• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sürekli sıçrayarak uyanıyor !

Defnosun Annesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
135
40
28
33
Merhaba,
73 günlük kızım doğduğundan beri sürekli sıçrayarak uyanıyor. Kolları korkutuyordur diye düşünüp kollarını sabitliyorum yine de gözlerini biranda açıp kendisini uyandırıyor. Uyanık iken de yanında azıcık sesli konuşsan yine sıçrıyor. Bu durumu yaşayan var mı, doktorlar normal diyor ama ben artık normal olduğunu düşünmemeye başladım çünkü doğru düzgün uyuyamıyor 😐

Benimde 39 günlük kızım var aynı sorun bizde de mevcut maalesef 😣
Bizde de doğduğundan beri devam ediyor hiç de azalmadı. Moro refleksi olabilir diyenler var ama bu kadar şiddetli olmaması lazım. Ses duymasa bile uykuda sıçrıyor. Hatta evde birisi azıcık yüksek ses ile konuşsun ondan bile korkuyor.

Sanırım bu durumu yaşayan pek yok :( 3.ay kontrolüne gittiğimizde doktora soracağım tekrar, sırf onun için de uykuya dalarken çocuğu videoya çekeceğim. Artık çok sinirimi bozmaya başladı bu durum

Bebekler ilk zaman ellerini kollarını ve bacaklarını tam kontrol edemez ve hareket edince tedirgin olup uyanır korkabilir, eğer gazını rahat çıkarıyorsa yarim kundak yapınca daha rahat uyur, sancısı olduğunda da bazen korkar çünkü taniyamiyor :KK70: .
Benimm bebeğim gazını çıkarınca çok ağladı, gazi çıkarken çok korkardi

Bebekler ilk zaman ellerini kollarını ve bacaklarını tam kontrol edemez ve hareket edince tedirgin olup uyanır korkabilir, eğer gazını rahat çıkarıyorsa yarim kundak yapınca daha rahat uyur, sancısı olduğunda da bazen korkar çünkü taniyamiyor :KK70: .
Benimm bebeğim gazını çıkarınca çok ağladı, gazi çıkarken çok korkardi
Annemin söylemesi üzerine onu da denedik. Bu sefer de kolları oynatamadı ama yine sıçrayıp sadece gözlerini kocaman açtı. Sesli ortamda da sessiz ortamda da hep aynısını yapıyor. Sadece telefondan saç kurutma makinesi sesi açtığımda hiç sıçrama olmuyor. Kapattığım anda yine sıçrayıp uyanıyor. O yüzden gündüz uykumuz yok malesef hiç :(

Bebeğin ilk üç ayını 4. Trimester olarak adlandırıyor, yani anne karnının devamı, büyük ihtimal dış dünyaya alışamadı daha,bol bol kucaklayıp bak önce karnımdaydin şimdi kucağimdasin, yanımda güvendesin, baban ve ben seni çok seviyorum gibi cümleleri bol bol kullanın ve sakin olun. Birde duanın gücüne inananlardanim, eksik etmeyin.

Sling varmi yakin temas yapsaniz 😉🤗 Birde ben dualar okurdum oyle oyle atlattık ilk 3 ay cektik bunu ,🙃

Bebeğin ilk üç ayını 4. Trimester olarak adlandırıyor, yani anne karnının devamı, büyük ihtimal dış dünyaya alışamadı daha,bol bol kucaklayıp bak önce karnımdaydin şimdi kucağimdasin, yanımda güvendesin, baban ve ben seni çok seviyorum gibi cümleleri bol bol kullanın ve sakin olun. Birde duanın gücüne inananlardanim, eksik etmeyin.
Öyle yapıyorum bütün gün onunla konuşuyorum, kucağımda olmadığı zaman da elini tutuyorum hep. Bol bol dua da okuyoruz. Umarım atlatırız 🙏 teşekkürler..

Yattığı yerle de alakalı olabilir mi? Kuzenimin bebeğini özellikle belli bir yere yatırdıklarında sıçrayarak uyandığını gözlemlemişlerdi. Bilemedim.
Çok farklı yerlerde yatırdık hepsinde yaptı, çok ilginç ki gece yapmıyor. Hep gündüz yapıyor.. gece de ara ara yaptığı oluyor ama hafif bir şekilde, kendini uyandıracak kadar değil..

Canım bu çok normal. Ten temasını artırın ve bence de kundak yapın. E bebekte ayakları sikmayan cırt cirtli kumsallar var. Bir de bir arkadaş sling demiş bizde çok işe yaramıştı kal atışını duyup uyuyakaliyordu. Merak etme geçecek. İnan bana hepsi geciyor. Koyu bir şey yok. Endiselenme.bu günleri hatirlamayacaksin bile. Sen sakın kal ki bebek de sakın olsun.

Merhaba,
73 günlük kızım doğduğundan beri sürekli sıçrayarak uyanıyor. Kolları korkutuyordur diye düşünüp kollarını sabitliyorum yine de gözlerini biranda açıp kendisini uyandırıyor. Uyanık iken de yanında azıcık sesli konuşsan yine sıçrıyor. Bu durumu yaşayan var mı, doktorlar normal diyor ama ben artık normal olduğunu düşünmemeye başladım çünkü doğru düzgün uyuyamıyor 😐
Merhaba benim bebegimde 4.ayina girdi benim bebekte de ayni durum var sizin bebeğiniz düzeldi mi

Merhaba,
Güvende hissetmiyor olabilir mi gögüsününüzde uyutmayı denediniz mi ? Veya kundak ?

Back