tatlım üfürüm bende de var ve önemli bişi diil demişti kalp doktoru. birde kalbinin delik olduğunu bilmeden 35 sene normal yaşantısını sürdüren bir arkadaşım var kız 35 yaşından sonra öğrendi. hemen ameliyata sarılmayın bence, birkaç doktora daha sorun, konuyu iyice araştırın ve pozitif olun. acil şifalar dilerim.
merhaba cnm,
öncelikle çok geçmiş olsun. umarım önemli bir ölçüde değildir de kendiliğinden kapanır. daha önce yorum yapan ark.ların dedikleri gibi, yıllarca üfürümünden hbri olmadan yaşayan insanlar var ve çok da sağlıklılar. inşallah senin bebeğinin de öyledir. ben bu konuda biraz bilgi sahibiyim çünkü benim bebeğimin kalp duvarında doğuştan yırtık vardı yakaşık 1cm büyüklüğünde ve ben daha 6,5 aylık hamileyken belli oldu. doğduktan sonra kendi seyrine biraz bırakalım dedi dr. ve 2 ay bekledik fakat kapanma olmadı ve 2,5 aylıkken ameliyat olmak zorunda kaldı. şimdi çok şükür çok sağıklı.
demem şu ki; bizdeki delik büyüktü ve bebeğimde etkilerini çok belli ediyordu. normalden hızlı nefes alıp verme, sürekli terleme, dudak kenarlarında morarma, emerken çabuk yorulma ve kilo alamaması gibi. eğer senin bebeğinde bunları görmüyorsan kalbini ferah tut canım. kaldı ki öyle birşey olsa şimdiye kdr ortaya çıkardı. ama sana tavsiyem mutlaka bir üniversite hastanesinde kontrol ettir bebeğini ve ekg çeksinler o şekilde üfürümün büyüklüğü de ortaya çıkar siz de rahat nefes almış olursunuz.
bebeğini sağlıkla büyüt inşallah..
selamlar arkadaşlar,
5,5 aylık bir kızım var. geçen hafta grip nedeniyle doktora götürdük,
muayene esnasında bebeğimde üfürüm olduğunu söyledi,
yani kalbini dinleyince rüzgar gibi foşurtu yaptığını söyledi, bizde dinledik öyleydi gerçekten.mafoldumben
buda kalbinin delik olabileceği anlamına geliyormuş, başka hastaneye sevketti ,
kardiyalog çok kalabalıkmış, çünkü denizlide bebek kardiyalogu bi taneymiş,
özel muayanesinde de cumya anca randevu alabildim,
internetten araştırdım masum üfürüm yani geçici olabilirmiş,
ama beni korkutan şey, eşimde küçükken bu yüzden ameliyat olmuş, kalbinde üfürüm varmış, ya kızımdaki de ameliyat gerektirirse ??:çok üzgünüm:
daha çok küçük , ya ameliyat derse doktor? akannehir
çok korkuyorum, daha önce bu sorunu yaşayan var mı?mafoldumben
ameliyat derlerse yaptırmak şart mı, etkiler mi yaşantısınımafoldumben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?