Bebeğim ters. Sezeryan tarihi :(

Amabenene

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
84
62
34
Merhaba sevgili arkadaşlar. Konuyu özellikle bdv ye acmak istedim. Ne olur tasımayın. Bebegim hep makat gelişti. Hic bir zaman kafa asagı inmedi. Suan kafasi gogsümde. 37+4 günluk gebeyim. Bu surecte sürekli takiplerimi yaptirdigim doktorumun yanı sira bi cok doktora danıstim. Kimi döner dedi. Kimi bu saatten sonra donmez dedi. Gercektende dönmedi.

Benim asil sorunum doktorum 9 agustosa gün verdi. Tam 38+3 de bebegi almak istiyor. Kadina bari 39 haftayı gorseydik diyorum ancak ters bebegin risklerinden bahsediyor beni korkutuyor. Bu saatten sonrada doktor degistirmek imkansız gibi gorunuyor. Canım o kadar sıkkın ki. Sezeryan anneleri ne olur bi seyler söyleyin. Cocugum istedigi tarihte gelemedi biz onu cekip alıcaz diye üzülüyorum. Ve erken alınıyor gibi bir gun daha kalsa kârdı yavruma. Sonucta gebelik süresi 40 hafta. Elbetteki küvöze vs. Girmeyecek kadar büyük ama derdim o degil derdim yinede bekleyebilirdi.

Sizde yavrunuza haksızlık yapilmis gibi hisseder miydiniz ? Ve kac hafta kac günlük sezeryan oldunuz.

Merhaba.. ben hic sezeryan olmadim ama soylemek istediklerim var.

Benim 3. Bebegim 30. Haftada bas asagi donmustuki ki doguma 1 gun kala tekrardan kafa yukari ciktigini ogrendik. Jinekologum eliyle bebegimi tekrar bas asagi cevirdi ve ben acilmamda oldugu icin zaten ertesi gun suni sanciyla dogum yaptim.

Eger bebek donmeseydi makat gelisi vajinal dogum istemiyodum zaten. Direkt sezeryan olacaktim. Bunu ne zaman yapacaklardi? Dogum sancilarim basladigi zaman. Yani bebek gelmeye hazir oldugu zaman.

Ha buarada benim bebegimi tek hamlede cevirdiler cunku daha 2 gun oncesinde bebek ters dondugu icin.. demekki bebegin yeride genis ve bebektebunun icin uygun dediler. Hic donmemis olsaydi durum baska olurdu saniyorum.

Bizim dememiz ile olacak iş değil ki. Dr neyi uygun gördü ise odur.

Sezeryan da korkunç birşey değil. Üçü
de sezeryan doğum çocuklarımın.

Sağlıkla gelsin inşallah..

kafani iyice karistirmak istemem ama anne bebek iyi durumdaysa, burda o sekilde dogum yaptiriyorlar? doktorlar hic bundam bahsetti mi? merak ettim

39+1 yada 2 ydi sezeryan Doğum yaptım hiç düşünmedim gününden önce vs diye çünkü bebeğim yeterince büyümüştü hatta başı büyüktü tontişin ondan sezeryan oldum
Ayrıca korkulacak hiçbir yanı yok ertesi gün ayaktaydım dayanılaöacak ağrıları da yok İnan’ın

kafani iyice karistirmak istemem ama anne bebek iyi durumdaysa, burda o sekilde dogum yaptiriyorlar? doktorlar hic bundam bahsetti mi? merak ettim
Yurt disinda yasiyorsunuz sanirim. Turkiye de dondurme yönteminin adı bile gecmiyor. Diyorumya o sorun degil. Yine sezeryan olurum. Ancak bebek kendi secseydi tarihi.

Benim bildiğim bebek son anda bile dönebilirmiş. Eğer zorunlu bir sezeryan olacaksa, tansiyon şeker vs sorunları yok ise normal doğum vaktini beklemek gerekirmiş.
Ayrıca doktorun kafasına göre gün vermesi de saçma, eğer risk yok ise. Ayrıca normal doğum süresi 42 haftaymış. Anne de ya da bebekte bir sağlık sorunu yok ise 42+ dan gün alınca sezeryan düşünülmeliymiş.

Benim arkadaşıma da aynısı oldu, bebekle alakalı sorunlar mı tam bilmiyorum vs demişler. 37. Haftada alıyor doktor bebeği ki sonradan nasıl öğrendi ise öğreniyor, hukuki aşamaya gireceğini söyledi. Hala lohusa ve psikolojisi çok bozuk. Üstüne düşüp net soramadım.

Benim bildiğim bebek son anda bile dönebilirmiş. Eğer zorunlu bir sezeryan olacaksa, tansiyon şeker vs sorunları yok ise normal doğum vaktini beklemek gerekirmiş.
Ayrıca doktorun kafasına göre gün vermesi de saçma, eğer risk yok ise. Ayrıca normal doğum süresi 42 haftaymış. Anne de ya da bebekte bir sağlık sorunu yok ise 42+ dan gün alınca sezeryan düşünülmeliymiş.

Benim arkadaşıma da aynısı oldu, bebekle alakalı sorunlar mı tam bilmiyorum vs demişler. 37. Haftada alıyor doktor bebeği ki sonradan nasıl öğrendi ise öğreniyor, hukuki aşamaya gireceğini söyledi. Hala lohusa ve psikolojisi çok bozuk. Üstüne düşüp net soramadım.
38-42 hafta arasi dogumlar normal sayilir. Genelde 40 haftaya yakin dogan bebekler suya kaka yapiyolar. Bu da tehlikeli olabiliyo

Sezeryan diye üzülecek bir şey yok ki.
2 türlü doğum var vajinal ve sezeryan.
Ama illa ki doğacağı tarihe kendi karar versin, biz onun kaderine karışmayalım diyorsanız sancıları ya da suyun gelmesini bekleyin ve sezeryan olun yine.
Doktorunuz bayramın da gelmesiyle aceleci davranıyor anladığım kadarıyla.
Bayramda hele de izindeyse zaten öncesinde bitirip gitmek ister.

Ama iste ben bu saatten sonra kimlere gideyim :KK43: bide itiraz edemiyorsunki sonucta cok hassas bir durum canimi emanet edecegim, benim istedigim gün sezeryan yapsa isini triple yapsa ilgilenmese daha cok canım sıkılacak

X