• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimde lösemi riski var

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
kızlar konu için uygun yer burası değil biliyorum ama gebelik topiklerinde pek cevap verilmediği için buraya yazıyorum.. dün rutin kontroller için hastaneye gittim. geçen hafta sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım. sonuçları doktora gösterdiğimde şok oldum. doktorum şekerimin çok düşük olduğunu benim ve bebeğimin ani ölüm riski taşıdığını ve bebeğimin lösemi tehdidi altında olduğunu söyledi. ne yapıcağımı ne söyleyeceğimi bilemedim. kan değerlerim ve tansiyonum da hep düşük zaten. içime kocaman bir taş oturmuş gibi hissediyorum.. çok üzgünüm. daha anneme bile söylemedim.. onların da panik olmasını istemiyorum. bebeğin gelişimi çok güzel. herşey yolunda ama benim şekerim düşük diye oğluma zarar gelebilir. böyle bir durumla karşılaşan var mı? ne yemeliyim ne yememeliyim? bebeğimi bu illetten nasıl koruyabilirim? internette araştırdım pek bişey bulamadım. bu sorunu yaşayan arkadaşlardan öneri bekliyorum

kızlar konu için uygun yer burası değil biliyorum ama gebelik topiklerinde pek cevap verilmediği için buraya yazıyorum.. dün rutin kontroller için hastaneye gittim. geçen hafta sağlık ocağında kan testi yaptırmıştım. sonuçları doktora gösterdiğimde şok oldum. doktorum şekerimin çok düşük olduğunu benim ve bebeğimin ani ölüm riski taşıdığını ve bebeğimin lösemi tehdidi altında olduğunu söyledi. ne yapıcağımı ne söyleyeceğimi bilemedim. kan değerlerim ve tansiyonum da hep düşük zaten. içime kocaman bir taş oturmuş gibi hissediyorum.. çok üzgünüm. daha anneme bile söylemedim.. onların da panik olmasını istemiyorum. bebeğin gelişimi çok güzel. herşey yolunda ama benim şekerim düşük diye oğluma zarar gelebilir. böyle bir durumla karşılaşan var mı? ne yemeliyim ne yememeliyim? bebeğimi bu illetten nasıl koruyabilirim? internette araştırdım pek bişey bulamadım. bu sorunu yaşayan arkadaşlardan öneri bekliyorum

cnm benm öncelikle gecmiş olsun allah sağlıkcakla kavuşturur inş...
doktorun ne dedi bilemiyorum ama madem bu kadar tehlikeli hastanede yatarak sürekli tansiyon ve sekerin gözetem altınla olarak gebeliğini gecirmeni tavsiye ederim ...

doktorun ne dedi bilemiyorum ama madem bu kadar tehlikeli hastanede yatarak sürekli tansiyon ve sekerin gözetem altınla olarak gebeliğini gecirmeni tavsiye ederim ...

amin allah razı olsn.. işin anlam veremediğim tarafı da doktor beni 1 ay sonra çağırdı

bu sadece bir risk başka bir doktora daha git benim kızımada 7 aylık hamileyken midesini göremedim dedi sonra tekrar gittim varmış arkadaşımın kızına dow senduramı var demişlerdi gayet sağlıklı oldu Allaha güven dua et bişey olmaz inşallah

Canım öncelikle geçmiş olsun, inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alacaksın Rabbimin de yardımıyla. Ben de gebeliğim süresince hep kansızdım gerçi kansızlığım ne boyuttaydı bilmiyorum ama doktor ailende kan hastalığı geçiren kimse oldu mu diye sormuştu, bütün hamileliğim boyunca kan hapları kullandım. Ama benim tansiyonum normal çıkıyordu cnm. Bebeğim 3 hafta erken doğdu ama sağlıklı bir şekilde kavuştum bebeğime. İnşallah sende sağ salim kavuşacaksın. Doktorlar genelde en kötüsününü en başta söylüyorlar tabi ama tedbiri de elden bırakmamak lazım, herhangi bir tedaviye başlamadı mı doktorun. Kan hapı falan vermiş olması lazım, sen bunlara ek olarak kan yapıcı şeylerle beslenmelisin, ıspanal pekmez, özellikle kuru siyah üzüm şu an aklıma gelenler. Bol bol da dua ediceksin tabi ki gerisi Allahın takdirine kaliyo artık. İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun da yazarsın burdan bize bebeğim geldi diye.

çok geçmiş olsun.

öncelikle başka bir doktora gidip başka bir labaratuvarda test yaptır.

lösemi değil de talasemi olabilirsin.

kan değerlerinin düşüklüğü, şeker düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü bana bunu hatırlattı.

arkadaşım talesemi hastası, 3. çocuğunu doğurdu. hamilelik sırasında 2 ayda bir kan verdiler kendisine. doktorun verdiği ilaçları kullandı. maşallah çocuklar da kendi de şimdi sapasağlam.

talasemi de genetik bir hastalık. çocuklar 15 yaşına gelince kontrol edilecekler.

rabbim korusun hipoglisomi hastamisisin eger oyleysen dahiliye uzmaniyla birlikte hareket et canim ve baska doktorlarada gorun belki yanlis anlamistir doktor

benimdee şekerim oldukça düşüktü doktorum bana böyle bir riskten bahsetmedi..çok şükür bebeğimde bende sağlıklıyız..benim hamileliğim testte pozitif çıktığında doktora gittik kadın bana bebek yok,kesenin içi boş dedi..ben ağlaya ağlaya başka doktordan randevu aldım ve gittiğimde korkuyla beklerken çocuğumun kalp atışıyla karşılaştım..o yüzden her doktor kendi tecrübesine göre yorumluyor..moraliniz bozulmadan başka bir doktora gitmenizde fayda var..

rabbim korusun hipoglisomi hastamisisin eger oyleysen dahiliye uzmaniyla birlikte hareket et canim ve baska doktorlarada gorun belki yanlis anlamistir doktor

evet cnm hipoglisemiyim.. dahiliyeye mi gitmem gerekiyor.. malesef yanlış anlama ihtimali yok çünkü en az 80 olması gereken değerlerim 60ın altına düşüyo..

çok geçmiş olsun.

öncelikle başka bir doktora gidip başka bir labaratuvarda test yaptır.

lösemi değil de talasemi olabilirsin.

kan değerlerinin düşüklüğü, şeker düşüklüğü, tansiyon düşüklüğü bana bunu hatırlattı.

arkadaşım talesemi hastası, 3. çocuğunu doğurdu. hamilelik sırasında 2 ayda bir kan verdiler kendisine. doktorun verdiği ilaçları kullandı. maşallah çocuklar da kendi de şimdi sapasağlam.

talasemi de genetik bir hastalık. çocuklar 15 yaşına gelince kontrol edilecekler.

genetik derken benim babam kronik böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz hastası. ailemde çok böbrek hastası var. halam da 2. hamileliğinde bu hastalığa yakalandı.. acaba bu onunla bağlantılı bir hastalık mı? böbrekle ilgili bişeyse mahfolurum

başka bir hastanenin laboratuarında yaptırın testinizi en az 2 kere daha tekrar edin. bu önemli bişey. doktorunuz böyle bir risk varsa nasıl 1 ay sonra gel diyebilirki. madem öyle haftada 1 yada 15 günde 1 çağırsın kontrole.

Allah sizi ve bebeğinizi korusun. Başka bir doktora daha git ve kendini üzüp bebeğini olumsuz etkileme
ve internetten konu uzmanı doktorlara mailler atabilirsin durumla ilgili bilgilendirme yapabilirler:34:

Bende de diabet var ki, şekerimin en yüksek olduğu zamanlarda bilmeden hamile kalmışım. Bana da ne senaryolar yazdılar. Hemen hastaneye yatırdılar beni, insülüne başlayıp kontrol altına almaya çalıştılar. Şimdi bazen yüksek bazen de çok çok düşüyor şekerim. 16. haftamdayım şu ana kadar bi anomalilik yok ama bebekle ilgili en ufak hayal kurmaya korkuyorum doktorların bu felaket senaryoları yüzünden. 4 aylık gebeliğim boyunca 1 gün keyfini süremedim gebeliğimin, hep korku hep korku... diabet hastası olduğum için amniyosenteze gircem yarından sonra. Testlerin nasıl çıktı senin? benim şeker durumum ikili teste yansıdı mesela, trisomy 18 riskli çıktı. Rabbim korusun canım, bütün korkularımızdan ona sığınmaktan başka çare yok. Ama kesinlikle endokrin takibinde geçirmelisin gebeliğini..

öncelikle gönlünüzü ferah tutun ki karnınızda ki bebeğinizde rahat etsin...

benim anlamadığım şey bu kadar ağır bir olasılıkta neden tek dr bağımlı kaldığınız? buradan biz size ne önerebiliriz ki?? sadece dua edebiliriz...lütfen konusunda uzman bir dr görünün. yoka yaşayacağınız stresten dolayı hem kendinizi hem bebeğinizi zorda bırakacaksınız..

çok geçmiş olsun.kesinlikle başka doktorlara daha git derim.bende bebeğime hamileyken ünlü bir prof. gitmiştim sırf çok pimpirikli olduğumdan bana böbreğinin biri çok küçük doğumu falanca hastanede yaptıralım hemen doğardoğmaz ameliyata alalım dedi,oysa ben bu dr.gittiğimde 6 aylık hamileydim ve sürekli gittiğim doktorum herşeyin yolunda olduğunu gelişiminin çok iyi olduğunu bende de bir sıkıntı olmadığını söylüyordu.tesadüf gelmiştim bu prof. 4 boyutlu ultrason heryerde yoktu o zaman.ne yapacağımı bilemedim gelene kadar ağladım,internette aradım durdum derdimin dermanını,sonra eşim bu böyle olmaz diye 2 dr. daha götürdü onlarda prof. onlar bu tanıya çok şaşırdı bu mümkün değil nasıl böyle söylemiş olamaz dediler.sonrasında kendi doktorma devam ettim,hiç bi sıkıntı yaşamadan bebeğimi dünyaya getirdim.maşallah çok sağlıklıydı ,bi sıkıntı yaşamadık .inş.sende de öyle olur

Bende de diabet var ki, şekerimin en yüksek olduğu zamanlarda bilmeden hamile kalmışım. Bana da ne senaryolar yazdılar. Hemen hastaneye yatırdılar beni, insülüne başlayıp kontrol altına almaya çalıştılar. Şimdi bazen yüksek bazen de çok çok düşüyor şekerim. 16. haftamdayım şu ana kadar bi anomalilik yok ama bebekle ilgili en ufak hayal kurmaya korkuyorum doktorların bu felaket senaryoları yüzünden. 4 aylık gebeliğim boyunca 1 gün keyfini süremedim gebeliğimin, hep korku hep korku... diabet hastası olduğum için amniyosenteze gircem yarından sonra. Testlerin nasıl çıktı senin? benim şeker durumum ikili teste yansıdı mesela, trisomy 18 riskli çıktı. Rabbim korusun canım, bütün korkularımızdan ona sığınmaktan başka çare yok. Ama kesinlikle endokrin takibinde geçirmelisin gebeliğini..

allah seni de sağ salim bebeğine kavuştursun.. sanırım senin şekerden uzak durman gerekiyor. ama benim sürekli tatlı şayler yemem gerekiyormuş. zaten şekerim düşünce elim ayağım titriyor yarı baygın oluyorum. ama ben bunu hep hamileliğin normal bir süreci sandım. hiç önemsemedm aksine hamilelerin şekeri yüksek olur diye tatlı şeylerden uzak durdum.

Back