Hemşirelerin de insan olduğunu, duyguları olduğunu, robot olmadığını ,asık yüzlü olmadığını ,bir bebeğin canının acımasindan haz duymadığını lütfen anlamaya çalışın empati yapmaya çalışın,kendi çocuğumdan kan almaya çalışıp alamayan biri olarak yazıyorum bakın ,bırakın başkasını öz çocuğumdan bahsediyorum bazen olmuyor ki tecrübesiz de sayilmam ama bu durumda yapılabilecek bir şeyimiz malesef yok,hasta başında deneyimleyebiliyoruz bunun başka çaresi yok
Her insan bir değil ,herkes görevini iyi yapıyor diyemem ama halk gözünde "hemşire"imajı değişmeli ,hasta bize biz hastaya ağzımıza gelen herşeyi söyleyemeyiz , bebeğin üzerine kusmasina karsi of üstüme küstü diyen hemşirenin sacina başına kusmuk bulaştırmak insani bir şey mi?o hemşire ne yapsın o durumda?
Kimseyi körü körüne savunmuyorum ,konu sahibi arkadaşı da anne gözüyle anlayabiliyorum ,meslektaşım da keşke ikinciyi denemeden başka bir arkadaşı çagirsaydi ama üslup olarak iki tarafta hatalı ama artık olan olmuş bu kadar kin gütmeyin bize :)
Ha son olarak bize hep asık suratlı derler ama ,neden bu hale geldiğimizi kimse bilmez bizde insanız duygularımız dışarı vurabiliri, bunun kimi zaman hastayla alakası olmaz ve yoğun çalışan insanlarız ,tabi ki bunun sorumlusu kimse değil ama sistemin getirileri ne yazık ki boyle