi çıkarmadık. Niye kız anlattı şunlar olabilir diye. Bilgi vermesi hemşirenin görevi bilgi istemek de almak da benim hakkım zaten.

Yaptığınız yorumdan da belli oluyor ne tavırda bulunduğunuz. Literatüre göre yenidoğan tanımını yapıyorum gelmiş bir buçuk aylık sonuçta o da küçük diyorsunuz, yapılan açıklamaya saçma diyorsunuz, kan alana alamıyorsan başkası alsın diyorsunuz üstüne gelip karşımdaki bana iyi muamele etsin diye bekliyorsunuz. Yaptığınız şikayetten sonuç alamayacaksınız emin olun :) Hobi olarak yine sikayet edebilirsiniz :halay::halay:

Sonuç alır diye düşünüyorum ben çünkü hemşire işine gelmiyorsa git demiş. Konu sahibi buradan yürümeli.

Peki ikiside aynı maaşı alan hemşireler, ben yapamam başkasını çağırayım dediğinde, diğer çağrılana haksızlık olmuyor mu. Ben diğerinin yerinde olsam beni bir kere deneyip yapamadım diye çağırsalar suistimal olduğunu düşünüp kızardım. Günde kimbilir kaç kere öyle bebek geliyordur. İş yükünü eşit bölüşmek zorundalar.

Sanki muhasebe işi de gelen işi ben yapamadım sen yap diyince arkadasi bozulacak. İnsan bu can bu yani.

Tatlım bence sen onlardan değilsin.

Hemşirelerin de insan olduğunu, duyguları olduğunu, robot olmadığını ,asık yüzlü olmadığını ,bir bebeğin canının acımasindan haz duymadığını lütfen anlamaya çalışın empati yapmaya çalışın,kendi çocuğumdan kan almaya çalışıp alamayan biri olarak yazıyorum bakın ,bırakın başkasını öz çocuğumdan bahsediyorum bazen olmuyor ki tecrübesiz de sayilmam ama bu durumda yapılabilecek bir şeyimiz malesef yok,hasta başında deneyimleyebiliyoruz bunun başka çaresi yok
Her insan bir değil ,herkes görevini iyi yapıyor diyemem ama halk gözünde "hemşire"imajı değişmeli ,hasta bize biz hastaya ağzımıza gelen herşeyi söyleyemeyiz , bebeğin üzerine kusmasina karsi of üstüme küstü diyen hemşirenin sacina başına kusmuk bulaştırmak insani bir şey mi?o hemşire ne yapsın o durumda?
Kimseyi körü körüne savunmuyorum ,konu sahibi arkadaşı da anne gözüyle anlayabiliyorum ,meslektaşım da keşke ikinciyi denemeden başka bir arkadaşı çagirsaydi ama üslup olarak iki tarafta hatalı ama artık olan olmuş bu kadar kin gütmeyin bize :)

Ha son olarak bize hep asık suratlı derler ama ,neden bu hale geldiğimizi kimse bilmez bizde insanız duygularımız dışarı vurabiliri, bunun kimi zaman hastayla alakası olmaz ve yoğun çalışan insanlarız ,tabi ki bunun sorumlusu kimse değil ama sistemin getirileri ne yazık ki boyle

Bu durumu ben de yaşadım gerçekten inanılmaz kötü bir durum Allah kalbine ferahlık versin. Ben de burda konu açmıştım ama konu sağlık çalışanları dayanışmasına dönüştüğünden uzatmadım.
Ben o hemşireleri şikayet ettim canım Sabime. Sonrasında bana dönüş yaptıklarını uyarı verdiklerini söylediler. İçim soğumadı gittim araştıdım gerçekten uyarı vermişler mi diye evet vermişler. Aradan bir hafta geçti aynı konu komşunun basına geldi aynı hemşiler. O Da şikayet etti gecen gittim yoklardı. Doktora söyledim bu durumu gittiler inşallah dedim doktor bile lab. Da hep sorun var her zaman yasıyoruz bu durumu isterseniz bir daha burda kan aldırmayın dedi.
Bazı beceriksiz hemşiler insanları bu duruma getiriyorlar ne yazık ki. Şikayetlerini yap bu olacak iş değil.

Kıyamam yaa maalesef her hemşire bir olmuyor bende tahlil yaparken hemşire ellerimi delik deşik etmişti damarın ince demişti başka hemşireye söyledim o da delik deşik etti yanındaki hemşire bir kerede buldu damarı hatta güldü el becerisi lazım gibisinden daha sonra kızımdan kan alıacaktı o zamamn yogunbakım hemşiresini çağrmışlardı daha dikkatliler diye hemşireler de bunu kendileri kabul ediyor zaten.

Bu durumu ben de yaşadım gerçekten inanılmaz kötü bir durum Allah kalbine ferahlık versin. Ben de burda konu açmıştım ama konu sağlık çalışanları dayanışmasına dönüştüğünden uzatmadım.
Ben o hemşireleri şikayet ettim canım Sabime. Sonrasında bana dönüş yaptıklarını uyarı verdiklerini söylediler. İçim soğumadı gittim araştıdım gerçekten uyarı vermişler mi diye evet vermişler. Aradan bir hafta geçti aynı konu komşunun basına geldi aynı hemşiler. O Da şikayet etti gecen gittim yoklardı. Doktora söyledim bu durumu gittiler inşallah dedim doktor bile lab. Da hep sorun var her zaman yasıyoruz bu durumu isterseniz bir daha burda kan aldırmayın dedi.
Bazı beceriksiz hemşiler insanları bu duruma getiriyorlar ne yazık ki. Şikayetlerini yap bu olacak iş değil.
Aynen dayanışmaya çevirdiler olayi. Yasayan biliyor ama gerçeği

Sonuç alır diye düşünüyorum ben çünkü hemşire işine gelmiyorsa git demiş. Konu sahibi buradan yürümeli.

Sanki muhasebe işi de gelen işi ben yapamadım sen yap diyince arkadasi bozulacak. İnsan bu can bu yani.

Hanımefendi bahsedilen mekan çocuk hastanesi zaten. Normal bir hastanede x servisindeki yeni başlayan hemşire çocuk hasta tecrübem yok diye bebek için tecrübeli olanları çağırabilir ya da yönlendirebilir. Emin olun o bilenler de anasının karnında öğrenmedi. Hiç kimsenin ilk denemede 1.5 aylık bebeğin damar yolunu açabileceğinin garantisi yok. Birkaç kere denemesi zaten gerekiyor. İlk denemede olmadı diye çağırması hoş olmaz.
Kaldı ki herkesin Bir şekilde deneyim kazanması gerekiyor. Yarın acile ciddi bir durumda gittiğinizde karşınızda başka hemşire olmayabilir. (Özellikle trafik kazaları, arrest gibi durumlarda hemşirelerin hepsi onların başına gidiyor kalan hemşirenin o olduğunu düşünün)

Hemşirenin amacı çocuğun elini morartmak, eziyet etmek değil. Görevini yapmaya çalışıyor. Bir yandan da çocuğun canı yanıyor tabii. Her anne de çocuğunun canının yandığını gördüğündeki tepkisi yumruklarını sıkmak oluyor. Tabiiki söylenip şikayet edenler de oluyor. Ama artık bağırıp çağıranların sayısı git gide artmakta.

Ne alakası var ,neden haksızlık olsun defalarca delik deşik etmek daha mı iyi olur bunun ayibi yok ben yapamam dediğim de başka bir arkadaşımı çağırıyorum ya da bazen ben cagriliyorum ,bu meslek basit evrak işine benzemez

Basit evrak işi olduğunu kim söyledi ki. Tabiiki bu işlerde ego olmaz. Entübasyon yaparkende bazen hocanın yapamadığını asistan yapar, kıdemli asistanın yapamadığını daha çömez asistan yapar. Benim bahsettiğim bir kere denedi alamadı diye başkasını çağırmak? 1.5 aylık bebeğin damar yolunu hiç kimsenin ilk denemede açacağının garantisi yoktur. Mecburen deneye deneye öğrenmek zorunda. Benim çocuğumda denemesin başkasının çocuğunda öğrensin bencillikten başka bir şey değil. Bunu diyen zihniyete göre türk vatandaşı çocuklarda öğrenilmesin afrikadan bu deneme yanılmalar için bebek getirelim ya da şimdiki deneyimli hemşireler emekli olduğunda uygulama yapacak hemşire kalmasın.

Basit evrak işi olduğunu kim söyledi ki. Tabiiki bu işlerde ego olmaz. Entübasyon yaparkende bazen hocanın yapamadığını asistan yapar, kıdemli asistanın yapamadığını daha çömez asistan yapar. Benim bahsettiğim bir kere denedi alamadı diye başkasını çağırmak? 1.5 aylık bebeğin damar yolunu hiç kimsenin ilk denemede açacağının garantisi yoktur. Mecburen deneye deneye öğrenmek zorunda. Benim çocuğumda denemesin başkasının çocuğunda öğrensin bencillikten başka bir şey değil. Bunu diyen zihniyete göre türk vatandaşı çocuklarda öğrenilmesin afrikadan bu deneme yanılmalar için bebek getirelim ya da şimdiki deneyimli hemşireler emekli olduğunda uygulama yapacak hemşire kalmasın.
Gönlünuz bu kadar raziysa sizin gibi razı gelenler toplansin çocuklarınin üzerinden egitim aldirsin o zaman bu hemsirelere. 3. Kez denemesine ben müsaade edecek kadar soğuk kanli olamam ne yazik ki.

Hep aynı argümanlar la geliyorsunuz. Tamam anladık doğru da söylüyorsunuz ama bu kadın aynı yere iğneyi batırıp batırıp çıkarmış yani. Yetişkin de bile bunu 2 defadan fazla yapmıyor.

Ayy kıyamam kuzuma geçmiş olsun
Benim yavrum da aynen böle yaşadı elleri hala yeşilimsi olarak kaldı izi işte damarı bulamıyorlar ömür boyu öyle kalacak mı acaba diye endişeleniyom yahu küçücük bebekten kan almak bence çok sacmaaa!

Böyle durumlarda alın götürün denemesine dahi izin vermeyin bu nedir? Mosmor olmus yavrucağın eli. bundan yıllar önce kan alırken stajyer hemşire kolumu yırtmıştı.. baya baya yırttı yani ve çok zor iz kalmadan gecirdim. İlk denemesinde alamayan hemsireye güvenmiyorum ve hemen söylüyorum artık sizde öyle yapın kıyamam ben onun ellerine :(

Back
X