bebeğim..

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.644
11.669
408
İstanbul
merhaba hanımlar neredeyse 9 aylık bir kızım var. henüz dişimiz çıkmadı emekleyemiyoruz sadece sürünme var. ve malesef ayaklarını yere basmıyor kendini kasıyor bastığında da parmak ucuyla basıyor. bu zamana kadar yürüteç de kullanmadık. 7 aylık kontrollerınde dr. basmasının cok onemlı olmadıgını soylemişti ama artık 9 aylık ve bu durum beni endişelendiriyor..benzer durumla karşılaşan var mı ne tavsiye edersiniz

ayrıca rutin kontroller için medipol bağcılara gidiyordum şimdi şişli kağıthane cıvarında dr. arıyorum bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacım var

Komşu kızımız 1.5 yaşlarında düzgün basıp ancak 2 yaş civarı yürüyebilmişti. Hatta şimdi 3 yaşında yeni konuşuyor. Doktorlar anormallik yok diyorsa sorun yoktur bence gelişimsel farklılıklar olabilir diye düşünüyorum.

ciddi bir anormallik göremedim. benim kızım sekiz aylık süründü, 11 aylıkken emekledi, 16 aylıkken yürüdü. siz eğer kas kemik gelişiminin yolunda gittiğini düşünüyorsaniz bu sürelere takılmayın. yürüme 1,5 yaşa kadar olmazsa geç kalınmış deriz. 18 aya kadar yolu var yani. emekleme sürünme vs. ise her bebekte olmayabilir. Bazısı döne döne gider, bazısı direkt yürür, bazısı hep oturur. Dişler de genetiğe bağlıdır biraz. Sizin ve eşinizin dişleri ne zaman çıkmış öğrenin. Drunuza danışın. D vitamini eksikliğinde geç çıkabiliyor dişler. Ayrıca çocuğunuzun öteki tekpileri nasıl (göz teması kurma, oyuncağa uzanma, eline alma vs gibi)

göz temasında oyuncakları eline alıp oynamada sıkıntı yok. kendi kendine de-de ma-ma gibi sozler de soyluyor aa dedıgım gıbı ayaklarını yere dik bı sekılde tam olarak basamaması beni korkutuyor

merhaba, benim çocuğum da hiç emeklemedi..
ve de tam yaşında ( doğum gününde ) yürüdü.
yürümeye başladıktan sonra emeklemeyi öğrendi

biz 9 aydan sonra yürüteç kullanmıştık ama gün içinde ara ara 10-15 dakika oturtuyordum.

eğer doktorunuz bir sorun olmadığını söylüyorsa endişelenmeyin hiç.. her çocuğun gelişimi farklıdır.
zaten kol altlarından tutup yürütmeye çalıştığınızda hepsi parmak ucunda yürür ilk...

ayrıca dişi de 1 yaşından sonra çıktı oğlumda..
ama eşim de öyleymiş kayınvalideme sormuştum.
hatta eşimin çıkmamış dişi, iğne vurmuşlar ondan sonra çıkmış.
biraz genetik diş konusu..

kardeşim, daha 9 aylık ve her bebek bağımsızdır gelişim açısından. 12, 14, 16, 18.. yaşlara kadar zaman var. kesinlikle anormal bi durum yok. onu RABBİM koruyor. gözle görünen bişi olmadıkça endişeye mahal yok. benimde kızım var 9 aylık ne diş var ne emekleme.. elbette olsun istiyor anne baba ama herşeyin zamanı var.. dua et.. biiznillah rahat olunuz.. siz demir eksikliği burun nefes alması vs. bunlarla ilgilenin. diğerleri kendiliğinden gelecek İNŞALLAH..

Son düzenleme:

bu hareketsizliğinden sonra ben de yurutec almaya karar verdim. ins bı sorun yoktur..

arkadaşım dogurdugunda ben 2 aylık hamıleydım..

kızım 10 aylıkken yurumeye başladı,onun kızı ıse o donem yenı surunuyordu..

her bebek aynı degıl,doktorlar bı sorun yok dıyorsa,elbet yürüyecek..sıkma canını..

(bu arada kızım 5 aylıkken popo kaldırmaya,6 aylıkken emeklemeye başladı..

gun ıcınde zararlı olduğunu bılsemde hızlı hızlı işimi yapabilmek ıcın yurutecıne koydum..gerı gerı gıdıyordu o donem..

zaman sonra koltuklara tutarak ayağa kalkma başladı..sonrasında sıralamaya başladı..tutunarak yurumeye yani..

ama suan 17 aylık hiç konuşmuyor..baba,kuş,hav hav,gıttı,düştü..dıyor sadece..

mısal benımkıde konuşma yönünden geriden geliyor)

Son düzenleme:
ya sal gitsin yarın yürüdüğünde yerinde durmayacak bu sefer çocuğum durmuyor ev yerle yeksan deyip ah edeceksin

şaka şaka daha vakti var 18 aya kadar yolu var yani

bebeğini zorlama canım
9ay geç kalmış değil

ınsanlar yok benimki 7 aylıkken 8 aylıkken emekliyordu yok söyle yapıyordu dıyınce ınsan sorun mu var dıyor ozellıkle ayaklarının ustune basamaması ayaklarını kasması korkutuyor benı

benimde eltimin oğlu 9 ayda oturdu 1.5 yaşda süründü 2 civarı da yürüdü bizde korkmuştuk ama sıkıntı olmadı...dr sorun yok diyorsa yoktur.....bebeğin sürekli kucakta tutulmasınında çok etkisi oluyor diye düşünüyorum.....

benim kızımda sizin ki gibiydi...balerin gibi parmaklarının uçlarına basardı:)) ben de endişelenmiştim...dişleri de 9 aylıkken çıkmıştı....doktora götürdüğümde sen hiç dişi çıkmamış insan gördün mü? sakin ol...acele etme demişti...o günlere götürdün beni...dün evlendirdim kızımı...doktor birşey yok diyorsa endişelenme...güle güle büyüt....

Merak etme hiç birşeyi yoktur :) benim yiğenim temmuzda yaşına girdi daha yeni emeklemeye başladı :) oda sürünüyordu yerde :) şimdi yürütmeye çalışıyoruz hanımefendiye zor geliyor oturuyor doktor bizede normal bi durum eylüle kadar yürür dedi :)

Bir yerde okumuştum emekleme dönemindeki bebekler basmaz refleks olarak bacaklarını toplar benim kızım şuan 2,5 yaşında 16 aylık yürüdü yürümesine yakın tam olarak emekledi onun öncesinde komando gibi sürünerek gidiyordu heryere 16 aylık yürüdüğü için bende korkuyordum o zamanlar Dr sordum bana erken yürümesinin ve ayağa kalmasının daha zararlı olacağını çünkü kemiklerine ve eklemlerine erken dönemde yük binmesinin iyi birşey olmadığını söyledi parmak uçlarına basması kötü birşey değil ilk sıralamaya başlayan bebekler hep ayak ucuna basar ayaklarındaki kaslar güçleniyor o yüzden Buda bir sorun değil diş konusundada merak etmeyin 3 arkadaşımın çocukları neredeyse 15 aydan sonra çıkarmaya başladı dişlerini ve arka arkaya geldi bütün dişleri benim 9 aylık diş çıkaran kızımla dişleri aynı şuan , Merak etmeyin bebeğiniz henüz 9 aylık ve hiçbirşey için geç kalmış değil ilk bebek endişelendiriyor insanı doğal olarak ama zamanı gelince hepsi bir bir oluyor

Merhabalar benim kızımda da aynı problem var lütfen cevaplar mısıjız sizin kızınız 6 yaşında olmuştur şimdi nasıl bir yol izlediniz ne zaman bastı yürüdü acaba?

Merhabalar benim kızımda da aynı problem var lütfen cevaplar mısıjız sizin kızınız 6 yaşında olmuştur şimdi nasıl bir yol izlediniz ne zaman bastı yürüdü acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…