• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim sürekli korkuyor

elgo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
50
15
3
herkese merhaba. bir yaşına girmek üzere olan bebeğim sürekli korkuyor. doğduğundan beri ürkek bir bebekti. daha önce de yazdığım başlıklar vardı yabancılama ile ilgili.
bugün de artık ses korkusu tavan yaptı. alt katta tadilat varmış. matkap sesi geldi. ve korkudan bayılacak sandım. öyle bir ağlama krizine girdi ki. evin en arka odasına gittim kapıları kapattım ama durmadı. en son pijamalarla fırladım dışarı. ve bütün gün böyle geçti. her sesten irkilmeye başladı. ne yapacağımı şaşırdım artık. kapı zilini söktük korkmasın diye. kapıyı tıklayarak giriyoruz her odaya. buna rağmen ağlıyor. resmen sinirleri bozuk çocuğun. var mı bunu yaşayıp bi çare bulan?

Benim bebeğim de aynısı, aslında sessiz ortamda büyümesinden kaynaklanıyor. Mümkün olduğunca kalabalık yerlere götürün. Başta ağlıyor sonra alışıyorlar.
Biz çözümü kalabalık yerlere gitmekte bulduk. Geçmiş olsun.
Matkap sesi bizim de travmamiz, apartmanda bir evde ara ara çalışıyor, kızım duyduğu an çığlık çığlığa kalıyor.

aslında kalabalığa sokuyoruz. yeter ki alışsın diye. biraz ağlayıp alışıyor genelde. ama bu matkap meselesi bende de travma oldu şu anda. ya tekrar olursa diyorum. bugünkü krizinden sonra bütün gün her şeyden irkilip korktu ağladı. birkaç dakika konuşmadan durup tekrar konuştuğumda bile delirdi korkudan.
siz matkap sesinden korktuğunda ne yapıyorsunuz sakinleştirmek için?

oyyy yavrum kiyamam 🥺
öncelikle siz de sakin olmayi deneyin, sizin gerginliginiz cocuga da yansir. Bir yerden ses gelecekse gelecek yani herseyi kontrol edemeyiz. Ses oldugunda ve agladiginda onu susturmaya calismak yerine oyun oynayarak dikkatini dagitmayi denediniz mi? Genelde bebeklerin dikkati cabuk dagiliyor.

herkese merhaba. bir yaşına girmek üzere olan bebeğim sürekli korkuyor. doğduğundan beri ürkek bir bebekti. daha önce de yazdığım başlıklar vardı yabancılama ile ilgili.
bugün de artık ses korkusu tavan yaptı. alt katta tadilat varmış. matkap sesi geldi. ve korkudan bayılacak sandım. öyle bir ağlama krizine girdi ki. evin en arka odasına gittim kapıları kapattım ama durmadı. en son pijamalarla fırladım dışarı. ve bütün gün böyle geçti. her sesten irkilmeye başladı. ne yapacağımı şaşırdım artık. kapı zilini söktük korkmasın diye. kapıyı tıklayarak giriyoruz her odaya. buna rağmen ağlıyor. resmen sinirleri bozuk çocuğun. var mı bunu yaşayıp bi çare bulan?
Merhaba dikkatini dağıtın gülümseyin ve sarılın o kadar pozitif enerji verin ki size odaklansın matkapa değil . Ben bunun farklı farklı örneklerini yaşadım. Bir tane eğitmen bebeğin alışacağına söylemişti inanmamıştım bunu devamlı tekrarlamak gerekiyor ve ben denedim oldu artık korkmuyor yanında asla mikser çalıştıramazdım. Süpürge makinasından korkardı ve bunlara çok alıştı hatta yanıma geliyor oynamak istiyor . Ayrıca beyaz gürültüyü öneririm. Bir çok sesi bastırdığı için Uyuması düzene girdi

Back
X