Bebeğimdeki Kramozom Sayısı 47 yani Down Sendromu

eltim yurt dışında down sendromlu çocukların bulunduğu bir yerde çalışıyor. o anlatmıştı, eğitimle diğer çocuklardan farkları kalmıyor. yeter ki bilinçli yaklaşın, ne yapılması gerektiğini öğrenin, en önemlisi de tabiki sevgi ve şefkat. aslında çok özel bir çocuğa sahipsiniz.aileniz ve çocuğunuzla sağlıklı bir hayat diliyorum . aynı zamanda size sabır diliyorum çünkü çevreden gelen meraklı bakışlar ve tuhaf sorularla karşılaşacaksınız. güçlü durun, yılmayın. duacınızım, rabbim sizi birbirinize bağışlasın....

RABBİM her daim yanında olsun,sana ve eşine moral,kuvvet versin.dualarım sizinle.

dualarınız ve güzel dilekleriniz için hepinizi binlerce teşekkürler Allah razı olsun...
bizim en şanslı yanımız yavrumuzun bu durumunu erken farketmiş olmamız gerçi doğum yaptığım hastanedeki vizeteye çıkan çocuk dr bizi bu bebeğin gözleri çekik genetik yapısına bir baktırın diye uyarmasaydı biz hiç farketmezdik çünkü down sendromunun diğer yapısal özellikleri bizim bebeğimizde yok göz çekikliği hariç...
bana asıl ağır gelen bebeğimin durumu değil acaba ben bunun altından kalkabilirmiyim sabırlı olabilirmiyim herşeyin üstesinden gelebilirmiyim vs... kendimle mücadele edip duruyorum günlerdir...ama ben biliyorum benim bebeğim beni zorlamıycak hiç...1.5 aylık ama şimdiden çok akıllı maşallah benim kuzucuğuma...

canım Allah sabrınıda verecek, herşeye göğüs germe gücünü de.emin ol anne yüreğinle sen hepsinin üstesinden geleceksin. zorlanacağın zamanlar olacak ama sen yılmayacaksın. biz buradan bebeğini büyütürken kızlar , bugün şunu yaptı , bugün bunu dedi diye haberlerini de alacağız tamam mı güzel arkadaşım. yavrunun sağlıcakla büyüdüğünün haberlerini vereceksin nasipse. Allah sana sağlık versin, seni yavrunun başından eksik etmesin. eğer yapabileceğimiz şeyler olursa yani bir yardımımız dokunabilecekse ben kendi adıma en azından yanındyım, ne zaman istersen çekinme ,paylaş olur mu canım...

hamilelikte herşey normaldi şu anda zaten herşey normal şimdilik sadece troid problemimiz var onun içinde ilaca başladık... üçlü tarama testim bi sıkıntı yoktu...doktoruma bu durumu bildirdiğimde oda çok şaşırdı ama gebelik sırasında yapılan testin yüzdeyüz sonuç vermediğini belirtmişti...dün öngörüşme amaçlı neler yapabilirizler ile gili rehabilitasyon merkezine gittim ilk aşama fizoterapi ama bizim erken sanırım zaten terapistte bebeğimizin kas yapısının çok iyi olduğunu söylediama istersen aybir gel bakalım dedi...
sizinle irtibata geçmek isterim

canım öncelikle hayırlı olsun diyorum.
bebeğinin durumunu erken öğrendiğin için gerçekten şanslısın.eminim senin gibi bilinçli ve inançlı bir annenin elinde muhteşem bir evlat şekillenecek.
sakın karamsar düşünme.
bir yakınımızın çocuğu var.gayet normal doğdu.ama o kadar zor bir çocuk ki.yaramaz ve şımarık.kesinlikle dur denen kelimenin anlamını bilmiyor.şimdiden kahrettirdi herkesi.çok üzülüyor bu arkadaşımız.
bu örneği şundan verdim.çocuğun nasıl doğduğu değil,nasıl yetiştirildiği önemliyerimseniben
elinde bir hamur var.senin elinde...çocuğun 46 kromozomla doğsaydı da durum değişmeyecekti.onu önce Allah sonra sen şekillendireceksin.
sadece belki biraz daha fazla çaba harcaman gerekecek...
Allah'a emanet oluna.s.

dhilek seninde söylediğin gibi ben çok özel bir çocuğa sahibim o benim ÖZELİM biricik EZEL'im...

Rabbim her anında yanında olsun dünya güzeli evladına candan bağlı taze anne.. sen yavruna olan eşsiz sevginden dolayı her zorluğun üstesinden geleceksin.. çok zora düştüğünde bebeğinin gözlerinin içine bak ve onun nefesini nefesine çek o zaman çok rahatlayacağına eminim bitanem dualarımda hep olacaksınız artık..

ezozgun sana har konuda yardımcı olurum hangi ildesin bende şu an 8 aylık hamileyim bebeğimin böbreğinde genişleme var bu nedenden dolayı down sendromlu olabilir dedei dr.lar ama başka hiç bi belirti yok ikili üçlü testimde normal çıktı dr.umda bence down sendromlu değil dedi bekliyorum bakalım şimdilik çok zor bi bekleyiş bebeğin karnındayken hareketlimiydi benim bebeğim çok hareketli ve dokunmama sesime mutlaka tepki veriyor seninkide öylemiydi

Rabbim yar ve yardımcınız olsun
Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezmiş. siz bu yükün altından alnınızın akıyla çıkacaksınız inşallah. imtihanınız zor ama başaracaksınız inşallah.a.s

canım Allah yardimcin olsun isallah bebegin guzle bir egitimle ve anneciginin sevgisiyle cok iyi yetisecek Allahın izniyle

Down Sendromlu çocuklar 4 yapraklı yonca gibidirler, ailenin şansıdır onlar diye okumuştum bi kitapta. İçlerinde öyle büyük bir sevgi vardır ki...Yeğenim down sendromlu, 2.sınıfa geçti bu sene. ailenin ilgisi çok önemli. Özel eğitim merkezine de gidiyor, yüzme, org dersleri alıyor. Aktif, sosyal bir çocuk. 'Ben Mutlu Bir Down'lu Annesiyim' diye bir kitap okumuştum yeğenim doğduktan sonra, bulursan mutlaka oku canım.

merhaba ilk önce karşılaştığınız durum kolay değil anne baba olarak,ilk olarak eşinizle birbirinize destek olmalısınız...ben özel eğitim öğretmeniyim ve sizin çocuğunuzda özel bir çocuk ona iki kat fazla zaman ayırmalısınız..ne kadar erken eğitime başalarsanız o kadar iyi olur bunun için yardım almanız iyi olur..

gerçekten sizi tebrik ediyorum bebeğinizi çok sevip terketmediğiniz için allah her zaman sizin ve bebeğinizin yanında olsun siz bu mükemmel annelik duygularınızla eminimki harika bir çocuk yetiştireceksiniz

Rabbim her daim yar ve yardımcınız olsun, cümlemizin evladını bağışlasın...hepimiz mahzun yaratılmışız, inancınızın kuvvetince her güçlük kolaylaşıp hayrına ulaşacaktır... sevgi ve dua ile....

Rabbim hakkında hayırlısını versin canım... benimde testlerim normaldi iç organlarla ilgili bi sıkıntıda gözükmüyordu ultrasonda...
bebeğim karnımdaykende çok hareketliydi şimdide çok hareketli zaten... downlu bebekler için pelte gibi yatar derler sende daha iyi bilirsin işin içindesin çünkü ama maşallah benim yavrum yerinde durmuyor...

Allah yardımcın olsun en önemlisi bol sabır versin. Çünkü sabırla göstereceğin ilgi ve şefkat, vereceğin eğitim onu diğer çocuklardan farklı kılmayacaktır buna inan.. Hayatın ne getireceğini hiç bilmiyoruz.. Sağlıklı bir insanın bile hayatı boyunca kaza ve hastalık sonucu sakat kalma ihtimali var. Bizim içinde çocuklarımız içinde geçerli bu. Önemli olan inancımızı sabrımızı yitirmemek.. Dualarımdasın..

herkesin başına gelebilecek bi durum. dier arkadaşlarında dediği gibi iyi bir eğitimle diğer çocuklardan hiç bir farkı kalmaz
sabırlı olun yeter.
bir kromozom fazlalığı bile ne kadar önemli 46 olması gerekirken 47 olanlar down 45 olanlar ise daha farklı hastalıklarla doğuyor.allah herkesin yardımcısı olsun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…