Bebeğim Tırnaklarını Yiyor ):

PuSuLa

Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
15
0
16
Ankara
20 aylık bir oğlum vaar ve son 3 haftadır tırnaklarını yemeye başladı..tırnaklarını kısa tutmaya çalışıyorum ama yine de elini ağzından alamıyorum...Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum..Kızdıkça daha çok üstüne düştü..

20 aylık bir oğlum vaar ve son 3 haftadır tırnaklarını yemeye başladı..tırnaklarını kısa tutmaya çalışıyorum ama yine de elini ağzından alamıyorum...Ne yapmam gerek hiç bilmiyorum..Kızdıkça daha çok üstüne düştü..

canim disleri cikdimi?belki kasiniyordur.bence gormemis gibi davran dikkati uzerine cekmek istiyor.benim kizda 19 aylik.bazen oyle seyler yapiyorki:1::1:dikkat etmeyince birakiyor.kizdikca inadina yapiyor:55::55::55:

Dişleri çıktı resmen kemiriyor ya...Evet üzerine düştükçe inadına daha fazla yapıyor..

Merhabalar konu açılalı 6 ay olmuş ama benımde böyle bır sıkıntım var oyuZden dıkkatımı çektı benım oğlum 27 aylık ve yaklaşık ıkı haftadır tırnaklarını yıyor çıldırıcam resmen tırnak kalmamış gecen gün sadece ıkı tırnağını kesebıldım,yapma oğlum çok cırkın oluyorsun falan dedım pek fayda olmuyo görmezden gelıyım dedım bakalım nolacak.sınırlenınce heyecanlanınca yapıyor sızınkı bıraktımı nasıl bır çözüm buldunuz acaba ıyı günler....

buna birlikte çözüm bulalım arkadaşlar benim oğlumda 3 yaşında 6 aydır yiyiyor acı oje sürüyorum devamlı acı diye ağlıyor yinede ojeyi kemirip yemeye devam psikolojik diyor kimisi korkuyorum

Benim yigenimde de ayni sorun vardi her yolu denediler gormezden geldiler,yeni oyuncaklar aldilar,tepki gosterdiler,guzellikle anlattilar hic biri cozum olmadi o oyle bi boyuta ulasmisti ki tirnak kalmayinca etlerini kopartip kan icinde kaliyodu sonra da bana kizmayin diye agliyodu ki evde 1 allahin kulu ona sesini yukseltmiyoken... Sizin de soylediginiz gibi o da heyecanlandigi zaman,sinirlendiginde,sikildiginda,mutlu oldugunda tirnak yiyiyodu ablam tek bisey yapti internetten yenmis tirnakli bi eli buldu ama cok kotu bi resimdi ve eger yemeye devam edersen ellerin boyle olacak secimini yap ya tirnaklarini yersin ve boyle olursun ya da tirnaklarini yemezsin ve cok guzel ellerin olur dedi simdi bide anlasma yaptilar ne zaman tirnak yemek istese hemen annesine gidip bunu itiraf ediyo eger tirnaklarini kemirmezse bunun karsiliginda da bi oyun oynamaya basliyolar boyle boyle unutturduk bizimkine tirnak yemeyi :) tv izlerken genelde yapiyolar bunu eline bi oyuncak verin mesela zeka kupu elinde o olsun elleri oyalanirsa tirnak yemeyi unutur belki

Back