bebeğim tv kumandasının tuşunu yutmuş olabilir

elgo

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
56
19
8
merhaba. 13 aylık bebeğim tv kumandasının açma kapama tuşunu yuttu sanırım. tuş yok. aradım taradım bulamadım. kumandayı en son ağzına götürüyordu. annem tuş yok diyince panikledim. ağzını açıp baktım, kıyafetlerini kontrol ettim, yerlere baktım iyice ama yok. başına gelen oldu mu? çok ufak plastik, lastik gibi bir tuş. kakasıyla çıkar mı acaba? yoksa hastaneye gitmeli miyiz? nefes almasında vs bir sorun yok. keyfi yerinde. ama kakadan çıkmazsa midesini, bağırsaklarını rahatsız eder mi? yuttuğundan nasıl emin olurum?

ay hiçbir fikrim yok umarım yutmamıştır bebiş.
küçükken bende madeni para yutmuşum 2. gün çıkmış 🤷🏻‍♀️
ailem doktora getirmis ama röntgen cekilmistim düşene kadar her gün.
bi acile getirin isterseniz

hatta üstteki tuşu da zorlamış. yuttu galiba gerçekten.
IMG_6633.webp

Ay bu bebeler kumandadan ne ister ki oğlum üç yaşında dördüncü kumandayı alacağız yakında, sen bı acile git durumu anlatta, en azından ne yapman gerektiğini bilirsin

Yaramaza bak 😂
Yani çok küçük bir tuş soluk borusunu tıkamamış burnuna baktınız mı bazen burunlarına sokuyorlar.

merhaba. 13 aylık bebeğim tv kumandasının açma kapama tuşunu yuttu sanırım. tuş yok. aradım taradım bulamadım. kumandayı en son ağzına götürüyordu. annem tuş yok diyince panikledim. ağzını açıp baktım, kıyafetlerini kontrol ettim, yerlere baktım iyice ama yok. başına gelen oldu mu? çok ufak plastik, lastik gibi bir tuş. kakasıyla çıkar mı acaba? yoksa hastaneye gitmeli miyiz? nefes almasında vs bir sorun yok. keyfi yerinde. ama kakadan çıkmazsa midesini, bağırsaklarını rahatsız eder mi? yuttuğundan nasıl emin olurum?
Bence bir doktora götürün ne olur ne olmaz

Bence kesinlikle gidin bir röntgen felan çekilir. Eğer yutmuşsa kaka takibi yaparsınız. Umarım yutmamıştır

Yaramaza bak 😂
Yani çok küçük bir tuş soluk borusunu tıkamamış burnuna baktınız mı bazen burunlarına sokuyorlar.
burnunu temizleyip yatırdım. neyse ki burnunda birşey yoktu. paniklemeye başladım. ben de çok ufak parça kakayla çıkıp gider diye düşündüm ama bilemedim şimdi ya. ilk kakada çıkar mı acaba?

o zaman götüreyim ben en iyisi. böyle stres yapmak yerine baktırayım hemen.

Ekmek, su gibi biseyle yutma testi yapabilirsiniz. Beslenmede sorun yoksa solunum ve sindirim sisteminde sorun yoktur muhtemelen çıkar 1-2 güne diskiyla

Arkadaşımın kızı kulaklığımı yutmuştu 😂 doktora götürdüler sadece kakasını takip edin çıkmaz ise tekrar gelin demiş ve evet kakasından çıktı. Ben bekardım o zaman arkadaşım ziyaretime gelmişti kulaklığım ortaydı aradan zaman geçti kulaklığımın bir ucu var diğer ucu yoktu biz de öyle anladık

Pil vs olmadığı için çocukta da kusma, morarma tarzı bişey yoksa çok sorun olacağını düşünmüyorum. Röntgen de bı derece zararlı sonuçta

Ekmek, su gibi biseyle yutma testi yapabilirsiniz. Beslenmede sorun yoksa solunum ve sindirim sisteminde sorun yoktur muhtemelen çıkar 1-2 güne diskiyla
suyunu içti. emzirdim, uyudu. şimdilik bir sorun yok gibi. doktoruna da yazdım şimdi cevap bekliyorum. duruma göre gideceğim hemen.

suyunu içti. emzirdim, uyudu. şimdilik bir sorun yok gibi. doktoruna da yazdım şimdi cevap bekliyorum. duruma göre gideceğim hemen.
Telaş etmeyin küçük ve pürüzsüz bı parca zaten soluk borusu/ nefes borusu guvendeyse sorun olmaz. İğne/ pil vs sıkıntılı. Diskiyla atar inşallah en kısa zamanda 🌸

Geçenlerde burda toplu iğne yutan bebeğe bile kaka takibi yaptırdılar. Hani pil gibi asitle tepkimeye giren ya da çamaşır suyu gibi Allah korusun öyle şeylerde müdahale başka oluyor. Ama elbette götürmeniz daha iyi olur.

doktor döndü şimdi. başkasının başına gelirse diye yazıyorum. solunum sıkıntısı yoksa müdahale etmiyoruz, kaka takibi yapman yeterli ama kakadan çıkmazsa da merak edecek bir şey yok dedi. kaka eşeleyelim bakalım birkaç gün. cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Back
X