• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğimde konak oluşumu başladı yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

reyhan1302

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
81
1
86
41
Edirne
selam anneler.bebeğimde konak başladı bıraz arastırdım yağdokusuyla falan alakalıymıs bı egzama cesıdıymıs falan.başına gelen varmı?nasıl tedavi ettiniz.kontrolumuze daha var ilerlemesini istemiyorum .paylaşırmısınız lütfen
teşekkürler...

bende ilk zamanlar baktım hiç yoktu şükür yok bizde diyordum ama oğluşumu banyo yaptırdığımın ertesi günü saçları hemen yağlanıyordu bebek olduğu halde ve kafasının bıngıldak üstünü kokladığımda yağımsı kokuyordu...hep çok yağlı saçları olcak diyip duruyordum ama..uzun süre bakmadım 15 20 gün kadar sonra aaaa birgün severken baktım birazz konak oluşmuşş...hemen zeytinyağını pamuğa döküp güzelce yapladım hafif hafif ovarakk..biraz beklettim orta halli bir fırçayla taradım ileri geri yuvarlak çizerek kafasını hepsii çıktı bir yandanda baktım kaldımı diyeee hiç kalmadı sonrada güzelce banyo yaptırdım tertemiz oldu..şimdi ne yağlı saçları nede kötü kokmuyorrr..deneyin çok basit ve etkili çözümmm...kolay gelsin geçmiş olsunnn..

canım bizdede var kızımın basında bebe yagı iyi geliyormus banyo yapmadan yarım saat once surulcek bıkac defa denedım ama sık banyo yaptırmadıgımdan gecmedi napcam bılmıyorum dr burda deil 1 hafta sonra gelcek ozamana kaldı gıtmek

bende öle korkuodum ama yag zaten onu iice yumuşatıyo hafiften tarayınca çıkıo bebekler için özel taraklar var istersen onlardan kullan.

zeytinyağını sür yarım saat beklet sora yıka lifle hafif hafif ovala 1 kaç kez yapınca konak felan kalmıyor kolay gelsin..

geçen hafta kızımın başında da konak oluştuğunu fark ettim.(doğduğundan bu yana her gün yıkıyordum.havalar soğuyunca haftada 2 kez yıkamaya başladım.geçen hafta ise bir kez yıkandı.haftada en az 2 kez yıkamak lazım galiba.) başına baynodan önce bebek yağı sürdüm.bir 15 dakika beklettim.sonra bebeklere özel taraklar var ya onla taradım.bir de yıkarken temiz ince bir tülbente şampuan döküp başını hafifçe ovaladım.allaha şükür konak geçti.dün tekara yıkadım,konak yoktu.geşmiş olsun bebişine.

yenilenmemesi için de kafasını liflemekten kaçınmamak gerekiyor, her banyoda olmasa bile ayda 2-3 kez...

Benim oglumdada vardi,allahtan gecti konak tedavi edlimeszse yuz bolgesine geciyor bilginiz olsun... Ben hergun sacini yagliyorum ve hergun yikiyorum sadece kafasini.. 1 hafta ben bu sekilde yaptim ve gecti tavsiye ederim...

uf korktum,,,ya bizim ilk iki ay fıtığımız vardı hep ağlıyodu,,gördüm ama inanın onla ilgilencek zaman bile olmadı hep ağlamaktan bebeğim de ben de,,ve amelyat olduktan rahatladıtan sonra temizlemeye gelmişti anca sıra ama hiç geçmio,,uffffffff şimdi yüzüne inme ihtimali okuyunca çok korktum yaa,,hergün de yıkanmıyoki soğuk alırsa kötü,,:( bi çözüm bulmalı ama

ya benim oğlumunki de geçmiyo.ben temizliyom onlar yine çıkıyo deli olacagım havalar da soğuk ne yapacagım ben ya?sadece kafasını mı yıkasam sonra saç kurutmayla kurutsam olur mu ki acaba?

Sadece kafasını yıkayın ,,,şapka takın sonra yünlü bişi ya da
ya bizim dr bildiğimiz hacı şakiri sürün dedi kafasını sadece yıkayın ters çevirip dedi ama gözleri acımaz mı yaa,,4aylık daha hayır isterse 4 yaşında olsun gözleri acır bebeklerin daha demin yine zeytinyağı sürüp temizleyip yıkadım akşama kesin belirecekler yine

yaaa kızlar konak dediğiniz nasıl bişe.kaanında bıngıldağının çevresinde birkaç gündür sarımtırak lekeler var konakmı onlarda?

ben dün z.yag ve karbonatı karıştırıp sürdüm biraz beklettim hafif geçti ama bebegim buğün hasta oldu burnu akıyo hapşuruyo nasıl yapcaz ya fazlada bekletmedim sürdüm vücudunu yıkadım sonra kafasını ama üşümüş demekki şaşırdım ya arkadaşın bitaneside yüzüne iner demiş korktum ya gerçekmi kızlar ya

ben dün z.yag ve karbonatı karıştırıp sürdüm biraz beklettim hafif geçti ama bebegim buğün hasta oldu burnu akıyo hapşuruyo nasıl yapcaz ya fazlada bekletmedim sürdüm vücudunu yıkadım sonra kafasını ama üşümüş demekki şaşırdım ya arkadaşın bitaneside yüzüne iner demiş korktum ya gerçekmi kızlar ya

cnm çok geçmiş olsun.. dikkat ettiğim halde Eylül'de hapşuruyordu bugün şu kışı sağ salim bi atlatsak :1rolleyes: gerçi yaza Allahın izniyle kocaman olcaklar rahat ederiz..

sagol canım benimde kızım olsaydı adını eylül almira koyacaktım .artık elvinim var çok şükür tontişim benim maş.bebeişlrimize

sagol canım benimde kızım olsaydı adını eylül almira koyacaktım .artık elvinim var çok şükür tontişim benim maş.bebeişlrimize

cnm benim kızım normal doğum olsaydı Eylül'de doğacaktı. o yüzden anlamlı olur diye Eylül ismini düşünmüştük (hemde beğeniyorduk) ama sezeyan olunca 28.08.08 'i seçtik.. istesek 1 eylül' de olabilirdi ama tarih hoşumuza gitti :dance::dance: yani kısmet böyleymiş

Back