- 17 Mayıs 2019
- 135
- 40
- 28
- 33
- Konu Sahibi Defnosun Annesi
-
Bizde de doğduğundan beri devam ediyor hiç de azalmadı. Moro refleksi olabilir diyenler var ama bu kadar şiddetli olmaması lazım. Ses duymasa bile uykuda sıçrıyor. Hatta evde birisi azıcık yüksek ses ile konuşsun ondan bile korkuyor.Benimde 39 günlük kızım var aynı sorun bizde de mevcut maalesef
Annemin söylemesi üzerine onu da denedik. Bu sefer de kolları oynatamadı ama yine sıçrayıp sadece gözlerini kocaman açtı. Sesli ortamda da sessiz ortamda da hep aynısını yapıyor. Sadece telefondan saç kurutma makinesi sesi açtığımda hiç sıçrama olmuyor. Kapattığım anda yine sıçrayıp uyanıyor. O yüzden gündüz uykumuz yok malesef hiçBebekler ilk zaman ellerini kollarını ve bacaklarını tam kontrol edemez ve hareket edince tedirgin olup uyanır korkabilir, eğer gazını rahat çıkarıyorsa yarim kundak yapınca daha rahat uyur, sancısı olduğunda da bazen korkar çünkü taniyamiyor.
Benimm bebeğim gazını çıkarınca çok ağladı, gazi çıkarken çok korkardi
Öyle yapıyorum bütün gün onunla konuşuyorum, kucağımda olmadığı zaman da elini tutuyorum hep. Bol bol dua da okuyoruz. Umarım atlatırızBebeğin ilk üç ayını 4. Trimester olarak adlandırıyor, yani anne karnının devamı, büyük ihtimal dış dünyaya alışamadı daha,bol bol kucaklayıp bak önce karnımdaydin şimdi kucağimdasin, yanımda güvendesin, baban ve ben seni çok seviyorum gibi cümleleri bol bol kullanın ve sakin olun. Birde duanın gücüne inananlardanim, eksik etmeyin.
Çok farklı yerlerde yatırdık hepsinde yaptı, çok ilginç ki gece yapmıyor. Hep gündüz yapıyor.. gece de ara ara yaptığı oluyor ama hafif bir şekilde, kendini uyandıracak kadar değil..Yattığı yerle de alakalı olabilir mi? Kuzenimin bebeğini özellikle belli bir yere yatırdıklarında sıçrayarak uyandığını gözlemlemişlerdi. Bilemedim.
Kanguru alacağım bu hafta, doktorlar da 3-4.aylarda düzelir diyorlar ama inşallahSling varmi yakin temas yapsanizBirde ben dualar okurdum oyle oyle atlattık ilk 3 ay cektik bunu ,
Merhaba benim bebegimde 4.ayina girdi benim bebekte de ayni durum var sizin bebeğiniz düzeldi miMerhaba,
73 günlük kızım doğduğundan beri sürekli sıçrayarak uyanıyor. Kolları korkutuyordur diye düşünüp kollarını sabitliyorum yine de gözlerini biranda açıp kendisini uyandırıyor. Uyanık iken de yanında azıcık sesli konuşsan yine sıçrıyor. Bu durumu yaşayan var mı, doktorlar normal diyor ama ben artık normal olduğunu düşünmemeye başladım çünkü doğru düzgün uyuyamıyor
Güvende hissetmiyor olabilir mi gögüsününüzde uyutmayı denediniz mi ? Veya kundak ?Merhaba,
73 günlük kızım doğduğundan beri sürekli sıçrayarak uyanıyor. Kolları korkutuyordur diye düşünüp kollarını sabitliyorum yine de gözlerini biranda açıp kendisini uyandırıyor. Uyanık iken de yanında azıcık sesli konuşsan yine sıçrıyor. Bu durumu yaşayan var mı, doktorlar normal diyor ama ben artık normal olduğunu düşünmemeye başladım çünkü doğru düzgün uyuyamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?