• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Sürekli Gaz Sancısı Çekiyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

TRAKYALI

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
1.085
19
116
Şanlıurfa
Kızlar nolur çözüm yolu gösterin bebeğim daha 18 günlük ve sürekli gazı var napsam olmuyo bu durum beni çok yıprattı psikolojim bozuldu kafayı yiyebilirim.nolur bişiyler yazın yardım edin bana .

canım 25 aylık bi kızım var dr sayeseinde gaz sancısı nedir bilmeden büyüdü taki dr bize bu ilaçları verene kadar çok kötü geceler geçirdik sana ilaçları yazıyorum canım
Ürünün Adı :Nurse Harvey's Bitkisel Şurup Markası :Serena
Üretim Yeri :İngiltere
Markanın ait Olduğu ülke : İngiltere
Aldığı Ödüller :22 yıldır Tüm dünyada 1. Numaralı satış IMS

Kullanım aralığı :Günlük Doz
Hitap ettiği Yaş Aralığı :0-12 ay
Fonksiyonları :Gaz Giderici
Üretildiği Malzeme :Bitkisel
Mutheviyat: Nurse Harvey's Bitkisel şurup; Dereotu yağı, Karaman kimyon yağı ve %1 oranında sodyum bi carbonat, içermektedir.
Alkol, gıda boyası, gıda esansı, nişasta içermez, Aromatik hidrokarbon içermez.
Kullanım Amacı ve Faydası :Bebeklerde gaz ve kolik sancılarını gidermede, kabızlık sorunlarında ve pamukçuk tedavisinde kullanılır.
Paket İçeriği :1 şişe
Garanti Süresi ve Şartları :Karanlık ve serin ortamda 2 yıl
Ürünün Ağırlığı : 145 ml
Bebeğe Sağladığı Fayda :Gaz ve kabızlık sorununu giderdiğinden rahat beslenebilen huzurlu uyku.
Anne - Baba'ya sağladığı Fayda :Huzurlu ve beslenebilen bebeğe sahip rahat etmek.

Özellikleri:
Dünya ilaç otoritelerince kabul görmüş koruyucu maddelerden nipaset sodyum; şişe açıldıktan sonra 30 gün süre ile şurubun bakteri ve mantar üremeden kullanılabilmesini sağlar.
Dereotu yağı ve karaman kimyonu yağının hem barsak spazmını çözdüğü, hem sindirimi kolaylaştırdığı, hem de bebeği yatıştırdığı bilinmekte ve bu bitkilerin özellikleri bitkisel tedavi farmakopelerinde yer almaktadır. Aynı zamanda bu ekstreler bağışıklık sistemini de güçlendirerek bebeğin gelişimine katkı sağlamaktadır.
Dereotu yağı; gaz söktürücü, yatıştırıcı ve hazmettiricidir.
Dereotunun tohumları kusma, hıçkırık ve karın şişmesi gibi rahatsızlıklara da iyi gelmektedir. Özellikle çocuklarda anason, rezene gibi sindirimi kolaylaştırıcı diğer bitkilere nazaran daha hafif olması nedeniyle tavsiye edilmiştir.
İştah açar.
Ağız kokusunu giderir.
Sedatif etkisi nedeniyle bebeğin uykuya geçişini sağlar.
Emziren annelerin kullanımında, Anne sütünü artırır.
Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirerek, soğuk algınlığından koruyucu ve balgam söktürücü etkisi vardır. Hızlı deri iyileşmesi sağlar. Dişeti hastalıklarına(diş çıkarma ağrılarına ve pamukçuk tedavilerine destek sağlar. Yan Etkileri; bilinen bir yan etkisi yoktur.: Dereotu tüketimi hamilelerde tavsiye edilmez.

Karaman kimyonu Yağı: Sindirimi kolaylaştırır.
Mide yanmasını giderir.
Aşırı mide gazını azaltır, Mide yanmasını giderir.
Bağırsak gazının kolay atılmasını sağlar.
Spazm sökücüdür.
Anksiyeteyi (bebeğin dış baskı huzursuzluklarını) giderir.
Sakinleştirir.
Ağız kokusunu giderir.
Öksürük ve soğuk algınlığı gidericidir.

sapsimplex gfaz ilacı var ithal canık önce onu al bu ilaç gaz çıkarmasını sağlıyo ilk yazdığım şurubuda 40 çıktıktan sonra alırsın oda gaz çıktıktan sonra karın ağrısını alıyo saz sancısını da 40 çıktıktan soınra bebek çaylarınada başlıya bilirsin ve sıcak havlu ütüyle ısıt havluyu karnına koy 10 dkk uygula bunu soğudukça ısıt
ve sapsimplex MUTKALA AL ZİNCO FALAN VAR PİYASADA O PEK İŞE YARAMIYO

canım nurse harvey's veya babuline kullanabilirsin.Babuline daha etkili.Akşamları nane-kimyon içirebilirsin.Ayrıca rezene ve papatyayı da verebilirsin.Ayaklarını ve karnını çok sıcak tut bebeğin.Sen de gaz yapıcı şeyleri az yemeye çalış.Ben de çok çekmiştim.Geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar. Benim bebeğim 5 aylık ilk bir ay boyunca gaz sancısı çekti. Uykusuz kaldı yavrum. Denemediğim ilaç kalmadı diyebilirim. Daha sonra komşularımdan biri kimyonun gaz sancısına iyi geleceğini söyledi. Denedim gerçektende işe yarıyor ne bende nede oğluşumda bu güne kadar gaz sorunu yaşamadık. Bir yada yarım çaykaşığı kimyonu (kendi) ağzına at üstüne bir bardak su iç. Etkisini en kısa sürede göreceksin. Ayrıca doktorumuza da sorduk her hangi bir yan etkisinin olmayacağını söyledi. Umarım sizde de işe yarar. Bebeğim çok rahat. Görüşmek üzere...

sapsimplex iyi geliyor eger emziriyorsan sende bol bol rezene anason cayi ic süttünden bebisine gecer ayrica kimyonyagi ile bebisin karnina hafif masaj da iyi geliyor

6 ay gaz sancısı çektik
sabsimpleks biraz işe yarıyordu

babulin dahada beter yapıyordu

acı ema yağı sürmek işe yaramadı

rezenede pek işe yaramadı

en iyisi karnına saat yönünde dairesel hareketlerle masaj ve bacaklarına bisikjlet hareketi yaptırıp sonra bacakları karna doğru bastırmak

benim de 12 günlük kızım gaz sancısı çekiyor ben yediklerime dikkat ediiorum ve metsil diye bi gaz giderici kullanıyorum sancı başlayınca ağzına 5,6 damlatıyorum kısa sürede etkisini gösteriyo.bide dr bana emzirmeden önce ve sonra muhakkak gazını çıkarmak için sırtına masaj uygula dedi.şimdilik orta şekerli gidiyo geçmiş olsun bebişine.

Benimde bebeğim 22 günlük ve son bir haftadır gaz sancısı var.
Zinco kullandım bir işe yaramadı.
babuline önerdi doktor ama yorum yapan bir kişi "dahada beter yaptı bebeğimi" demiş onu okuyunca ilacı kullandığımdan beri dahada kötü olduğunu farkettim. Gerçekten babuline kötü mü yapıyor diye düşünmeden edemedim.
Akşam zeytin yağla masaj yapıp sıcak bezle sardık ve çok rahat uyudu ama gene kötü sadece rahatlatmak için işe yarıyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum sancıyla birden uyanıyor ve kendini kasıyor yüzü kıpkırmızı oluyor onunla bende kötü oluyorum ne yapmak lazım yorum yaparsanız sevinirim...

çörekotu yağı kullan gece uyutmadan önce 2-3 damla kaşığın içine koy birazda sütünden sık içir. ben 1 gece bile gaz sancısı yüzünden uykusuz kalmadım

babuline önerdi doktor ama yorum yapan bir kişi "dahada beter yaptı bebeğimi" demiş onu okuyunca ilacı kullandığımdan beri dahada kötü olduğunu farkettim. Gerçekten babuline kötü mü yapıyor diye düşünmeden edemedim.
Akşam zeytin yağla masaj yapıp sıcak bezle sardık ve çok rahat uyudu ama gene kötü sadece rahatlatmak için işe yarıyor.
Ne yapacağımı bilemiyorum sancıyla birden uyanıyor ve kendini kasıyor yüzü kıpkırmızı oluyor onunla bende kötü oluyorum ne yapmak lazım yorum yaparsanız sevinirim...

arkadaşim bende yasadım ayne sorun.ama çok sukur geçti.NURSE HARVEY'S kullan .harika birsey.tamamen bitkisel.yukarda baska bir arkadaş daha detaylı açiklama yaptı.onu iyice oku.geçmiş olsuna.s.

sab simplex ve babuline yi bir arada kullaniom ben arkadaslar benim de bebegim bir aylik ve asiri kolik var bu ilaclarin etkisini gordum arti masaj yapmak ta bebegime cok iyi geliyor ve sac kurutma makinasiyla orta isida bebegimin karnini ve ayaklarini isitiyorum bu da cok ise yariyor akliniz da bulunsun hepimizin bebeklerine allahim sifalar nasip etsin :emir_bebek::emir_bebek:

canım gazlı bebek zor ama kolikli bebek çoooooook zor umarım seninki sadece gazlıdır. kızım kolikliydi ve 5 ay çektik. kabus gibi.. burada yazılanların hepsini de yaptım fazlası var eksiği yok. nursey den memnun kaldım ama sancı gelince değil düzenli kullandık dr öyle söylemişti. bitkisel çaylar yine düzenli kullandık. tabi bunların hepsi rahatlatmaya yönelik tedavi değil çünkü eğer kolikse 5 6 aydan önce hiçbirşey geçirmiyor sadece zaman. ilk 3 ay saç kurutma makinasının sesiyle uyuyordu sadece.dalana kadar açık bırakıyorduk odada. rabbim tüm gazlı ve kolikli bebeklerin ve aillelerinin yardımcısı olun inş.:Saruboceq:

gazlı bebeklere ve annelerine allah sabır versin
benim kızımda çok gazlıydı ve çok zor birkaç ay geçirdik
zamanla azalıyor sabır sabır sabır

gaz ialaçları biraz işe yarıyor
biz metsil damlatıyorduk ağzına yada mamasına
limon suyuda rahatlatıyor birkaç damla yeterli oluyo
birde en iyisi sıcak su torbası yada sıcak su doldurulmuş pet şişeleri uyurken ayaklarının yanına ve karnına yaslarsanız fayda görürsünüz
ılık ılık rahatlatıyor bebeği
tekrar geçmiş olsun...

arkadaşlar bize doktorumuz kesinlikle 2 aya kadar gaz ilacı kullanmayn dedi
neticede ilaç bünyesi zayıf daha bebeğin dedi 2. ayda zinco verdi
birz işe yarıyordu ayaklarına bisiklet hareketi yapıp karnına bastırıyordum en çok o işe yarıyordu
kızımın 4 ayı doldu hala biraz çekiyoruz ama emin olun her ay azalıcak biraz daha

arkadaşlar merhaba,benimde4.5 aylık biroğlum var.Bizde ilk zmanlar gazdan yana çok dertliydik.Rezene çayı ve sab simplex bizde hiç birişe yaramadı.Doktroumda kesinlikle ilaç verme rezene içecek dedi.Ama ben yine dr umuzun muaynehanesinde karşılaştığım bir anneden mylicon adlı ilacı duydum ve hemen aldım.Benim oğluma çok iyi geldi.Memeden sonra 0.3 ml damlatıyosunuz ve anında gaz cıkarıyor.Ben artık sırf akşamları kullanıyorum.gunde 12 doza kadar serbest.Hatta eger amerikaya gidip gelen bir tanıdığınız var ise ondan isteyebilirsiniz,çunku fiyat yarısındanda daha ucuz amerikada.Gaz sancısız günler dileğimle..

bende sab simplex kullanıyorum walla içerken mamasını pırt pırt..
ben acaip şekilde yediklerime dikkat ediyorum.
gaz yapan besinlerden kaçınıyorum
hele çikolata mahfediyor beni..
yani demem o ki gaz yapan gıdaları yemem asla
bundan dolayı oğlumda çok rahat...

21 günlükken doktor önerisiyle Metsil kullandım. Ama faydasını görmedim. Sonra zinco aldım , şuan kullanıyorum. Ama onunda pek faydası yok. Kimyonu da denedim. Sıcak havlu , bisiklet hareketi, rezene çayı , hepsi denendi , biraz rahatlama oluyor ama açıkcası hangisi iyi geliyor bilmiyorum, sanırım hepsini bir arada yapınca rahatlıyor. ŞUan 2 aylık ve gazz sancıları sanki azalcağına arttı bu aralar... Allah hepimize kolaylıklar versin...

40 günlük oğşum var ve bebeğim çok gazlı,zinco kullandık,rezene papatya çayı kullandık şimide nurse harveys kullanıyorum 2 gündür umarım işe yarar.bebeğim gaz çıkartmak için sürekli ıkınıyor ve ben kendine zarar verecek diye korkuyorum.uykuyu seven bir bebek ama gaz sancılarından dolayı uykusundan uyanıyor.inşallah bu ilaç işe yarar.onun minik ayaklarını havaya kaldırarak ağlamasına dayanamıyorum

Back