• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim yataktan düştü:((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

akvaryumm

o benim dünyam
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
417
7
118
İçel Mersin
çok kötüyüm kızlar oğlum 8 aylık dün akşam saat 6 civarıydı park yatağının üst katında oynuyordu bende tam yanıbaşındaydım.nasıl olduğunu bile anlamadım birden eğilmesi ve yere düşmesi bir oldu.kafasını yere çarptı çok kötü:(((( baya bir ağladı sonra sakinleştirdim.neyse sustu.aradan yarım saat bir saat geçtikten sonra gülmeye falan bile başladı gözünde herhangi bir kayma falan yok bıngıldağınıda kontrol ettim herhangi bir şişlik falan da yok.aşırı bir kusması olmadı sadece düştükten yarım saat sonra hafif biraz çıkardı.ama dün gece uykusunda huzursuzdu bir sağa bir sola döndü durdu gerçi hafif bir grip durumuda var ondanmı acaba gece huzursuzdu yoksa düşmeylemi alakalı.offfff dünden beri çıldırıcam birşey olmuşmudur acaba.gözlemlediğim kadarıyla huysuzluğunun dışında kötü bir durum yok gibi.sadece mızmızlanıp sürekli kucak istiyor.düşme sonrası ne kadar zamana kadar risklidir?€eğer birşey olsaydı daha kötüye gidermiydi?kötü bir durum olsaydı belirtiler ne olurdu?eşimde burda değil arayıp söylesem dahada kötü olucak herşey.kafayı sıyırmak üzereyim bir yardım edin deneyimlerinizi bilgilerinizi paylaşın nolurr...

kusması iyi deil aslında
doktora götürseydin
riskli dönem 3. 4 saat
kızım kalolifere kafası çarpmıştı

saat 3 den akşam 7 ye kadar doktor gözetiminde kalmıştı
için rahat edecekse bi hastaneye götür.

Benim kızım 6 aylıkken düşmüştü çok endişelenmiştik ama Allaha şükür korkulacak birşey olmamıştı.Bu tip durumlarda çocuğun kafasının arka kısmına aldığı darbeler daha çok problem yaratıyormuş,kafanın üstüne düşmek yada yüzüstü düşmek daha az hasar veriyor demişti doktor.Birde ilk 24 saat önemli takip gerektiriyor.Yinede bir doktorun görmesinde yarar var.Geçmiş olsun.

üzerinden 24 saat geçti nerdeyse.kötü birşey olsaydı şimdiye olmazmıydı.birde kustu ama öyle hafif bir çıkarma tarzında kustu.1 defa kustu.fışkırır tarzda bir kusma olmadı.offff allahım ne aptalım.bir çocuğa sahip çıkamadım.

maalesef her anne hayatında bir kaç kere böyle bir durumla karşılaşıyor.Benimde kızım 7 aylıkken sepetinden düşmüştü ve ben her zaman kendimi suçlamışımdır.Allahtan bişey olmadı ama çok korkmuştum.Sende bebeğini bir çocuk doktoruna götürüp ona danışabilirsin.içini rahat tut.Geçmiş olsun.

geçmiş olsun,bende geçenlerde 9 aylık kızım kanepeden hemde kafasının üstüne düştü,bikaç sanıye ağladı,kusma huzursuzluk yoktu gözlemledim şükür bişey olmadı,ama benımde içim içimi yedı,nerdeyse gidecektım dr a,eşime hemen anlattım oda kontrol ettı takip edelım dedı,
eğer kusma huzursuzluk warsa dr a gösterseydın keşke,eşinedende saklama korkarım die,allah korusun sonra keşke gitseydim die içinde kalmasın,seni çok ii anlıorum insanın içi parçalanıo,bunun kötü anne olmak ile alakası yok,hepimiz benzer şeyleri yaşıoruz,allah bebişlerimizi korusun

burda yapabileceğimiz bişi yok ne diyebilirizki..
düşer düşmez ne olursa olsun hemen dr. götürmeliydiniz..
umarım şuan hala dr. gitmeden bekliyor değilsinizdir..

canım geçmiş olsun benim oğlumda kanapeen burnunun üsüne düştü hatta burnu hafif kanadı hemen dr gittik film falan çekild, şükür bişeyi yoktu ilk 24 saat kontrol etmek gerekiyrmuş normal günler gibi değilse çok huzruszsa kusuyorsa yada sürekli uyumak isteği oluyorsa tekarr gitmek gerekiyormuş yani eğer herzamanki gibi uyuyor vede huysuz değilse bence dert etme bişey olmamıştır işallah

merhaba canım benim oglumda 4 aylıktı galiba bizim karyolanın üstünden düşmüştü
ama ben hemen doktorumuzu aramıştım bunun bebeklerde cok sık karsılasılan bi durum oldugunu
söyledi ilk 3 saat içinde bir noktaya sabitlenip kasılarak aglama yoksa kusma olmamışsa
endişelenecek bi durum yok demişti nadiren 3 gün içinde de bi durum ortaya çıkabilirmiş
cok geçmiş olsun

burda yapabileceğimiz bişi yok ne diyebilirizki..
düşer düşmez ne olursa olsun hemen dr. götürmeliydiniz..
umarım şuan hala dr. gitmeden bekliyor değilsinizdir..

senden birşey yapmanı veya birşey demeni isteyen olmadı.diyeceğin birşey yoksa sus ve yerinde otur canımı da sıkma benim.

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.bebeğimi doktora götürdüm.fışkırır tarzda ve sürekli tekrarlayan kusma olmadığı sürece önemi değilmiş.beyin tomografisi çekme çok zor olur dedi.üzerinde 24 saatten fazla zaman geçmiş bişi olmamıştır dedi.huzursuzluğuda soğuk algınlığından bird idrar yollarındaki enfeksiyondan olabilir dedi.ama yinede içim rahat değil acaba tomografi çektşrsemiydm ısrarla.kendimi hiç affedemiyorum ve içim iç rahat değil

bebiş daha minicik ,sana muhtaç..kendını kotu hıssetmen cok dogal.bence cektırme radyasyon alır madem doktor ıyı demıs gerek yok.bebegımız artık hareketlı ve sanıyeler ıcınde yerde bulabılırız bu nedenle yukseklere koymayalım.ben 5 cmlık yun doldurttum,hep yerde duruyor ne olur ne olmaz önlerm almk lazım

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.bebeğimi doktora götürdüm.fışkırır tarzda ve sürekli tekrarlayan kusma olmadığı sürece önemi değilmiş.beyin tomografisi çekme çok zor olur dedi.üzerinde 24 saatten fazla zaman geçmiş bişi olmamıştır dedi.huzursuzluğuda soğuk algınlığından bird idrar yollarındaki enfeksiyondan olabilir dedi.ama yinede içim rahat değil acaba tomografi çektşrsemiydm ısrarla.kendimi hiç affedemiyorum ve içim iç rahat değil

benim kızımda 9 aylık yeni ayaklanmaya başladıkları için gün içind ekaç kere düşebilirse tabi kötü düştüğüde oluoyor hemde kafa arka ama kusna falan olmadığı ve uysuzluğu olmadı için doktora hiç götürmedi ayrıca bi yerde okumuştum, bebeklerin kafatasları erişkinlere nazaran çok daha esnekmiş bu tarz çarpma yada düşmelerde kolay kolay zarar almazmış içini rahat tutu düşe kalka büyüyecekler sonuçta dışardan bakıldığında bi şişme falan yok sanırım hem allah korusun bebeğinde günlük hareketlerindede bi anormallik yok sanırım bişiy olma allahın izniyle iyi şeyler düşün .bu arada benim kızım da az önce düştü anlını vurdu hemde çok fena şişdi ve kızardı çok fene iz var ve korkarak önce babasını arayıp haber verdim.

bebiş daha minicik ,sana muhtaç..kendını kotu hıssetmen cok dogal.bence cektırme radyasyon alır madem doktor ıyı demıs gerek yok.bebegımız artık hareketlı ve sanıyeler ıcınde yerde bulabılırız bu nedenle yukseklere koymayalım.ben 5 cmlık yun doldurttum,hep yerde duruyor ne olur ne olmaz önlerm almk lazım

benımde 9 aylık kzım var dediğin gibi hareketlerı arttı,yün yaptım demışsın,anlatırmısın nasıl bişey bizede fikir olsun

çok teşekkürler kızlar ya iyiki varsınız.tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için çok çok sağolun.ayrıca verdiğiniz moral içinde..bugün oğlumu tekrar doktora götürdüm yavrum kum döküyormuş üstüne üstlük.boğazıda faranjit:(( kuzumun başına gelmeyen kalmadı.ama neyse ciddi bişey olmasında bu tür hastalıkların telafisi var sonuçta.antibiyotik kullanıyoruz.inşallah geçicek.ama bu bana çooook iyi bir ders oldu.bundan sonra çok daha dikkatli olucam.bende kendimi dikkatli anne sanırdım.bir anlık dalgınlık allah korusun nelere mal olabilirdi.eness hakkaten şu yün yaptığın şey nasıl bişi yünden döşek gibi birşeymi yaptırdın.

öncelikle geçmiş olsun canımm üstünden birkaç zaman geçmiş endişelenecek hiç birşey yok
ilk anda yapılması gereken zamanı atlatmışsın allah korumuş bebişi :teselli:

ama senin nezlinde bebek düştüğünde acil yapılması gerekenleri deneyimli bir anne olarak nacizane bildiğim kadarıyla anlatayım
çok iyi bir gözlem yapılması gerekir kızlar düşme sonrası bebek mutlaka gözlem altın da tutulmalı kusuyormu göz bebekleri nin ikiside aynı boyuttamı uyku ve uyuşukluk hali varmı

bebek uyanık tutulmalı ve dikkatle gözlenmeli
yukarıda saydıklarımın dan tek bir tanesi bile olursa acil hastaneye başvurulmalı

diğer önemli birkonuda
düşme sonrası birkaç saniye yada birkaç dakika baygınlık oldumu bunlarda sonraki aşamalar için çok önemli unsurlar ve her annenin dikkatle takip etmesi gereken zamanlar a.s

eğer düşme sonrası birkaç saniye yada birkaç dakika baygınlık durumu olmuşsa ilerki zamanlarda mutlaka beyin elektrosu çekilmesi gerekiyor
baygınlık olmamışsa gerek yok a.s
kızım masanın üstünden düşmesi sonucu aldığı darbeyle şuanda migren hastası :1no2:

bazı çocuklarda yaramazlık denge kaybı asabilik şeklinde ilerki hayatın da rahatsızlık verebiliyor a.s

lütfen bebişlerimize dikkat edelim tekrardan geçmiş olsun canım :asigim:

Son düzenleme:
lillyum tşk ederiz bilgiler için

ne demek tatlım biz bir aileyizz biraz tecrübemle nacizane birşeyler çizittirdik işte :hulya:

kızımın düştüğünde tüm gece telle doktoruyla irtibat halindeydik
sabaha kadar gözlemledik eşim ve ben nöbet tuttuk başında
doktorumuz acile getirmememizi çocuğa boşuna eziyet olmasın demişti
ama yukarıdakilerden tek bir tanesi bile olursa acil o evinden biz evimizden gidecektik hastaneye
şükür o gece kusma göz bebeklerinden birinin büyüyüp birinin küçülmesi gibi bir durum yaşamadık o yıllarda bebiş olan kızımda gereksiz yere iğne vs acı çekmedi a.s

ama yere düşmesi sonucu baygın kaldığı bir on saniyelik süre malesef kızımı beyne bir an oksijen gitmemesi neticesin de migren hastası yaptı
şuan 17 yaşın da ve ogün bugün dür kafa sı ağrır :1no2:

Son düzenleme:
Back
X