Bebeğim ultrasonda 10 gün geriden geliyor düzelirmi? :(

kelebek01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
780
1
Şuanda 14 haftalık gebeyim ama ultrasonda en son 12+4 gözüküyor, daha öncede sıkıntılarım vardı zaten suyu azdı çok şükür düzelmiş, kanamalarım oluyordu oda düzelmiş rahim kendini toparlamış dedi doktorum, ama bu seferde bu geriden gelme canımı çok sıkıyor, kafa ve bacak ölçümü 14 hafta ile uyumlu ama karın bölgesi uyumlu değil demekki. Daha öncedende 1 kaybım var bunuda kaybetmek istemiyorum, Allahın takdiri tabi ama ben elimden geleni yapmak istiyorum. Normalde adetlerim düzenlidir ve kalp atımınıda 6.haftada duymuştum.
Bu problemi yaşayan arkadaşlar lütfen paylaşırsanız çok sevinirim, düzeltmek için neler yapmam lazım

Son düzenleme:
benim arkadaşımında 2 hafta geriden geliyodu.bi de sigara içiyodu o. bunu öğrenmesine rağmen ne beslenme şeklini değiştirdi ne sigarayı bıraktı.sonradan o 2 hafta kapandı mı bilmiyorum ama sağlıklı bi bebek dünyaya getirdi.allahın izniyle hiçbişey olmaz korkma.hepimiz en ufak şeyde endişeleniyoruz haklı olarak.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.

ben ıkı cocuk dunyaya getırdım her ıkısındede ultrason sonucları oldukca degısık cıkardı dedıgın gıbı bır olcum 36 hafta ıken dıgerı 37 .5 olurdu bunlar sorun oolmuyor sen ve beyın uzunsa bebegınde bacak boyu uzun olabılıyor tamamen kalıtsal.rahat ol bırde sat a gore daha erken olabılıyor buda tamamen yumurtlama gununun degısken olmasından kaynaklanıyor sevgıler

ilk bebeğim hepiki hafta önden gitti.noral doğdu..

ikinci bebegımde hep 10 gerıden gıttı.. ama oda abısıyle aynı kıloda dogdu...

kafa büyüklüğü,boyu,kıosu hep etkeen. bunda üzülenecek bişey yok sanırım...

ya bende büyütmeyim diyordumda doktoruma sordum kaybetme riskim varmı diye oda her gebelikte o risk var ama tabi sende biraz daha fazla dedi çok üzüldüm. belki yolunda gitmeyen başka bişeyler daha vardır bana söylemiyodur üzülmeyim diye. Bayram sonu farklı bi doktora daha gözükecem o ne diycek bakalım.

canım hiç kafana takma, on gün geriden gelmesi doğuma kadar devam etse de hiç önemli değil.önemli olan aradaki farkın açılmaması. yani bir ay sonra hala 10 gün gerideyse sorun yok ama fark artar mesela 15-20 güne çıkarsa ve artarak ilerliyorsa o zaman rahim içi gelişme geriliği var deniyor. üzülme yani..

bunu dert etme ilk başta benim de 1 hafta geriden geliyordu şimdi 1 hafta öne geçti zamanla kapanır bu açık merak etme.

canım hiç kafana takma, on gün geriden gelmesi doğuma kadar devam etse de hiç önemli değil.önemli olan aradaki farkın açılmaması. yani bir ay sonra hala 10 gün gerideyse sorun yok ama fark artar mesela 15-20 güne çıkarsa ve artarak ilerliyorsa o zaman rahim içi gelişme geriliği var deniyor. üzülme yani..

İnşallah düzelir canım, Allahtan ümit kesilmez. Bekleyip görcem bende.

bunu dert etme ilk başta benim de 1 hafta geriden geliyordu şimdi 1 hafta öne geçti zamanla kapanır bu açık merak etme.

peki bunun için özel bişe yaptınmı, doktoruma sordum ben yapacak bişe yok zaten yapılması gerekenleri yapıyosun dedi, kan pıhtılaşmasıda var bende hergün iğne ve haplar kullanıyorum.

peki bunun için özel bişe yaptınmı, doktoruma sordum ben yapacak bişe yok zaten yapılması gerekenleri yapıyosun dedi, kan pıhtılaşmasıda var bende hergün iğne ve haplar kullanıyorum.

hayır canım birşey yapmadım sadece ilk 4 ay tiksintilerden ötürü iyi beslenememiştim onlar bitince daha iyi beslenmeye başladım ve bebişim fakı kapatmış.beslenmene dikkat et gerisini dert etme.yeter ki sağlıklı olsun da önemli değil.

sevgılı kelebek
merak etme gunumuz doktorları o kadar sorun sevıyorlarkı kotu bır sey olsa haman soylerlerdı . onların gebeyı uzmeyelım dıye bır dertlerı kesınlıkle yok ve rısk gercektende her gebelıkde var .benım yangem gecen sene saglıkla bır bebek doguracam dıye son ayını beklerken olu dogum yaptı. bu yuzden herseyı kendıne dert etme hayırlısı olsun Allah yardımcımız olsun

canım bendede kan pıhtılaşması sorunu var bu yüzden bebeğim 10gün geriden gidiyor.bende aspirin kullanıyorum.ne kadar çok doktora gidersen o kadar kafan karışıyor.herbiri başka şeyler söylüyor.hem değerler ultrasondan ultrasona değişiyor,hatta aynı ultrason cihazıla 2saat arayla muayene olsan farklı çıkabilirmiş doktorum söyledi.hatta bugün söyledi,kontrolüm vardı.her muayenede gerilik artıyorsa 10günden 15e,15günden 20ye çıkıyorsa o zaman tehlikelidir,bu durumda korkmana gerek yok dedi.zaten ultrasonla bacak boyunu kafasını karın çevresini ölçüp tahmini bir ağırlık söylüyorlar,yüzde yüz tutması mümkün değil,3000 gram denen çocuk 3700 bile doğabiliyor.10gün gerilik dediği sadece kilosuyla ilgili,organlarının gelişimi veya zekasıyla ilgili değil.o yüzden çok takılma bence,ben çok takmıyorum.küçük doğan bebekler daha çabuk toparlanır diyorlar,hem doğumda kolay olur.

doktorun herşey yolunda diyosa doktoruna kulak verr hiç sıkıntı etme bi sorun olsa doktorun bunu çoktan söylerdi kuruntu yapma canım

Kelebek merhaba, hiç üzülme bu bir sorun göstergesi değil, benim bebeğim içinde gelişimi 2 hafta geriden geliyor, baş çevresi ile karın çevresi uyumsuz, mikrosefali bile olabilir falan demişti dangalak doktorun biri.. Günlerce tansiyonum 15 lerde dolaşmıştım.
Daha sonra bir başka doktora gittim, bunun bir sorun göstergesi olmadığını söyledi, öyle de oldu çok şükür çok sağlıklı bir bebeğim oldu, küçük falan da doğmadı, doğum kilosu 3610 du.
Böyle şeyleri kafana takıp hamileliğini zehir etme kendine. Herşey yolunda gidecek diye düşün, herşey gönlüne göre olsun inşallah.

merhbalar benimde 2 hafta geriden geliyodu şimdi ara 1 hftaya düştü ama benimkine geç döllenme dedi doktorum geç döllenmede olabilir kafana takma ondan da etkilenebilir bebeklerimiz ve gelişimi normal gitmez rabbim bebeklerimize sağlık versin zayıf olsunlar önemli değil yaa

Bence senin onceden bı kaybın var diye sana öyle demiştir senin da fazla diye geç döllenme diye bisi var ayrıca muz gelişime çok yararliymis bol bol meyve ye inşallah bebeisin sata yetişir ha hu önemlimi değil sen uzukuyosun diye önemli olan sağlıklı olması

X