• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Sürekli Gaz Sancısı Çekiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Özellikle erkek bebeklerde görülen gaz sancısına ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir, koliğe ne iyi gelir, gaz sancısı nasıl giderilir..? Bebeklerde gaz sancısını gidermenin yöntemleri... Mutlaka okuyun
"Öncelikle bebeğinize karşı sabırlı olun ve mümkün olduğunca çok sevgi ve şefkat gösterin. İçinde bulunduğu sıkıntılı ve sancılı durumda sizin sevgi ve şefkatiniz onu rahatlatacaktır.
Mamasını çalkalayarak yapmayın, dairesel hareketlerle karıştırın. Böylece hava kabarcığı oluşmaz ve gaz yapmaz.
Biberonlarını sterilize edin. Bazı bakteriler de gaza sebep olabiliyormuş.
Karnına sıcak su torbasını bir kat battaniyenin üstünden koyun.
Karnına saat yönünde parmaklarınızı orta şiddette bastırıp gezdirerek masaj yapın. o esnada gaz çıkartmaya başlarsa parmaklarınızı kımıldatmadan olduğu yerde biraz daha bastırın." ...

Bebeklerde Gaz Sancısına (Kolik) Ne İyi Gelir... | KADIN & KADINA

yazının devamı için mutlaka yukarıdaki linke bakmanı öneririm. Ben de aynı sıkıntıları yaşadım ve her yerde tek tek bilgiler buldum. Verdiğim linkte ayrıntılı bir liste bulacaksın ...

Benimde bebeğim 22 günlük ve son bir haftadır gaz sancısı var.
Zinco kullandım bir işe yaramadı.
babuline önerdi doktor ama yorum yapan bir kişi "dahada beter yaptı bebeğimi" demiş onu okuyunca ilacı kullandığımdan beri dahada kötü olduğunu farkettim. Gerçekten babuline kötü mü yapıyor diye düşünmeden edemedim.
Akşam zeytin yağla masaj yapıp sıcak bezle sardık ve çok rahat uyudu ama gene kötü sadece rahatlatmak için işe yarıyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum sancıyla birden uyanıyor ve kendini kasıyor yüzü kıpkırmızı oluyor onunla bende kötü oluyorum ne yapmak lazım yorum yaparsanız sevinirim...

Komşum önerdi yeni çıkmış colic-x hem karına sürülüyor hem de şurubu varmış kesin ÇÖZÜM:3:
.

metsil kullanıyorduk, tam çözüm olmamıştı. cuma akşamından itibaren, yani 2 gündür nurse harveysi günde 3 defa, yani 8 saat arayla, 1 tatlı kaşığı veriyoruz.

bebeğimiz epey rahatladı ilk izlenimim bu. fakat normalinden daha fazla uyuyor, bu da kesin.

2 ihtimal var.

1- bitkisel de olsa, bebeğe normalde verilmemesi gereken bişey, uyku yapıyor veya vücudunu yoruyor olabilir.

2- gaz sancısı azalan bebek, rahatladığı için, daha sağlıklı bir uykuya kavuşmuş olabilir.

bilemiyorum, yine de yavrum daha çok küçük azaltacağım dozunu. çünkü bize doktor metsil vermişti fakat fazla kullanmadık. bebeğin gazı artınca 5-6 gün düzenli kullandık fakat yne çok faydalı olmadı. bizde mecburen nurse denedik netten araştırarak. (bebeğim 37 günlük.)

kafam karıştı. günde 3 kere 1 çay kaşığına düşüreceğim, bikaç günde böyle deneyeceğim bakalım hayırlısı.

Arkadaşlar gaz sancısı bizde çok cektik.nurse harvey's coleks şurup ve metsil damla cok ii geldi.ozellikle gaz sancisi tuttugunda metsilden 4-5 damla damlatiyorum hem etki ediyor bebegim uykuya huzurla daliyor .

esogis gazdamlası kullan canım iki bebegimede çok iyi geldi doktor bize önerdi diger damlalar işimize yaramadı

Benim kızda çok gazliydi, nurseler falan hiç bir şeye yaramadı kolumuzda sallayip gazini dagittik bir sure en son kac aylikti bilmiyorum benim kolum cocuk sallamaktan pert olmuustu.
Dr halime aciyip sup gliserin fitil kansuk k yazdi.
paketinde ikiye bolun diyordu ama ben guvenemeyip pirinc tanesi kadar kullandim 2 3 sefer kurtulduk şükür sonrasinda

Back