kızlar konu için uygun yer burası değil biliyorum ama gebelik topiklerinde pek cevap verilmediği için buraya yazıyorum.. dün rutin kontroller için hastaneye gittim. geçen hafta sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım. sonuçları doktora gösterdiğimde şok oldum. doktorum şekerimin çok düşük olduğunu benim ve bebeğimin ani ölüm riski taşıdığını ve bebeğimin lösemi tehdidi altında olduğunu söyledi. ne yapıcağımı ne söyleyeceğimi bilemedim. kan değerlerim ve tansiyonum da hep düşük zaten. içime kocaman bir taş oturmuş gibi hissediyorum.. çok üzgünüm. daha anneme bile söylemedim.. onların da panik olmasını istemiyorum. bebeğin gelişimi çok güzel. herşey yolunda ama benim şekerim düşük diye oğluma zarar gelebilir. böyle bir durumla karşılaşan var mı? ne yemeliyim ne yememeliyim? bebeğimi bu illetten nasıl koruyabilirim? internette araştırdım pek bişey bulamadım. bu sorunu yaşayan arkadaşlardan öneri bekliyorum
cnm benm öncelikle gecmiş olsun allah sağlıkcakla kavuşturur inş...
doktorun ne dedi bilemiyorum ama madem bu kadar tehlikeli hastanede yatarak sürekli tansiyon ve sekerin gözetem altınla olarak gebeliğini gecirmeni tavsiye ederim ...
rabbim seni ve bebeğini korusun..
rabbim korusun hipoglisomi hastamisisin eger oyleysen dahiliye uzmaniyla birlikte hareket et canim ve baska doktorlarada gorun belki yanlis anlamistir doktor
çok geçmiş olsun.
öncelikle başka bir doktora gidip başka bir labaratuvarda test yaptır.
lösemi değil de talasemi olabilirsin.
kan değerlerinin düşüklüğü, şeker düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü bana bunu hatırlattı.
arkadaşım talesemi hastası, 3. çocuğunu doğurdu. hamilelik sırasında 2 ayda bir kan verdiler kendisine. doktorun verdiği ilaçları kullandı. maşallah çocuklar da kendi de şimdi sapasağlam.
talasemi de genetik bir hastalık. çocuklar 15 yaşına gelince kontrol edilecekler.
cnm benm öncelikle gecmiş olsun allah sağlıkcakla kavuşturur inş...
doktorun ne dedi bilemiyorum ama madem bu kadar tehlikeli hastanede yatarak sürekli tansiyon ve sekerin gözetem altınla olarak gebeliğini gecirmeni tavsiye ederim ...
Bende de diabet var ki, şekerimin en yüksek olduğu zamanlarda bilmeden hamile kalmışım. Bana da ne senaryolar yazdılar. Hemen hastaneye yatırdılar beni, insülüne başlayıp kontrol altına almaya çalıştılar. Şimdi bazen yüksek bazen de çok çok düşüyor şekerim. 16. haftamdayım şu ana kadar bi anomalilik yok ama bebekle ilgili en ufak hayal kurmaya korkuyorum doktorların bu felaket senaryoları yüzünden. 4 aylık gebeliğim boyunca 1 gün keyfini süremedim gebeliğimin, hep korku hep korku... diabet hastası olduğum için amniyosenteze gircem yarından sonra. Testlerin nasıl çıktı senin? benim şeker durumum ikili teste yansıdı mesela, trisomy 18 riskli çıktı. Rabbim korusun canım, bütün korkularımızdan ona sığınmaktan başka çare yok. Ama kesinlikle endokrin takibinde geçirmelisin gebeliğini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?