ciddi bir anormallik göremedim. benim kızım sekiz aylık süründü, 11 aylıkken emekledi, 16 aylıkken yürüdü. siz eğer kas kemik gelişiminin yolunda gittiğini düşünüyorsaniz bu sürelere takılmayın. yürüme 1,5 yaşa kadar olmazsa geç kalınmış deriz. 18 aya kadar yolu var yani. emekleme sürünme vs. ise her bebekte olmayabilir. Bazısı döne döne gider, bazısı direkt yürür, bazısı hep oturur. Dişler de genetiğe bağlıdır biraz. Sizin ve eşinizin dişleri ne zaman çıkmış öğrenin. Drunuza danışın. D vitamini eksikliğinde geç çıkabiliyor dişler. Ayrıca çocuğunuzun öteki tekpileri nasıl (göz teması kurma, oyuncağa uzanma, eline alma vs gibi)
merhaba hanımlar neredeyse 9 aylık bir kızım var. henüz dişimiz çıkmadı emekleyemiyoruz sadece sürünme var. ve malesef ayaklarını yere basmıyor kendini kasıyor bastığında da parmak ucuyla basıyor. bu zamana kadar yürüteç de kullanmadık. 7 aylık kontrollerınde dr. basmasının cok onemlı olmadıgını soylemişti ama artık 9 aylık ve bu durum beni endişelendiriyor..benzer durumla karşılaşan var mı ne tavsiye edersiniz
ayrıca rutin kontroller için medipol bağcılara gidiyordum şimdi şişli kağıthane cıvarında dr. arıyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var
merhaba, benim çocuğum da hiç emeklemedi..
ve de tam yaşında ( doğum gününde ) yürüdü.
yürümeye başladıktan sonra emeklemeyi öğrendi
biz 9 aydan sonra yürüteç kullanmıştık ama gün içinde ara ara 10-15 dakika oturtuyordum.
eğer doktorunuz bir sorun olmadığını söylüyorsa endişelenmeyin hiç.. her çocuğun gelişimi farklıdır.
zaten kol altlarından tutup yürütmeye çalıştığınızda hepsi parmak ucunda yürür ilk...
merhaba hanımlar neredeyse 9 aylık bir kızım var. henüz dişimiz çıkmadı emekleyemiyoruz sadece sürünme var. ve malesef ayaklarını yere basmıyor kendini kasıyor bastığında da parmak ucuyla basıyor. bu zamana kadar yürüteç de kullanmadık. 7 aylık kontrollerınde dr. basmasının cok onemlı olmadıgını soylemişti ama artık 9 aylık ve bu durum beni endişelendiriyor..benzer durumla karşılaşan var mı ne tavsiye edersiniz
ayrıca rutin kontroller için medipol bağcılara gidiyordum şimdi şişli kağıthane cıvarında dr. arıyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var
iyi de kardeşim.. sıkıntının s si yok ortada ne istiyosunuz anlamadım. daha 9 aylık ve her bebek bağımsızdır gelişim açısından. 12, 14, 16, 18.. yaşlara kadar zaman var. kesinlikle anormal bi durum yok. onu RABBİM koruyor. gözle görünen bişi olmadıkça endişeye mahal yok. benimde kızım var 9 aylık ne diş var ne emekleme.. elbette olsun istiyor anne baba ama herşeyin zamanı var.. dua et.. biiznillah rahat olunuz.. siz demir eksikliği burun nefes alması vs. bunlarla ilgilenin. diğerleri kendiliğinden gelecek İNŞALLAH..
ınsanlar yok benimki 7 aylıkken 8 aylıkken emekliyordu yok söyle yapıyordu dıyınce ınsan sorun mu var dıyor ozellıkle ayaklarının ustune basamaması ayaklarını kasması korkutuyor benı
Merhabalar benim kızımda da aynı problem var lütfen cevaplar mısıjız sizin kızınız 6 yaşında olmuştur şimdi nasıl bir yol izlediniz ne zaman bastı yürüdü acaba?merhaba hanımlar neredeyse 9 aylık bir kızım var. henüz dişimiz çıkmadı emekleyemiyoruz sadece sürünme var. ve malesef ayaklarını yere basmıyor kendini kasıyor bastığında da parmak ucuyla basıyor. bu zamana kadar yürüteç de kullanmadık. 7 aylık kontrollerınde dr. basmasının cok onemlı olmadıgını soylemişti ama artık 9 aylık ve bu durum beni endişelendiriyor..benzer durumla karşılaşan var mı ne tavsiye edersiniz
ayrıca rutin kontroller için medipol bağcılara gidiyordum şimdi şişli kağıthane cıvarında dr. arıyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?