Bebeğim sürekli hiç durmadan ağlıyor

zynpnur11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2024
65
-11
3
24
arkadaşlar çok kötü durumdayım 50 günlük bebeğim var ve hiç uyumadan sürekli ağlıyor sabahlara kadar 2günde bir acildeyiz gazdan diyorlar ama gazınıda kakasını çok güzel yapıyor 3 ayrı çocuk doktoruna götürdüm baktılar inceledir onlarda gaz olduklarını söyledi ama bu kdar ağlaması normelmi nefesi kesiliyor mosmor oluyor hiç durmuyor sanki biyer ağrıyor gibi ne yapmam laxım bilmiyorum kimyon içiyorum rezene içiyorum sab simplex gaz damlası kullanıyorum başka birşeyimş var başına gelen varmı

Maalesef sorun gaz. Kolik bebekler gazını çıkarıyor da olsa maalesef hepsini atamadığı için karnı ağrıdığı için ağlar. ALLAH KOLAYLIK VERSİN İNŞALLAH

aynısı benim bebekte oldu. kakasını, gazını çıkardığı halde bağırsakları gaz dolu çıktı bebeğimin. biz hatta gazdandır diyenlere muayeneye kadar inanmadık. cünkü uykusunda gazını çıkaran, kakasını yapan bir bebekti. biz de sab simplex kullanıyoruz. saati çok önemli damlanın. düzenli aralıklarla vermeniz gerekiyor. eskiden 3 saat kesintisiz ağlayan cocuk artık daha rahat. gaz sorunu tamamen bitti diyemem ama eskiye nazaran daha kolay çıkarıyor.

bir de ben eğer uyumadıysa her emzirme sonrası gazını çıkarıyorum. midedeki gaz daha kolay çıkıyor.. bağırsağa inince zor oluyor çıkarması. bir de her gün banyo yaptırıyorum ve banyodan sonra karnına ve ayak altına masaj yapıyorum.

Neyle besleniyor anne sütü mü mama mı? Anne sütüyse yediklerinize dikkat etmeniz gerekecek gaz yapan yiyeceklerden uzak durun bir müddet, eğer mamaysa çok çalkalayıp köpürtmeyin o da çok gaz yapıyor ben bide şöyle bi hata yapmıştım doymuyor sanıp dk başı emzirdim sağdığım sütten verdim ekstra sabahlara kadar uyumuyordu 5 6 aylık olana kadar bu devam etti, bir de erkek bebek gazlı olur derler. Kakası ne renk bizim ki hep yeşil yapıyordu bu da çok sık beslenmekten oluyormuş ayrıca laktoz intoleransı varmış ondanda olabilirmiş. Artı şunuda belirteyim bütün olasılıkları yazıyorum süt alerjisi de olabilir bunu da ilk çocukta yaşadım alerjisi varmış meğer süt ürünlerine alerji mamasına geçince bütün sorunlardan kurtulmuştuk. Mama ile besliyorsanız bi tane alerji maması alıp deneyin derim. Ya da sabırla 5 6 aylık olana kadar bekliceksiniz kolik bebekler maalesef ki böyle elektrikli ana kucaklarıda rahatlatıyor

Yüksek ihtimalle gazı var bebişinizin.Kolik.
Sıcak tutun
Kiraz çekirdeği kemeri alabilirsiniz
Bebe yağıyla gaz masajı yapın
Bunlar rahatlatıyor fakat tamamen bitmesi 3.ayın sonunu buluyor.
En azından bizde öyle oldu

Yüz üstü yatırın karnına basınç olunca gazini iyi çıkarıyorlar. Gaz masaji yapın. Karnını ve ayaklarını sicak tutun. bir bezi ütüyle ısıtın Karnına koyun sıcacık olsun. Dere otu yiyin emziriyorsaniz. Dereotunu Suda kaynatip suyunu 1 2 çay kaşığını bebege içirin inanın çok faydası oluyor. Banyo yaptirincada gazini çıkarıyor. Bide denemedim ama burda duydum. Acı elma yağıni ayak altına sürmekte faydaliymis.

Bebeğiniz atak haftasında (8.hafta atağı)en zor hafta.Sürekli ağlamalar sıfır uyku ve gaz sancıları zirve yapıyor bu dönemde.Gazı çıkıyoe diye düşünmeyin gaz çıktıkça tekrar tekrar oluşuyor.Arabanız varsa kriz anında arabaya koyup gezdirin.Biz öyle yapmıştık ancak öyle rahatlamıştı.Gaz damlasını mı değiştirseniz?kimyon çayını ben de içerdim bebeğime de verirdim .Ayaklarını sıcak tutun , güzel bi duş aldırın.Kiraz çekirdekli kemer almıştım .karnına bağlamıştım çok iyi gelmişti o da .Biraz sabır bu dönemde 3.Aydan sonra azalacak

Gaz damlanızı değiştirin belki bebeginize iyi gelmemiştir deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Duş iyi gelebiliyor, bacaklarına karnına masaj yapın, ayaklarını mutlaka sıcak tutun tamamen gecirmese de hafifletebiliyor.
Gazını cıkarabilse de ona yeterli gelmiyor olabilir.

Koliktir canım. 4 ay civarı geçer. Kolay gelsin, çok zor zamanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…