Bebek Beslenmesi Bebeğim uyurken çok hareketli, kendini uyandırıyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Minnakeller

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
642
1.818
34
Merhaba arkadaşlar. Kızım 24 günlük. Birkaç gündür bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyor. Emerken uyuyor yatağa yatınca uyanıyor. Omzumuzda dik bir şekilde uyuyor sonrasında. Bu sefer de yatağına yatırınca sürekli hareket ediyor. Eller ayrı ayaklar ayrı sürekli hareket halinde. Bi süre sonrada uyandırıyor kendini. Yenidoğan olduğu için mi acaba. ilk çocuk olunca endişeleniyorum. Acaba reflü mü var yoksa normal mi bilemiyorum. Hep netten baktığımda yenidoğan bebekler 18 saat uyur yazıyor ama bebeğim bu anlattıklarım yüzünden uyumuyor bu kadar. Ayrıca son olarak huzursuz bir bebek değil çok ağlaması yok.
 
Benim bebegim kundakta daha huysuz oldugu icin yan yatirarak cozmustum bu sorunu. Ayrica ikinci haftadan sonra bebeklerde gaz problemi baslar. Dik pozisyonda uyuyabilmesi bebeginizin de gaz sancisi yuzunden hareketli uyudugunu dusundurdu bana. Gazi icin forumda biraz arastirma yapabilirsiniz.
 
ağlaması olmayınca gaz sancısını düşünmemiştim açıkcası. belki de dediğiniz gibi gaz sancısı var yavrumun :KK43: bir türlü uykuya dalamıyor. 12 saattir belki toplasam 5 saat uyumuştur sabahtan beri. yatırıyoruz ağzına emzik verirsek uyuyor emziği düştüğü anda uyanıp sızlanıyor.
 
Baska bir konuya gazla ilgili onerilerimi yazdigim mesajimi alintiliyorum, umarjm isinize yarar. Yalniz ben de sonradan ogrendim, prebiyotik ve laktaz iceren damlalar disindaki damlalar zararliymis.
Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Benim bebeğim dört aylık olacak hala aşırı gaz sorunu var inek sütü alerjisi nedeniyle. Umarım sizinki dedikleri gibi üç ayda geçer.


Gaz konusunda uzman anne olarak önerilerimi vereyim :) Bebeğiniz telaşlı emiyorsa diğer bebeklerden daha çok hava yutuyordur. Emzirmeye son emzirdiğiniz göğüsten başlayın, hem süt daha az olduğundan yavaş akar bebek telaşlanmaz hem de daha az gaz yapan yağlı sütten alır öğünün büyük kısmını. Hatta bir göğüs boşalmadan diğerine hiç geçmeyin. Bebek dört kez çekip bir kez yutkunuyorsa süt bitmiş demekmiş, bir doktordan okudum. Emzirdikten sonra nerdeyse karnı omzunuza gelecek kadar yukardan omzunuza alıp belinin az üstüne vurarak ya da yukarı doğru sıvazlayarak gaz çıkarmasını bekleyin. Yarım saat içinde gazı çıkmıyorsa bebeği sırtından destekleyip omzunuzdayken rükuya eğilir gibi öne eğilip kalkın bir iki kez ve yine devam edin sırtına vurmaya. Bir doktorun yazısında okudum, emdikten sonra iki kere ağızdan gaz çıkarırsa gazı çıkmış demekmiş.

Sütünüzün çok geldiğini düşünüyorsanız bir kaç dakika sağıp çok gaz yapan sulu sütün bir kısmını atın, sonra emzirin bebeği. Ben bir süre hep böyle yaptım ve çok işe yaradı. Yine de gazı rahatsız ederse, gözetiminizdeyken bebeği yüz üstü yatırın. Bu gerçekten çok etkili. Bebek yüzüstü gaz sancısı çekmiyor ve rahat uyuyor, bölünmüyor uykusu. Ben bebeğimi ne zaman yüz üstü yatırsam uyanır uyanmaz arka arkaya çok kolay çıkarır gazını.

Masajla da çıkarabilirsiniz gazını. Bebeği sırt üstü yatırıp bisiklet sürüyor gibi hareket ettirin bacaklarını. Her sekiz on bacak çevirmeden sonra bir kaç kez bacaklarını dizlerinden kırıp karnına bastırın. Yalnız bacakları alaturka tuvalete oturur gibi ayrık halde bastıracaksınız karnına. Bu da işe yaramazsa karnının alt kısmına dairesel masaj yapın, avuçluyor gibi hafif sert masaj yapın ve yine bir kaç kez bacaklarını dizlerinden kırıp karnına bastırın. Bebek bacağını her bastırdığınızda ıkınıyor göreceksiniz. Yalnız fazla bastırmayın, karnı doluyken de dikkat edin kusabilir.

Bunlara rağmen hala gazı çok rahatsız eyorsa nurse harvey gibi bitkisel yağ karışımı damlalar var. Bunlar bağırsak hareketlerini hızlandırıp gazı kolay atmayı sağlıyor. Bir de bebeğin aldığı besinle daha kolay baş etmesine yardımcı olan prebiyotik bakteri içeren bio gaia gibi damlalar var. Laktoz hassasiyeti olan bebekler için de laktazim damla var laktazim enzimi içeriyor. Ben her gruptan damla denedim. Bio gaia nispeten iyi geldi. Laktazime yeni başlamışken bebeğim hasta olduğu için damlayı kabul edecek sabrı gösteremiyor. Ben de onu yormamak için ara verdim. Ama onun da iyi geleceğini düşünüyorum çünkü bebeğimin gazının nedeni inek sütü alerjisi ve laktoz hassasiyeti.

Kolaylıklar dilerim
 
Uyuyuyuy yerim onu
Bir basortu olabilir hafif kundak yapin hurriyeti az kisitlansin ben ogluma yapmistim
 
Kalça kısmı serbest bir kundak yapın
Yeni doğan bebekler kendi kol ve bacaklarının kendi uzantıları olduğunu anlamazlar onun için kendini uyandırabilir anı sıçrama olur kundak anne karnındaki hissiverir daha güvende hissedip uyur ❤❤❤ sağlıkla büyüsün
 
X