• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sürekli hasta

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
1 yaşında bebeğim var sürekli mikrop kapıyor sürekli üç aydır bu üçüncü antibiyotik.. sürekli enfeksiyon kapıyo bı kere dizanteri oldu bı kere gram basil diye bişey kaptı şimdi de çok hasta dün üç kere röntgen iki kere ultrason iki kere kan alındı bağırsakları dugumlenmis dediler ameliyat dediler biseyler sonra yok iyi çok gaz var dediler özelde kendi doktorumuz var üniversite hastanesine gidin hemen dedi gittik kan aldilsr kanda enfeksiyon çıktı ama asla ilaç vermeden eve yolladılar gece çocuk çok kivrandi durduramadik saatlerce ağladı yine götürdük iki kere lavman yaptilar çocuk üç saat uyku ile sabahı etti kendi doktorumuza tekrar gittik 6 gün antibiyotik iğne verdi antibiyotik şurup yazdı bı ton ilaç yazdı .. neden araştırma hastanelerine asla ilaç vermiyolar çeksin deyip eve yollanıyor anlamıyorum çocuğum çok çekti çok yıprandı çok üzülüyorum artık bu dördüncü.
Annem evde kedimiz var ondan oluyo diyor ama kedinin aşıları tam başka biryere çıkmıyor dışarı tuvaletini balkona koyduk kedi kapısı var balkonda girip çıkıyor kedi zaten çocuktan korkuyor yanımıza gelmiyo tuylernide kestirdik sıfıra vurdurduk .. bence alakası yok kedi ile.
Acaba dışardan bazen kendimize tavuk köfte söylüyorum ona da yedirmiyorum az onlardan mi hasta oldu ?? Şuan evim tertemiz halıları koltukları battaniyeleri yikattik sürekli hasta diye ordan şüphem yok o yüzden aklıma buda gelmeye başladı birdahs asla dışardan kendimize söylediğimiz şeylerden az da olsa vermeyeceğim ona ayrı özel alıyorum ama yediriyordum da yedirmiycem ..
Sizce neden olsblr ??
. doktora sordum o da anlamadı o da çok üzgün o da bilmiyorum neden böyle oluyor bu çocuk diyo şaşırdı sürekli hasta ..
Sizce nelere dikkat etmeliyim nolur yardım edin

Bence olacağı varmış, kendinize hiç yüklenmeyin ondan mı bundan mı diye.

Allah şifa versin, sebep neyse bulunur da çözüme kavuşur inşallah.

Buradan yazmak birşey ifade etmez ..
Öncelikle çok geçmiş olsun ..
Bebekler oral dönemde herşeyi ağzına soktugu için enfeksiyon kapma olasigi çok yüksek oluyor .
Evcil hayvanla büyümesi çok güzel ama aşıları tamda olsa problem olabiliyor ...
Dizanteri çok ağır bir hastalık .
Tuvaletini yapamıyor mu ?
Bağırsak düğümlenmesi bu şekilde en net anlaşılıyor bildiğim kadarıyla .
Gaz içinde 1 yaşında hafiflemis olması gerekiyor..
Sakin olun.
Güvenilir bir hastaneye ve devlet hastanesi olsun başvuru yapın .
Çocuk hastanesi gibi.
Tez zamanda bu kandil günü bebeğiniz iyilessin🌺

Banyo tesisatınız eskiyse orda sorun olabilir. Atık suyunuz kullandığınız suya karışıyordur. Dizanteri dışkıdan bulaşır. Ya da bebeğiniz klozetle haşır neşir oluyor siz farketmeden. Ya da dışardan söylediğiniz yemekler temiz değil. Ya da bebeğe elini yıkamadan temas eden biri var.

Gram basil hastaneden bulaşır genelde. Antibiyotiğe aşırı dirençli bakterilerdir, tedavisi zordur. O yüzden uzun sürmesi normal.

1 yaşında bebeğim var sürekli mikrop kapıyor sürekli üç aydır bu üçüncü antibiyotik.. sürekli enfeksiyon kapıyo bı kere dizanteri oldu bı kere gram basil diye bişey kaptı şimdi de çok hasta dün üç kere röntgen iki kere ultrason iki kere kan alındı bağırsakları dugumlenmis dediler ameliyat dediler biseyler sonra yok iyi çok gaz var dediler özelde kendi doktorumuz var üniversite hastanesine gidin hemen dedi gittik kan aldilsr kanda enfeksiyon çıktı ama asla ilaç vermeden eve yolladılar gece çocuk çok kivrandi durduramadik saatlerce ağladı yine götürdük iki kere lavman yaptilar çocuk üç saat uyku ile sabahı etti kendi doktorumuza tekrar gittik 6 gün antibiyotik iğne verdi antibiyotik şurup yazdı bı ton ilaç yazdı .. neden araştırma hastanelerine asla ilaç vermiyolar çeksin deyip eve yollanıyor anlamıyorum çocuğum çok çekti çok yıprandı çok üzülüyorum artık bu dördüncü.
Annem evde kedimiz var ondan oluyo diyor ama kedinin aşıları tam başka biryere çıkmıyor dışarı tuvaletini balkona koyduk kedi kapısı var balkonda girip çıkıyor kedi zaten çocuktan korkuyor yanımıza gelmiyo tuylernide kestirdik sıfıra vurdurduk .. bence alakası yok kedi ile.
Acaba dışardan bazen kendimize tavuk köfte söylüyorum ona da yedirmiyorum az onlardan mi hasta oldu ?? Şuan evim tertemiz halıları koltukları battaniyeleri yikattik sürekli hasta diye ordan şüphem yok o yüzden aklıma buda gelmeye başladı birdahs asla dışardan kendimize söylediğimiz şeylerden az da olsa vermeyeceğim ona ayrı özel alıyorum ama yediriyordum da yedirmiycem ..
Sizce neden olsblr ??
. doktora sordum o da anlamadı o da çok üzgün o da bilmiyorum neden böyle oluyor bu çocuk diyo şaşırdı sürekli hasta ..
Sizce nelere dikkat etmeliyim nolur yardım edin
Bu arada bizde 6 aylıkken kanlı ishal şikâyeti ile gittik .. Çok ama çok zor oldu. sürekli ağlayarak deli gibi su gibi tuvaletini yapıyordu ...
O uykusuzlugun sebebi o karın ağrısı olabilir .

Her çocuk böyle büyüyor canım ya sıkma canını
Hastalanarak büyüyecekler benim oğlumda 6 yaşa kadar hep hastalandı 2 senedir o kadar azaldıki hafif burun akıntıları dışında senede 1 kere hastalanır oldu
Siz yemesine içmesine dikkat edin her ayda hastalanır her haftada
Yoğurttu kemik suyuydu bol bol yedirin şimdi faydasını göremesenizde emin olun büyüdüğünde göreceksiniz

Banyo tesisatınız eskiyse orda sorun olabilir. Atık suyunuz kullandığınız suya karışıyordur. Dizanteri dışkıdan bulaşır. Ya da bebeğiniz klozetle haşır neşir oluyor siz farketmeden. Ya da dışardan söylediğiniz yemekler temiz değil. Ya da bebeğe elini yıkamadan temas eden biri var.

Gram basil hastaneden bulaşır genelde. Antibiyotiğe aşırı dirençli bakterilerdir, tedavisi zordur. O yüzden uzun sürmesi normal.
Bizde dizanteri olmustuk.
Bebeğimle yalnızca ben ilgileniyordum.
Aşırı el yikayan biriyim .
Evimde hali bile yoktur .
Her gun temizlik yaparım m
Yine de oldu .
Bebekler çok hassas 🌺

Bizde dizanteri olmustuk.
Bebeğimle yalnızca ben ilgileniyordum.
Aşırı el yikayan biriyim .
Evimde hali bile yoktur .
Her gun temizlik yaparım m
Yine de oldu .
Bebekler çok hassas 🌺
Dışkıdan bulaşan bir hastalığın çocuğa bulaşması için dışkıyla temas etmesi gerekir. Evet çocuklar hassas, hassas oldukları için daha çabuk hastalanıyorlar ama bu bakteriyi vücut kendisi üretmiyor, havadan bulaşmıyor, temasla bulaşıyor. Annenin hatası vardır demiyorum ama belli ki bir şekilde dışkı teması olmuş konudaki bebeğin de sizin bebeğinizin de.

Dışkıdan bulaşan bir hastalığın çocuğa bulaşması için dışkıyla temas etmesi gerekir. Evet çocuklar hassas, hassas oldukları için daha çabuk hastalanıyorlar ama bu bakteriyi vücut kendisi üretmiyor, havadan bulaşmıyor, temasla bulaşıyor. Annenin hatası vardır demiyorum ama belli ki bir şekilde dışkı teması olmuş konudaki bebeğin de sizin bebeğinizin de.
İnanın o zaman bende o kadar çok sorguladim ki,..
Doktorumuz aile dostumuz..
Oda çok iyi tanirr beni ve kendisi de şaşırdı ..
En son elleri sürekli ağzında hiç çekmiyor bir yerden bir şekilde kapmış dedi.
Evimiz bahceli,.bahçede oynuyorduk .
Kilim serip oyuncaklar la 🤷🏻

İnanın o zaman bende o kadar çok sorguladim ki,..
Doktorumuz aile dostumuz..
Oda çok iyi tanirr beni ve kendisi de şaşırdı ..
En son elleri sürekli ağzında hiç çekmiyor bir yerden bir şekilde kapmış dedi.
Evimiz bahceli,.bahçede oynuyorduk .
Kilim serip oyuncaklar la 🤷🏻
Kedi köpek dıskısıyla mı temas etti acaba bahcede.?

Benim bitanesi de 1 yasina kadar surekli hasta oldu.Dizanteri,influenza,enfeksiyon,6.hastalik her seyy.Ama sonra daha bir dayanikli oldu.Ikizi ilk 1 bucuk sene hic hasta olmadi.Simdi de o sirasini saviyor sanirim kactir o hasta oluyor.Boyle boyle vucut direnc kazaniyor.

Buradan yazmak birşey ifade etmez ..
Öncelikle çok geçmiş olsun ..
Bebekler oral dönemde herşeyi ağzına soktugu için enfeksiyon kapma olasigi çok yüksek oluyor .
Evcil hayvanla büyümesi çok güzel ama aşıları tamda olsa problem olabiliyor ...
Dizanteri çok ağır bir hastalık .
Tuvaletini yapamıyor mu ?
Bağırsak düğümlenmesi bu şekilde en net anlaşılıyor bildiğim kadarıyla .
Gaz içinde 1 yaşında hafiflemis olması gerekiyor..
Sakin olun.
Güvenilir bir hastaneye ve devlet hastanesi olsun başvuru yapın .
Çocuk hastanesi gibi.
Tez zamanda bu kandil günü bebeğiniz iyilessin🌺
Kediden dizanteri bulaşmaz, kanda enfeksiyona neden olması için muhtemelen kedinin kakasını falan yiyo olmasi lazim, kedinin bütün aşıları tamsa konuyla alakası olamaz, 2 kedi ile doğup büyüdü kızım, arkadaşımın evinde köpeği doğurdu, bebek 5 köpeğin arasında dolaniyodu. Sorun başka bişey. Sokağa bile çıkmayan kedi ne alaka bence?

Disardan birsey yedirme ben 5 yasina kdr disari ile bagimi kesme karari aldim . Abur cubur zaten yasak .herseyi evde pisiyor arti ayri tenceresi var ayri pişiyor. Ben teceresini bile yemek yapmadan 5 dk kaynatiyurm deterjan kalintisi olmasin diye organik urunler kullaniyurm .birde sarimsakli yogurta basladik biraz daha bağışıklığı iyi gibi benimde 6.hastalik oldu .hastalik olacak tabi suan ikimizde nezle olduk tee bir kere disari ciktik diye .bagisiklkk gucleniyor ama seninki cok fazla hastalaniyor .dogal antibiyotikleri arastir nasil verebilirsin diye sogan sarimsak cok iyi miktarinda bakarsin ben yarim dis veriyorm yemekleri soğanlı oluyor genelde

Çeşme suyu verildiyse o da olabilir ya da kullanılan hazır su ne kadar güvenilir en iyisi suya kaynatıp ılıtmak

Kediden dizanteri bulaşmaz, kanda enfeksiyona neden olması için muhtemelen kedinin kakasını falan yiyo olmasi lazim, kedinin bütün aşıları tamsa konuyla alakası olamaz, 2 kedi ile doğup büyüdü kızım, arkadaşımın evinde köpeği doğurdu, bebek 5 köpeğin arasında dolaniyodu. Sorun başka bişey. Sokağa bile çıkmayan kedi ne alaka bence?
Bilmiyorum ..
İllaki hayvan sonuçta , vücutların da bebekler için sorun teşkil edebilecek şeyler olabilir ..
Bizim bahcemizde onlarca kedimiz var baktığımız ..
Tavuklarimiz var.
Evde kusumuz var .
Kuş dahi alerji yaptı .
Ki eline vermiyorum .
Oldukça mesafeliler.

Back