• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebegimden kan alınırken

Benim de hamileyken bobrek tasi dusurup hic ilac alamayip adeta cildirdigim donemde bir stajyer hemsire serum takarken neredeyse 1 bardak kan akitti kolumdan.
Ama sikayetten bir sey cikmaz. Boyle boyle alisacaklar yoksa suanin deneyimli hemsireleri emekli olunca biz kimlerin eline kaliriz? Siz deneme tahtasi degilsiniz ama denemezse kimse anasinin karnindan serumla siringayla dogmadi deniyor.

Gecmis olsun. Bebeklerin derisi cok taze ve hemen onariyor kendisini. hemen gecer insallah. Oglumdan cok duzgunce kan alininca bile agliyorum ben. Kucucuk ele igne mi batirilir yaa :KK43:(
Hemen gecer insallah . bende tek seferde olunca bile yüreğim kaldırmıyor hala karnim agriyor sıkıntıdan o çırpınışını unutamıyorum

Bebek ve Çocuk hemşireleri var mutlaka onları talep edin aklınızda olsun

Ayrıca bebeklerde ve bazı hastalardan kan almak zor olabilir de bu,hemşirenin o hastaları kevgire çevirme hakkını yada ailelerine çemirme hakkıni vermiyor !
Bebegim 1 bucuk aylik diye belirttim ve bana ben nu isin uzmaniyim dedi

Darp raporu bile almayi dusunmedim degil
O kadara gerek yok ki darp raporu vermezler zaten. Ben bile 19 yaşında kızım geçen kan aldırdıgımda inanın bütün kolum morardı ve 15 gün geçmedi. Hemşire daha dikkatli olması hususunda uyarılabilir sadece, yapacakları bu olur.

O kadara gerek yok ki darp raporu vermezler zaten. Ben bile 19 yaşında kızım geçen kan aldırdıgımda inanın bütün kolum morardı ve 15 gün geçmedi. Hemşire daha dikkatli olması hususunda uyarılabilir sadece, yapacakları bu olur.
Evet biliyorum ama gecmiyo sinirim icim ferahlamiyor

Darp raporu bile almayi dusunmedim degil

Ortada darp yok. Darp raporu dediğiniz rapor da herhangi bir darp sonucu acil servise gidersiniz , doktorlar sizi muayene eder, tetkiklerini yapar sonra adli raporunu tutar. Bu darp olmadığı için darp raporu vermezler size, üstelik darp siye iftira atmış olursunuz.

Hemşirenin tavrı hoş değil ama bebeklerden kan almak da zordur, onlar da öyle öyle tecrübe kazanacak.

Başka türlü öğrenilmiyor ne yazık ki,okulda teorik bilgi verilip sahada öğrenilir , teorik bilgi ne kadar iyi olursa olsun uygulama bu işin temeli
Aklıma yazdıktan sonra geldi de benim de böyle bir olayım olmuştu. Bebek de değildim 21 22 yaşlardaydım. Bir yerim de morarmamıştı. konu biraz farklıydı ama vazgeçmedim. Hemşirenin hastalara neden öyle davrandığını sonradan başhekimden öğrendim.

Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Ay kıyamam ya canım benim. İyi yapmışsınız şikayet etmekle. Vicdansız hemşireye bak ya

Hassasiyetinizi anlıyorum,o minik eli görünce benim de içim cız etti :)
Ancak,sağlık sektöründe iş deneyerek öğreniliyor. İkinci gelen hemşire de sizin kızınızdan önce birçok minik bebeğin elini istemeden morartmıştır.
Hemşire hanımın tepkisi haricinde bir hatası olduğunu düşünmüyorum.
Sağlıkta çalışan doktorlar,hemşireler,hasta bakıcıları işlerini deneyerek öğreniyor,deneyerek daha iyi oluyor. Başlangıçta hepsinin böyle durumları olmuştur.
Dediğim gibi size verdiği cevap hariç bi ihmali yok hemşirenin.
Geçmiş olsun :)

Ortada darp yok. Darp raporu dediğiniz rapor da herhangi bir darp sonucu acil servise gidersiniz , doktorlar sizi muayene eder, tetkiklerini yapar sonra adli raporunu tutar. Bu darp olmadığı için darp raporu vermezler size, üstelik darp siye iftira atmış olursunuz.

Hemşirenin tavrı hoş değil ama bebeklerden kan almak da zordur, onlar da öyle öyle tecrübe kazanacak.
Sinirden napacagimi şaşırmış durumdayim elbette oyle bi sey yapmayacagim. Onlar oyle oyle ogrenmis olacak diyecek rahatliktaki ebeveynlerim çocuklarında ogrenseler o zaman sorun kalmicak demekki

Bazen oluyor. 29 yaşındayım. Damar yolum çok kötü. Damarı bulamıyorlar bir türlü. Kan aldırmak facia benim için ki bir de üstüne enjektör fobim var benim. Sizin ki daha bebek. Ondan kan almak zordur ama sizde alışmak zorundasınız bir yerde. Kızınızda iğneye böyle böyle alışacak. Yazdıklarım vicdansızca gelebilir ama maalesef böyle.

Aklıma yazdıktan sonra geldi de benim de böyle bir olayım olmuştu. Bebek de değildim 21 22 yaşlardaydım. Bir yerim de morarmamıştı. konu biraz farklıydı ama vazgeçmedim. Hemşirenin hastalara neden öyle davrandığını sonradan başhekimden öğrendim.

O konu coook farklı ki bu konuylada alakasını çözemedim ?

Sinirden napacagimi şaşırmış durumdayim elbette oyle bi sey yapmayacagim. Onlar oyle oyle ogrenmis olacak diyecek rahatliktaki ebeveynlerim çocuklarında ogrenseler o zaman sorun kalmicak demekki
aynen. İzin verenlerin çocuklarında öğrenmeleri daha uygun olur bu durumda

Bunda bir sıkıntı yok ki çoğu kişide olabilir siz kan alındıktan sonra alınan yere sıkıca bastırmazsanız genelde morarır. Birde bebekten kan almak haliyle zor o dediğiniz diğer arkadaşın da bir an alamayacağı kan olabilir. Bir tek hemşire hanımın tepkisini sert buldum o da büyük ihtimalle siz ajite olduğunuz için (Buradan bile anlaşılıyor yok darp raporu alacaktım) hemşireye de bunu fazlasıyla yansıttığınızı düşünüyorum onun tepkisi.

Back
X