- 10 Haziran 2018
- 1.399
- 2.346
- 133
Şİmdi hanımefendi evet sizin ki konunuz ama sizin mesajını alıntılayıp yazmamışım değil mi? Başka bir hanımefendinin yazdıklarına istinaden gözlemlerim sonucu bi genelleme yapmışım. Ben size rahatınıza düşkünsünüz demedim. Muhtemelen uykusuzluktan yanlış anladınız. Uyuma mevzusuna gelince özellikle gündüz kesintisiz uykusu beklemeyim kucağınızda uyur uyanır emer tekrar uyur. Şu kadar saat uyuması gerek diye kasmayın rahatlayınTeşekkürler ama yazdıklarımı okuyun.
Bebeğim bana evrilsin bana zaman kalsın oh gezeyim yatayım değil derdim. Sabahtan akşama kadar koynumda uyusun gık demem ama yeter ki uyusun. 2 aylık bir bebek günde ortalama 14 16 saat civarında uyur bunun 3 te 2 si gece 3 te 1 i gündüz. Benim oğlum günde 8 saatten az uyuyor. Uyuyamadıkça da hirçınlaşıyor uykusuzluktan ağlıyor. Uyutuyorum hemen uyaniyor. Buraya akıl danıştım belki başına gelen bilen bir yolunu söyleyen çıkarda yavruma denerim rahatlar belki diye.
Bazı yorumlar yapılmak için yapılmış. Ben çocuğum huzurlu mutlu olsun diuorum. Siz rahatina düşkün diyorsunuz. Ben geceleri 4 saat uyanmadan uyuyor bebeğim belki 10 kez kalkıp nefesini dinliyorum. Hangi hakla bana bilip bilmeden bunları yaziyorsunuz.
Bilmeden insan yargılamak çok basit. Derdi olan tecrubesiz bir anneyi sadece ignelemeye çalışmakta size yakısan. Lütfen bilmeden sormadan yorum yapmayın. Insanlari kırmak çok kolay istesem bende kırarım. Ama biz gelecekte evlatlarimıza örnek olucaz. Laf sokmayı incitmeyi değil kibarliğı oğreticez. En azından çocuk kararı verdiğimde saygıyı sevgiyi insan değerini bilen bi evlat buyütmeyi hedefleyerek doğurdum.
Canım besin alerjisi ise vücutta bi belirti verirdi.Mesela 2.5 yaşındaki oğlumun 6 ay önce filan aynı sinek ısırmış gibi bisürü şey çıktı vücudundan.Ben ilk başta yaz olduğu için sinek ısırmış sandım.Ama o zaman aynı odada yatmamıza rağmen bizde hiçbirşey yoktu.Birde sineğin ısıramayacağı yerlerde de çıkmaya başladı.Doktora götürdük.Doktor alerji dedi.Zaten genetik olarak yatkınlığı var.Muhtemelen şeker,çikolatadan olmuş dedi.Gerçektende tam Ramazan bayramı sonuydu o ara biraz çok yemişti.İlaçlarını kullandık çikolatayı kestik düzeldi.Bikaç ay sonra gözü şişti.Başk bi doktora gittik yine alerji dedi.İlaçlarını kullandık geçti hemen.Yani demem o ki vücutta bi belirti mutlaka veriyor.Nasıl öğrenicez o zaman. Tahliller temizdi belkide alerjiden ağlıyor. Vücuduna baktim hiçbir belirti yok.
Kucağınızda uyuyorsa uyutmadan önce müslin yada ince pamuklu bir battaniye ile yarım kundak şeklinde sarın öyle uyutun,böylece yatırırken sıcak soğuk farkı olmaz uyanmayabilir. Kucağıniz sıcak,siz onu bırakınca o sıcak soğuk farkindan anlayıp uyanabilir.Uyurken yanına sizin kokunuz olan tişört vb birşey bırakmanizda işe yarayabilir.beyaz gürültü kolik bebek müzikleri falan dinlettim işe yaramiyor susmuyor. Sadece kucağıma alınca susuyor. Mesela lavaboya gidicem eşime veriyorum gittiğimi anlayinca yine ağlıyor hemde sesi kesilene kadar. Uyuyor ama kucağımda yada ayakta sallarsam o uyurken odadan çıksam gözünü acıyor. Ya her yolu denedim doktor doktor geziyorum nedenini bilmiyorum ama onun haline çok üzülüyorum. Verimli uyuyamıyor böyle olunca. Bugün uyanmasın diye 2 saat kucağımda evin içinde gezdim.
Çoklu alıntı yapmayı bilmiyorum ama diğer mesajlarınıza istinaden de yazıyorum AĞZINIZA SAĞLIK. Ya bakıyorum millet doğurmak için doğuruyor. İnsan yetiştiriyorsun yahu tabiki düzenin bozulacak tabiki çocuksuz hayattan farklı olacakcunku kose yastigi dogurmustur, dunyaya yeni gelmis, kaygili, bir suru ihtiyaci olan, anneye ihtiyaci olan bir bebek dogurmamistir
Oldu olacak hamilelikte de anne bebegi tasimamalidir. Tup bebek ile elde edilsin ve laboratuar ortaminda kalsin 9 ay. Sonra eve getirip besige koyalim, oyle buyusun
hamilyeken karnınızda aşırı haraket ediyorsa, büyük ihtimal hiperaktivite olabilir...internetten okuyun hiperaktif bebekler nasıl anlaşılır diye...genelde hiperaktivite okula başlamadan önce tedaviye başlamıyor doktorlar...okuldaki davranışlarınada bakarak kesin karar veriliyor...örneğin ben, oğlum 5 yaşındayken götürdüm, bana dedilerki, hiperaktif belirtiler var ama okula başladıktan sonra getirin dediler...Benim oğlumda hırçın olacak sanırım. Çok korkuyorum ilk topuk kanı olumsuz geldi tekrar alındı ama sonuc temiz geldi ikincide. Kafamda milyon tane soru var acaba fark etmediler mi o kadar tahlil falan belki gözden mi kaçıyor. Ya da huyu bu diyip kabulleneyim mi bilemiyorum. Tekrar genel muayeneye gidicem. Içimde bi korku var. Gaz sancısı çektiğine dair belirti goremiyorum. Sürekli masaj yapıyorum. Karnını sıcak tutuyorum. bilmiyorum daha başka ne yaomaliyım. Bu hiperaktivite ne zaman öğrenilir. Acaba doğuştan böyleydi de ondan mı hırcındı. O kadar doktora götürdüm birseyi yok dediler. En son geçen hafta bitik dediler sünnet ettirdik hala aynı. Sanırım huyu bu.
Ben sizin şahsınız için yazmadım,genel bir serzenişti benimki.Beni yanlış anladınız. Eğitimden kastım bebeğimin daha guvende ve huzurlu uykuya dalması. Kucağımda uyusun onemli değil sadece güzel uyusun istiyorum. Gözleri kıpkırmızı oluyor uykusuzluktan üzüluyorum o agladıkça. Ben istiyorum ki birşeye alışsın mesela hamileyken çok klasik müzik dinledim kitap okudum ama hiçbiri şuan yaramıyor. Ben o verimli uyuyabilsin istiyorum. Bir rutin oluşsun o uygulamaları yapınca sonunda uyuyacağını kavrasın istiyorum. Buydu benim demek istediğim. Yoksa yavrum zaten katıla katıla aglıyor onu o halde bırakıp arkamı dönüp asla gidemem.
bebeğim fıtıkmış allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.Canım besin alerjisi ise vücutta bi belirti verirdi.Mesela 2.5 yaşındaki oğlumun 6 ay önce filan aynı sinek ısırmış gibi bisürü şey çıktı vücudundan.Ben ilk başta yaz olduğu için sinek ısırmış sandım.Ama o zaman aynı odada yatmamıza rağmen bizde hiçbirşey yoktu.Birde sineğin ısıramayacağı yerlerde de çıkmaya başladı.Doktora götürdük.Doktor alerji dedi.Zaten genetik olarak yatkınlığı var.Muhtemelen şeker,çikolatadan olmuş dedi.Gerçektende tam Ramazan bayramı sonuydu o ara biraz çok yemişti.İlaçlarını kullandık çikolatayı kestik düzeldi.Bikaç ay sonra gözü şişti.Başk bi doktora gittik yine alerji dedi.İlaçlarını kullandık geçti hemen.Yani demem o ki vücutta bi belirti mutlaka veriyor.
kusura bakmayın o zaman ben üzerime alındım. Bebeğim fıtıkmış ondan huysuzmuş. Allah yardımcımız olsunŞİmdi hanımefendi evet sizin ki konunuz ama sizin mesajını alıntılayıp yazmamışım değil mi? Başka bir hanımefendinin yazdıklarına istinaden gözlemlerim sonucu bi genelleme yapmışım. Ben size rahatınıza düşkünsünüz demedim. Muhtemelen uykusuzluktan yanlış anladınız. Uyuma mevzusuna gelince özellikle gündüz kesintisiz uykusu beklemeyim kucağınızda uyur uyanır emer tekrar uyur. Şu kadar saat uyuması gerek diye kasmayın rahatlayın
Kendinizi suçlamayın her bebeğin huyu suyu farklıdır. Kendini sizde güvende hissediyordur Bi tek siz sakin kalmaya özen gösterin hissediyorlar çünkü zamanla mutlaka bir düzen oturtacaktır kendine. Her bebeğin farklı olduğunu bunların geçeceğini bilin. Siz ne kadar rahat olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur. Canınızı sıkmayındoktora götürdüm. Götürebileceğim her bölüme cerrahtan tutun kalp doktoruna kadar her yere götürdüm. Alerji kan idrar kaka her testi yaptırdık. Bobreklerine falan baktırdik hiçbir sorun yok. Sorun kimsede durmaması ve sadece benim kucağımda durması. Gece 1 2 de uyuyor sabah 6 da kalkiyor bi kez daha uyuyor 8 de kalkiyor ve bi daha uyuyamiyor. Hep yarım saat 15 dakika o civarda. Haliyle uykusuzken ağlıyor elimden hiçbirşey gelmiyor. Evde sabahtan akşama kadar ya slingde ya kucağımda benim yorulmam önemli değil ama o verimsiz uyuyor iyi hissetmiyor kendini eminim. En ufak kapı sesinde gözlerini açıveriyo. Çok üzülüuorum elimden birşey gelmedikçe kendimi suçluyorum.
Amin. Göbek fıtığı mi?bebeğim fıtıkmış allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.
karın ve su fıtığı dedi doktorAmin. Göbek fıtığı mi?
bebeğim fıtıkmıs ondanmış huysuzluğu allah şifa versin rahatlasın insallah. Rabbim sizede kolay dogum nasip etsin saglicakla kavusun insallah.Kendinizi suçlamayın her bebeğin huyu suyu farklıdır. Kendini sizde güvende hissediyordur Bi tek siz sakin kalmaya özen gösterin hissediyorlar çünkü zamanla mutlaka bir düzen oturtacaktır kendine. Her bebeğin farklı olduğunu bunların geçeceğini bilin. Siz ne kadar rahat olursanız bebeğiniz de o kadar rahat olur. Canınızı sıkmayın
Onu ilk duyuyorum. Benimkinde de göbek fıtığı vardı ama doktorumuz iki yaşa kadar kendiliginden geçeceğini söylemişti. Geçti de. Ama göbek fıtığı olduğu için aglamiyordu çok ağladığı için göbek fıtığı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendini sıkarak ağlardi hep. Sizin ki kasikta mi acaba? Çok geçmiş olsun.karın ve su fıtığı dedi doktor
Çok geçmiş olsun en kısa zamanda sağlığına kavuşsun yavru. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimbebeğim fıtıkmıs ondanmış huysuzluğu allah şifa versin rahatlasın insallah. Rabbim sizede kolay dogum nasip etsin saglicakla kavusun insallah.
Ah canım beni çok geçmiş olsun.bebeğim fıtıkmış allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin.
bu cevabinizi okuduktan sonra aklıma farklı bi durum geldi. şimdi bebekler hiçbir şeyi kendi başlarına yapmayı daha bilemedikleri için ki uyku olayı da böyle bu konuda bizim onlara yardım etmemiz gerekiyor. mesela uykunun da evreleri var bebeklerde de boyle. biz uykuya nasıl devam etmememiz gerektiğini bildiğimiz için gece mesela uyandigimizda aynı şekilde devam edebiliyoruz. buna hafif uykudan derin uykuya geçiş deniyor ama bebeklerde böyle bi yeti yok. bebekte hafif uyku evresi en uzun 45dk sürer. sonra uyanır ve devam etmeyi bilemediği için ağlamaya başlar. ışte annenin görevi burda kucağa alıp seslenip ziplatip resmen uykuyu açmak değil tam tersine ortamı ayni şekilde tutarak derin uyku evresine geçmesini sağlamak. uzun ve anlaşılır olmuştur umarım ben de kizimda çok çektim üç yaşında hala da çekiyorum uykudan resmen okumadigim kitap kalmadı bilimsel makaleler de dahil bu anlattigimi öğrendim en mantiklisi bu geldi bana bide bunu dene y indoktora götürdüm. Götürebileceğim her bölüme cerrahtan tutun kalp doktoruna kadar her yere götürdüm. Alerji kan idrar kaka her testi yaptırdık. Bobreklerine falan baktırdik hiçbir sorun yok. Sorun kimsede durmaması ve sadece benim kucağımda durması. Gece 1 2 de uyuyor sabah 6 da kalkiyor bi kez daha uyuyor 8 de kalkiyor ve bi daha uyuyamiyor. Hep yarım saat 15 dakika o civarda. Haliyle uykusuzken ağlıyor elimden hiçbirşey gelmiyor. Evde sabahtan akşama kadar ya slingde ya kucağımda benim yorulmam önemli değil ama o verimsiz uyuyor iyi hissetmiyor kendini eminim. En ufak kapı sesinde gözlerini açıveriyo. Çok üzülüuorum elimden birşey gelmedikçe kendimi suçluyorum.
karın fıtığı ve geçer büyüdükçe dedi. Ağlatmamaya çalış dedi ama su fıtığı yumurtalıkları ve o bölgeyle alakalı. Doğduğundan beri çok doktora götürdüm zaten garip geliyordu ama doktorlar normal olduğunu toparlayacağını söyledi. Hata yaptım özele götürdüm sünnet olsun hem toparlar hemde bu çocuk bitik dediler. Güvendik sünnet ettirdik. Sünnetten beri sarı bi su topladı dış tarafı o bölgeye sanırım testis diyorlar yumurtalıklarının olduğu bölüm. Şüphelelendim sünnet eden doktora gittik bana normal dedi içime sinmedi başka bir doktora gösterdim. Çocuk doktoruydu. Sen acilen bunu hastaneye cerraha götür bu çocuğun burası su toplaamış yumurtalıkları şişmiş dedi. Başımdan aşağı kaynar sular indi. Kaç doktora sorduk hiçbiri bahsetmedi ilk bebeğim ne bileyim bende keşke daha fazla uğraşsaydım daha bilgili olsaydım. Zaten 1 yıl sonra geçmezse ameliyat dediler yüreğim hopladı. Allah kimseyi evladı ile sınamasın o kadar uzüldüm ki resmen ciğerim yaniyor. Doktor pek geçmez gibi 6 aylıkken tekrar gel dedi. Meğer şuan sünnet olmaması gerekmiş. Nasıl para için bu kadar vicdansız olunur. Bi cerrah nasıl fark etmezde sünnet eder bitik der. Aklım almıyot gerçekten.Onu ilk duyuyorum. Benimkinde de göbek fıtığı vardı ama doktorumuz iki yaşa kadar kendiliginden geçeceğini söylemişti. Geçti de. Ama göbek fıtığı olduğu için aglamiyordu çok ağladığı için göbek fıtığı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendini sıkarak ağlardi hep. Sizin ki kasikta mi acaba? Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim çok güzel acıklamışsınız.bu cevabinizi okuduktan sonra aklıma farklı bi durum geldi. şimdi bebekler hiçbir şeyi kendi başlarına yapmayı daha bilemedikleri için ki uyku olayı da böyle bu konuda bizim onlara yardım etmemiz gerekiyor. mesela uykunun da evreleri var bebeklerde de boyle. biz uykuya nasıl devam etmememiz gerektiğini bildiğimiz için gece mesela uyandigimizda aynı şekilde devam edebiliyoruz. buna hafif uykudan derin uykuya geçiş deniyor ama bebeklerde böyle bi yeti yok. bebekte hafif uyku evresi en uzun 45dk sürer. sonra uyanır ve devam etmeyi bilemediği için ağlamaya başlar. ışte annenin görevi burda kucağa alıp seslenip ziplatip resmen uykuyu açmak değil tam tersine ortamı ayni şekilde tutarak derin uyku evresine geçmesini sağlamak. uzun ve anlaşılır olmuştur umarım ben de kizimda çok çektim üç yaşında hala da çekiyorum uykudan resmen okumadigim kitap kalmadı bilimsel makaleler de dahil bu anlattigimi öğrendim en mantiklisi bu geldi bana bide bunu dene y in
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?