• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve yapamadığım şeyler.:( Nolur bı fikir verin

Eşiniz yardımcı değil anlaşılan. Küçük bebekle hiç bir şeye yetememek çok normal.
3 günde süpürge bence lüks bile :)
Ben haftada 1 süpürge açardım. Zaten bebek daha küçük, bir ben bir de akşamları eşim. yani ev de ona göre dağılırdı.
Ben çalışmadan önce bile eşim akşam gelip mutfağa girerdi. Çünkü uykusuzluktan yemek bile umurumda değildi. Tek ihtiyacım dinlenmekti. Eşim sağolsun çok yardımcıydı.

Tek başınaysanız her şeyi yapmak için telef olmak da manasız. Canınıza yazık.
Bebek küçükken misafir alımını da durdurun mesela. Ekstra yük bindirmeyin üstünüze..

Makat çatlagi için her gün sıcak su oturması yap.
Ilıktan sıcağa dönük olsun azıcık ısırsın su.
O suyun içine bir demlik papatya suyu dök.
Çok iyi gelicek inan bana .
20 dk dan önce de kalkma.
Sabahları ac karnina çörek otu yagi ( soğuk sikim) ve sa z.yagi iç .
Onun ağrısı adamın canını alır gibi .
Evi .Ok götürsün sağlığına bak .

Aynen aliyo valla :(

Eşiniz yardımcı değil anlaşılan. Küçük bebekle hiç bir şeye yetememek çok normal.
Ben haftada 1 süpürge açardım. Zaten bebek daha küçük, bir ben bir de akşamları eşim. yani ev de ona göre dağılırdı.
Ben çalışmadan önce bile eşim akşam gelip mutfağa girerdi. Çünkü uykusuzluktan yemek bile umurumda değildi. Tek ihtiyacım dinlenmekti. Eşim sağolsun çok yardımcıydı.

Bebek küçükken misafir alımını da durdurun mesela. Ekstra yük bindirmeyin üstünüze..

Yok valla misafirle ugrasamicam hiç bı sure gelmesinler :)))

haaaa bir de
kesinlikle çocuğu şımartmayın, her ağladığında kucağa almayın vs vs gelen yorumlara katılmıyorum
bizim çok çok iyi bir doktorumuz vardı
derdi ki çocuk 6 aylık olana kadar ne zaman istese kucağına alacaksın, ne zaman istese emzireceksin, ne zaman istese yanında olacaksın
6 aydan önce çocuklar şımarmak nedir bilmez derdi
haklı da çıktı
ben ilk 6 ay çocuğum her istediğinde yanındaydım
ne şımardı ne bir şey
6-7 aydan sonra her şey düzene girdi

:super:
Katılıyorum..
Bunu kendi doktorumuzdan değil ama başka bir doktordan duymuştum.

Yok valla misafirle ugrasamicam hiç bı sure gelmesinler :)))

Emin ol bu yaşadığın çok normal bir süreç.
Maksimum 1 yaşına doğru bebeğin etrafa ilgisi daha çok arttıkça sen de açılacaksın. 9 ay mesela çoğu bebek için çok önemli gelişim gösterdiği evredir.
Doktorlar boşuna 2 gebelik arası en az 2 yıl demezler. Hamilelik ve doğum çok yıpratıcı bir olay çünkü..

Şimdi hem uykusuzluk yorgunluk hem de daha vücudunun eskiye dönme sürecindeki salgıladığı hormonlar seni kötü hissettiriyor..

Düşünsene geçici olmasa milyonlarca kadın 2.3.4... gebelikleri yapar mıydı?

kanguru al ya da sling.

kucağındayken evi makinelersin, temizliğini yaparsın hatta kuzum çoğu zaman uyurdu bile orda.

Maksimum 1 yaşına doğru bebeğin etrafa ilgisi daha çok arttıkça sen de açılacaksın. 9 ay mesela çoğu bebek için çok önemli gelişim gösterdiği evredir.
Doktorlar boşuna 2 gebelik arası en az 2 yıl demezler. Hamilelik ve doğum çok yıpratıcı bir olay çünkü..

Şimdi hem uykusuzluk yorgunluk hem de daha vücudunun eskiye dönme sürecindeki salgıladığı hormonlar seni kötü hissettiriyor..

yazınızı görünce aklıma geldi, ben çok zor hamilelik ve doğum geçirdim hamileyken bulantıdan gözümü açamıyodum doğum gecesine kadar kusuyodum, doğum bi okadar zor geçti işte doğumdan çıktım eşime eğer ikinci çocuk düşünüyosan şimdiden boşanalım asla konusu açılmayacak dedim, okadar katıyım şuan oğlum 3 bitti şimdi değil ama eskisi gibi katı değilim, acaba ikinci çocuk olsa diyorum, ki ben hamile birini görünce acırdım, oğlum hala durmaz sürekli mızmız ben bile düşünüyosam insanlar gerçekten 2 3 yapanlar unutuyor demekki :)

Sling varya ben oğlumu ona koyup evi süpürür yemek yapardım. Ana kucağında da duruyordu yanımda oturtup bir yandan şarkı söyler bir yandan yemek yapardım. Banyoya bile bebek arabasıyla yanıma aldığım oldu :) sen pozitif ol ki çocuk senden güzel enerji alsın o senin gergin olduğunu kesinlikle hisseder. Hiç merak etme bu günler gelip geçecek. Her işi yaparsın da bebeğinin bu günleri bir daha gelmeyecek. Doya doya sev oyna çünkü bu hallerini çok ozleyeceksin. Seneye keşke evi daha çok süpürseydim mi demek istersin yoksa keşke kızımla daha çok ilgilenseydim demek mi?

Canım benim çok geçmiş olsun. Makat ağrısını ihmal etme. Çatlak olmuş olabilir. Tedavi olmazsan ameliyata gider. Lütfen ihmal etme ve bir doktora görün.

Olduğu kadarıyla yapın evinizin işini.
Ben kızım bebekken az yemek unutmadım ocakta,az yakmadım.
Gece uyuyamıyor insan,vakitli yiyip içemiyor bile kaldı ki her gün temizlik olmaz. 3 günde 1 yeter. Boşverin yıpratmayın kendinizi. Eşyaya hizmet edeceğinize dinlenin,oturun birşeyler için,bebeginiz uyurlen 1 saatte olsa uyuyun.
Büyüyecek,ayaklanacak o zaman ufak ufak oturtursunuz işlerinizi.

Meraba kızlar çok canım sıkılıyor artık. 5 aylık bir kızım var. Ama nefes aldırmıyor. Kimsede durmuyor sürekli kucak istiyor hep yanında oturuyum uyurken bile yanında oluyum gidince nasıl oluyorsa uyaniyo veriyor zaten napsam uyku düzeni de olmuyor. Erken kaldirsam yorsam yikasam kundak bilmem ne olmuyor gece 3 den önce yatmaz önceden sabah 9du buna şükür diyorum.

Fazla uzatmayayim. Çok ayrıntıya girdim :KK43:
Gel gelelim hal böyle olunca evimi yapamıyorum. Süpürge 3 günde bı acabiliyorum ortalığı toplayıp banyoya yikasam şükür ediyorum.
Bı ara yapıyordum ama çocukla ilgilenemiyordum o zaman. Sizce ne yapmalıyım
Yada çocuğu olan anneler nasıl yefisiyosuunuz.
Ayda bir dip köşe temizlik yapsam yetmezmi sizce çünkü bı tek onu yapacak durumdayım. Bazen hiç bişey yapmiyom yatıyorum yorgunluktan
Bu saat oldu anca yemek bulasik halloldu.
Yardıma gelicek kimsemde yok.
Size gör belki bı dert olmayabilir ama üzülüyorum bir seyee yetisemeyince.
Evim okadar temiz ve düzenli değil.
Bazen banyomu bile yapamıyorum 1 hafta banyo yapmadığım oluyo. Çocuk uyusun girerim diyorum ama giremmiyorum yorgunluktan.

Bir diğer şeyde kendi bakımın saçımı bile kurutmuyorum hep dağınık üstüm basım uyumsuz paspal paspal geziyorum. Doğum göbeğim neredeyse duruyor birazcık indi.
Goguslerim yara içinde kendime bakacak halim bile yok.
Eşim le birliktedir olmuyoruz uzun zamandır. Vakit yok çocuk rahat vermiyor vs vs vs.

Çok kötüyüm yetemiyorum hiç biseye yetişemiyorum.
Eşle sorunlarda cabasi. Şimdi onlara girmicem başka bı konuda belki anlatırım
Tuvalete gidemiyorum normal doğuma bağlı heralde utanarak yazıyorum makatta ağrı ve yanma kana oluyor hele tuvalete girince felaket bir acı oluyo yaptıktan sonrada ağrısı kalıyor ertesi güne kadar ertesi gün gene aynı :KK43: :KK43:

Bunalimdayim iyice sürekli bı sinir halı mutsuzluk ne yapmaliyim kızlar nolur yardım edin bir fikir verin.

Biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin

evin pis kalsın yemekte kahvaltı yapıverin olmuyosa zorlamayın tek ilgiyi bebege verin . ilerde evin temiz olur ama geciremedigin zamanları istersin.

Haklısınız ben suankkinci gebeliği hayatta düşünmüyorum :)

Düne kadar
Canım benim çok geçmiş olsun. Makat ağrısını ihmal etme. Çatlak olmuş olabilir. Tedavi olmazsan ameliyata gider. Lütfen ihmal etme ve bir doktora görün.
gecer diye bekledimde daha kötü oluyor yarın gidicem hastaneye :)) ihmal edilmiceek gibi oldu zaten korkudan lavaboya giremiyorum

Sling varya ben oğlumu ona koyup evi süpürür yemek yapardım. Ana kucağında da duruyordu yanımda oturtup bir yandan şarkı söyler bir yandan yemek yapardım. Banyoya bile bebek arabasıyla yanıma aldığım oldu :) sen pozitif ol ki çocuk senden güzel enerji alsın o senin gergin olduğunu kesinlikle hisseder. Hiç merak etme bu günler gelip geçecek. Her işi yaparsın da bebeğinin bu günleri bir daha gelmeyecek. Doya doya sev oyna çünkü bu hallerini çok ozleyeceksin. Seneye keşke evi daha çok süpürseydim mi demek istersin yoksa keşke kızımla daha çok ilgilenseydim demek mi?
Daha çok ilgilenseydim demek isterdim. :)) Yok bu yazılardan yorumlardan sonra temizlik umrumda değil :)) biraz önceye dayalı takıntı kalmisti

Evet eşim pek yardımcı değil üstüne daha zorlaştırıyor :@

Çok doğru . Hep yanlız olunca zamanında temizliğe sarmistim pis bı takıntı oldu ya :KK43:
Evet besbellii ki temizlik konusunda takıntılısınız. Ama inanın çok gereksiz. Ev pis olmasın elbette ama sürekli bir temizlik yapma halinde olmaya da gerek yok :) bebeğiniz ile bolca vakit geçirin zaten hemen büyüyorlar.

Back
X