Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım tam 3 ay yuzu gozu morarana kadar aglıyordu herseyı denedık salıncak bıle kurduk.bu koluk bebkerlerdekı genel sıkıntı.sabırlı olmalısınız gececk gercekten.birde bıo gaıa damlayı deneyebılırsınız
teşekkür ederim canım...çevremdekiler 3 aydan sonra rahatlıcaksınız diyorlar..inşallah öyle olur.
Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
ilk aylarda normal galiba, yazik yavrularin gazlari kolikleri bitmiyorki
sabretmek bunun normal oldugunu kabullenmek lazim...biz her aglamaya bir anlam yuklemeye calisiyoruz anne olarak...
ama bebek bu aglayacakta gulecekte...benim bebiste ilk aylar kendini SIKA SIKA aglardi...ilk baslarda cok uzerine dustum uzuldum filan...ama baktim bu cocuk boyle boyle buyuyecek 3-4 ayin gecmesini bekledim. cok sukur biraz rahatladik o zamandan sonra...
inşallah canım...tek çözümü zaman bekliycez napalım..en azından hep böyle olmuycak insan çevresinden böyle şeyler duyunca rahatlıyo biraz teşekkür ederim..
bu konuyu okuyuınca tek olmadıgımı gördüm benimde oglum 2 aylık geceleri azcık uyuyo gündüzleri hiç uyunuo nasıl dayanıyo anlamıorum gaz ilacı metsil vermıstı doktorumuz aglayınca mememı verıyorum almıo sınirlenio almıo bi yerımı aglıo anlamıorm ne yapmmam lazım
benim bebeğimin gaz nedeniyle diye düşünüyorum geceleri gaz çıkartırken ağlayarak uyanıyo ama güzdüzleri anlamıyorum bi türlü hemen kalkıyo deli gibi uykusu var belli ama inatlaşıyo resmen..göz kapakları kapanıyo o açıyo anlamadım walla
(şimdi gaz ilacını değiştircez arkadaşım önerdi bifiform damla kullanmış hemen geçmiş 5 günlük bi tedaviymiş dr.a sorucam bakalım bence sende değiştir gaz ilacını birine iyi gelen diğerine yaramıyor deneye deneye bulcaz artık yada ne yaparsak fayda etmiycek bekliycez
(
2 aylık kızım sallanarak uyuyor zaten uyutması baya zahmetli oluyor..hadi bunu geçtim kucağımdan yatağına indirdiğim an yada 10 dk sonra uyanıyor aynı şeyler hopp başa dönüyoruz uykusuzluktan durmadan ağlıyor ne yapmalıyım?bu sorunu yaşayan var mı?
benim de bebeğimde aynı sorun vardı kaç doktor gezdik o ağlamaları ve uykusuzluğu yüzünden meğerki kolikmiş. şimdi 3. ayımız bitti maşallahı var gazı da geçti ne zaman isterse o zaman uyutuyorum. sen uykusuzluktan yıpransan da onunla beraber uyumayacaksın onunla beraber sabah ezanlarında kalkacaksın. o daha çok minik bence zorlama. bu arada tahlil falan yapıldı mı biz iki haftalıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdik gaz sancılarıyla birleşince felaket oldu onları da unutma.
eğer gaz sancısı çektiğini düşünüyorsan sab simplex damla kullan. ama benim bebeğim kadar şiddetli kolik varsa ben günde iki kere sab simplex 10 damla mamasına katıyorum ve iki kez de nurse harvey 1 ml içiriyorum mamayı yedirdikten sonra. aptamil conformil mama çok faydalı ayrıca da biberon olarak dr browns aldım şimdi kuş gibi yatıyor.
Allah sabrını veriyor az kaldı her şey geçer.
bu konuyu okuyuınca tek olmadıgımı gördüm benimde oglum 2 aylık geceleri azcık uyuyo gündüzleri hiç uyunuo nasıl dayanıyo anlamıorum gaz ilacı metsil vermıstı doktorumuz aglayınca mememı verıyorum almıo sınirlenio almıo bi yerımı aglıo anlamıorm ne yapmmam lazım
metsil 6 aydan önce verilmiyor diye biliyorum bence araştırmalısın
metsil 6 aydan önce verilmiyor diye biliyorum bence araştırmalısın
bizede doktorumuz verdı ama bir faydasını göremedim simdide iberogast isimli gaz ilacını verdı ona baslıcam inş faydasını gorurum
bizede doktorumuz verdı ama bir faydasını göremedim simdide iberogast isimli gaz ilacını verdı ona baslıcam inş faydasını gorurum
sab simplex yazmıştım sanırım ama onu da dene bence. her gün mamasına saf zeytinyağıda koy 2 ayı geçtiyse eğer bir çay kaşığı doktorlar çok karşı ama ben yapıyorum kaka yapmasında da faydası oluyor
benimde uyumayan bir bebeğim vardı 2 yaşından sonra düzene girdi. şimdi deliksiz uyuyor ama kardeşi var o uyumuyor şimdi de. 14 aylık gündüz uykusunu bıraktı geceleri de mızırdanarak uyuyor. Biraz da huy fabrikadan öyle geldi yapacak bişey yok maalesef.
benim de bebeğimde aynı sorun vardı kaç doktor gezdik o ağlamaları ve uykusuzluğu yüzünden meğerki kolikmiş. şimdi 3. ayımız bitti maşallahı var gazı da geçti ne zaman isterse o zaman uyutuyorum. sen uykusuzluktan yıpransan da onunla beraber uyumayacaksın onunla beraber sabah ezanlarında kalkacaksın. o daha çok minik bence zorlama. bu arada tahlil falan yapıldı mı biz iki haftalıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdik gaz sancılarıyla birleşince felaket oldu onları da unutma.
eğer gaz sancısı çektiğini düşünüyorsan sab simplex damla kullan. ama benim bebeğim kadar şiddetli kolik varsa ben günde iki kere sab simplex 10 damla mamasına katıyorum ve iki kez de nurse harvey 1 ml içiriyorum mamayı yedirdikten sonra. aptamil conformil mama çok faydalı ayrıca da biberon olarak dr browns aldım şimdi kuş gibi yatıyor.
Allah sabrını veriyor az kaldı her şey geçer.
teşekkür ederim canım az kaldı bakalım 3 aylık olunca umarım düzene girer..sende mama kullanıyorsun heralde benm kızımda malesef mama alıyo birazda o yüzden oluyo..conformilin tadı nasıl acaba bende aptamil kullanıyorum onu denemedim hiç..bu ara bide mamayı zor veriyorum sen kaç cc ve ne kadarda bir veriyorsun?
benimde uyumayan bir bebeğim vardı 2 yaşından sonra düzene girdi. şimdi deliksiz uyuyor ama kardeşi var o uyumuyor şimdi de. 14 aylık gündüz uykusunu bıraktı geceleri de mızırdanarak uyuyor. Biraz da huy fabrikadan öyle geldi yapacak bişey yok maalesef.
umarım dediğin kadar uzun sürmez bi süre sonra çalışmaya başlıycam mahvolurum..bide işim çok yoğun ve yorucu ne yaparım bilmem..
teşekkür ederim canım az kaldı bakalım 3 aylık olunca umarım düzene girer..sende mama kullanıyorsun heralde benm kızımda malesef mama alıyo birazda o yüzden oluyo..conformilin tadı nasıl acaba bende aptamil kullanıyorum onu denemedim hiç..bu ara bide mamayı zor veriyorum sen kaç cc ve ne kadarda bir veriyorsun?
canm sen mamayı nasıl veriosun biberonlamı kasıklamı bıde emzırıosun degılmı
3 ay 10 gün oldu 120 cc mama veriyorum 3 saatte bir geceleri de aynı düzende veriyorum çok alıştı ben kaldırmasam kendi mama saatinde uyanıyor. 2 aylıkken 60-90 cc arasıydı ama beni hiç emmedi. sadece mama verdim doğduğundan beri. gaz sancıları başlamadan önce mamamız sma gold tu ama kolik olunca aptamil conformile geçtim doktorumda onayladı çok iyi ve besleyici bir mamaymış. tadı berbat sma daha güzeldi ama ne yapsın aç kalmaktansa içiyor mecburen :)
3 ay 10 gün oldu 120 cc mama veriyorum 3 saatte bir geceleri de aynı düzende veriyorum çok alıştı ben kaldırmasam kendi mama saatinde uyanıyor. 2 aylıkken 60-90 cc arasıydı ama beni hiç emmedi. sadece mama verdim doğduğundan beri. gaz sancıları başlamadan önce mamamız sma gold tu ama kolik olunca aptamil conformile geçtim doktorumda onayladı çok iyi ve besleyici bir mamaymış. tadı berbat sma daha güzeldi ama ne yapsın aç kalmaktansa içiyor mecburen :)
benimki 2,5 aylık mamayı çok zor alıyo bazen 5-6 saat almıyo ne yapsak..ama alıncada 120 cc bile içtiği oluyo tadınımı beğenmiyo arrtık bilmiyorum...
canm sen mamayı nasıl veriosun biberonlamı kasıklamı bıde emzırıosun degılmı
canım benmki emiyodu mama başlayınca emmeyi bıraktı sağıp verdim sonra ara ara emdi gene bıraktı sütüm çok az ama genede sağıp veriyorum...mamayıda mecburen biberonla veriyorum..eğer sen arada takviye yapıcaksan kaşıkla ver bırakmasın kuzucun emmeyi...
benimki 2,5 aylık mamayı çok zor alıyo bazen 5-6 saat almıyo ne yapsak..ama alıncada 120 cc bile içtiği oluyo tadınımı beğenmiyo arrtık bilmiyorum...
120 içebiliyorsa maşallah. ben 10 gündür 120 veriyorum mide alışkın değil daha. çok kusuyor ama 5-6 saat çok uzun doktorum 3 saati geçirme demişti. bi büyüseler rahatlasak çok güzel olacak :)
120 içebiliyorsa maşallah. ben 10 gündür 120 veriyorum mide alışkın değil daha. çok kusuyor ama 5-6 saat çok uzun doktorum 3 saati geçirme demişti. bi büyüseler rahatlasak çok güzel olacak :)
bende geçirmek istemiyorum ama hazırlıyorum içmiyo çöpe gidiyo..cadı kızım çok inatçı ne uyuyo ne mama yiyiyo napçam bilmem..
bende geçirmek istemiyorum ama hazırlıyorum içmiyo çöpe gidiyo..cadı kızım çok inatçı ne uyuyo ne mama yiyiyo napçam bilmem..
ilk bebeğin mi bilmiyorum ama anneler bebekleriyle beraber büyüyorlar bence. şahsen benim durumum bu kukla gibiyiz karşılarında dilleri çözülse de çabucak geçse şu sıkıntılar