• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ve gece uykusu

Bu kaynanalarin bebek bakimindan ellerini cekmesi lazim, cok biliyorlarMis gibi bir de akil veriyorlar sinir bir durum
Her gece ayni saatlerde agliyorsa koliktir, gazi vardir, gaz surubu denediniz mi? 15 gunden fazla ayni surubu kullanmamaya gayret edin, 16.gun markasi baska bir surup alin ve ona devam edin, bir sure sonra geciyor
Ayrica sadece ana sutu alan bir bebek 5gune kadar kaka yapmayabilir normaldir, cis yapiyorsa doyuyordur, gunde kac cisli bezi var mesela 5 taneyse normal, sen 10 kere emziriyorsan gunde bunun yarisi kadar cis yapmali, ek gida sakin vermeyin, gr almasi yeterli ise doktorlar onermez zaten, kaynananiz karismasin mumkunse, cok merakliysa kendi dogursun bir tane onun uzerinde uygulasin bildiklerini
Evet cok cisli bez aliyorum altindan gunde 5 -6 oluyo

Acaba birseyden falanmi korktu benim kizimda o kadarlikkrn uykusunda hizli hizli nefes alip aglamaya baslardi iki gun takip ettim evde yukaek tonda konusan degisik sesler cikaran olursa o gun oyle oluyodu sutun icinde canim dr kilosu iyi diyosa doyuyordur ama siyah yas uzumu robitta cek cigitleriyle filan bir avucu ic hemen sutun dolar baya artiriyor hemde bagirsaklarini rahatlatiyor..
Benim kv de ayni ilk baslarda agladiginda gelirdi doymuyomu gilab derdi ben gelmesini istemezdim odaya canim sikiliyo oyle deyince en son dedim anne her aglamasinda uykunu bolmene gerek yok sonucta annesi yaninda ben bakabilirim dedim daha gelmez kafada rahat yani canim eger korktugunu dusunuyorsanda bir peceteye biraz corek otu koy yastiginun altina koy bizde ise yaradi

doyup doymadığını ancak tartıdan, kakalı ve çişli bezlerden anlarsınız.
ağlaması muhtemelen gazdandır.
ve benim oğlum 6 aylığa kadar durmaksızın ağladı.
1 yaşından sonra uykusu hafif düzeldi. 16 aylık gece emmesini tammen kestik ve toparlandı uykumuz.. daha çok küçük eziyeti mutlaka olacaktır..

O zaman doyuyordur kuzu
Kaynanaya kulak asma, he de gec ille beraber oturacaksaniz belli sure
Evet. Kaynanamda soruyo cis yapiyomu yapiyo diyorum iki dakika sonra doymuyo bu cocuk diyo esim annesine en cok hata yapan en tecrubeli insanlardir dedi onlarda hadi ordan dort tane buyuttum ben diyo tamam tavsiye verirsin ama iki debir doymuyo diyince canim sıklıyo üzlyorum

doyup doymadığını ancak tartıdan, kakalı ve çişli bezlerden anlarsınız.
ağlaması muhtemelen gazdandır.
ve benim oğlum 6 aylığa kadar durmaksızın ağladı.
1 yaşından sonra uykusu hafif düzeldi. 16 aylık gece emmesini tammen kestik ve toparlandı uykumuz.. daha çok küçük eziyeti mutlaka olacaktır..
Ne bilim kaynanam uyuyamiyorum ise gidecem diye doktora goturun diyip duruyo bizde randevu aldik yarina bakalim

Acaba birseyden falanmi korktu benim kizimda o kadarlikkrn uykusunda hizli hizli nefes alip aglamaya baslardi iki gun takip ettim evde yukaek tonda konusan degisik sesler cikaran olursa o gun oyle oluyodu sutun icinde canim dr kilosu iyi diyosa doyuyordur ama siyah yas uzumu robitta cek cigitleriyle filan bir avucu ic hemen sutun dolar baya artiriyor hemde bagirsaklarini rahatlatiyor..
Benim kv de ayni ilk baslarda agladiginda gelirdi doymuyomu gilab derdi ben gelmesini istemezdim odaya canim sikiliyo oyle deyince en son dedim anne her aglamasinda uykunu bolmene gerek yok sonucta annesi yaninda ben bakabilirim dedim daha gelmez kafada rahat yani canim eger korktugunu dusunuyorsanda bir peceteye biraz corek otu koy yastiginun altina koy bizde ise yaradi
Valla gece ses olmuyo pek bilmoyorum meyve falan yiyorum sürekli ama azaliyo tabi geceye sabahki gibi dolmuyo aksamlari

4 buçuk aylik oğlum geceleri yani hep uyumadan önce kriz geçiriyo yarim saat kesintisiz ağliyo emmiyo ağlarken hickira hickira agliyo bide elimden bisey gelmyo ne yapsam susmuyo en son kendi kendine susyo bn kaynanamin yanina geldim oda uyuyamamis sese geldi salladi yine susmadi bna doymuyomu bu mama alalim falan diyo cok üzülüyorum oyle diyince doyuyo desem bile inanmiyo ya gazdan ağlar ya doymadigindan diyo takti doyup doymamasina doktorlar kilo alimi iyi demslerdi bn ek gidaya gecmek istemiyorum daha küçük diye mamada almak istemiyorum sütümün yettiğini düşünüyorum sonra uyudu yarim saat kadar agladi emdi sonra uykusu geldi zaten uyudu hemen gazida cikmisti iki kere valla ne desem inandiramiyorum sütüm yettiğine her bi lafin arasinda doymuyomu diyor bu durumda olan varmi siz napiyorsunuz bebeginizi susturamayinca
canım bu tarz ağlamalar bizde 5. ay başladı o kadar ağlıyordu ki uyumuyordu da uyutmuyordu meme versemde ağlıyordu 7. ayında bir baktım alt 2 diş çıkmış. çok hırçın ve sürekli ağlama genellikle dişten oluyor.

İşimi yapamiyorumki o zman bn otlum cok hareketli bi bebek yorulan uyutuyo oğlumu

anne olunca önemli olan bebeğin hayatının düzeni.. sizin işiniz değil.. sen birkaç gün düzenini kurmaya ayırırsan o düzene girdiğinde gece uykuya alışır sen de o yattıktan sonra işlerine bakarsın.. işimiz çocuklarımız..
benim oğlum 11 aylık akşamları 9buçukta yatıyor.. o yatana kadar benim işim evladım.. o yattıktan sonra görüyorum işlerimi.. zaten gece de güzel uyuduğu için ben de dinleniyorum o da sakin bir bebek oluyor..

anne olunca önemli olan bebeğin hayatının düzeni.. sizin işiniz değil.. sen birkaç gün düzenini kurmaya ayırırsan o düzene girdiğinde gece uykuya alışır sen de o yattıktan sonra işlerine bakarsın.. işimiz çocuklarımız..
benim oğlum 11 aylık akşamları 9buçukta yatıyor.. o yatana kadar benim işim evladım.. o yattıktan sonra görüyorum işlerimi.. zaten gece de güzel uyuduğu için ben de dinleniyorum o da sakin bir bebek oluyor..
Olmuyoki ama her yeri dagityo çocuklar toplamiyolar arkalarni

canım bu tarz ağlamalar bizde 5. ay başladı o kadar ağlıyordu ki uyumuyordu da uyutmuyordu meme versemde ağlıyordu 7. ayında bir baktım alt 2 diş çıkmış. çok hırçın ve sürekli ağlama genellikle dişten oluyor.
Eyvah eyvah 6 aydan once cikmasa bari bizimkinin

Aç kalsa susmaz memeye yumulur sinir olur.Dr bi şey yok diyorsa sakın kafana takma yarayan sütünü stresle verimsiz hale getirme.Benimkinin de tutuyor arada damarı kucağıma alıp zıplatıp şarkı söylüyorum sakinleşiyor bir de bol nazar duasını oku canım

1. Kolik olabilir
2. Gaz masaji yapin. Internette videolar var yardim alin.
3. Mama bebekleri zehirlemez tu kaka degildir. Gercekten doymuyor olabilir.
4. Havluyu utuyle isitin ama dikkat cok sicak olmasin. Kiyafetleri varken karninin izerine biraz koyun. Sonra bacaklarini katlayarak gaz cikartmaya calisin. Etkili olacaktir

Aç kalsa susmaz memeye yumulur sinir olur.Dr bi şey yok diyorsa sakın kafana takma yarayan sütünü stresle verimsiz hale getirme.Benimkinin de tutuyor arada damarı kucağıma alıp zıplatıp şarkı söylüyorum sakinleşiyor bir de bol nazar duasını oku canım
Okuyorum valla cok değiyo nazar

Okuyorum valla cok değiyo nazar
Canım benim oğlum da 4,5 aylık.Bize de çok nazar değiyordu bazen sabah 5 e kadar ağlıyordu sürekli dua okuyunca geçiyordu.Bir de midesi de ağrıyor olabilir kusma varsa sıcak su torbası koy kıyafetinin üzerinden yap.Dikkat et çok sıcak olmasın Allah yardımcınız olsun

Back
X