bebeğimde lösemi riski var

hamileliğimin başından beri bu değiştirdiğim 4. doktor.. birçok akrabam onda doğum yaptı.. benim anlamadığım bize bu risklerden bahsedip 1 ay sonra gel demesiydi.. 32. haftadan sonra en sağlıklı hamileler bile 15 günde bir çagırılıyor.. en iyisi dahiliyeden randevu almak..

düşük seker bebeginin sağlıgını kötü etkiliyebiliceği gibi senin sağlıgın içnide iyi bir sey değil..

bence bi üniversite hastanesinde dahiliye bölümüne git onlar zaten seni endokrinoloji bölümüne yolluycakalr sonrasında..

seker aletin varmı bilmiyorum amaa sık sık sekerini ölç....

allah yardımcınız olsun..

senin öyle bi hastaneye gitmen gerek ki..dahiliye doktorun ile kadın doğum doktorun iş birliği içinde olsunlar..

ben böyle durumlarda üniversite hastanesini tercih ederdim..

senin bu doktorun fazlasıyla ihmalkar gibi duruyo..

Bir endokrin uzmanına görünsen ardından da beslenme uzmanı ile görüşsen
sorununa çözüm bulanabilir aslında. İyi bir beslenme listesi ile pek ala düşük
şeker sorunun hallolabilir... Benim kafamı karıştıran düşük şeker, düşük tansiyon
ve düşük kan değelerine bakarak lösemi riskini tahmin etmesi??? Talasemi dese
anlarım ama lösemi senin değil bebeğinin kan değerleri ile alakalı olur...
Talasemi genetik olduğu için senin kan değerine bakarak şüphelenmiş olabilir
ancak doğru olmaya da bilir. Hamilelik, sendromlara açık bir durumdur ve
bulgular yanıltabilir doktorları. O nedenle daha şüpheci yaklaşılır gebelere...
Mutlaka endokrine gitmelisin.

istanbul avrupa yakasında önerdiğin bir üniversite hastanesi var mı? hiç üniversite hastanesine gitmedim de..

Bu arada çapa tıp fakultesinde salı günü diabet bölümü sırf hamilelere bakıyor. Ücret yok. Randevu almana bile gerek yok. Ben hamileyim diyorsun ve direk giriyorsun. Ve ondan sonra seni doğumuna kadar sıkı bir takipte tutuyorlar. Eğer bir fakulte istiyorsan kesinlikle çapa tıp fakultesi.. Artık bu konuda çok uzman ve ilgililer.

bu çok güzel bişey.. sabah erken mi gitmek gerekiyor.. bi de benimki düşük şeker.. yani diabet bölümüne alırlar mı?

Allah sana ve bebeğine şifa versin canım. inşaallah öyle birşey yoktur. başka bir doktora daha git bencede...

bu çok güzel bişey.. sabah erken mi gitmek gerekiyor.. bi de benimki düşük şeker.. yani diabet bölümüne alırlar mı?

Canım düşük şeker de bir nevi şeker hastalığıdır.. Elbette bakıyorlar.Sabah 9-10 gibi gidiyorum ben direk alıyorlar. Öğleden sonraya kalmasan daha iyi olur. Bu arada şeker bebekte daha çok organ oluşumları itibariyle anomalilere sebep olabiliyormuş. Beni hep böyle bilgilendirdiler. Ama asla kanser gibi bişeyden bahsetmediler. O yüzden korkma. 31. haftana göre herşeyiniz oluştuysa bundan sonra da bişey olmayacaktır hayatım:) için rahat olsun.

böbrek hastalığı değil talasemi... kan hastalığı
kan depolarının sürekli boş olması demek. bebeğine geçme ihtimali var. çünkü bebek anne ve babanın genetiğinden birşeyler alır. ama hepsini almaz. endişelenme... talasemi kötü bir hastalık değil. belki bebeğinde hiçbirşey yoktur. babasının genetiğini almış olabilir.

başka bir doktora mutlaka git.

canım seker hastalığı deyince aklına yüksek seker gelmesin..seninki de bir seker hastalığı türü..ve sadece endokrinoloji bakıcak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…