Bebeğim ve gece uykusu

asiriduygusal

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2015
701
120
18
28
4 buçuk aylik oğlum geceleri yani hep uyumadan önce kriz geçiriyo yarim saat kesintisiz ağliyo emmiyo ağlarken hickira hickira agliyo bide elimden bisey gelmyo ne yapsam susmuyo en son kendi kendine susyo bn kaynanamin yanina geldim oda uyuyamamis sese geldi salladi yine susmadi bna doymuyomu bu mama alalim falan diyo cok üzülüyorum oyle diyince doyuyo desem bile inanmiyo ya gazdan ağlar ya doymadigindan diyo takti doyup doymamasina doktorlar kilo alimi iyi demslerdi bn ek gidaya gecmek istemiyorum daha küçük diye mamada almak istemiyorum sütümün yettiğini düşünüyorum sonra uyudu yarim saat kadar agladi emdi sonra uykusu geldi zaten uyudu hemen gazida cikmisti iki kere valla ne desem inandiramiyorum sütüm yettiğine her bi lafin arasinda doymuyomu diyor bu durumda olan varmi siz napiyorsunuz bebeginizi susturamayinca

Nazar dualarından oku cünkü nazardanda çok aglıyorlar birde gerçekten doymuyor olabilir doktorlar kilo alını iyi desede bebekler hep yemek istiyor zaten aksama dogru pek sütünüz kalmıyordur yetmiyordur gece uyumadan önce bagırması bu yüzdendir

Kilo alımı iyiyse doyuyordur
Kv çok biliyor herşeye karışıp sizin moralinizi bozmasın
Bebek bu kolikte olabilir gazıda olabilir huzursuzlanmışta olabilir çok kalabalığı sevmeyebilir
Siz sağlık ocağında 5 gün 1 hafta arayla tattırın kiloda sorun var mı bakın
İnşallah çabucak düzelir
Stres yapmak sütü azaltır doymuyor diyipte bebeğinizin rızıkıyla oynanmasınlar
Kv ler bayılır buna

her akşamsa koliktir yapacak birşey yok bir süre sonra kendiliğinden geçer.. kv kafanıza takmayın kilosunda problem olsa zaten derdi doktorunuz mama verin diye..

Sütün yetiyodur tabi ki ,sakın aç diye mamaya başlama belli ki başka sıkıntısı var gaz olabilir, atak haftasında olabilir, sen yediklerine dikkat et gaz olmasın

her akşamsa koliktir yapacak birşey yok bir süre sonra kendiliğinden geçer.. kv kafanıza takmayın kilosunda problem olsa zaten derdi doktorunuz mama verin diye..
Hic demedi zaten her gittiğimizde kilosu artmis oluyodu gram gram valla bn fok dert ediyorum yine o öyle diyince süüm yetmese gündüzleride ağlar emmmez ama bu salsiriyo meme ariyo bnde emziriyorum hemen gunduz keyfi yerinde cok sukur tek sorun gece uyumamasi bizide uyutmamasi

Sütün yetiyodur tabi ki ,sakın aç diye mamaya başlama belli ki başka sıkıntısı var gaz olabilir, atak haftasında olabilir, sen yediklerine dikkat et gaz olmasın
Valla kaynanam dün muz elma püresi yapipta verelimmi dedi bnde hayir sindiremez dha küçük dedim

Yok doyuyo zaten emmiyo ağlarken ara ara emiyo brakiyo hemen sut geliyo emerken görüyorum çunku zaten ağlamayi birakinca sürekli emdi ve uyuyakaldi

Bizde kolik oldugunu dusunmustuk ama gece agliyo gunduz aglamiyo bide kakasini yapamiyo cok fazla baya bi gunn aksaminda yapabilyo ama dunsabahtan beri kakasini yapmiyo

tamam işte canım kolik demek ki .. her gece aynı saatlerdemi ağlıyor.. bak benim küçük oğlan akşam 7 den gece 2 ye kadar ağlardı 1 ay falan sürdü .. artık bende ağlıyordum sinirlerim bozulmuştu iyce.. ama geçiyor merak etme .. doktordan başka kimsenin dediğinide kafana takma..

Her aksam ayni saatlar arasi degil mi?
5- 10 saatlari arasi mi ?
Benim bebegim 1 yasinda hala ayni huysuzlugu var gece uykusuna yatmadan.
Bebeginizin yanina uzanin odada vaska kimde kalmasin. Konusmayin sallamayin. Emzirin emzik emiyorsa emzik verin. Sirayla. Cünkü ne emzik ne meme uzun sure emmez. Kucaginiza alin kokunuzu duysun. Böyle böyle azalarak devam eder.
Ben sabri ögrendim bebisimle

Not kolik bebek büyütmek zorduk. Allah saglik versin evlatlarimiza

Bizde kolik oldugunu dusunmustuk ama gece agliyo gunduz aglamiyo bide kakasini yapamiyo cok fazla baya bi gunn aksaminda yapabilyo ama dunsabahtan beri kakasini yapmiyo
Sadece anne sütü alan bebekler kakası katı olmadığı sürece bebekte bir rahatsızlık yoksa 10 güne kadar yapmayabiliyor
Doktorlar bunu kabız saymıyor
Ama ıkınıyorsa zorlanıyorsa kabızlık sıkıntısı olabilir

Bu kaynanalarin bebek bakimindan ellerini cekmesi lazim, cok biliyorlarMis gibi bir de akil veriyorlar sinir bir durum
Her gece ayni saatlerde agliyorsa koliktir, gazi vardir, gaz surubu denediniz mi? 15 gunden fazla ayni surubu kullanmamaya gayret edin, 16.gun markasi baska bir surup alin ve ona devam edin, bir sure sonra geciyor
Ayrica sadece ana sutu alan bir bebek 5gune kadar kaka yapmayabilir normaldir, cis yapiyorsa doyuyordur, gunde kac cisli bezi var mesela 5 taneyse normal, sen 10 kere emziriyorsan gunde bunun yarisi kadar cis yapmali, ek gida sakin vermeyin, gr almasi yeterli ise doktorlar onermez zaten, kaynananiz karismasin mumkunse, cok merakliysa kendi dogursun bir tane onun uzerinde uygulasin bildiklerini

Ben de yaklaşık 2, 3 ay yaşadım bunu. Akşam olacak diye ödüm kopardı. Çok zor biliyorum ama geçiyor. Yarım saat erken ya da geç yatirmayı denesen? Belki uykusu gelmeden ya da geciktiğinden de olabilir. Ben bi dönem erkenden yatırdığım için de yaşadım bunu. Zırt bırt uyanırdı. Kilo alımı iyiyse sakın başlama mamaya. Öyle böyle düzelecek inşallah. Allah kolaylık versin.

Canım çok uyukusu geldiği ama uyutulmadığı için de ağlıyor olabilir bi ara bizde de vardı o sorun her gece aynıydı ağlaya ağlaya en sonunda uyuyakalırdı. Sonra uyuku saatlerini geçirmeden altını değiştirip doyurup yatırmayı denedim saati gelince sorunsuz uyudu. Bir de öyle dene saat kaçta uyuyorsa o saati geçirmeden uyut.

tatlım gündüz uyuyorsa uykusunu aldığı için gece uyumak istemiyor olabilir.. ben oğlumu doğduğu günden beri gündüz daha az uyutuyorum gece 8buçukta yatıyor sabah 6ya kadar uyuyor bu sayede..
gündü daha az uyutmaya çalışmayı deneyebilirsin..

Deniyorum hic fayda etmiyo salliyorum ağliyo yinede

İşimi yapamiyorumki o zman bn otlum cok hareketli bi bebek yorulan uyutuyo oğlumu

O doymuyor olayı bizdede var.ben bi yerde okumuştum bu ayda kendi uyuyacağı zamana karar vermeye başlamış bebek.yanı daha uyumak istemiyorsa uyutmaya çalıştığında aglarmis.benim kızında da var o.anladığında ben alıp biraz oyun oynuyorum az evde dolastiriyorum.sonra tekrar yatiriyorum o zaman uyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…