öncelikle gönlünüzü ferah tutun ki karnınızda ki bebeğinizde rahat etsin...
benim anlamadığım şey bu kadar ağır bir olasılıkta neden tek dr bağımlı kaldığınız? buradan biz size ne önerebiliriz ki?? sadece dua edebiliriz...lütfen konusunda uzman bir dr görünün. yoka yaşayacağınız stresten dolayı hem kendinizi hem bebeğinizi zorda bırakacaksınız..
hamileliğimin başından beri bu değiştirdiğim 4. doktor.. birçok akrabam onda doğum yaptı.. benim anlamadığım bize bu risklerden bahsedip 1 ay sonra gel demesiydi.. 32. haftadan sonra en sağlıklı hamileler bile 15 günde bir çagırılıyor.. en iyisi dahiliyeden randevu almak..
allah seni de sağ salim bebeğine kavuştursun.. sanırım senin şekerden uzak durman gerekiyor. ama benim sürekli tatlı şayler yemem gerekiyormuş. zaten şekerim düşünce elim ayağım titriyor yarı baygın oluyorum. ama ben bunu hep hamileliğin normal bir süreci sandım. hiç önemsemedm aksine hamilelerin şekeri yüksek olur diye tatlı şeylerden uzak durdum.[/QUOT
Şeker 50 nin altına düştüğü zaman bebek ölümlerine sebep olduğunu okumuştum. İnsülünden sonra çok hızlı düşmeler yaşıyorum. bazen 30 a düşüyor inanır mısın, ama Allah koruyor işte. Yüksek şeker gibi düşük şeker de bir nevi şeker hastalığıdır. Dahiliye üstünkörü geçer bunun üstünden. Aslında bunun en iyi takip edilen dalı endokrindir. Çünkü şeker metobolizmik bi rahatsızlıktır. Doktorlara kalsa şeker hastaları bebek bile doğurmamalı, ki ben 8 haftalık hamileyken ilk gittiğim doktor şeker değerlerimi duyunca kürtaj konusunda bile bilgilendirmeye başlamıştı beni. Hiç kafana takma, 3 saatte bir bişeyler ye. Asla yemek araların 3 saati geçmesin. Şekerinin düşmesine izin verme.Bebeğin de senin şekerini yiyor şu an unutma. Bu kadar sık düşmesi çok anormal bir durum değil bana göre.
senin öyle bi hastaneye gitmen gerek ki..dahiliye doktorun ile kadın doğum doktorun iş birliği içinde olsunlar..
ben böyle durumlarda üniversite hastanesini tercih ederdim..
senin bu doktorun fazlasıyla ihmalkar gibi duruyo..
Bu arada çapa tıp fakultesinde salı günü diabet bölümü sırf hamilelere bakıyor. Ücret yok. Randevu almana bile gerek yok. Ben hamileyim diyorsun ve direk giriyorsun. Ve ondan sonra seni doğumuna kadar sıkı bir takipte tutuyorlar. Eğer bir fakulte istiyorsan kesinlikle çapa tıp fakultesi.. Artık bu konuda çok uzman ve ilgililer.
bu çok güzel bişey.. sabah erken mi gitmek gerekiyor.. bi de benimki düşük şeker.. yani diabet bölümüne alırlar mı?
genetik derken benim babam kronik böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz hastası. ailemde çok böbrek hastası var. halam da 2. hamileliğinde bu hastalığa yakalandı.. acaba bu onunla bağlantılı bir hastalık mı? böbrekle ilgili bişeyse mahfolurum
bu çok güzel bişey.. sabah erken mi gitmek gerekiyor.. bi de benimki düşük şeker.. yani diabet bölümüne alırlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?