bebegimden kan alınırken

İlçe devlet hastanelerinde peki nasıl olcak bazen gerçekten yeni atanan mezunlar oluyor acil durumlar da sizce izin alması mı gerekecek denemesi mi?
O kadar detay verilmemiş konuda. Benimki şehir merkezinin en eski en büyük en bilindik devlet hastanesiydi. Hem siz de yazmışsınjz bir mesajınızda olmuyorsa o kadar denemek zorunda değildi diye.

Sağlık bakanligindan dönüş söyle oldu resmen " bebeklerin damari cok kucuk komplikasyon olusabilit" yahu biliyorum ben de ama bu kadari fazla degil mi ? Sikayetimi kapatmami istediler fakat kapatmadim kapatmicamda
Çok saçma sırf hemşirenin açığı kapansin DİE bende gecen metro hastanesine gittim oradaki bebekleri maşallah incecik bi ignee 2 sn kan alıp yolladılar seker yüklemesi yaptırdım 4 saat boyunca özledim birtanesininin bile eli morarmadi maşallah çok güzel ilgilendiler demek ki bu soyledikleri çok saçma.

O kadar detay verilmemiş konuda. Benimki şehir merkezinin en eski en büyük en bilindik devlet hastanesiydi. Hem siz de yazmışsınjz bir mesajınızda olmuyorsa o kadar denemek zorunda değildi diye.
Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz kimse gelip sana yardım etmek zorunda değil. Kendimden örnek vereyim acildeyim günde bazen 100 kişiden kan aldığım oluyor 3 senedir yapıyorum artı öğrenciyken de sürekli gece gündüz nöbetlere kalıyordum yeri geliyor bazı bebeklerde bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. Özellikle bebek ateşliyse.

Son düzenleme:
Adana cocuk hastanesine gttik bugün bebegimden kan alirken hemsire defalarca denedi yapamiyorsaniz başkası yapsin dedim bana begenmiyorsan git diye karsilik verdi . sonra baska bir hemşire geldi ve aldi kanini kizimin. Bir baktım ki o hemsirenin denedigi el bu hale gelmis resmen deneme tahtası yapti kizimi gördükçe icim aciyor.
Sikayette bulundum hakkinda ama ofkem geçmiyor anlamıyorum yapamıyorsun madem niye hala israrla uğraşıyorsun yazik degil mi bu cocuga ?
Oyy kıyamam ya. Cok gecmiş olsun. Benimde iki aylık bebegim var. Rabbim yavrularımızı bizlere bagışlasın. Böyle dırumlarda nereye şikayet edilince etkili oluyo acaba

Başkasının konusunda olmuyorsa aile ajiteyse denemeye gerek yok diye yazmıştım (çünkü siz mesleğinizi yapmaya çalışırsınız, başkası bebekten kan almaya calıştıkça sanırım cani gibi zevk alındığımızı düşünüyor ) Ben sizin yorumunuz da izin veren ailelerde denesinler demenize söyledim mesela bazı hastaneler de bir birime veriyorlar yapacaksınız bu işi kimse gelip senin yerine kan almak zorunda değil çünkü ikiniz de aynı işi yapıyorsunuz kimse gelip sana yardım etmek zorunda değil. Kendimden örnek vereyim acildeyim günde bazen 100 kişiden kan aldığım oluyor 3 senedir yapıyorum artı öğrenciyken de sürekli gece gündüz nöbetlere kalıyordum yeri geliyor bazı bebeklerde bir kaç kez denemek zorunda kalıyorum. Özellikle bebek ateşliyse.
Birkaç kez deneme makul zaten anneler kan alınsın tahlil yapılsın biran önce diye stresle bekliyor ama bebekten kan alıcaz diye istismar boyutuna geçmenin de alemi yok bence. Resmen pilavdan dönenin kaşığı kırılsın tarzı bir inatlaşma olmuş.

Sanırım öğrenciyken üniversite hastanesi gibi tam teşekküllü hastaneleri kastediyorsunuz. Bu tabi normal. Bahsettiğim konu tavırdı. Beğenmiyorsan git olayı. Yani başkası varmış ki alabilmiş.

Ahh yavrum ya. Koskoca devlet hastanesinde bebek hemşiresi yok ya uzman be deneyimli olmayan insanlar rastgele şu işleri yapıyorlar ya yazıklar olsun. Vergi veriyorsun ama bebeğinden kan alacak bu alanda uzman hemşire bulamıyorsun böyle beceriksiz tiplere kalıyorsun yazık cidden de!

Ne vergiymis arkadaş ya ,yıllardır söyleye söyleye bitiremediniz

Hemşire doktor diğer sağlıkçı personel bağda bahçede yetişmiyor illa bu işi öğrenecek ve bunu ancak bu şekilde deneyimleyebilecek ,

Sizden sorunsuz kan alan hemşire belki zamanında çok hata yaptı ama öğrendi sonunda

Birkaç kez deneme makul zaten anneler kan alınsın tahlil yapılsın biran önce diye stresle bekliyor ama bebekten kan alıcaz diye istismar boyutuna geçmenin de alemi yok bence. Resmen pilavdan dönenin kaşığı kırılsın tarzı bir inatlaşma olmuş.
Kimse annesinin karnında uzman hemşire olarak doğmuyor ki sizin o Uzman dediğiniz hemşireler de aynı yollardan geçti. Artı inatlaşma diye bir durum yok zaten kimse ufacık bebeği ağlamasından tatmin olmuyor hem bebeğin elinde ki morluk kan alındıktan sonra damara bası yapılmaması sonucu oluşan deri altı sızıntısı.

Hemşire doktor diğer sağlıkçı personel bağda bahçede yetişmiyor illa bu işi öğrenecek ve bunu ancak bu şekilde deneyimleyebilecek ,

Sizden sorunsuz kan alan hemşire belki zamanında çok hata yaptı ama öğrendi sonunda

Kimse annesinin karnında uzman hemşire olarak doğmuyor ki sizin o Uzman dediğiniz hemşireler de aynı yollardan geçti. Artı inatlaşma diye bir durum yok zaten kimse ufacık bebeği ağlamasından tatmin olmuyor hem bebeğin elinde ki morluk kan alındıktan sonra damara bası yapılmaması sonucu oluşan deri altı sızıntısı.
konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle. Bizde anında sarış oluyor da

Burada bir tatminden bahsetmedim yapamadıkça durun birde başka bir hemşire arkadaş denesin demeyip ısrarla devam etmekten bahsettim, dikkatli okursanız demek istediğimi anlarsınız.
Uzman dahi olsan yapmıyorsan başkasından yardım isteyebilirsin; ki konu sahibinin yazdıklarına bakılırsa burada çocuğun eli haşat olduktan sonra başka bir hemşirenin gelip kan alması söz konusu.

Deneyimi hastalar üzerinden kazanıyorlar elbette yani havadan kapmayacak buna lafım yok. Ancak beceremiyorsa bebeği de haşat etmeye gerek yok üstüne üstlük saygısızca davranmış. Bebeğin damarını bulmakta zorlandığını belirtip özür dileyerek diğer hemşireyi çağırsaydı konu sahibi de daha anlayışlı yaklaşırdı diye düşünüyorum. Böyle bir durum benim başıma gelse ben de şikayetimi geri çekmezdim sanırım. Geçmiş olsun.

konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle. Bizde anında sarış oluyor da
Meslekle alakası yok inanın ki çekilen çile aynı keşke gerçekten yaşadıklarımızı görebilseniz.

konuyla alakasız sanırım ikiniz de hemşiresiniz. Takdir ediyorum bu birbirini tutma olayını. Bi bizde yok. Sağlıkçılarda çok var özellikle.

Evet ben hemsireyim birbirimizi tutma olayı değil bu camiada olmayan insanlara bu işin doğrusunu izah etmeye çalışıyorum

Meslekle alakası yok inanın ki çekile çile aynı keşke gerçekten yaşadıklarımızı görebilseniz.
Ben bakanınızla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kim gelse sizin arkanızda. Çok güzel bişey bu. Belki de medyaya öyle gösteriliyordur ama algı bu yönde yani. Neyse konuyu dağıtmayayım fazla.

Bebek değilim ama benden de kan alırken birkaç deneyimli kişinin üstüste deneyip damarlarımı patlatmışlığı var :KK17: kızmadım hiç çünkü karşımdakilerin işini bildiğini biliyordum.

Karşınızdaki belki de işinde iyiydi ama damar ince olduğu için zorlandı. Ama verdiği cevap nedeniyle kızmakta haklısınız.

Kamu harcamaları vergiler yoluyla yapılıyor:işsiz:vergi yerine başka şeylerle ödeme yaparsak(!) onu da söyler sizi memnun ederiz:işsiz:
Kaldı ki, nasılsa bu işi öğrenmesi gerekiyor diyip işin Cılkını çıkarmaya gerek yok herkes herşeyi öğrenmek zorunda mı?hastanelerde bebekler üzerine uzman hemşireler bulunsun bu gibi durumlar en aza indirilsin diye talepte bulunmaya da vatandaş olarak hakkım var size soracak değilim taleplerimi.

Çok sinirim bozuldu canım ya :KK43:
içim acıdı. Yani kaç kere almayı denedi de bu hale getirdi.
Sen neden 1 2 denemeden sonra yeter demedin, böyle olana kadar bekledin.
Sakın şikayetinden vazgeçme. Benim kolumu koparsalar unuturum da bebeğe bu yapılır mı.
Benim oğluma da bir kere kan aldılar herşey normaldi ama biz pamuğu bastıramamıştık tam, oğlum durmamıştı, kucaktan kucağa yapmıştık. Baya bir kan akmıştı, koridorlara kadar. Çok kötü olmuştuk.
Ama bizimkinde hata bizdeydi.
Biran önce geçer inşallah canım.

Çok saçma sırf hemşirenin açığı kapansin DİE bende gecen metro hastanesine gittim oradaki bebekleri maşallah incecik bi ignee 2 sn kan alıp yolladılar seker yüklemesi yaptırdım 4 saat boyunca özledim birtanesininin bile eli morarmadi maşallah çok güzel ilgilendiler demek ki bu soyledikleri çok saçma.
Öyle hemen morarıyormuymuş yaw? :KK69:

Back
X