• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimde tiroid çıktı yardım

25102014

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2021
63
17
38
29
Merhaba arkadaşlar bebeğimin tiroidi yüksek çıktı ilk ölçümde t4" 1.62 çıktı TSH 7.43 çıktı 1 hafta sonra tekrar kontrole gittik t4" 1.59 TSH ise 9.30 çıktı endokrinoloji uzmanının görmesi lazım dedi doktor bu cuma ya gün aldım doktora gideceğiz çok tedirginim bebeğim henüz 20 günlük başından böyle bir şey geçen var mı bebeğimi hastaneye yatırır mı nasıl tedavi yapıyorlar değerlerimiz çok mu yüksek lütfen bilgisi olan başından geçenler cevap yazsın.

Merhaba arkadaşlar bebeğimin tiroidi yüksek çıktı ilk ölçümde t4" 1.62 çıktı TSH 7.43 çıktı 1 hafta sonra tekrar kontrole gittik t4" 1.59 TSH ise 9.30 çıktı endokrinoloji uzmanının görmesi lazım dedi doktor bu cuma ya gün aldım doktora gideceğiz çok tedirginim bebeğim henüz 20 günlük başından böyle bir şey geçen var mı bebeğimi hastaneye yatırır mı nasıl tedavi yapıyorlar değerlerimiz çok mu yüksek lütfen bilgisi olan başından geçenler cevap yazsın.
Yenidoğanlarda anneden geçen tsh nedeni ile yüksek çıkabiliyor . Öncelikle korkmayın . İkinci bakılan tsh topuktan mı yoksa elden alınan kandan mı bakıldı ?
Hastaneye yatırmazlar korkmayın takip edip 5 in altına düşmezse belki ilaç başlayabilirler. Değeriniz çok yüksek değil bizim de ikinci topuk kanında 6 civarı çıkmıştı 1 hafta sonra venöz kanda düşmemişti . Venöz kanda topuk kanına göre daha yüksek çıkıyor o açıdan sordum . 1 hafta sonra baktırdık tekrar tsh 2.5 a düşmüştü.
Sizin ft4 değeriniz normal. Bu iyi birşey.

Korkmayın sadece takibini düzenli yaptırın.

Yenidoğanlarda anneden geçen tsh nedeni ile yüksek çıkabiliyor . Öncelikle korkmayın . İkinci bakılan tsh topuktan mı yoksa elden alınan kandan mı bakıldı ?
Hastaneye yatırmazlar korkmayın takip edip 5 in altına düşmezse belki ilaç başlayabilirler. Değeriniz çok yüksek değil bizim de ikinci topuk kanında 6 civarı çıkmıştı 1 hafta sonra venöz kanda düşmemişti . Venöz kanda topuk kanına göre daha yüksek çıkıyor o açıdan sordum . 1 hafta sonra baktırdık tekrar tsh 2.5 a düşmüştü.
Sizin ft4 değeriniz normal. Bu iyi birşey.

Korkmayın sadece takibini düzenli yaptırın.
Teşekkür ederim bizim elinden aldılar kanı ikisindede ilkinde yüksek dedi 1 hafta sonra daha da yükseldi o yüzden endokrinoloji doktoru görsün dedi

Teşekkür ederim bizim elinden aldılar kanı ikisindede ilkinde yüksek dedi 1 hafta sonra daha da yükseldi o yüzden endokrinoloji doktoru görsün dedi
Anlıyorum endişelenmeyin , dediğim gibi doktor takip edip gerekirse ilaç başlayacaktır . İlaç verirse de düzenli kullandığınız takdirde hiç bir sıkıntı oluşmayacaktır bebeğinizde .

Gecmis olsun. Bizimde tsh yuksek t4 ve t3 normaldi. 1 ay takip edelim dedi end.doktorumuz.kendiliginden dusecegini ongoruyorum dedi oylede oldu cok sukur.beklemesi zor bir surec ama tedavisi olan bir durum. Rabbim sifa versin. Ayrica bizim tsh mizin yukselmesinjn sebebi y.bakim surecimizde benim sezeryan dikisim acilmis ve batikonla pansumani uygun bulmustu dogum doktorum.megerse batikona bagli fazla iyot yuklenmesi olmus anne sutu vesilesiyle bebegimin degerleri bozulmus.1.topuk kanimiz normal 2.topuk kanimizda bozulma olmustu. Ama bizi toplum sagligindan arayana kadar yogunbakim kontrolunde venoz kandan erken ogrenmistik.bunu anlatmamdaki sebep basiniza gelirse endiselenmeyin Allahin izni ile.. herkese gecmis olsun.

Back