Çocuk Hastalıkları Bebeğim Sürekli Gaz Sancısı Çekiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
1 aylık bebeğim var.allaha şükür öyle çok ağır sancılar çekmedi.tabiki gazı ve sancısı oluyor.ıkıncam diye kıpkırmızı oluyor ve çıkaramayınca basıyor çığlığı.bisiklet hareketi gibi bacaklarını karnına doğru hafifi hafif bastırıyorum 1 dk içinde patır parır gaz çıkarıyor. bu yöntem çok işe yarıyor bizde. ağzından çok rahat gaz çıkarıyor ama aşağıdan zorlanıyoruz biraz.birde metsil kullanıyorum oda rahatlatıyor sanki.inşallah kolik olmayız.

25 günlük bebegim ve 16 kere dr gitdik kolit için almdıgım vede denemedigim klmadı kafayı yicem arkadaşlar

dün akşam gittim nurse harveys aldım hiç bir işe yaramadı ne kadarda heveslenmiştim.

lefax diye bir ilaç duydum bugün markette bir bayan söyledi. bayer inmiş. çok memnun kalmış. kullanan var mı? nette aradım satışı var mı diye bulamadım.

slm kızlar. benim bebeğim 2 aylık oldu,ilk haftadan bu yana zinco,milupa rezene çayı,metsil kullandım ve bunların hiçbir yararını görmedim. sab kullanıyordum ve eskiye göre daha iyiydi kontrole gittiğimizde dr bitkisel olan babuline kullanmamızı tavsiye etti, onu 2 gündür kullanıyorum ve 2gündür gece gündüz uyumuyoruz hemde gazı çıktıgı halde kıvranıp aglıyor,drumuzu arayıp anlattım, 2gün daha düzenli kullan gece fitil ver eger 2 gün yine aynı olursa haberleşelim dedi. inş düzelir valla sab simplexten memnundum yoksa.
bu arada CEYLAN arkadaşım, bu ilaçları sadece gaz sancısı olduğunda vermek yanlış, 6satte ya da 8 saatte 1 vereceksin sancısı olsa da olmasa da. yoksa 1 günde işe yarayıp yaramadığını anlayamazsın.Allah yardımcımız olsun

mrb cnm ben bu siteye yeni katıldm.benimde2aylık bi oğlum var.3haftalık sakin bi bebek iken bi gece ansızın ağlamaya başladı ama öyleböyle diil.arabayla gezdirdik,süpürge açtık fön mak.açtık neler neler.4 gün sürdü.doktora götürdk bişi yok dedi nurse harvey verdi.ama nafile.bi gün banyo yaptırırken komşumuz geldi.sırt dikeni die bişi varmış doğduktan dnr 40 gün boyunca sırtını ovalayarak kese yaparak çıkartılması gerektiini söledi.gerçektende o bikere yaptı gözlerime inanamadım sakal gibi iki küreğinin arasndabelirdi hala dvm ediyoruz daha bitmedi.ama o banyodan snr bir rahatladı ki sorma.gaz maz yok.dene bak gerçekten olan bişi hurafe falan diil.yani.bebeği uytmayan rahatsız eden bişiymiş yap şimdi göreceksin.ama bazılarnda da olmayabilirmiş.dene ne çıkar.allah yardımcın olsun canım.ağlamasın bebişlerimizyaaaa((

ılk kes duyuyorum sırt dıkenını....hay allahım burda yazılanları okudukca halıme sukrettım...uykusuz kalmak bısey degılde ınsan bebegını sıkıntı ıcınde gormeye dayanamıyor ..rabbım yardımcımız olsn sabredecez artık napalım:)

arkadaşlar bende bebeğiningaz sorunu olan bir anneyim....o kdar zorki onun ağlayışına bakmak,çaresizkıvranışlarını izlemek denemediğim ilaçkalmadı zinco kullanyordum amason zamanlarda etkietmemeye başladı nurse harveys die bişurupaldık ama nafile daha berbat yaptı zinkoyu kullanırken biraz uyuyordu nurse daha da çığlık atmaya başladı...şimdi babuline diebir şurupdaha duydum onu denemek konusunda teretdütlerim var...nursedeki gini olurmu die artık çaresizim bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum...bu kaderimiz inşçabuk geçer biter oğlumda biran evvelhuzura kavuşur...cnm oğlum...

okadar ilaçaldım binbir hevesle aştırararak sorarak ama nafile arkadaşlar.....bütün ümitlrim bitti gitti...ne kullanacağımı şaşmışdurumdayım...

bnm sizlere tavsiyem aktardan mercanköşk diye bi bitki var. onu alın.1 bardağa 1 tatlı kaşığı koyun.üzerine kaynarsu dökün ağzını kapatı 4 dk demleyin ve süzün bebeğe 5 çay kaşığı verin yeni doğanlar için.devamınıda siz için sütünüzden geçer.en azındn bnm bebeğime ii geldi.

4 ay sürekli şimdiyse daha az yaşıyoruz.

hele akşamları saatleri var ya 7-11 gibi. akşam olmasını istemezdim.

hiçbir ilaç bizde işe yaramadı. danıştığım doktorlardan biri gazın ilacı yok çekeceksiniz dedi. aynen de öyle oldu.

arabayla geçirdik biz 4 ayı. arabada dolaştık, uyuduk.

allah kolaylık versin. sonunda geçecek diye düşünün.

merhaba ben yeni üye oldum buraya benimde bebeyim otuz yedi günlük şuanda on günlükten sonra gaz pıroblemi bizde yaşamaya başladık bizim doktor paranoks diye bir fitil verdi çok iyi geldi bebeyimin sancısını kesti rahatlatı ondan sonra hemen uyudu ama çok zor durumda kalmasak yine kulanmıyoruz bide rezene çayı çok iyi geliyor gazı olduğu zaman iki kçay kaşığı veriyorum rahatlıyor

* emzirmeden sonra mutlaka gazı çıkarılmalı
* anne yediklerine özellikle 1.5 ay dikkat etmeli yemeklerine mutlaka kimyon eklemeli, rezene,anason ve kimyon çayını içmeli günde 3-4 bardak
* bebege rezene veya anason verilmemeli(bagırsak sistemini bozarmış) onun yerine hazır iyi geceler çayı var o verilebilir.muskatda verilebilir kazınıp günde 3-4 kez verilebilir düzenli olmak şartıyla işe yarıyor
* bebege hergün hareket ve masaj yaptırılmalı. bebekler 3-4 aya kadar hareket edemediklerinden gaz sancısı yaşıyorlar.onların yerine biz manuel çalıştırmalıyız bebeklerin kol ve bacaklarını. karın bölgesine masaj yapılmalı ve topuklarına masaj yapılmalı ( elma yagı ile)
* ben zinco kullandım düzenli olarak.kullandıktan 10 gün sonra gaz sancısı bitti.tamamen bitkisel.bitkisel olmayanlar bir işe yaramıyor hem de zararlı diye düşünüyorum.
*eger mama kullanılıyorsa biberon avent marka (gaz yapımını engelleyen sistem kullanılmış)olmalı, mamada markaların gaz yapmayan maması olmalı.
*sabırlı ve sevecen olunmalı.benim bebegim gaz sancısı yaşarken bana bakar ve aglardı.bende onu evin sakin bir köşesine götürür , klasik müzik dinletir ya da ona şarkı söylerdim ve ona yumuşak dokunuşlarla yanında olduğumu ve mutlaka sıkıntısını geçireceğimi söylerdim.
çok geçmiş olsun...

bifiform drops kullanın.mucize gibi bişey.gaz sorun olmaktan çıkıyor.pıtır pıtır kendi çıkarmaya başlıyor gazını:)

bifiform drops kullanın.mucize gibi bişey.gaz sorun olmaktan çıkıyor.pıtır pıtır kendi çıkarmaya başlıyor gazını:)
bifirorm' un önemini iki gün kullanmadığımızda anladım. bağırsakları müthiş düzenliyor... 14 günlük kullanım için 22 tl. biraz pahalı; ama buna değer elbette. ilaç cidden iyi...

burda okuduklarıma göre bebekten bebeğe değişiyor ilaçlar ve faydaları bebişim daha 3 günlük bütün gece uykusuz kaldık 3 günlük bebeğe bitkiselde olsa ilaç kullanmaktan korkuyorum benim gibi erken bu ilaçlardan kullanan var mı peki

Son düzenleme:

merhaba
evde nane kimyon nasıl hazırlanıyor acaba? bir de kimyon baharat olan toz seklindeki üründen bahsediyoruz değil mi?
ölçü ne olmalı?nane-rezene kimyon olarak mı hazırlasam?
lütfen yardımcı olun
teşekkürler

ben anlamadim ne demek istediniz? ne oluyor iki kurek kemigi arasinda, nasil yapiliyor?

ah ah kımyon yedım pek ıse yaramadı
sap gaz ılacı ıse yarıyor bırde kımyon yagı gercekten faydalı
acıelma yagıda denedık yok ıse yaramadı
kımyon yagını dırek surme vazelıne kat karıstır oyle sur cok faydasını goreceksın kımyon yagı ıle ayaklarının altınada sur havluyu ısıt karnına koy 15 dk sonra uyuyor olcak bebegın

benim bebeğim bugün 6 ayını doldurdu bizdede vardı gaz sancısı yeniyiz belki yardımcı olur bir damla verdi drmuz biogaia adında sabahları 5 damla veriyodum birde krem vardı suan işdeyim eve gidince yazıcam adını bitkisel ikiside kremi göbeğine masaj yaparak sürüyordum çok etkili idi onu kullandıktan sonqa gaz sorunumuz kalmadı
inş. yardoımcı olabilmişimdir
allah acil şifalar versin hepimizin bebeğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…